Hvorfor blir en kroppsfasong favorisert?

Nå er det noe jeg gjerne vil få ut, og det gjelder hvordan mote i mange år nå ser ut til å favorisere mennesker med søyle-fasong. Da snakker jeg om de høye tynne rette jentene, den typiske modell-kroppen. Ikke et vondt ord om de som har denne kroppen, men jeg begynner bare å bli rimelig lei av at en kroppsfasong skal settes på en pidestall, mens resten av oss blir ignorert. Jeg har iallefall opplevd utallige ganger å se en topp på utstillingsdokka og tenke: "Den var jo fin!" men så snart jeg får den på meg på prøverommet, blir den en eneste stor potetsekk på meg.

Det ser ut til at det ikke finnes en mellomting mellom "vanlig" som er den syltynne modellen, eller "plus size" som i mine øyne ikke er plus, men normal. Jeg synes det er skremmende å se hvordan vi, meg selv inkludert, har blitt så vant til at modellene i butikk-katalogene er størrelse XS med samme kroppsfasong. Jeg får faktisk litt sjokk når jeg ser jenter i katalogen som er noen størrelse større enn idealet, fordi man er blitt flasket opp med den andre typen i alle år. 

Jeg veier ikke 50 kg. Jeg har ikke flat mage. Jeg har brede hofter og lår, men litt smalere midje.Jeg er likevel normalvektig, men jeg har altså ikke den rette strek-fasongen likevel. Jeg savner å se at moten også inkluderer oss med former, og gir oss langt flere alternativer til å få vise fram vår kropp. Jeg sitter og ser litt på klær hos Topshop for øyeblikket, og kjenner at her er det faktisk noe for min kropp! Det er nemlig Beyonce som står bak den nye kolleksjonen, og det passer meg utmerket. Her har dere noen eksempler på type klær som jeg synes er flatterende, og som jeg savner i de andre kjedebutikkene her i Norge. 

Jeg vet at hoftene og midjen min ville sett smashing ut i disse, så hvorfor skal jeg da hjemme meg i en potetsekk som er påtenkt søyleformer? Vel, uansett, her er noen av mine favoritter fra Topshops nye kolleksjon:

 

Publisert: 24.04.2016 @ 19:35 Kategori: Skjønnhet Kommentarer: 1

1 kommentar

Postet av: Ingrid

Dato: 24.04.2016 Tid: 20:49 URL: http://imsen.blogg.no
Så fine plagg :)

Jeg synes at en del butikker har klær til litt forskjellige former, men noen er kanskje veldig ensformige. Det som irriterer meg mest er når bikinier er i str. S, M, L. Det er jo overhode ikke slik at alle som bruker S har samme BH/Bikini størrelse. For min del betyr det at jeg enten må ta en overdel med for liten cup eller en som er alt for stor i omkrets. Mye bedre at bikinier faktisk er i vanlig undertøy størrelse.

Skriv en ny kommentar

hits