Vegetarmandag og student tipsHver uke har kjæresten og jeg vegetarmandag! Denne uka ble det vegetarpizza, som smaker utrolig godt. Det som er så digg med pizza er at du kan putte på akkurat hva du vil etter smak og jeg savner aldri kjøttet; pizzaen er jo så god i seg selv!

Vi varierer veldig med fyllet etter hva vi har liggende eller hva vi er i humør til, men denne gangen ble ingrediensene slik: løk, hvitløk, svarte oliven, rød paprika, brokkoli og cherry tomater, toppet med Jarlsberg ost i skiver, mm!

Selv om jeg ikke er vegetarianer de andre dagene i uka så håper jeg at dette kan inspirere andre litt til å gi kroppen og miljøet en liten pause fra alt kjøttet som konsumeres hele tiden. En tenker jo ikke over det til vanlig kanskje; men herregud så mye kjøtt vi putter i oss her til lands! For mange består både frokost og lunsj i kjøttpålegg på brødskiva: salami, skinke, pølse, kalkunskinke og you name it. Så kommer middagen, og hva gjør vi da? Jo vi kjører likesågodt på med enda mer kjøtt! Kjøttboller, spagetti og kjøttdeig, kyllingfilet, pølser i brød o.s.v. o.s.v.

Jeg for min del klarer meg fint med litt mindre kjøtt og da føler jeg også at det er helt greit å kutte ned der jeg kan og vil. Dessuten kan det være mye lettere å få i seg de anbefalte fem om dagen gjennom vegetarmåltider. Se bare på vår vegetarpizza: her har vi allerede fem!

Okei, da er det nok veggisprat fra meg. Siden det tross alt er mandag så var det forelesning i dag. Jeg må si det var noe drit at noen skulle polere asfalten rett utenfor vinduet vårt til morgenen i dag, for det var et heidundranes bråk uten like. I mitt øre og trøtte hode kjentes det ut som at noen borret seg inn i ørene mine, haha, ganske så brutal skildring det her. Men skole blir det uansett, og etter forelesning bar det videre til kollokviegruppe i nordisk språkstruktur. Jeg er så glad for at jeg meldte meg på denne gruppa, her får jeg muligheten til å stille alle de dumme spørsmålene mine og få glimrende svar fra en veldig flink lærer som er bachelor student. Siden vi ikke er så mange så spør vi om ting og hjelper hverandre alle sammen. Vi får også gjort en del oppgaver, og nå før eksamen er dette så gull verdt at dere aner ikke! Jeg har virkelig fått supert utbytte av dette tilbudet, og jeg føler at jeg har fått svar på så mye som jeg ikke kunne fra før av.Så, til alle dere studenter der ute: hvis det finnes tilbud om kollokviegrupper på deres studie så kast dere på! Det er så nyttig at dere aner ikke akkurat nå engang, men dere vil bli så takknemlige når eksamen nærmer seg og dere har fått gjort oppgaver i fellesskap og fått svar på ting dere lurer på.

Det var alt jeg hadde på hjertet om denne dagen. Ønsker alle som leser en fortsatt fortreffelig mandagskveld!

Publisert: 03.11.2014 @ 20:47 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 10

10 kommentarer

Postet av: khulanp

Dato: 03.11.2014 Tid: 21:05 URL: http://khulanp.blogg.no
nammm

Postet av: Edel Kristina

Dato: 03.11.2014 Tid: 21:34 URL: http://ekbilder.blogg.no
Takk for tips!

Postet av: Hanne Presthaug

Dato: 03.11.2014 Tid: 21:57 URL: http://hannepresthaug.blogg.no
Såg kjempe godt ut!

Postet av: Camilla Heindorf

Dato: 04.11.2014 Tid: 00:24 URL: http://Camilovesalmosteverything.blogg.no
Den ser god ut ogsaa:)

Postet av: alibabasmat

Dato: 04.11.2014 Tid: 11:53 URL: http://alibabasmat.blogg.no
Nam :)

Postet av: Anne Marte

Dato: 04.11.2014 Tid: 16:31 URL:
Naaam <3 Ser kjempe godt ut og jeg ser du er fra Sandefjord ;) Bestefaren min bor ved sjøkanten i Sandefjord og jeg er der ofte med venner ell familie og opplever og dra til Sverige med Color line viking eller fjordline dagstur , spasere ved sjøkanten og ikke minst shoppe og kjøpe is på Mc Donalds <3 Ha en fin dag ;)

Postet av: Maria

Dato: 04.11.2014 Tid: 18:18 URL: http://mariagii.blogg.no/
Anne Marte: Ja, så koselig da! Sandefjord er en veldig koselig by, særlig om sommeren:) Og så er vi heldige som kan ta svenskeferja rett fra kaia, hehe:) Tusen takk for kommentaren og det samme til deg!

Postet av: Irene

Dato: 05.11.2014 Tid: 07:16 URL:
Så digg ut :)

Postet av: Mercd

Dato: 07.11.2014 Tid: 23:15 URL: http://merce.blogg.no
Brokkoli på pizza? Det må jeg prøve :)

Postet av: Maria

Dato: 08.11.2014 Tid: 00:08 URL: http://mariagii.blogg.no/
Mercd: Det er faktisk kjempegodt! Inspirert av green garden pizzaen fra Peppes, bare å søke den opp:)

Skriv en ny kommentar

hits