Sånn går nu dagan

Da har jeg kommet meg gjennom første uka på universitetet! Jeg har alltid følt meg mye mer hjemme i en forelesningssal med en notatblokk og en penn ved min side, så dette lover godt. Fagene er krevende, men interessante. Skal man først studere så må man nesten tåle at det gjør litt vondt i hodet, sånn er det. Det nordiske faget jeg har nå er rett og slett norsk grammatikk, morfologi, syntaks og fonetikk; you name it! Dette faget var jeg på forhånd klar over skulle bli tungt og tørt, men heldigvis er foreleseren så god at han klarer å gjøre det interessant. I alle fall så interessant som grammatikk kan få blitt, hehe.

Vel, etter tre forelesninger i dette emnet er jeg redd min indre språknerd har begynt å blomstre. Vi har snakket en del om norsk som andrespråk, og hva slags utfordringer som ligger i norsk grammatikk for utlendinger. På matbutikken istad overhørte jeg en utlending si til kasseren: "Sue kroner?" istedenfor: "tjue kroner." Tenkte med en gang at denne personen har et språk hvor konsonantkombinasjonen t og j ikke går sammen, og at han derfor valgte å droppe disse to og skyte inn en enkelt konsonant som for ham var lettere å uttale. Jaja, sånn har altså hjernen min begynt å fungere i det siste.

Men studietiden er ikke bare glamour skal jeg si dere: Til morgenen idag stod jeg opp klokken sju og hadde mentaliteten til en bevisstløs person. Presterte å ta frem en 2 kgs pose med jasmin ris, slang den på benken og forventet at den skulle være et brød. Tok meg pinlig lang tid å innse at det faktisk var en pose ris som lå foran meg, og ikke et brød. Haha, jeg er ikke akkurat en morgenfugl.

Studentboligen er over alle forventninger flott, vi har til og med en stor balkong! I disse dager har det vært knallsol og varmt her i vest, og da har det vært digg å sitte ute i shortsen og spise is. Imorgen skal jeg melde meg på treningsenteret som ligger her på campus, så da skal det bli hardkjør fremover.

Så en siste ting til dere kjære lesere: Er det noe dere lurer på ang. studiet mitt eller det å studere på universitet? Skrik ut om dette eller om det skulle være noe annet! Slenger med noen bilder av livet her borte:

Vi hadde besøk av svigers forrige helg! Dere kan tro jeg følte meg voksen når jeg stelte istand med kaffe og pådekning. Det er så hyggelig å ha sin egen lille stue som man kan varte opp venner og familie i. Og så er det utrolig hyggelig med familiebesøk, og særlig å dra i butikken med noen andre som betaler, hehe.

Litt nerding skal det være, og skal man komme seg godt ut av eksamen er det bare å go nerd mode fra dag en!

Jeg er såå glad i den lille sofakroken vår, er den ikke skjønn?

Her ser dere litt av verandaen vår på en god dag.

Og sist, men ikke minst; skoleveien! Den er en eneste stor oppoverbakke, så jeg forventer å få den digge sprettrumpa etter et år. (Selv om jeg falt for fristelsen og kjøpte meg busskort her om dagen.)


Melding til alle hjemme i Sfj: Kom på besøk!! Jeg skal varte dere opp og vise dere rundt her. Det er bare å bestille flybilett (eller hvis du ønsker en uendelig lang reise: togbilett.)

Publisert: 28.08.2014 @ 17:23 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 6

6 kommentarer

Postet av: Thealinni.blogg.no

Dato: 28.08.2014 Tid: 17:28 URL: http://www.thealinni.blogg.no
Høres veldig bra ut :D

Postet av: Maria

Dato: 28.08.2014 Tid: 17:32 URL: http://mariagii.blogg.no/
Thealinni.blogg.no: Takk, jeg er fornøyd hvertfall :D

Postet av: amaliemn

Dato: 28.08.2014 Tid: 17:34 URL: http://Amaliemn.blogg.no
Fine bilde, Høres bra ut!! Ha en fin dag videre :)

Postet av: Anne Britt FOTOGEN!

Dato: 28.08.2014 Tid: 18:18 URL: http://AnneBrittFotogen.blogg.no
Fin blogg du har, fine bilder. Ha en super dag videre :)

Postet av: Camilla

Dato: 28.08.2014 Tid: 21:16 URL:
Aldri tog igjen for å si det sånn!! Hahha

Postet av: Elise

Dato: 29.08.2014 Tid: 00:16 URL: http://amerigo.blogg.no
så ut som dere hadde basseng utenfor med den blåfargen hahah

Skriv en ny kommentar

hits