Deodorant uten aluminium

Jeg var ikke klar over at man puttet aluminium i deodoranter eller at dette var skadelig før noen dager siden. Både kk.no og nrk.no har skrevet om dette (og sikkert mange andre sider også). Aluminium er et metall som i store mengder er giftig, og kroppen vår trenger ikke å få tilført aluminium. Forsøk på rotter har vist at aluminium i store doser skader nervesystemet. Etter å ha lest om dette sjekket jeg min egen deodorant, og den inneholdt aluminium. Søkte deretter opp ordene "deodorant uten aluminium" i søkefeltet på google og fikk opp et forslag fra Apotek1.

Jeg må si jeg er litt lei av å stadig høre om hva våre kjære kosmetikk produkter inneholder, og hva slags skade disse stoffene kan gjøre. Derfor har jeg begynt å lese i innholdsfortegnelser og shoppe mer bevisst fremover. Jeg har allerede vært nøye på å kjøpe parfyme og paraben-frie produkter, og nå har også aluminium havnet på svartlisten min. Dere som leser artikkelen fra NRK vil se at det ikke er noen bevis for at aluminium kan føre til dødelige sykdommer som f.eks kreft, men metallet er tross alt giftig og når det kommer til min helse tar jeg ingen sjanser.

Deodoranten på bildet nedenfor er fra merket Seba Med, og jeg kjøpte denne på Apotek1 til kun 49,-! Det var kun denne og et merke til som ikke inneholdt aluminium ifølge damen som jobbet på apoteket. Ikke bare sparer jeg kroppen min for gift, jeg sparer lommeboken også!

Her har dere kilden min: http://www.nrk.no/livsstil/antiperspirant-kan-vaere-skadelig-1.10974706

 

Publisert: 17.01.2014 @ 20:30 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 11

11 kommentarer

Postet av: Kakedamen

Dato: 17.01.2014 Tid: 20:53 URL: http://kakedama.blogg.no
Hei:) Du får kjøpt mange forskjellige på helsekosten eller fra Iherb.com:) Det finnes en dokumentar om akkurat dette temaet som viser at kvinner spesielt skal unngå deo med aluminium. Dette fordi at om man skulle være så uheldig å få celleforandringer i brystene, så gir aluminiumen cellene en evne de ikke har fra før, og det er at cellene blir istand til å gli rundt i kroppen og ergo gi spredning til lymfevev og organer. Det er skummelt hva de stapper i ting og helt forunderlig at det ikke er forbudt når man etterhvert finner ut hvor potesielt skadelig det faktisk kan være. Godt valg av deg:)

Postet av: Stine

Dato: 17.01.2014 Tid: 20:56 URL: http://stineemb.blogg.no
jøss, dette visste ikke jeg heller. Skal se etter den :-)

Postet av: Tina

Dato: 17.01.2014 Tid: 22:22 URL: http://tinateita.blogg.no
Det er en fra life som er veldig god som er uten aluminium :)

Postet av: Mona Michelle

Dato: 17.01.2014 Tid: 22:51 URL: http://monaedland.blogg.no/
Som med alle stoffer kan aluminium være skadelig i store konsentrasjoner. Det er imidlertid utbredt enighet i forskningsmiljøer om at vanlig inntak av aluminium (mat, drikke og kosmetikk) ikke er helsefarlig. Det som er skadelig er å bruke antiperspirant eller annen kosmetikk på sår eller skadet hud, det bør man aldri gjøre kopiert fra http://www.svanemerket.no/miljo/kjemikalier/aluminium/

Jeg vet ikke jeg, huden min er vertfall sår under armene. Men det vill alltid noen som er for og imot. Men tror ikke folk trenger ta helt av men greit å være obs på :)

Postet av: Sofie

Dato: 17.01.2014 Tid: 23:46 URL: http://sofieloove.blogg.no
Det visste jeg ikke! Den skal kjøpes! <3

Postet av: Kaisa Elise

Dato: 18.01.2014 Tid: 12:19 URL: http://kaisaeb.blogg.no
Viste jeg ikke :o

Postet av: Mari Brennhovd

Dato: 18.01.2014 Tid: 13:52 URL: http://purephoto.blogg.no
det skal jeg huske på til neste gang jeg kjøper deodorant! kommentere tilbake?

Postet av: Camilla - trening

Dato: 18.01.2014 Tid: 21:26 URL: http://camstrener.blogg.no
Uff, har lest dette i media jeg også. Alt man må passe på! Fungerer den på lik linje med vanlig deodorant? Prøvde "Neutral" sin deodorant engang, syntes ikke den var spesielt effektiv dessverre.

Postet av: Helge Dahl

Dato: 19.01.2014 Tid: 10:58 URL:
Forskere mistenker også att alzheimer og den slags muligens kan ha en forbindelse med att vi spiser mat fra aluminiums panner og gryter.....

Postet av: Maria

Dato: 19.01.2014 Tid: 15:31 URL: http://mariagii.blogg.no/
Helge Dahl: Ja, det tror jeg på!

Postet av: Maria

Dato: 19.01.2014 Tid: 15:31 URL: http://mariagii.blogg.no/
Camilla: Jeg har bare brukt denne fra Seba Med i noen dager, men synes den funker bra. God og mild lukt også :)

Skriv en ny kommentar

hits