Er det greit med merkeklær på små barn?

Bildet er hentet fra google.no

I det siste har debatten rundt dette temaet florert i mediene, og jeg leste sist om dette på vg.no. (http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10145131)

Først og fremst vil jeg bare si at hvordan folk velger å kle sine egne barn mener jeg burde være opptil hver enkelt. Det som ikke er greit derimot, er når noen føler seg presset til å gå utover økonomien for å kjøpe dyre klær til barna sine som de ikke har råd til, da har vi plutselig et problem. Jeg synes det er feil å hetse noen fordi de ikke har brukt mange tusenlapper på klær til barna sine, og på samme måte synes jeg det er feil å hetse noen fordi de bruker mange tusenlapper på barna sine klær. Jeg forstår at det kan virke provoserende fra begge kanter, og nå er saken slik jeg forstår den at det har oppstått et stort kjøpepress blant norske foreldre, og det er jo synd. Når man får barn er det sånn at man oppdrar dem etter de verdier man selv setter høyt, naturligvis. Så er det jo sånn at vi alle har våre verdier, og for meg personlig ville nok ikke det å kjøpe dyre klær til barna mine vært det viktigste for meg. Nå har jeg ikke barn selv ettersom jeg bare er 19 år, men jeg kan tenke meg at når eller om jeg skulle få barn, så ville det viktigste for meg vært at barna mine hadde det bra og at jeg hadde nok og varme nok klær til dem. Om klær er fra H&M eller Mulberry burde ikke spille noen veldig stor rolle, så lenge de fyller sin funksjon som klær. Det som provoserte meg i saken ovenfor var reaksjonene denne moren ble møtt med da hun sa at barna sine klær var fra H&M, akkurat som om det er noe å skamme seg over?

 Når det kommer til barneoppdragelse tror jeg det finnes langt større utfordringer enn hva slags klær de skulle ha på seg. Jeg synes ikke det faktum at noen kler på barna merkeklær eller ikke merkeklær skal kunne definere deres evner som foreldre.

 Dette er bare min mening om saken, men hva synes dere, folkens?

Publisert: 23.11.2013 @ 20:06 Kategori: Maria har en mening Kommentarer: 8

8 kommentarer

Postet av: Benedikte Dahle

Dato: 23.11.2013 Tid: 20:23 URL: http://www.frkdikte.blogg.no
Er egentlig helt enig med deg om det der :D

Postet av: miliscuc

Dato: 23.11.2013 Tid: 20:38 URL: http://miliscuc.blogg.no/
Faktisk enig her:)

Postet av: juliaamyklebust

Dato: 23.11.2013 Tid: 20:55 URL: http://juliaamyklebust.blogg.no
Enig!

Postet av: Backside

Dato: 23.11.2013 Tid: 22:09 URL: http://backside.blogg.no
Jeg mener at det må vel være opp til hver enkelt.

Det som er viktig i mine øyne er at barnet skal føle seg vel og trygg uansett om det bruker en genser fra HM som burberry!

Jeg kjøper like gjerne merke klær som "vanlige" klær og barna synes det er helt topp!

Det er ikke barna som lager press! Det er foreldrene som setter disse tankene i hodet... "De har ikke råd" bla bla! Fei for egen dør og hold kjeft sier jeg:)

Postet av: frasoloppgangtilsolnedgang

Dato: 23.11.2013 Tid: 22:44 URL: http://frasoloppgangtilsolnedgang.blogg.no
Syns det må vær opp til hver enkelt hva de vil bruker pengene sine på. Noen bruker penger på klær, noen bruker penger på interiør, noen på ferie, noen på hudpleie. Det er kun den enkelte selv som kan avgjøre hva som er fornuftig å bruke penger på. Det er min mening :)

Postet av: barerot

Dato: 24.11.2013 Tid: 00:13 URL: http://barerot.blogg.no
Helt enig, folk må få lov til å kle barna i sine i hva de vil.. =)

Postet av: Helttilfeldigmamma

Dato: 24.11.2013 Tid: 01:11 URL: http://helttilfeldigmamma.blogg.no/
Har man råd så ser jeg ikke problemet med det, tingen er vel den at når man uttaler seg om at man vil det beste for barna sine og derfor kjøper merkeklær så sier man jo implisitt at de som ikke kjøper merkeklær ikke vil det beste for barna sine, og det er vel det som provoserer mange.

Postet av: HevrestBeauty

Dato: 24.11.2013 Tid: 21:07 URL: http://www.hevrestbeauty.blogg.no
Enig!!

Skriv en ny kommentar

hits