Den perfekte kroppen

I dag har jeg faktisk fundert litt over dette med kroppsideal, og ikke minst min egen kropp. Jeg skal forsøke å ikke la dette innlegget bli ett av 100 klisjè-innlegg som skriver om den fæle moteindustrien og hvordan alle skal elske seg selv, men det er jo noe i den tankegangen. Jeg har ingenting imot folk som er tynnere enn meg selv, men jeg har et problem med en ting, og det er motebransjens behov for å sette en kroppstype på en pidestall og dermed indirekte si at dette er den mest attraktive kroppstypen. I teorien er det det samme om denne pidestall-kroppen er tynn, sterk, tjukk eller noe midt i mellom. Problemet er at èn kroppstype skal være et opphøyd ideal, og det er jo helt ulogisk!

Personlig tror jeg ikke at jeg er den med dårligst selvbilde når det kommer til kroppen min. For noen år tilbake veide jeg en god del mer, og da var selvbildet verre. Jeg hatet å prøve klær og følte meg feit og fæl i alt. Etter at jeg gikk ned i vekt for ca. fire år siden føler jeg meg mye mer komfortabel i egen kropp. Jeg er størrelse 38 den dag i dag, og har en helt normal vekt for høyden min. Allikevel er jeg jo ikke 100 % fornøyd med den kroppen jeg bærer, og jeg har vel hatt litt problemer med å faktisk innse at uansett hvor mye jeg trener så kommer jeg ikke til å få den linjal formen. Problemet er at jeg ikke har kroppsbygning for dette idealet. Selv om jeg er slank så vil jeg alltid ha litt ekstra pupper, lår, rumpe og hofter, det er rett og slett bare slik jeg er bygd! Men i dag, på toalettet på Burger King, av alle ting, haha, så fikk jeg en liten åpenbaring: Jeg på meg selv i speilet, betraktet de litt "store" låra og de utstikkende hoftene og tenkte: "Ja, dette er sånn jeg ser ut. Jeg kommer aldri til å få helt rette tynne bein, såkalt tight gap eller en helt flat mage. Men det er faktisk helt greit! Jeg liker faktisk formene mine, og kjæresten min digger dem så hva er det egentlig å sutre over da?" Jeg tror mange, i alle fall jeg, har eller har hatt litt urealistiske forventinger til utseendet på egen kropp. Jeg har som sagt trodd at hvis jeg bare trener enda mer og spiser enda mindre så vil jeg bli en sånn rett-tynn jente. Så kommer den klisjè avslutninga mi da: Jeg tror det er viktig å drite litt i moteidealet og heller bare jobbe med det man har. Ikke alle har stor rumpe naturlig og ikke alle har liten rumpe naturlig. Det er klart trening kan hjelpe på justeringer og gjøre deg litt fastere, men til syvende og sist har alle hver sin kroppsform og takk gud for det.

Embrace your body, folkens! Og hvis du bare vil stramme opp litt her og der så er jo trening et alternativ. Men hvis det er noe du ikke kan gjøre noe med (som naturlig utstikkende hofter eller cellulitter) så anbefaler jeg deg å akseptere kroppen din som den er. Det hjelper i alle fall ikke å rakke ned på den, den blir ikke noe tynnere eller bedre av den grunn. Dette siste rådet er litt til dere, men mest til meg selv, hehe.Publisert: 22.04.2015 @ 21:45 Kategori: Maria har en mening Kommentarer: 5

5 kommentarer

Postet av: Villsnø

Dato: 23.04.2015 Tid: 18:44 URL: http://villsno.blogg.no
Jeg har egentlig aldri følt noe til det kroppspresset som alle snakker om, muligens fordi jeg ikke så lett lar meg påvirke av media og den slags. Da jeg var yngre, tenkte jeg aldri så mye over hvordan kroppen min så ut. Jeg har da også alltid vært veldig tynn, og jeg legger aldri på meg uansett hvor mye jeg spiser (ikke at jeg spiser så mye heller da, jeg er temmelig småspist). Kunne faktisk tenkt meg å legge på meg litt; ikke fordi jeg ikke er fornøyd med hvordan jeg ser ut, mer fordi det er så vanskelig å finne passende klær, spesielt bukser.

Men ja, jeg er enig i at man bør være fornøyd med sin egen kropp!☺

Postet av: Mary Ann

Dato: 23.04.2015 Tid: 22:15 URL:
Du er vel fin i kroppen vel ja vi må være den mann er ha en fin fin kveld

Postet av: Merca's-dagbok

Dato: 28.05.2015 Tid: 15:13 URL: http://merca.blogg.no
Hei

Bra skrevet! Jeg følte meg veldig presset med vekten da jeg gifta meg. Mannen min har en slank familie. Det var ikke lett for meg å tilpasse meg i den familien.

Postet av:

Dato: 17.11.2015 Tid: 14:14 URL:
Hva studerer du i Stavanger? :)

Postet av:

Dato: 19.11.2015 Tid: 15:05 URL:
Hva studerer du på UiS? :)

Skriv en ny kommentar

hits