Mitt nyttårsforsett: Yoga

 

For første gang i mitt liv har jeg klart å holde et nyttårsforsett og denne gangen synes jeg forsettet mitt var veldig fornuftig; nemlig å gjøre yoga hver dag. Jeg har lenge hatt lyst til å begynne men som med så mange andre ting har jeg ikke fått ræva i gir. Den yogaen jeg utfører er den klassiske yogaen som ble praktisert av inderne for mange tusener av år tilbake. Yoga er en fantastisk ting, og sånn basically så er det strekkeøvelser. Det handler om å få strekt på muskler og sener for å oppnå en smidig fysikk. Jeg som er stiv som en stokk synes alt var kjempevanskelig og hardt i begynnelsen, men hvis du bare legger en innsats i øvelsene så hjelper yogaen deg videre.

Jeg har altså gjort yogaøvelser hver dag i ca 20-30 minutter. Ideelt sett skal man ta yogaen på morgenen og det har jeg holdt meg til. Den gir energi, velvære og en avslappet følelse. Med andre ord en fantastisk start på dagen! Jeg mener at yoga er den viktigste helseinvesteringen man kan gjøre, og det er nok bare enda mer aktuelt i dagens masete samfunn med avslapning.

Personlig har jeg etter ca. 3 uker fått disse gevinstene med yoga: jeg har rett og slett blitt mykere og jeg klarer å strekke meg lenger i hver øvelse for hver gang! Det er så utrolig gøy å se hvor mye fremgang du kan gjøre på kort tid. Jeg kjenner meg generelt sett mer avslappet i kroppen og små vondter har avtatt. Jeg kjenner også yogaens effekt på psyken: jeg føler meg klarere i hodet, mer storsinnet og tolerant, faktisk! Jeg irriterer meg ikke like mye over dumme ting og mennesker.

Så, jeg vil egentlig anbefale alle yoga. Det funker for alle uansett alder og utgangspunkt. Det er ingen unnskyldning at du er stiv, alle har et potensiale til å bli myk!

Hvis noen har noen spørsmål angående yoga så bare skrik ut! Skulle ønske jeg kunne vist dere øvelsene personlig, for det blir veldig klønete å skrive instruksene ned. Men kanskje jeg får samboeren til å ta bilder av meg i de rare stillingene, hehe.

Publisert: 20.01.2015 @ 17:42 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 2

2 kommentarer

Postet av: Susanne Hylleseth <3

Dato: 20.01.2015 Tid: 17:50 URL: http://www.susannehylleseth.blogg.no
Yoga er så deilig! Lykke til videre <3 ( Jeg er skikkelig yoga avhengig selv) :-)

Postet av: Mari

Dato: 20.01.2015 Tid: 21:35 URL: http://mmidt.blogg.no
Så gøy! Tar du utgangspunkt i øvelser i boka, eller? Skal på yoga for første gang neste tirsdag faktisk, gleder meg! :D

Skriv en ny kommentar

hits