Kategori: Anbefalinger

Den klassiske studenten

Sover til klokka tolv i dag. Synes jeg fortjener det. Forrige natt ble det ca. 3 timers søvn. Det er prisen for å bo billig i et studentkollektiv. Studenter elsker å feste, og de er ikke stille når de gjør det. Jeg klarer ikke identifisere meg med den "klassiske" studenten som drikker masse hver uke og gir litt f i ansvar og eksamener. Det er jo nå vi er unge, eller? Jeg ligger med dyna over huet og propper i ørene mens jeg prøver å stenge ute bråket fra andre mennesker som tilsynelatende er i samme livssituasjon, men absolutt ikke samme humør som meg. Jeg synes ikke at det å være student er en unnskyldning for å ikke ta ansvar og ikke bry seg om mennesker rundt seg. Eller er jeg bare kjip som liker å få søvnen min? Kan godt hende det. Jeg er en sånn kjedelig student som handler inn middag for hele uka på Rema, og beholder kvitteringa som et diplom. Så flink jeg har vært, så voksen som handler inn for hele uka til en billig penge. Skryter av det til mamma. Haha. Jeg er en sånn student som faktisk brenner for faga jeg studerer. Som på fritida gjerne ser historiske dokumentarer eller leser nyheter om språk.

Det er ikke det at jeg er noe bedre enn de som fester hver uke. Jeg liker å feste jeg også! Det er bare det at når du ligger der under dyna natt til 17.mai, og gleder deg til å møte dagen med gode venner og god stemning, med Cider og ikke sprit, så føles den festtilværelsen hos naboen så fjern. 

Jeg skulle egentlig ha skrevet på oppgaven. Eller lest i boka. Istedenfor har jeg sett Friends, laget meg te (som nå sikkert er kald etter å ha glemt den på bordet under dette innlegget), og tenkt på alt som burde gjøres. Jeg prøver virkelig å sette meg inn i Martin Tranmæls revolusjonære hensikter på 1900-tallet, men hjernen min gidder liksom ikke. La oss heller se ut av vinduet. Nå har regnet stoppa, da burde du jogge deg en tur. Men jeg må lese? Men trening er også viktig. Nei, orker ikke bevege meg nå. Neivel, da får jeg lese. Nei, vil ikke lese heller. Vil ligge under teppet til jeg absorberes bort et sted uten ansvar for en stund. 

Vil aller helst være en av de sauene oppe på skolen som spiser gress og ser hovent mot forbipasserende. 
 

Publisert: 18.05.2016 @ 18:59 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 6

Serie og film dere må se

For en dag...Eller, for en uke! Motivasjonen har virkelig ikke vært tilstede når det gjelder skolearbeid, og det er litt krise ettersom jeg har en eksamen om ca. to uker og to til på rappen etterpå. Formen er ikke helt god, jeg tror det er pollen-allergi. Jeg har jo egentlig ikke pollen-allergi en gang, men jeg har blitt rammet en gang for ca. fire år siden, og nå denne våren igjen. Symptomene er klassikere som kløende nese og såre øyne, men det aller aller verste er at jeg er sjukt trøtt hele tida. Jeg kan i teorien sovne overalt. Jeg sover lenge, og da mener jeg leenge, om morgenen, men hjelper det? Nei. Jeg blir aldri uthvilt. Ante ikke at pollen-allergi sugde så mye. Synes det er helt tåpelig av kroppen i det hele tatt å reagere på noe så naturlig som proteiner i blomster og trær. Hallo, det er naturen selv, er vel ikke noe å lage krig over det vel? 

Serie-anbefaling

Men men, ingenting å få gjort med den saken. I det siste har jeg fått dilla på en ny serie på Netflix som jeg bare må dele med dere. Serien heter Outlander, og kort fortalt handler den om en britisk ung kvinne som jobber som sykepleier i 1945. Hun besøker Skottland med sin ektemann, og ender opp med å reise 200 år tilbake i tid. Fantastisk serie, spennende og forferdelig brutal. Litt som Game of Thrones, men ikke helt. 

Film-anbefaling 

I går så jeg på en film som jeg fikk anbefalt av ei venninne for noen år tilbake, nemlig "The perks of being a wallflower." Jeg ble litt nostalgisk da jeg så den. Handler om en ung gutt som begynner første året på videregående, men som føler seg usynlig og ensom. Han har en del bagasje som kommer fram etterhvert, men hele livet hans forandres når han møter noen som tar ham ned fra veggen og inn i livet. Nydelig feel-good film etter min mening, må sees! 

Publisert: 25.04.2016 @ 18:11 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 3

Snarvei til toppkarakterer?

Ofte dukker det opp annonser på facebook som reklamerer med overskriften "Enkle grep for å bli en toppstudent" og under en slik annonse finnes kommentarer i selve annonsen som leser:" Jeg ble sjokkert over hvor enkelt det var!"

Dette, folkens, dette irriterer og provoserer meg. Jeg forsøkte i nysgjerrighet å klikke inn på linken for å se hva disse "enkle" grepene var. Selvfølgelig viste det seg at jeg måtte betale penger for å få denne mirakelkuren. Jeg er veldig sarkastisk nå, men jeg synes jeg har god grunn til å være det. Slike lokke-overskrifter forenkler virkeligheten og kan gi et falskt bilde av hvordan man skal oppnå toppkarakterer på høyere utdanning. Jeg har selv lest gjennom tips på ulike student-sider som fremstilles som "revolusjonerende" og "dette visste du kanskje ikke". Listen er lang, men inneholder punkter som er så åpenbare og velkjente at ordet "nytt" eller "sjokkerende enkelt" ikke passer inn. Tipsene lyder som oftest som følgende: Hold deg i aktivitet! Tren! Spis sunt! Drikk vann! Les mye! Planlegg hvor mye du skal lese! Hold det ryddig rundt deg! o.s.v. 

Jeg har en mistanke om at denne "toppstudent" boka inneholder mye av det samme, altså ingenting nytt under solen. Det som plager meg er at disse annonsene fort kan lure studenter til å tro at det er "enkelt" å få en A. Det er jo bare å gjøre sånn! Neimen så flott da, koden er knekt, framover vil alle studenter få A-er i fleng med enkle grep! 

Jeg kan kun snakke av egen erfaring, men jeg har tross alt gått på universitet i 2 år nå, og jeg har fått en del A-er og B-er så jeg synes jeg er litt kvalifisert til å si noe om kravene til disse karakterene. Min erfaring er at når det kommer til toppkarakterer så finnes det ingen "enkle grep" eller "snarveier". Jo fortere man innser dette, jo lettere blir det å faktisk jobbe skikkelig med skolearbeid. Den eneste (etter min mening) og sikreste veien til toppkarakterer er HARD ARBEID. Dette ble i caps lock fordi jeg synes det er så forbanna viktig å understreke. Det betyr: les hver dag, forbered deg til timer, møt oppp i timer, vær aktiv i timene, still spørsmål, gjerne en gang for mye! Diskuter det du har lært med medstudenter og andre. Dette er så basic, og sikkert kjedelig å lese om, men det er søren meg dette som funker. Du kan godt ha verdens dyreste Mac/PC og verdens knæsjeste fargepenner, men hvis du ikke leser pensum så kommer du ingen vei med disse duppedittene. Du må gjerne trene og spise nøtter og supermat, men det alene gir deg absolutt ikke A. Alle lærer på ulik måte, derfor finnes det ingen "fasit", men de fleste kan nok være enige om at alle må legge en innsats i arbeidet. Om du lærer best ved å skrive, så gjør du det! Lærer du best ved å lytte, så konsentrer deg om å lytte i forelesningene. Lærer du best av å prate om stoffet, finn en kamerat i klassen som du kan prate med. Jeg synes også at forelesningene er gull verdt, da ser du hva foreleser legger vekt på og de kommer ofte med små hint om stoff som kan dukke opp på eksamen. Å være aktiv i timene er også gull, ikke vær redd for å spørre om dumme ting, det er garantert en gjeng andre som sitter og lurer på akkurat det samme. 

Bare for å klargjøre helt til slutt: Jeg sier ikke at du ikke skal låne bøker om tips i forhold til forbedring av karakterer, jeg sier bare at jeg er veldig kritisk til hvordan disse tipsene fremstilles, nemlig som noe "enkelt" du kan gjøre i en fei. Den beskrivelsen stemmer overhodet ikke med mine personlige (eller andre jeg kjenner) sine erfaringer med karakterer og innsats på høyere utdanning. Vær kritisk til ale som mener at de har en vidunderkur eller fasit som er så enkel at du skulle ikke tro det engang. 

Dette er et tema jeg bare måtte få ut, og jeg kunne sikkert ha skrevet en hel bok om det, men foreløpig får det være med et blogginnlegg.

 

Publisert: 09.03.2016 @ 15:22 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 7

Hvordan fjerne stress og vonde følelser

Ofte kjenner jeg meg irritabel og stressa. Jeg har kjempelyst til å være blid og sosial, men så blir jeg sur på meg selv hvis jeg ikke føler meg 100 % tilstedet. Det er stadig noe som henger over meg som stresser meg: innleveringer, eksamener, økonomiske ting og annet. Av og til føler jeg at uansett hvor postiivt jeg prøver å tenke, så funker det bare ikke. Noen som kjenner seg igjen? Jeg er litt lei av denne konstante påminninga om at det bare er å "tenke positivt". Som om det er en enkel sak, og som om det tryller bort alt vondt. Jeg mener å ha funnet en langt bedre metode, og jeg har tidligere delt min forkjærlighet for yoga her på bloggen, men jeg får bare ikke nok!

Yoga fungerer for alle, du justerer det etter din egen form og helse, og du kan gjøre alt hjemme på en billig matte fra ebay. Du trenger ikke å holde på lenge hvis du ikke har tid, men det er som oftest slik at de dagene du føler du ikke har tid, er de dagene du trenger yoga mest. Søndager som i dag er for min egen del ganske treige og innholdsløse, og derfor har jeg ingen unnskyldninger for å ikke gjøre yoga. For å få best mulig effekt av yoga skal du konsentrere deg om å være tilstedet i øvelsene, og la alle andre tanker fare bort. Bare lytt til din egen pust, konsentrer deg om å puste dypt og kjenn på din egen kropp i de ulike stillingene. Det kaller jeg terapi! Hvis jeg kjenner meg stressa, sint, deppa, irritert på noen, eller hvis jeg er iferd med å starte en meningsløs krangel: håret opp i en dott og ut med yogamatta med en gang. 

 

Ingen fancy poseringer for min del, jeg gjør det veldig enkelt! Men det fungerer veldig bra for meg. Yoga handler absolutt ikke om å komme ned i syke posisjoner, men om å gjøre så godt man kan og forbedre seg litt og litt.


 

Publisert: 06.03.2016 @ 18:54 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 3

Mitt nyttårsforsett: Yoga

 

For første gang i mitt liv har jeg klart å holde et nyttårsforsett og denne gangen synes jeg forsettet mitt var veldig fornuftig; nemlig å gjøre yoga hver dag. Jeg har lenge hatt lyst til å begynne men som med så mange andre ting har jeg ikke fått ræva i gir. Den yogaen jeg utfører er den klassiske yogaen som ble praktisert av inderne for mange tusener av år tilbake. Yoga er en fantastisk ting, og sånn basically så er det strekkeøvelser. Det handler om å få strekt på muskler og sener for å oppnå en smidig fysikk. Jeg som er stiv som en stokk synes alt var kjempevanskelig og hardt i begynnelsen, men hvis du bare legger en innsats i øvelsene så hjelper yogaen deg videre.

Jeg har altså gjort yogaøvelser hver dag i ca 20-30 minutter. Ideelt sett skal man ta yogaen på morgenen og det har jeg holdt meg til. Den gir energi, velvære og en avslappet følelse. Med andre ord en fantastisk start på dagen! Jeg mener at yoga er den viktigste helseinvesteringen man kan gjøre, og det er nok bare enda mer aktuelt i dagens masete samfunn med avslapning.

Personlig har jeg etter ca. 3 uker fått disse gevinstene med yoga: jeg har rett og slett blitt mykere og jeg klarer å strekke meg lenger i hver øvelse for hver gang! Det er så utrolig gøy å se hvor mye fremgang du kan gjøre på kort tid. Jeg kjenner meg generelt sett mer avslappet i kroppen og små vondter har avtatt. Jeg kjenner også yogaens effekt på psyken: jeg føler meg klarere i hodet, mer storsinnet og tolerant, faktisk! Jeg irriterer meg ikke like mye over dumme ting og mennesker.

Så, jeg vil egentlig anbefale alle yoga. Det funker for alle uansett alder og utgangspunkt. Det er ingen unnskyldning at du er stiv, alle har et potensiale til å bli myk!

Hvis noen har noen spørsmål angående yoga så bare skrik ut! Skulle ønske jeg kunne vist dere øvelsene personlig, for det blir veldig klønete å skrive instruksene ned. Men kanskje jeg får samboeren til å ta bilder av meg i de rare stillingene, hehe.

Publisert: 20.01.2015 @ 17:42 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 2

Anbefaling: parfyme

Okei, når det kommer til parfyme så har jeg alltid vært på den sikre siden. Jeg har selv opplevd å være stengt inne på en buss eller et rom med mennesker som ikke forstår betydning av "less is more". Så er det en del gutter som tror at det å dønke hele seg med den sterkeste parfymen i verden som du faktisk smaker på tunga i det de passerer skal signalisere at dette er hot stuff verdt å sjekke ut.

På en annen side har jeg også opplevd å gå forbi fremmede mennesker og legge merke til hvor utrolig godt parfymen deres lukter. Da gjør det ikke alltid noe om den lukter litt sterkt, så lenge jeg godtar lukten som god så er det liksom greit.

Men tilbake til saken: jeg har holdt meg veldig lenge til svake og nøytrale lukter som mest sannsynlig bare jeg selv lukter. Men så tenkte jeg: hvorfor kan ikke jeg være et sånt menneske som lukter godt og som andre mennesker synes lukter godt i det de passerer? Det hele begynte med en liten prøve av Nicki Minaj sin "Pink Friday" da jeg bestilte en shampoo fra Bubbleroom. Først synes jeg lukta var litt vel sterk og søt, men så sprayet jeg litt på meg, gikk for å lese til eksamen og nå har jeg fått for meg at denne parfymen må bety lykke. Ikke fordi jeg kommer til å gjøre det så fantastisk bra på eksamen, men fordi jeg har lest et sted at lukter er sterkere forbundet med hukommelsen. Så mitt trekk fremover er å alltid bruke Pink Friday når jeg leser slik at på eksamensmorgenen når jeg sprayer den på igjen vil alt fra pensum komme til meg.


Publisert: 01.12.2014 @ 19:56 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 13

Produktet jeg ikke klarer meg uten

Dette innlegget er ikke sponset på noen som helst måte, men er kun min mening om et produkt jeg er veldig fornøyd med.

Det er kun ett skjønnhetsprodukt som jeg bruker hver dag, og det er A-creme. Jeg har nok skrevet et innlegg om denne tidligere, men den er så utrolig god at jeg må anbefale den til dere nok en gang! Selv fikk jeg denne anbefalt av ei venninne for en god stund tilbake. Jeg har selv litt tørr og sensitiv hud, og har hatt problemer med hudutslett. Jeg har prøvd mye på markedet når det kommer til fuktighetskremer for ansiktet, de vanlige "billig" merkene, samt dyrere kremer fra apotek som visstnok skal være veldig god for tørr eksemhud. Det jeg har opplevd med disse kremene er at de holder huden fuktig i en til to timer, og etter det er huden min (særlig nesa) helt tørr igjen. Med andre ord har ingen av de produktene jeg tidligere har brukt gitt noen langvarig eller betydningsfull effekt.

Det jeg liker best ved A-creme er at den varer hele dagen. Den holder huden fuktig og utrolig myk, og så lenge jeg påfører hver dag rekker jeg ikke å kjenne at huden blir tørr igjen.

A-creme gir god effekt på:

♥ Tørr og sensitiv hud

♥ Eksemhud

♥ Pga. innholdet av vitamin A er A-creme like god til å forebygge rynker som mange andre anti-rynkekremer på markedet

♥ forebygging mot strekkmerker

♥ funker bra som barnesalve

A-creme inneholder kun naturlige ingredienser, og har bestått av det samme siden den kom på markedet i 1953. Jeg vet ikke med dere, men en krem som har klart seg på markedet så lenge uten å måtte endre hverken utsendeet eller innhold gir meg en følelse av at dette er god kvalitet. A-creme inneholder IKKE parfyme, og er IKKE testet på dyr.

Vil dere vite mer om A-creme og hva den inneholder så klikk dere gjerne inn på denne linken: http://www.helsekost-shop.net/Shop/Product/A-Creme-uparafyme/8000

Publisert: 04.11.2014 @ 18:43 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 13

Inspirasjon fra Kremmerhuset

Nå som jeg har flyttet ut er interiør og husartikler blitt så mye mer spennende. Istedenfor å surfe så mye på klær og produkter har jeg tatt meg selv i å se på møbler og småting til leiligheten, og det er så mye fint der ute! Her om dagen satt jeg og kikket på nettbutikken til Kremmerhuset og fant noen godbiter som kanskje finner sin vei inn i leiligheten snart. Her har dere noen ting:

 Publisert: 09.09.2014 @ 19:20 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 6

Til alle mine brunøyde venner

Jeg har lenge hatt lyst til å ha ukentlige anbefalinger her på bloggen av produkter som jeg bruker ofte og er fornøyd med. Nå i første omgang må det bli øyeskyggen min. Jeg bruker øyeskygge fra merket Smashbox, og denne godbiten er spesielt egnet for brune øyne som det står på boksen. Jeg kjøpte denne på Kicks for en stund siden, og kan dessverre ikke si noe om den fortsatt selges eller til hvilken pris. Uansett, jeg er veldig fornøyd med den, og fargene er komplimentære til alle brune øyne der ute!

Her ser dere fargene som er delt inn i "Smokey Trio" og "Soft Trio". Alt er som sagt komplimentær farger til brune øyne, f.eks blå og gull passer perfekt til brunt.

Denne passet perfekt til meg som ikke har så mye peiling på sminke, med denne blir alt servert på ett fat. Den har vart ganske lenge også (kanskje fordi jeg sjeldent bruker øyeskygge), men jeg mener å ha hatt den i over ett år nå. 

Publisert: 18.03.2014 @ 21:24 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 7

Lyst til å kjøpe billige skolebøker?

iBok ble startet av studenter og er nå Norges største nettsted for kjøp og salg av brukte bøker. Hovedfokus på faglitteratur, men du kan finne andre områder også.

Gå inn på iBok.no og søk opp de bøkene du trenger! Jeg har selv lagt ut annonser på mine gamle skolebøker fra første semester på bachelor i journalistikk. Så:

Er det noen her som skal studere journalistikk eller kjenner noen som skal det, så har jeg pensum til en god pris!

Gå inn på iBok.no og registrer deg med e-post adresse og deretter trykk her: http://ibok.no/mine_annonser

 

Publisert: 17.03.2014 @ 21:59 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 7

Det store pakkeprosjektet

Jeg har nettopp oppdaget et nytt verdensproblem: Å pakke én koffert på 23 kg som skal holde til et halvt år. Problemet startet med min tomme lommebok (billig flybilett som ikke tillater mye bagasje) samt Widerøe sin dårlige deal for unge fattige mennesker. Så rett og slett: Fattigdom.

Neida, det er ikke så ille. Jeg kommer jo tilbake til Stavanger på besøk og kan ta med meg en gedigen koffert hjemmefra, og Kent kommer jo og besøker meg så da kan han alltids ta med seg noen av mine ting. Uansett, jeg har jo ikke såå mange klær, men som jente har jeg jo mer enn jeg trenger, og jeg overvurderer alltid hvor mye klær jeg faktisk trenger på både ferier og hjemreiser. Resultatet blir at jeg tar med meg masse unødvendig skrap. Den parfymen jeg ikke har brukt på to måneder? Den tar vi med, i tilfelle jeg får en syk trang til å lukte av friskt eple. Den kjolen jeg aldri bruker? Den får jeg nok bruk for, en vakker dag. Problemet er at det dere ser på bildet ovenfor kun er klær og undertøy, så gjenstår ladere, PC, iPad, sko og jakker. Rett og slett det verste og det som tar mest plass, det skal jeg få plass til nå.

Jeg er med andre ord ingen strategisk pakker, så hvis noen pakkeentusiaster har noen gode pakkeråd så vet dere hvor kommentarfeltet holder til!

Publisert: 29.01.2014 @ 15:33 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 16

Til håret ditt

Jeg er såå fornøyd med dette settet som jeg fikk av bestevenninna mi til jul! Merket er Biosilk, og inni pakken finnes fire produkter: 1) Silk Therapy Shampoo, 2) Silk Therapy Conditioner, 3) Silk Therapy hårkur, 4) Silk Therapy Finishing spray (rett og slett hårspray.)

Jeg synes disse produktene er kjempegode på mitt hår. Jeg har jo krøller, og de fleste som har krøller får dessverre litt tørrere hår. Disse produktene er spesiallaget for normalt og tørt hår, og spesialiserer seg på å fukte og gi glans, og den jobben synes jeg blir gjort. Produktene beskytter også mot UV stråling. Siden dette var en gave aner jeg dessverre verken pris eller hvor den ble kjøpt, men det er jo bare å søke opp merket "Biosilk" så finner dere nok mye rart. Jeg synes særlig hårkuren funket kjempebra på mine krøller, håret ble mykere og mer glansfullt, anbefales! 

Publisert: 28.01.2014 @ 23:03 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 12

Gratis bilderedigering på nett

 

(ikke redigert)                                                                                                (redigert)

Jeg har lenge lett etter et bra bilderedigeringsprogram som er gratis og som kan brukes fra nett. Før brukte jeg picnik og picassa, men begge disse forsvant dessverre. Jeg pleier sjeldent å redigere bildene mine, fordi jeg foretrekker at dere skal se meg akkurat som jeg ser ut, føler at det blir litt "juks" å redigere bilder, deet blir som å pynte på virkeligheten. Som dere kanskje ser på det redigerte bildet er jeg brunere, huden ser "glattere" og mer feilfri ut, og genseren er enda mer rosa, hehe. Det er jo litt morsomt å bare leke seg litt og se hvordan man kan se ut med litt triks og miks, men jeg ville aldri endret for mye på meg. F.eks synes jeg det er å gå litt langt når man skal begynne å fjerne ting ved seg selv, f.eks kviser og andre "skavanker". Jeg mener jo at alle skal gjøre som de føler for, men personlig har jeg ikke lyst til det. Jeg tenker sånn at jeg vil at dere skal se hvordan jeg ser ut, sånn som jeg virkelig ser ut, slik at ikke folk skulle få sjokk når de så meg i virkeligheten, haha.

Vel, poenget er at bilderedigeringsprogrammet som er brukt her er pixlr.com, en veldig god side. Check it out!

Publisert: 25.01.2014 @ 18:48 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 14

Tips til deilig lunsj

Jeg elsker Wayne's Coffee, og da særlig kaffen og mozarella bagelsene. Men istedenfor å kjøpe bagels der hele tiden, (som blir veldig dyrt i lengden), bestemte jeg meg for å bare lage dem hjemme idag. Du trenger: mozarella, tomater, rød salat, naturell kremost fra Tine og bagels (gjerne ferske, men fryst funker også). Alt du trenger å gjøre er å dele bagelen i to, smøre på kremosten og dandere med salat, tomat og mozarella. Vi valgte å varme dem litt i ovnen slik at mozarellaen smeltet, og det ble utrolig godt! En fantastisk god lunsj som garantert vil bli lagd flere ganger her i hus.

Bon appetitt, folkens! ;)

Publisert: 24.01.2014 @ 18:29 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 9

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant

Filmen med den lange tittelen er svensk og basert på en bok. Hovedpersonen Allen, fyller 100 år, men til aldershjemmets store fortvilelse bestemmer han seg nettopp på denne dagen for å klatre ut gjennom vinduet og stikke av. Vi får stadig se tilbakeblikk fra Allens spenningsfylte fortid, og hans store lidenskap går gjennom filmen som en rød trå; å sprenge ting. Det viser seg at Allen har møtt store politikere og kjendiser gjennom sine år, og han har uten å være klar over det selv kommet med store bidrag til historien.

Filmen er spennende og utrolig morsom på samme tid. Hele salen lo i takt, og jeg kan ikke huske å ha ledd så godt på lenge! Filmen ga meg en Forrest Gump følelse, og jeg anbefaler alle som ønsker seg en god latter å se den.

Denne får terningkast 5 av meg. Bra underholdning, og svenskene kan lage film!

Publisert: 22.01.2014 @ 21:41 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 15

Tar du ansvar?

Her om dagen begynte jeg å tenke på alle de sakene som var oppe i media for 3-4 år siden (om jeg ikke husker feil.) Det kom frem at flere vestlige bedrifter drev med barnearbeid. Bla. H&M måtte svare for at bomullen i deres tøy var produsert av små barn i Usbekistan helt nede i syv års alderen. Disse barna står i bomullsåkerene i opptil åtte timer med en lusen lønn. Når jeg ser for meg verden ser jeg for meg en utrolig skjev fordeling; et slags timeglass hvor Vesten briljerer øverst og vårt skadelige forbruk og grådighet stadig renner ned i hodet på u-landene som ligger nederst og bærer vår byrde.

Dette er så utrolig urettferdig. Jeg kjenner jeg blir sint på disse bedriftene, men mest av alt blir jeg sint på meg som forbruker. Jeg er jo ikke noe bedre, jeg er en svak forbruker som elsker å kjøpe ting og som ikke liker å se sannheten inn i øynene. Da disse sakene kom frem fikk jeg høre om dem i media, men jeg fortsatte å handle på H&M akkurat som de fleste andre. Jeg oppdaget en "Boikott H&M" Facebook side her om dagen, med 200 og noe medlemmer. Jeg begynte å lure litt på om disse 200 virkelig klarte å boikotte H&M, og isåfall ser jeg opp til dem.

Jeg lar meg friste av billige og fine klær, og sånn er det. Men i det siste har jeg begynt å tenke at jeg vil ta litt mer ansvar. Jeg har begynt å bli veldig obs på hva kosmetikkproduktene mine inneholder, fordi jeg vil ta vare på kroppen min. Men kanskje jeg skal begynne å tenke på andres kropper enn min egen, som f.eks de stakkars barna som sliter under uverdige forhold hele dagen?

Fair Trade er et merke jeg har skrevet om her på bloggen før, et merke jeg synes er fantastisk. Det mange ikke forstår er at u-land trenger rettferdig handel. Det hjelper ikke at vi i Vesten pøser på med veldedighetspenger som kanskje havner i lommene på et korrupt styre. Disse menneskene trenger som sagt handel, en rettferdig handel. En rettferdig lønn for arbeidet som blir gjort. Bare slik kan u-landene få en jevn inntekt og klare å stå mer på egne bein. Jeg har absolutt blitt nøye på å kjøpe produkter merket "Fair trade", og jeg vil ikke være den som forbruker mens andre må lide for det.

Det er vanskelig å legge om kjøpevanene helt, jeg vet det. Men jeg synes vi alle skal prøve å gjøre en innsats, og faktisk tenke litt mer over det når vi står overfor valg i butikken. Begynn i det små, og da vil jeg anbefale alle å se etter dette merket:Med mer bevisstgjøring av dette merket tror jeg vi alle kan gjøre en forskjell. Les mer om Fair Trade på deres hjemmeside: http://www.fairtrade.no/om-fairtrade/hva-er-fairtrade/

Publisert: 20.01.2014 @ 23:15 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 10

Vegetar mandag

Jeg har sett at det er blitt en liten trend på blogger rundt omkring å ha vegetarmiddag på mandager, så jeg tenkte å slenge meg på. Vegetar mat er jo godt for både kropp, lommebok og miljø, så det er jo win-win! Jeg har ikke tenkt over det før i det siste, men det har liksom bare blitt en vane å putte kjøtt i alle mulige middager. Men det trenger jo ikke å være sånn alltid, og se så fin pizzaen ble! Det som er så greit med pizza er at du kan putte hva som helst på den, så det er jo i bunn og grunn opp til deg hvor sunn eller usunn den skal være.

Vi har brukt grov ferdigbunn, ferdig tomatsaus, ferske sjampinjong, cherry tomater, grønn paprika, løk, hvitløk og svarte oliven. Toppes med Jarlsberg ost.

Noen flere som har vegetar mandag?

Publisert: 20.01.2014 @ 16:16 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 19

Deodorant uten aluminium

Jeg var ikke klar over at man puttet aluminium i deodoranter eller at dette var skadelig før noen dager siden. Både kk.no og nrk.no har skrevet om dette (og sikkert mange andre sider også). Aluminium er et metall som i store mengder er giftig, og kroppen vår trenger ikke å få tilført aluminium. Forsøk på rotter har vist at aluminium i store doser skader nervesystemet. Etter å ha lest om dette sjekket jeg min egen deodorant, og den inneholdt aluminium. Søkte deretter opp ordene "deodorant uten aluminium" i søkefeltet på google og fikk opp et forslag fra Apotek1.

Jeg må si jeg er litt lei av å stadig høre om hva våre kjære kosmetikk produkter inneholder, og hva slags skade disse stoffene kan gjøre. Derfor har jeg begynt å lese i innholdsfortegnelser og shoppe mer bevisst fremover. Jeg har allerede vært nøye på å kjøpe parfyme og paraben-frie produkter, og nå har også aluminium havnet på svartlisten min. Dere som leser artikkelen fra NRK vil se at det ikke er noen bevis for at aluminium kan føre til dødelige sykdommer som f.eks kreft, men metallet er tross alt giftig og når det kommer til min helse tar jeg ingen sjanser.

Deodoranten på bildet nedenfor er fra merket Seba Med, og jeg kjøpte denne på Apotek1 til kun 49,-! Det var kun denne og et merke til som ikke inneholdt aluminium ifølge damen som jobbet på apoteket. Ikke bare sparer jeg kroppen min for gift, jeg sparer lommeboken også!

Her har dere kilden min: http://www.nrk.no/livsstil/antiperspirant-kan-vaere-skadelig-1.10974706

 

Publisert: 17.01.2014 @ 20:30 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 11

Go pink lips

God kveld søte lesere! Blir så glad av å se på statistikken for tiden. Idag har veldig mange vært innom til tross for at jeg ikke har skrevet noe før nå, så koselig!

Jeg digger denne knæsje leppestiften! Har alltid hatt en liten forkjærlighet for leppestift, i motsetning til de fleste andre jenter her i verden har jeg aldri hatt en stor greie for sko. Denne godbiten er fra The Body Shop (ops: den ser litt lysere ut på bildet enn den er i virkeligheten.) Det står dessverre ikke noe navn på den slik det gjør på Maybeline og andre sine, alt jeg fant var "Made in Thailand." Jaja, det er ikke så altfor mange leppestifter på hyllene hos The Body Shop, så hvis dere skulle falle for denne så tror jeg ikke den blir så vanskelig å finne.

 
 

Publisert: 16.01.2014 @ 20:08 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 12

Snille mennesker

Jeg føler jeg får litt håp når jeg møter på gode mennesker. Jeg synes det er så koselig når fremmede mennesker som ikke kjenner meg gir meg et smil, åpner døren for meg eller bare småprater. I det siste har jeg opplevd at voksne menn åpner opp døren for meg, noe jeg bare kan huske å ha opplevd i Frankrike tidligere. Kanskje det er noe med Stavanger folket? Hmm. I hvertfall synes jeg det er veldig hyggelig når vi mennesker gjør små ting for hverandre uten å kjenne hverandre. På universitetet hvor jeg går (gikk), er det ei kantinedame som er så skjønn. Hun flyr rundt og smiler og synger og jeg blir så glad av å se at hun virkelig trives på jobben. Mens jeg satt og ventet på kjæresten alene ved et bord kom hun bort til meg, tente et lys og begynte å småprate om alt mulig.

I helgen mens jeg var på Wayne's Coffee og skulle snike meg forbi en lang og trang kø, gikk en av mennene i køen ut på siden for å slippe meg forbi med et stort smil. Det er sånne småting som ved første øyekast kanskje kan virke ubetydelige, men jeg synes det er kjempeviktig. Et annet eksempel er fra biblioteket her i Stavanger, en veldig søt gammel mann som var svært behjelpelig da jeg ikke fikk lånekortet mitt til å funke. Han brukte lang tid på å forklare og hjelpe meg med utlån og skrev ned lånenummeret mitt slik at jeg skulle huske det. Da jeg takket for hjelpen spurte jeg om han ikke tilfeldigvis hadde en pose, og da spratt han opp fra plassen sin og gikk hurtig bort til en kasse hvor han dro opp en pose, holdt den opp for meg og la bøkene mine neddi. Jeg blir bare så rørt når folk gjør litt ekstra, det sprer så mye varme!

Jeg kunne sittet her i hele dag og ramset opp lignende eksempler fra fremmede som har spredd glede, bla. fra min tid som kassedame på Spar med mange koselige kunder. Jeg har en sterk tro på at medfølelse ligger naturlig for alle mennesker, det er en medfødt evne. Jeg håper jeg møter på flere slike hverdagshelter, og jeg håper jeg kan være en selv for andre.Vær snille mot hverandre, folkens!


Publisert: 15.01.2014 @ 20:58 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 15

Kunsten å være lykkelig

I det siste har jeg fått en ny bestevenn: Dalai Lama. For en fantastisk klok mann! Er utro med han på biblioteket mens kjæresten er i forelesning, hehe. Nå som alt er litt usikkert og rett og slett flyter litt rundt trenger jeg litt oppløfting og mening.

Dalai Lamas filosofi er først og fremst buddhistisk, men med innslag som kan minne om vår vestlige filosofi. Boken handler mye om hvordan vår holdning i møte med lidelse og dagligdagse problemer er helt avgjørende for vår egen lykke. Det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det, som det så fint heter. En utrolig vis bok som er skrevet av en amerikansk psykiater og som følger hans private samtaler med Dalai Lama samt foredrag Dalai Lama har holdt for tusenvis av amerikanere. Det er noe med Lamaens vennlige og harmoniske vesen som vekker undring i alle som møter ham; et ønske om et innpass i veien til lykke.

Jeg kan anbefale absolutt alle å lese denne, da den angår alle mennesker. Enten du er buddhist, kristen, muslim eller ateist, så tror jeg du vil være enig i mye av fliosofien som boka presenterer. Som Dalai Lama selv så fint sier det:" Alle mennesker søker lykken." 

Publisert: 14.01.2014 @ 19:14 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 7
hits