Hvor mye sminke skal jeg bruke?

Jeg har alltid vært en sånn person som nesten ikke bruker sminke. Jeg begynte ganske seint, først på midten av ungdomsskolen tok jeg på såvidt litt maskara- og det var det. Jeg har bare aldri følt meg så veldig komfortabel med veldig mye sminke, men jeg når jeg ser det på andre jenter tenker jeg ikke noe særlig over det. 

Sminke kan være kjempegøy, og veldig fint. De siste årene har jeg kost meg med sminke, testet ut noen ny produkter i ny og ne, sett tutorials på youtube og prøvd meg fram med en amatørmessig hånd. Allikevel så vil jeg anbefale alle å prøve seg på en sminkefri periode. Jeg synes selv det er utrolig befriende å gå uten sminke, og bare gi litt f. Det er jo absolutt ingen andre rundt deg som legger merke til om nettopp du, den jenta der, har på seg sminke eller ikke. Det er sikkert mange som ikke tror meg når jeg sier det, men jeg synes nesten alltid at jenter ser penere ut uten sminke. Jepp, du leste riktig: uten sminke. Dette er ikke noe jeg sier i tråd med klisjèe-sitatene om at "du er god nok som du er." Dette er min helt genuine oppfatning! Naturlige ansikter med naturlige farger er det aller fineste, og det er min ærlige mening. Som oftest synes jeg også at jeg selv ser bedre ut uten sminke, men det betyr ikke at jeg ikke synes det er gøy å trikse og mikse litt med trynet innimellom. 

Sminke er bare gøy, så lenge du lar det være bare nettopp det. Ikke la sminken styre humøret og hverdagen i en negativ retning. Ikke la sminken være det som definerer deg, og ikke bruk den som en maske. 

Personlig merker jeg at jeg gir mer og mer f i hva andre synes med alderen, og det er seriøst en helt nydelig følelse. Jeg kan sitte på skolen helt usminket med litt slaskete klær, rekke opp hånda og si min mening ufiltrert. Det er så utrolig deilig å bare vise seg selv hundre prosent. Sånn er jeg, og sånn er virkeligheten. Så kan jeg heller være jentejente med tutorials og prøve meg litt fram med ulik sminke på andre dager, men det er viktig å ha denne balansen. Sminkefri og bleik, og helt greit. (kleint rim)
 

Publisert: 02.03.2016 @ 20:42 Kategori: Skjønnhet Kommentarer: 9

9 kommentarer

Postet av: kindertryne

Dato: 02.03.2016 Tid: 21:14 URL: http://kindertryne.blogg.no
bra skrevet og er enig i det du sier :-)

du er kjempe pen <3

Postet av: Maria

Dato: 02.03.2016 Tid: 21:16 URL: http://mariagii.blogg.no/
kindertryne: Tusen takk, søte deg <3

Postet av:

Dato: 02.03.2016 Tid: 21:28 URL:
Jeg synes ikke du burde bruke mere en maskara du og ander så unge mensker er så pene i huden så la den være pen så lenge som mulig ha en fin fin kveld

Postet av: JULIE ANDERSEN

Dato: 03.03.2016 Tid: 10:06 URL: http://julieeandersen.blogg.no
Synes du er veldig pen jeg <3

Postet av: Maria

Dato: 03.03.2016 Tid: 19:18 URL: http://mariagii.blogg.no/
JULIE ANDERSEN: Tusen takk, og lige måde <3

Postet av: Benedicte Arntzen

Dato: 03.03.2016 Tid: 18:33 URL: http://benedicteal.blogg.no
du er jo såå vakker uten sminke!

Postet av: Maria

Dato: 03.03.2016 Tid: 19:18 URL: http://mariagii.blogg.no/
Benedicte Arntzen: Tusen takk, søte <3

Postet av: lillebenedikte

Dato: 03.03.2016 Tid: 19:37 URL: http://lillebenedikte.blogg.no
Så riktig, og så helig det må være å være så trygg i seg selv! Der er ikke jeg, langt derifra.. Du er nydleig, og trenger helt klart ikke sminke deg hver dag, det trenger vell ingen! :)

Postet av: Maria

Dato: 03.03.2016 Tid: 19:40 URL: http://mariagii.blogg.no/
lillebenedikte: Tusen takk :) Jeg er helt enig med deg, ingen trenger strengt tatt sminke. Jeg synes helt ærlig at alle er finest helt naturlig.

Skriv en ny kommentar

hits