Tips til krøller!Okei, hvis det er flere enn meg her som har krøllete hår, så håper jeg at jeg kan gi dere noen tips her. Krøller kan være ekstremt irriterende, og kun de som selv har det fra naturens side kan forstå dette. Det blir fort bustete og brusete. Det nytter ikke å børste gjennom det, ved mindre man ikke vil ha strittende hår til alle kanter. Når man har krøllete hår er det viktig å finne produkter som er beregnet på nettopp denne hår-typen. Dette høres helt åpenbart ut, men jeg har faktisk ikke fulgt dette rådet selv tidligere. Nå har jeg derimot skjerpa meg og kjøpt inn produkter beregna på mitt hår. Jeg har også merka at håret mitt er tørt, og dette er tilfelle hos mange som har krøller naturlig. Så hvis man ikke finner shampooer og balsamer som er spesielt for krøller, kan man derimot gå etter produkter som er egnet for tørt hår. Jeg er selv student og kjøper så å si aldri dyre produkter, men holder meg heller til det matbutikken har å tilby. Her er uansett noen tips til deg som har krøller:

- Unngå alt som kan slite ut håret ditt, og da særlig varmeapparater som rettetang og hårføner. Hvis du absolutt må bruke det så pass på at du alltid bruker en varmebeskyttende spray. Jeg har faktisk retta ut håret mitt hver tredje dag i mange år, og det er tydelig! Fy søren så slitt og stygt håret mitt har blitt, men det er jo en avhengighet dette med å rette ut håret, så det er jo ikke bare bare å slutte. Men jeg har mine perioder hvor jeg gir håret en pause fra rettetanga, og jeg har vært inni denne perioden i to uker nå. 

- Når du dusjer håret, vær nøye på å bruke en god balsam for tørt/krøllete hår, og når du dusjer prøv å dusje med så kaldt vann som mulig. Det viktigste er at den siste skyllinga er litt kaldere vann slik at skjellagene i håret lukker seg og beskytter hårstråene mot skade. Jeg får alltid best resultat hvis jeg orker å dusje i litt kaldere vann enn vanlig. 

- Ikke gre gjennom håret med børste når det er vått, la det lufttørke og bruk gjerne en olje som tilfører håret fukt og glans. Jeg er helt avhengig av Moroccanoil, som sikkert de fleste har hørt om. Jeg påfører to pump med denne i vått hår, kun i lengden og ikke i hodebunn. Hvis du føler at håret fortsatt er tørt når det har tørket så skader det jo ikke med en pump ekstra. ;)

- Hårkur er noe jeg har begynt med først nå, og jeg prøver å bruke den en gang i uka. Jeg er kjempefornøyd med min hårkur fra John Frieda, som er spesielt egna for å hindre bruser i krøllete hår. Her er mine må-ha-produkter. 
Balsamen er fra Define og er tilegnet tørt og slitt hår. Denne kjøpte jeg på Bunnpris, så den var med andre ord ikke dyr. Jeg er superfornøyd og synes virkelig jeg merker stor forskjell! Det er faktisk ikke ofte jeg gjør når det kommer til balsam og shampoo. Shampooen er fra Biosilk og hjelper godt til med å få glans. 

Er det flere krøllehuer der ute som leser min blogg? Isåfall, har dere noen hårtips? :)

 

Publisert: 27.04.2016 @ 18:46 Kategori: Skjønnhet Kommentarer: 0

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits