Den klassiske studenten

Sover til klokka tolv i dag. Synes jeg fortjener det. Forrige natt ble det ca. 3 timers søvn. Det er prisen for å bo billig i et studentkollektiv. Studenter elsker å feste, og de er ikke stille når de gjør det. Jeg klarer ikke identifisere meg med den "klassiske" studenten som drikker masse hver uke og gir litt f i ansvar og eksamener. Det er jo nå vi er unge, eller? Jeg ligger med dyna over huet og propper i ørene mens jeg prøver å stenge ute bråket fra andre mennesker som tilsynelatende er i samme livssituasjon, men absolutt ikke samme humør som meg. Jeg synes ikke at det å være student er en unnskyldning for å ikke ta ansvar og ikke bry seg om mennesker rundt seg. Eller er jeg bare kjip som liker å få søvnen min? Kan godt hende det. Jeg er en sånn kjedelig student som handler inn middag for hele uka på Rema, og beholder kvitteringa som et diplom. Så flink jeg har vært, så voksen som handler inn for hele uka til en billig penge. Skryter av det til mamma. Haha. Jeg er en sånn student som faktisk brenner for faga jeg studerer. Som på fritida gjerne ser historiske dokumentarer eller leser nyheter om språk.

Det er ikke det at jeg er noe bedre enn de som fester hver uke. Jeg liker å feste jeg også! Det er bare det at når du ligger der under dyna natt til 17.mai, og gleder deg til å møte dagen med gode venner og god stemning, med Cider og ikke sprit, så føles den festtilværelsen hos naboen så fjern. 

Jeg skulle egentlig ha skrevet på oppgaven. Eller lest i boka. Istedenfor har jeg sett Friends, laget meg te (som nå sikkert er kald etter å ha glemt den på bordet under dette innlegget), og tenkt på alt som burde gjøres. Jeg prøver virkelig å sette meg inn i Martin Tranmæls revolusjonære hensikter på 1900-tallet, men hjernen min gidder liksom ikke. La oss heller se ut av vinduet. Nå har regnet stoppa, da burde du jogge deg en tur. Men jeg må lese? Men trening er også viktig. Nei, orker ikke bevege meg nå. Neivel, da får jeg lese. Nei, vil ikke lese heller. Vil ligge under teppet til jeg absorberes bort et sted uten ansvar for en stund. 

Vil aller helst være en av de sauene oppe på skolen som spiser gress og ser hovent mot forbipasserende. 
 

Publisert: 18.05.2016 @ 18:59 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 6

6 kommentarer

Postet av: ida

Dato: 18.05.2016 Tid: 19:29 URL: http://nouw.com/idsn
hahah må innrømme det her var ganske morsomt å lese. Er ganske sikker på at jeg kommer til å havne i samme situasjon som deg når jeg begynner på studiene til høsten. du får ha lykke til med oppgaven videre i alle fall :D

Postet av: Maria

Dato: 21.05.2016 Tid: 18:28 URL: http://mariagii.blogg.no/
ida: Tusen takk! Lykke til med studiene dine, studietida er ellers en veldig bra tid :D Hehe.

Postet av: Maren

Dato: 18.05.2016 Tid: 20:28 URL: http://Marenbl.blogg.no
Huffa meg ikke enkelt å være student i dag:). Sikkert en litt ille situasjon du er i, trasig tenker jeg:). Jeg ønsker deg iallefall lykke til med studiene:). Klem

Postet av: Joachim Solberg

Dato: 22.05.2016 Tid: 13:35 URL: http://joasol.blogg.no
Fin bloggpost. Lykke til med studentlivet!

Postet av: Maria

Dato: 22.05.2016 Tid: 18:13 URL: http://mariagii.blogg.no/
Joachim Solberg: Tusen takk! :)

Postet av: solfrid

Dato: 05.06.2016 Tid: 11:01 URL:
haha! jeg kjenner meg så igjen :'D du må blogge mer Maria!

Skriv en ny kommentar

hits