Kategori: Blogg

Bryllupet

Lørdag 24. mai giftet min kjære storesøster seg på Vennskaben i Asker. Temaet var klinkende klart: Det nydelige paret ble kjørt avgårde i en rosa cadillac, gjestene skrev sine hilsner på en gammel skrivemaskin og danset til Grease og Beach Boys hele kvelden.

Jeg gjorde unna mitt bidrag tidlig på dagen, under selve vielsen. Jeg leste dikt fra "Kjærlighetens Høysang" og kjente at tårene motvillig presset på. Det var litt av en kamp å holde seg fokusert der! Min kjære mor og jeg satt parat med hvite lommetørkler under hele seremonien, men det var først da brudgommen delte sine følelser for min søster at tårene virkelig rant. En så flott ung mann og en så fantastisk fin tale!

For en dag, dessverre gikk den altfor fort slik gode dager har en tendens til. Jeg kjenner det er godt og stølt i dansemusklene ennå, hehe.
Publisert: 29.05.2014 @ 19:29 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

Å slutte på et studium

Som jeg har skrevet om tidligere har jeg nylig sluttet på studiet mitt her i Stavanger. Å slutte på et studium er en ganske stor og vanskelig avgjørelse, og det er mye som må tas hensyn til. Jeg ser ikke meg selv som den typen som gir opp lett, eller som ikke takler utfordringer. Jeg har alltid vært vant med å jobbe hardt på skolen, jobb og trening. Derfor har jeg vært redd for at noen skulle tro at jeg slutter fordi jeg synes det ble for vanskelig, at jeg rett og slett bare ga opp fordi det var for hardt.

Men svaret er ganske enkelt: Det var bare ikke noe for meg. Jeg klarte meg ganske fint på eksamen, fikk C og B, så det var nok ikke vanskelighetsgraden men mangelen på interesse som førte meg til denne avgjørelsen. Jeg forsøkte å se for meg å jobbe som journalist, og tanken var rett og slett frastøtende. Første skoledag følte jeg meg feilplassert  i klasserommet, alle satt der med oppglødde ansikter og gledet seg til det nye året mens jeg hadde vondt i magen. Det er ikke normalt å grue seg til skolen, ved mindre man ikke føler seg feilplassert av en eller annen grunn. Jeg tenkte en stund gjennom dette, etter å ha vurdert det flere ganger før jul. Jeg pratet med en studentveileder som mente jeg måtte lytte til meg selv og gjøre det jeg hadde lyst til. Hun fikk meg også til å innse at det å slutte på et studium ikke er noen skam eller nederlag. Jeg vet ikke, jeg tror det bare er naturlig å føle seg litt "mislykket" når man slutter på et studium. På en måte følte jeg det slik, men på en annen måte har jeg veldig god selvtillit når det kommer til egne evner. Jeg vet at jeg er flink på skolen, og jeg vet at hvis jeg bare får sjansen til å gjøre noe jeg brenner for så kan jeg gjøre det knallbra.

Reaksjonene fra venner og familie var helt fantastiske; absolutt alle har vært veldig forståelsesfulle og støttende, selv enkelte som jeg trodde ville reagere negativt, hehe. Det er ekstra hyggelig når vennene mine forteller meg at de savner meg og ønsker meg hjem, det betyr så mye for meg! Jeg blir helt rørt her jeg sitter når jeg får høre sånne koselige ting. Jeg har også vært på cafe med ei venninne fra klassen, og hun er garantert den personen jeg kommer til å savne mest fra skolen. Det er bare så hyggelig å høre at jeg kommer til å bli savnet, og at noen setter pris på deg. Etter å ha vært med henne idag følte jeg meg plutselig mye lettere til sinns, og jeg kan ikke være annet enn takknemlig for de flotte vennene og den flotte familien jeg har!

Det er vanlig å være i tvil, og det er vanlig å velge feil studium. Å si at du har valgt feil er ingen skam, det er en helt ærlig sak. Det viktigste er at du lytter til hjertet (og magen i mitt tilfelle, hehe.) og still deg selv spørsmålet: "Vil dette gjøre meg lykkelig?" For meg var svaret på dette spørsmålet "nei", når det kom til studiet mitt. Det har vært litt tungt, men også en stor lettelse å slippe et studium som var feil for meg.

Jeg forsøker å se positivt på dette: Nok en erfaring å lære noe av. Jeg vet at jeg hadde angret hvis jeg ikke hadde prøvd ut studiet, og nå vet jeg at det ikke var noe for meg.Publisert: 28.01.2014 @ 03:12 Kategori: Blogg Kommentarer: 19

Summer moved on

Det er så typisk meg å begynne og elske gamle sanger flere år etter at alle andre har hørt dem, haha. Denne hørte jeg ved en tilfeldighet på radioen, og nå får jeg ikke nok av den. Den er veldig melankolsk, men samtidig veldig fin synes jeg. Alt jeg vet er at jeg liker veldig godt å høre på den, den gjør meg trist og glad på samme tid.

 

Publisert: 28.01.2014 @ 02:20 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

Land jeg har besøkt

Jeg fikk lyst til å dele bilder fra noen land jeg har besøkt gjennom livet mitt. Jeg har aldri vært utenfor Europa, men til gjengjeld har jeg vært i ganske mange land i Europa. Landene jeg har besøkt i mitt liv er: Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Østerrike, Ungarn, Kroatia, Serbia, Italia, Frankrike, Hellas, Bulgaria, Slovenia, Polen og Monaco.
Her har dere noen bilder fra noen av landene jeg har besøkt:

Bologna, Italia


Amsterdam, Nederland


Bremen, Tyskland


Burgas, Bulgaria


Nice, Frankrike


Rimini, Italia


Rhin og Mosedalen, Tyskland


Corfu, Hellas

 

Hvilke land har du besøkt?

Publisert: 26.01.2014 @ 16:51 Kategori: Blogg Kommentarer: 20

Jeg har fått jobb!

Som tidligere nevnt har jeg sluttet på studiet mitt her i Stavanger, og planen har vært å skaffe en jobb før jeg eventuelt begynner på noe nytt til høsten. Husleia må jo betales selv om jeg bor hjemme, siden jeg bor sammen med min kjære her. For noen uker siden kontaktet jeg min gamle sjef på Spar hjemme i Sandefjord for å høre om det var en mulighet for å jobbe der igjen, og nå fikk jeg ja! Jeg skal jobbe masse fremover, og jeg gleder meg veldig. Har ikke ord på hvor mye jeg hater å slenge rundt hjemme og ha fri, jeg trenger å rutiner og jeg trenger å gjøre noe meningsfullt.

Er så lykkelig akkurat nå, dere aner ikke hvor mye jeg har bekymret meg for dette med jobb. Det blir kjempekoselig å komme hjem igjen og jobbe på gamle jobben, jeg kjenner jo jobben så godt og mange av kundene, og det blir herlig å tilbringe tid med venner og familie igjen.Publisert: 25.01.2014 @ 17:47 Kategori: Blogg Kommentarer: 29

Hvorfor jeg elsker Oslo

Hele mitt forhold til Oslo begynte da min storesøster flyttet dit for å studere. Jeg husker fortsatt hvor spent jeg var da jeg satte meg på Timeekspressen og skulle se hovedstaden for første gang på ordentlig, jeg må ha vært rundt 12-13 år. Jeg husker at storesøster stod på bussterminalen og viste meg rundt i denne store travle byen, og første gang jeg kjørte med t-banen. Storesøster spurte meg hva jeg synes om å kjøre t-banen, men jeg var egentlig ltit skuffet; det var jo akkurat som et tog jo!

Min storesøster bodde på Grønland, et sted som har dårlig rykte på seg for å være Oslo's ghetto. Ja, det er mange innvandrere der, men siden jeg er halvt utenlandsk selv følte jeg ikke at det var noe biggie. Grønland var faktisk et ganske koselig sted, og selv de stusselige studentboligene hadde sin sjarm. En dag da jeg og storesøster skulle ta t-banen inn til byen, opplevde jeg det som skiller Oslo fra mange andre norske byer: De fargerike personene. Plutselig hørte jeg en lav hvisking fra vognen bak oss, og da jeg snudde meg så jeg et kvinnfolk som satt og snakket med seg selv, veldig oppglødd. Da vi kjørte inni en tunnel hadde denne kvinnen bestemt seg for at hun skulle av toget, og det her og nå! Jeg må si at jeg ikke klarte å holde latteren inne da hun forsøkte å sparke inn døren mens toget kjørte i full fart med tunnelvegger på begge sider. "Lukk opp døra, jeg skal av her!" ropte hun sint med et vilt blikk. Den eneste erfaringen jeg hadde med slike mennesker var fra "Gal kjerring på buss" Youtube filmen, og dette kvinnemennesket var skremmende lik. Det er liksom på kollektiv transport disse menneskene samles og blomstrer, haha.

Til tross for en del skrullinger, en t-bane som ikke levde opp til forventningene og et lavt studentbudsjett forelsket jeg meg i denne rare byen. Det er rart, de fleste sandefjordinger kan ikke fordra Oslo, de synes det er en stor og masete by, tror jeg. Men jeg liker storbyer, og jeg liker å være der det skjer. Jeg liker å gå nedover Karl Johan og være omgitt av mennesker, gatemusikanter og kanskje se et demonstranttog inninmellom.

Og husk; møter du på noen slike skrullinger på kollektiv transport, bare se på det som gratis underholdning!


St.Hanshaugen er veldig fint synes jeg.

Publisert: 25.01.2014 @ 12:59 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

Sverd i fjell

Idag fant vi ut at det er et monument som heter "Sverd i fjell" ute på Madla! Det er tre sverd som er stukket ned i fjellet: den første representerer den seirende kongen og de to andre symboliserer de to tapende småkongene. Hele monumentet står til ære for Harald Haaragre som samlet Norge til ett rike. Sverdene er satt ned i fjellet som et symbol på at de ikke skal brukes igjen, altså et fredssymbol.

Sverdene var mye større enn jeg trodde, og de så så majestetiske ut slik den lave solen traff dem. Det er kanskje ikke tydelig på bildene men det blåste noe helt forferdelig, vi snakker mini storm altså! Håret mitt ville ikke samarbeide og havnet i ansiktet mitt, så da sjanglet jeg rundt som en fyllikk med hår i ansiktet og klarte til og med å miste kameravesken min, haha. Uansett, jeg ble ganske fornøyd med bildene, og gøy å dra ut å gjøre noe nytt!

Publisert: 24.01.2014 @ 17:43 Kategori: Blogg Kommentarer: 13

Jeg går på spinning

Lol, og jeg så faktisk Admiral P på St.Hans aften i Sandefjord, og jeg gikk rett forbi han, stakkars. Her har dere hvertfall en liten godbit før sengetid, og kanskje en ny treningssang, hva vet jeg.

 

Publisert: 23.01.2014 @ 23:23 Kategori: Blogg Kommentarer: 11

Husker du denne?

De sang plutselig denne på Glee, jeg hadde helt glemt den! Den er så fiin.

 

Publisert: 23.01.2014 @ 13:33 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

Jeg savner hjemme

Mens jeg skriver dette innlegget ligger kjæresten inne på rommet og sover, men jeg får ikke sove. Jeg har lenge hatt hjemmelengsel, og det er noe jeg tenker på ofte. Jeg ringer heller mamma, pappa og storesøster en gang for mye, og jeg forteller dem mer enn gjerne hvor mye jeg savner dem. Vennene mine også, mine kjære Sandefjordsvenner! Jeg savner dem alle sammen, og jeg savner å bo hjemme og bare ha det trygt og godt.

Dette blir et litt barnslig klageinnlegg, men det får så være. Jeg savner virkelig å være barn, jeg føler meg som et gammelt menneske på film som hører barnelatter og som begynner å tenke tilbake i tid. Fy søren så fint jeg hadde det! Så mange fine leker, så omsorgsfull familie og gode venner i nabolaget. Så deilig det var å være liten og søt, og hvor dagens største problem var hvilken lek som skulle lekes. Nå som jeg er blitt stor og stygg (haha), synes jeg problemene bare strømmer på: Hva skal jeg gjøre med livet mitt? Hva skal jeg studere? Hva skal jeg jobbe med? Hvordan skal jeg betale husleien? Hva skjer med helsa mi?

Uff, dette ble et litt personlig syteinnlegg, men jeg vil dere skal vite at jeg ikke har det fælt. Jeg har det ganske greit, og jeg vet at det jeg føler for tiden ikke er verdens undergang, og heller er det ikke langt på nært så ille som mange andre mennesker føler hver dag. Jeg er inne i en litt spesiell periode hvor det skjer mye forandringer i livet mitt, og det er greit, sånn er det. Jeg skal finne en måte å takle det på!

Fordi dette innlegget ble fylt med klaging og nostalgi ble det naturlig å legge ved et gammelt bilde av meg. (fra to år siden ca.?)


 

Publisert: 22.01.2014 @ 02:07 Kategori: Blogg Kommentarer: 16

Litt historie og litt teGod formiddag, søtinger!

Kjæresten og jeg kom akkurat inn døren etter å ha gått en times tur i området. Planen var å gå hjemmefra (Hundvåg) til byen, men vi fant ut at det ble en veldig drøy tur i det dårlige været. Jeg er veldig fan av å gå tur i skog og mark, men å gå hjemmefra til byen betyr å gå langs veien med eksoslukt hele veien, og det er jeg ikke så begeistret over. Jeg merker jeg savner Sandefjord klimaet, for jeg vil mye heller ha masse snø enn masse kald vind og bar bakke. Heldigvis kommer jeg hjem om 11 dager (jada, jeg teller ned), og da er det også bursdagshelgen min, gleder meg!

Søndagen tilbringes med nettflix og pukka te, perfekt! Jeg fant ut at jeg har hørt navnet Jeanne d'Arc mange ganger, men jeg vet egentlig ikke hvem hun er eller hva hun gjorde. Da passet det bra at filmen om henne dukket opp i tilfeldig valgte på nettflix, og jeg var tilfeldigvis også i humør til en historisk film. Ha en koselig søndag, alle sammen.

Publisert: 19.01.2014 @ 15:29 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

Er tannlegen så farlig?

Vi hører stadig om det, tannlegeskrekk her og tannlegeskrekk der. Både du og jeg har vært i den situasjonen: vi sitter på et offentlig venterom en mandagsmorgen og kjenner det langt ned i magen. På bordet ved siden av ligger en del magasiner, men alt jeg kan tenke på er hvor mange hender som har tatt i dem før meg. Rundt meg sitter barn såvel som voksne, og alle er like nervøse. I en glasshylle ser jeg en oversikt over brus, iste og vann og antall sukkerbiter drikkene inneholder. Konklusjonen er klar: Drikker du for mye Cola kommer du og tannlegestolen til å bli gode venner de neste årene, og det vil du ikke. Jeg svelger tungt i det jeg går bort til vannautomaten og sluker i meg vannet som om det var en mirakelkur. Kanskje jeg slipper hull nå, jippi!

Da jeg var liten var jeg ikke redd for tannlegen. Edderkopper og mørke rom ja, men aldri tannlegen. Kanskje det har noe å gjøre med at jeg trakk ca. 10 melketenner, jeg ble godt rustet.

Så ble jeg voksen, pysete. Bare tanken på tannlegen ga meg ubestemmelig kvalme og jeg så for meg et sadistisk menneske iført hvit frakk skjult bak et høflig smil. Dette endret seg faktisk, etter mitt siste besøk hos skoletannlegen. Da jeg og kjæresten satt på venterommet (ja, jeg tar alltid med meg familiemedlemmer eller kjæresten, ikke døm meg.), så kom en eldre dame bort til oss (smilende!) og sa: "Er du nervøs? Jeg har akkurat vært der inne, og det er ikke noe farlig! Det er så godt å få det vonde bort." Hun lo litt for seg selv mens hun plukket opp vesken sin og tuslet avgårde. Der og da fikk jeg min egne lille åpenbaring; en helt ny holdning til tannlegen: Det er jo faktisk bare bra å få dritten bort!

Jeg har hørt om dem som svimer av så snart de får rumpa ned i en tannlegestol, og jeg kan ikke akkurat si at dette vil være til stor hjelp for dem, men det var det for meg.

Bildet er hentet fra kk.no. En artikkel som kan være til hjelp for dere som fortsatt sliter med tannlegeskrekk: http://www.kk.no/926254/sliter-du-med-tannlegeskrekk

 

Publisert: 16.01.2014 @ 23:01 Kategori: Blogg Kommentarer: 18

Jeg har sluttet

Idag fylte jeg ut slutteskjemaet på resepsjonen på universitetet, og det føltes ganske befriende. De som kjenner meg godt vet at jeg har vært frem og tilbake i hele høst angående valg av studie. Jeg har vært veldig usikker på om studiet har vært noe for meg, og jeg har brukt mye krefter på oppgaver og eksamener i hele fjor. Jeg klarte meg veldig bra på eksamenene, men jeg føler allikevel at dette studiet var feil for meg.

Jeg vet ikke helt hva som skjer fremover nå. Jeg har kontaktet den gamle sjefen min og skal kanskje få lov til å jobbe på den gamle jobben min hjemme i Sf. Hvis ikke det ordner seg så skal jeg søke på jobber her i Stavanger. Jeg tror allikevel at jeg trenger å komme hjem en stund, for jeg har savnet familien min og vennene mine utrolig mye. Før jeg tok denne avgjørelsen var jeg veldig bekymret og synes det var kjempeskummelt og bare skulle slutte. I alle mine år som elev har jeg alltid vært den som har møtt opp på skolen og fått dårlig samvittighet hvis det var noe jeg ikke fikk med meg. I hele fjor var jeg borte fra skolen en dag, så det føles kjemperart å ikke gå til skolen lengere. Jeg føler meg litt fjern, men jeg er samtidig lettet og glad for at jeg ikke trenger å studere journalistikk noe mer. Det er ikke det at faget er noe fælt, det er ganske spennende på sin måte, det bare var ikke noe for meg.

Formen er ikke på topp, men jeg vil prøve å bruke dagene fremover så godt jeg kan. Jeg har begynt å lese bøker igjen, noe annet enn pensum. Jeg vil begynne å trene igjen og jeg vil finne ut av hva jeg vil. Heldigvis er jeg bare 19 (snart 20) og jeg har fortsatt god tid til å finne ut av hva jeg vil bli når jeg blir stor. Jeg vet at jeg hvis jeg finner noe jeg virkelig brenner for, så gir jeg 100 % med en gang.

Det var liksom ikke et bilde som var passende for dette innlegget, så da ble det et fint tilfeldig et. 

Publisert: 13.01.2014 @ 20:06 Kategori: Blogg Kommentarer: 15

2013: Tilbakeblikk

2013 var året jeg ble ferdig på videregående og hvor jeg fikk 6'er på min siste muntlige eksamen. Det var året jeg flyttet sammen med kjæresten for første gang, til Stavanger for å studere journalistikk for min del. Det var det året jeg bodde på andre siden av landet langt borte fra min kjære familie og venner, og det skulle vise seg å bli veldig tungt og uvant i begynnelsen. 2013 var året jeg møtte mange nye mennesker, hvor jeg stanget hodet i veggen utallige ganger men også året da jeg lærte meg å sette pris på de gode og nære vennene og den flotte familien som alltid ventet på meg hjemme. 2013 var fantastisk, vanskelig, ny på godt og vondt, tung og veldig fin. Jeg ønsker 2014 velkommen med nye mål, nye erfaringer og med et lyst syn på hva fremtiden bringer meg videre.

Her har dere et tilfeldig bildedryss. Jeg har ikke tatt meg bryet med å sortere hvilke bilder som ble tatt i hvilken måned, det får bare være!

Fransklassen dro på tur til Nice! og Monaco! En utrolig fin tur jeg aldri vil glemme.

Så var det russ 2013! Jentegjengen brummet bortover til landstreffet i Stavanger, men endte opp med å dytte bilen tidlig om morgenen på vei hjem pga. motorstopp, haha. Uansett var det en veldig morsom tur, og russetiden ble kjempebra med disse folka.

Min kjære Carina og jeg som steiker på verandaen om sommeren, haha.
Den samme sommeren befant kjæresten min og jeg oss på en buss på en fantastisk gresk (og veldig svingete) øy. Min første kjærestetur som levde opp til alle forventninger!

Sommeren suste av sted, og plutselig hadde jeg og min kjære flyttet til Stavanger. Mine første dager på universitetet var spennende, lærerrike og utrolig skremmende, hehe.Min søte kusine og jeg. Så kom tiden jeg hadde ventet på siden jeg begynte på universitetet: Julen! Tre eksamener var vel overstått og Kent og jeg satte oss i bilen og kjørte hjemover. Det var en herlig følelse å ha fri og skulle hjem til nære og kjære. Juletiden var fantastisk fin, jeg kunne ikke bedt om en bedre jul. Mammas mat var som vanlig nydelig, gavene var akkurat det jeg hadde håpet på og jeg har vært omgitt av familie og venner.

Farvel 2013, velkommen inn 2014!

Publisert: 04.01.2014 @ 15:46 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

Anbefaler elektrisk tannbørsteDenne julegaven er jeg veldig fornøyd med! Jeg var hos tannlegen for noen uker siden og fikk for første gang i mitt nesten 20 år gamle liv høre at jeg hadde begynnelsen på et bittelite hull. Jeg ble selvsagt forskrekket, og tannlegen måtte roe meg ned og si at det var så lite at jeg ikke skulle tenke på det. Det er jo litt komisk, men jeg har aldri hatt hull før og har en oppfatning om at det å borre er helvete selv. Jeg spurte tannlegen min (som var utrolig dyktig etter min mening) om hennes mening ang. elektriske tannbørster; Hun anbefalte det og innrømmet at hun selv brukte det, så da ble det fort et ønske på julegavelisten.

Det som er så flott med min nye tannbørste er at selve børsten er liten og rund, ergo er det enklere å komme frem på alle sidene av tennene. Dessuten passer den perfekt for late kvelder hvor du ikke orker å snurre tannbørsten rundt i alle mulige sirkeldanser på egenhånd.

Pluss, etter tannpussen føles det veldig rent og mens du børster vil du nok (værtfall de første gangene) føle deg som tannlegen selv som pusser med et fancy verktøy.


Noen flere som har elektrisk tannbørste?

Publisert: 03.01.2014 @ 23:49 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

En ny start
Godt nyttår søtinger! Jeg har hatt en utrolig fin nyttårsfeiring med gode venner og god vin. Av en eller annen grunn blir jeg uten unntak rød i kinnene så snart jeg får i meg noen dråper alkohol, haha. Anyways, har dere noen nyttårsforsetter? Jeg fikk aldri samlet ned tankene mine angående dette, men jeg vet at jeg har hatt noen punkter klare i hodet. Her har dere noen i allefall:

- Trene 3 ganger i uka

- Tenke mer positivt

- Smile mer

- Le mer

- Være mer tilstede

 - Være mer storsinnet

- Jobbe hardere på skolen og med trening

- Bli så god som jeg kan bli

 

Jeg har hatt det så utrolig fint hjemme i Sandefjord med venner, familie, kjæresten og nydelig mat og aaltfor mye godis, hihi. Det blir tungt å sette seg inn i bilen og forlate alt på søndagen. Stavanger er en fin by, men ingenting kan erstatte hjemme.

 

 

Publisert: 02.01.2014 @ 23:20 Kategori: Blogg Kommentarer: 11

Julesminken

(Jeg fant ut nå at jeg glemte å inkludere maskaraen i bildet, pytt pytt!)

Som jeg kanskje har nevnt tidligere så sverger jeg til A-creme produkter, fordi de er parfyme og parabenfri og rett og slett fordi de funker veldig bra. Øyeskyggen er fra smashbox og er utstyrt med farger som passer brune øyne perfekt. Eyelineren er svart og er en billig liten sak jeg kjøpte hos H&M, merket er Max Factor mener jeg. Solpudder og kost fra The Body Shop, Fit Me foundation fra H&M og sist men ikke minst rød leppestift fra Chanel, en sikker vinner!

Mamma bestemte seg for at hun ville sminke meg idag, antageligvis inspirert av Trinny og Susanna samt andre makeover programmer som går på TV-en. Jeg synes det ble veldig fint, men litt uvant med så mye sminke på meg som sjeldent bruker noe særlig mer enn maskara.  Hvis dere vil ha noen innlegg om hva slags sminke og produkter jeg sverger til senere så er det bare å rope ut i kommentarfeltet.Jeg blir liksom aldri fornøyd med bildene av meg selv når jeg først føler meg fin og vil ta bilder, typisk! Nå skal vi snart bort til onkel og starte julekvelden med deilig mat og selskap, gleder meg!


Ha en fantastisk fin aften, fine folk!

Publisert: 24.12.2013 @ 17:08 Kategori: Blogg Kommentarer: 13

Til dere fra meg

Håper dere får en fortryllende julaften og et godt nyttår når det er påtide å si det også!

Akkurat nå storkoser jeg meg i sofaen omgitt av julepynt, lys og masse godteri. TV-en har stått på fra morgentimene og servert diverse tradisjonelle juleprogrammer. Det er litt rart å feire julaften uten min kjære storesøster, vi hadde jo våre tradisjoner med overnatting og godterisokk, men jeg ser henne heldigvis snart igjen! Jeg vurderer å lakke neglene mine røde i sann juleånd, men det spørs om jeg orker å rikke meg fra sofaen nå som jeg ligger så godt, hehe. Det var så deilig med mammas hjemmelagde rundstykker og rekesalat fra Brødrene Berggren nede på brygga til frokost og jeg forstår egentlig ikke hvordan jeg orker å hive i meg alt mulig, men hey det er jul! 

Publisert: 24.12.2013 @ 13:05 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

Hvorfor leser vi blogger?

Idag er det kommet 266 nye blogger på blogg.no, i følge startsiden. Jeg har egentlig fundert litt over dette før, og har forsøkt å stille meg spørsmålet: "Hvorfor leser jeg andres blogger?" Hva slags interesse har jeg av å lese om hverdagslivet til fremmede mennesker i alle aldere fra alle mulige steder her i dette landet? Hva er det med noen sin blogg som tar tak i oss og får oss til å komme tilbake igjen til den? Topplisten snakker for seg selv, vi liker å lese om såkalte rosabloggere som skriver ned i detaljer hva som foregår i livene deres. Og så må vi ikke glemme alle treningsbloggerne som gir deg råd og tips ang. trening og kosthold og legger ut treningsprogram og inspirerende quotes. Så har vi tulle bloggene som får oss til å le og kanskje føle oss litt bedre med sin uhøytidelige fremtoning og bilder.

På bloggene våre diskuterer vi kanskje aktuelle nyheter, legger ut outfits og innkjøp, bilder av maten vår og illustrerer hverdagen vår. Vi sitter bak tastaturet og skriver nettopp fordi vi vil dele bestemte opplevelser og tanker med omverdenen, og hele tiden håper de fleste av oss på en form for respons. Hvis vi legger ut et bilde av oss selv blir vi kjempeglad for komplimenter, og hvis vi stiller leserne våre spørsmål blir vi glade for deres svar. Vi liker å lese ting vi kan relatere oss selv til, og på denne måten tror jeg blogger blir mer "nært", både på grunn av de trivielle temaene som tas opp, og fordi bloggene er skrevet av helt vanlige folk som oss selv. Det er en ganske avslappet og uformell plattform hvor alle er deltakere og eventuelt skapere av eget innhold på egen blogg.Så, kjære leser: Hvorfor leser DU blogger?

 

Publisert: 23.12.2013 @ 16:24 Kategori: Blogg Kommentarer: 7

Hvis du søker inspirasjon

Hvis du bruker søkeordet "inspiration" på Tumblr dukker det opp bilder av ugler, sjokoladepålegg, uendelige kjærlighetsquotes, klokker, et par røde sko og et kyss.

Publisert: 23.12.2013 @ 16:10 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

Oh, hello
Jeg har en blogg jeg, stemmer det! Idag har jeg vært helt tåkete i hodet og har ikke følt meg så veldig opplagt. Igår jobbet jeg på gode gamle Spar i syv timer, og selv om det var utrolig mye stress så var det koselig å jobbe på gamle jobben igjen. Jeg forstår ikke hvordan jeg i det hele tatt orket å være oppe til rundt halv tre i går natt, det kjennes som om jeg har festet hele natta men det har jeg langt ifra.

Men, julegavene er ferdig pakket og nesten levert ut, men allikevel er julestemningen fraværende hos meg. Det kan ha noe å gjøre med mangelen på snø, men oppi hodet mitt er vi bare i oktober, og slik vil det nok føles helt til snøen faller igjen. Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg vil frem til med dette innlegget, for jeg er bare helt susete i hodet akkurat nå, hehe. Akkurat nå vil jeg bare ha stillhet, og kanskje ltit søvn.


Publisert: 22.12.2013 @ 18:47 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

10 tegn på at du er blitt voksen

Ta dette innlegget med en klype salt da det er ment humoristisk og selvironisk. Etter mange år har jeg klart å forstå hva det egentlig innebærer å være voksen, og jeg tror jeg er ganske godt på vei. Jeg har funnet ut at du er voksen når du:

1.Ikke kan spise kake uten kaffe

2. Føler en forferdelig trang til å sette deg ned med en kaffe som en del av shoppingritualet. Og da mener jeg ordentlig kaffe, som svart kaffe og cappuchino, og ikke frappé.

3.Sier ting som "jaja" eller "så koselig da!" for å fylle tomrommene i en samtale

4. Snakker med fremmede gamle damer om været og jul, eventuelt hjelper dem med ting de lurer på

5. Får stor trang til å "åååhe" og "tnåååwe" hver gang du ser et søtt lite barn, og hjertet smelter når dette barnet ser på deg og smiler

6. Ønsker deg husartikler samt kokebøker til jul fordi du vil eksperimentere på kjøkkenet og fordi du er forbanna lei sløve kniver

7. Sier "unnskyld meg" eller dytter deg forbi mennesker som står i veien istedenfor å stå der som et mummitroll uten å ta intitativ

8. Er mer takknemlig for et godt hjemmelaget måltid fremfor en kebab

9. Anbefaler matretter eller deler kostholdstips med venninner

10. Du må gjøre alt selv! Ringe leger, betale regninger, planlegge, handle inn og lage middag, rydde, vaske og passe på at gjestene dine har en god kopp kaffe eller litt vin i hånden.Personlig tvilholder jeg på mitt siste år som tenåring og kan erklære meg fullkommen voksen først etter fylte 20.

Publisert: 16.12.2013 @ 12:21 Kategori: Blogg Kommentarer: 20

Kjøpepresset i julen

Jeg skal gjøre alt jeg kan for og ikke få dette innlegget til å være et typisk klisjé innlegg om sult i Afrika og oss grådige norske kapitalister som bare kjøper og kjøper.

Min personlige mening om julen er som de fleste andres tenker jeg: Jeg elsker julen, maten, lukten, familien som samles, julepynt o.s.v. Men så kommer spørsmålet inn på mobilen:" Hva ønsker du deg til jul?" Jeg tenker og tenker, men det er helt blankt i hodet mitt. Familien venter et svar ganske snart, for de fleste vil bli fort ferdig med julegavehandelen. Jeg tenker og tenker men jeg kommer ikke på noe nyttig, noe jeg virkelig trenger. Tja, jeg har da alltids lyst på mer klær, mer sminke, mer hårprodukter, en bedre mobil, en bedre pc etc. Blir jeg lykkeligere av mer klær? Penere? Mer sosial? Trenger jeg mer klær? Nei, nei, nei og nei.

I år har jeg kjent ekstra på dette kjøpepresset, og det kan ha en sammenheng med at jeg lever på studentøkonomi. I fjor bodde jeg hjemme og jobbet ved siden av videregående. Jeg trengte ikke betale husleie eller mat, for en luksus! Da var det å kjøpe gaver en lek, og jeg kunne bruke masse penger på mine kjære. I år krymper jeg meg av tanken på hva julen egentlig koster. Dette presset og stresset jeg føler rundt jul er såklart en forestilling jeg har skapt meg og det er jo kun jeg som stresser meg selv med dette. Jeg tenker at familie og venner venter seg en helt fantastisk dyr og flott gave, og jeg er livredd for å skuffe noen fordi jeg ikke kan punge ut med all verdens. Men jeg er jo ikke dum, jeg vet jo at familien og vennnene mine vil være like glad i meg om jeg gir dem et skjerf fra H&M fremfor en Mac.

Poenget mitt er: Julen er en utrolig fin høytid som jeg elsker, det kommer jeg alltid til å gjøre. Men jeg synes dette med julegaver er litt, tja, likegyldig? Nå som jeg ikke bor hjemme lengre er det plenty med gave å bare få komme hjem til alle jeg er glad i. Jeg er dessuten et uhelbredelig matvrak som gleder seg mer enn noe annet til julematen og julekakene. Det er rart å si det, men jeg tror jeg er i ferd med å bli en av de voksne som sitter og nipper kaffen sin og sier at: "Jaja, vi kan vente litt med julegavene."Publisert: 15.12.2013 @ 18:30 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

Lei av kviser?

Fikk nettopp et veldig godt tips mot kviser; Hvitløk. Jeg er jo veldig glad i hvitløk og egentlig alt som er i løk-familien, men jeg lærte her om dagen at hvitløk er naturens sterkeste antibiotika. Så i tillegg til å smake nydelig i mat er hvitløk bakteriedrepende. Men tilbake til overskriften: Ta en eller to (alt etter behov og kvise mengde), hvitløkfedd og del i fedden i to. Press hvitløken på kvisen, tenk deg at du skal presse ut saften som finnes inne i hvitløken over kvisen. Dette gjøres gjerne om kvelden før du legger deg slik at saften fra hvitløken kan få virke over natten. Jeg har foreløbig bare rukket å gjøre dette en kveld, men neste morgen så jeg tydelig at kvisene hadde begynt å tørke ut.

Jeg er veldig skeptisk til diverse kvisekremer og har tidligere prøvd Basiron fra apoteket. Det som er viktig å merke seg med slike kvisekremer er at de ofte inneholder sterke stoffer som kan få følsom hud til å reagere, og sistenevnte har jeg erfart selv.

Lykke til i kampen mot kvisene!

Bilde er hentet fra google.no 

Publisert: 15.12.2013 @ 17:12 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

Julebaking på gGod formiddag alle sammen! Det er en stund siden jeg har gitt lyd fra meg nå, men jeg synes det er smigrende å se på statistikken; dere er innom selv om jeg ikke skriver noe. Jeg har vært hjemme og kost meg masse med familien og venner. Idag startet mamma og jeg på julebaksten, Serina kaker og Amerikanske sjokoladekjeks, sistenevnte ser dere på bildet ovenfor. Det er så ubeskrivelig deilig å være hjemme og bare ha fri! Jeg har gått meg mange turer og igår fikk jeg unna en god del av julegavene selv om en del gjenstår. Gavene ble noe dyrere enn jeg først hadde planlagt, men slik blir det alltid med meg.

Ha en fantastisk lørdag!

Publisert: 14.12.2013 @ 13:30 Kategori: Blogg Kommentarer: 11

Gratis klær!

Det er helt nydelig å være hjemme i fjorden igjen! Jeg må si det er stor forskjell fra Vestlands og Østlands natur, men jeg fikk mye mer julestemning da vi ankom Østlandet med tette granskoger og tjukke lag med snø fremfor det tåkete og grå været i Stavanger. Kjenner jeg har blitt en liten Østlandspatriot etter at jeg flyttet, haha. Man kan si hva man vil om hjembyen sin mens man bor der, men man savner det fort når man drar.

Idag har jeg bare kost meg med familien, og min kjære kusine som ryddet i kleskapet sitt ga meg både klær og sko, wohoo! Jeg synes jo at det går til en god sak, den fattige studenten som jeg er har ikke råd til mye shopping. Imorgen er det tidlig opp for et gjensyn med tannlegen (lucky me), så skal jeg møte min andre flotte kusine og gå en lang tur med hunden og senere blir det Hobbitten med samtlige familiemedlemmer. Jeg må bare si det: Det kjennes så godt å være hjemme igjen! Hele kroppen min har verket etter dette, og da vi så Sandefjord skiltet etter å ha kjørt i seks timer jublet vi høyt begge to.

Ha en flott kveld alle sammen!

Publisert: 10.12.2013 @ 20:02 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

Imorgen er dagen

I morgen tidlig setter vi oss inn i bilen og kjører østover! Det blir en lang tur, omtrent seks timer men jeg gleder meg som en unge akkurat nå. Har allerede klart å fullbooket meg den første uka jeg er hjemme med frisørbesøk, tannlege, lege, julebord, kino og café besøk. Jaja, jeg liker jo å ha ting å gjøre, og kanskje blir det litt jobbing på meg slik at jeg får tjent inn noen kroner.

Vi har allerede fått pakket det meste og stablet inn i bilen, så nå er alt som gjenstår å lage en god spilleliste proppfull med julemusikk og selvfølgelig se på The Julekalender. Da skal luke nummer ni åpnes i flax kalenderen, så er vi kanskje et steg nærmere å bli millionær. Eller ikke.

Hva slags julekalender ser dere på TV, og hva slags kalender har dere?

Publisert: 09.12.2013 @ 19:00 Kategori: Blogg Kommentarer: 24

Drømmer meg helt bort

Alle bildene er hentet på Facebook siden til Art & Interior Design.

ÅÅh, sitter her med vann i munnen omtrent! Jeg begynner selvfølgelig å fantasere om den dagen da jeg skal få meg et hus. Og bli rik. hehe. Jeg elsker å se på interiør og bare drømme meg bort i andres vakre hjem og drømme om og en gang få noe i nærheten selv. Noen liker å dra på museum for å se på malerier, jeg liker å se på interiør, hehe. Det er jo en type kunst det og. Selv har jeg alltid drømt om å få meg en liten krok med et lite bibliotek.

Hva synes dere? Hvilken likte dere best?

Publisert: 09.12.2013 @ 11:12 Kategori: Blogg Kommentarer: 14

Et forferdelig luksusproblem

Nå er det Kurt Nilsen og julesangene hans på høytalerne her i stua. Sitter godt pakket inn i ullsokker og teppe, så nå kan julen bare komme synes jeg. Vi kjører østover allerede på tirsdag, og det skal bli godt å se alle kjente og kjære borte i fjorden igjen! Det eneste jeg synes er litt stress med jul er alt dette presset rundt julegaver. Før sommeren gikk jeg på videregående, bodde hjemme og tjente penger ved siden av skolen, da var økonomien en annen historie. Nå som jeg lever på stusselig studentlån er det begrenset hvor mye jeg kan kjøpe til folk, og jeg synes det er forferdelig å måtte si at jeg ikke har råd til så mye.

Samtidig merker jeg at julegavene betyr mindre og mindre for hvert år. Da jeg var liten var det alt jeg tenkte på, og jeg kunne ikke komme meg fort nok fra middagsbordet og bort til juletreet hvor pakkene ventet. Akkurat i år føler jeg meg skremmende likegyldig til hele greia, det viktigste for meg er å være hjemme med familien og vennene mine, så kommer gavene heller i andre rekke. Det er et forferdelig luksusproblem, men hver gang noen spør meg hva jeg ønsker meg til jul står det helt stille oppi hodet mitt, og hver gang kommer jeg frem til det samme; jeg har jo alt jeg trenger. Det er klart det alltid er noe ekstra en vil ha, men sånn i det store og det hele har jeg det kjempebra, jeg vil jo bare hjem til fjorden til mine kjære så er jeg fornøyd! LItt klisjé det her, menmen, vi trenger litt klisjé, folkens! 

Publisert: 08.12.2013 @ 17:33 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

Julestemning i bilder

Det har vært helt nydelig her i Stavanger idag. Strålende sol, blå himmel og masse kram snø på bakken. Vi slet litt med å få bilen ut av innkjørselen, og siden vi ikke har en spade eller snøfreser her borte ble det snømåking på gamlemåten; skyve snø med beina, haha. Ble skikkelig stolte begge to da bilen klarte å komme seg opp den lille bakken og det bar av sted inn til byen.
Ble veldig fornøyd med bildene, og jeg angrer ikke ett sekund på at jeg kjøpte mitt lille canon kamera! Det er kanskje ikke speilrefleks, men minst like bra synes nå jeg. Desutten er den veldig lett å bære med seg og har en skjerm man kan justere slik at det blir lett å ta selfies, hihi.

 

Publisert: 07.12.2013 @ 17:19 Kategori: Blogg Kommentarer: 21

Våknet opp til dette

Nå har endelig stormen løyet her i Stavanger, men til gjengjeld har snøen tatt seg en tur innom. Jeg må si jeg ble i kjempegodt humør av å våkne til denne utsikten fra soverommet, og ikke minst nådde julestemningen nye høyder. Det blir nesten litt synd å dra fra snøen på tirsdag, men jeg krysser fingrene for at det kommer litt snø på Østlandet etterhvert også. Nå skal vi ned på butikken og kjøpe litt ferskt brød og så bærer det mest sannsynlig en liten tur inn til byen. Håper dere får en fin lørdag alle sammen!

Publisert: 07.12.2013 @ 11:03 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

Løft deg opp og prøv igjen

Idag var det på'n igjen med trening. På med vinterjakken og treningstightsen og ut i snøstormen. Til tross for at været her i Stavanger nesten kvalifiseres som orkan kan vi jo ikke bare sitte inne og sture hele dagen, det er jo tross alt fredag!

Jeg bestemte meg for å prøve meg på benkpress igjen, etter en lang pause. Benkpress har aldri vært en av mine personlige favoritter, kanskje fordi jeg ikke er så veldig sterk enda. I hvertfall var stangen nok for meg (20 kg) og først klarte jeg lite imponerende tre repetisjoner. Mens min kjære tok sine repetisjoner kjente jeg at jeg var litt sur og skuffet over meg selv. "Du kan da bedre enn det her Maria?" Samtidig ser jeg rundt meg på alle de veltrene jentene og guttene som løfter noe rundt 60-70 kg. Det er ulempen ved treningssentere; det er så mange ulike folk og veldig mange er langt bedre trent enn deg. Det vil si, mange kan se dette som en ulempe, men jeg velger å se det som en fordel. Det var nettopp fordi jeg tok meg en ordentlig kikk rundt i rommet og så alle disse flinke menneskene at jeg fikk lyst til å presse meg selv enda hardere. På med Christina Aguilera sin Fighter som forøvrig er min absolutt favoritt sang å trene til, og ned på benken med ny energi. Nå fikk jeg plutselig løftet stangen ni ganger. Sliten og fornøyd fikk jeg mye ros av kjæresten som til tross for at dette bare er barnematen for han synes jeg er flink. Det er fint å trene sammen med noen, selv har jeg alltid foretrukket å trene alene tidligere, men det er tross alt fint å ha en som motiverer og roser deg hele veien.Hvis det er noen flere der ute som trener på treningssenter og kanskje mister litt motet av å se alle de veltrene flinke menneskene rundt i rommet; snu det heller rundt og bruk det som en motivasjon! Jeg oppmuntrer ikke til å sammenligne deg selv med andre i den forstand, dine mål er dine mål og dine resultater er dine resultater. Ingen kan ta det fra deg, ved mindre du lar dem. Bruk andre som motivasjon til å stå på enda mer, ikke som en målestokk for egne resultater og kropp.

 

Publisert: 06.12.2013 @ 22:22 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

Trening og tøying- tips

Selv har jeg lest omstridte ting om det faktisk er viktig å tøye ut etter trening. I gymtimen på videregående husker jeg godt at vi lærte om at tøying kunne forebygge skader. Uansett så sverger jeg til uttøying etter endt treningsøkt! Da gjelder det selvfølgelig å tøye ut de musklene du har trent under økten, hos meg går det hovedsakelig i ben og armer. Husk at når du tøyer skal du alltid telle til 60 på hver tøyeøvelse, da får uttøying effekt. Hvis du fortsatt blir støl etter en ekstra hard økt (slik undertegnede er idag), har det funket kjempebra for meg å tøye ut rett før neste treningsøkt. Jeg har aldri lest noe om dette i treningsblader og lignende, men det er utfra egen erfaring at jeg kan si dette funker.

Ellers er det viktig å lytte til kroppen under trening, føler du smerter som ikke hører treningen til, eller kanskje du blir kvalm eller svimmel så råder jeg deg til å ta en pause. Det betyr ikke at hele treningsøkten skal være bortkastet, bare sett deg ned og slapp av litt før du eventuelt kaster deg på treningen igjen. Jeg har selv opplevd å bli veldig svimmel og kvalm under en heftig zumba time, kan godt hende dette var et resultat av dårlig kondis men jeg vet enda ikke helt hva det kom av. Uansett virket det umulig å fortsette, så jeg satte meg ned, lukket øynene og pustet godt. En annen ting som er superviktig under trening er å gi kroppen nok væske! Husk at du svetter mye under trening og kroppen trenger stadig påfyll av vann. Ha derfor alltid en vannflaske for hånden og muligheter for å fylle den opp under trening. Før og etter trening liker jeg å spise en banan, banan funker kjempebra før trening hvis du er sulten fordi den ikke metter for mye. Etter trening trenger kroppen påfyll av karbohydrater og energi og da passer en banan midt i blinken hvis du ikke har et større måltid rett rundt hjørne.

Prøv og trene litt tyngre for hver gang, gå litt dypere ned i squatsene og husk å spise godt og sunt ved siden av treningen! Ikke vær redd for kalorier og karbohydrater hvis du trener styrke er mitt tips, når du er i aktivitet trenger kroppen sårt påfyll av disse to og mer. Håper disse tipsene var til nytte og lykke til med treningen, folkens!

Treningsbagen er pakket for morgendagens økt! Da blir det ben, bryst, rygg og armer som skal få kjørt seg litt.Publisert: 05.12.2013 @ 19:00 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

5 uker uten rettetang

...og jeg tror håret mitt takker meg for hver dag som går, hehe. Det er rart med det, men alle jenter der ute som retter ut håret vet at dette fort kan bli en avhengighet. Jeg tror jeg har rettet ut håret siden jeg var 15, og nå som jeg er 19 har jeg endelig klart å legge rettetangen på hyllen. At jeg klarte å slutte med denne uvanen er vel en kombinasjon av at jeg var så lei av tiden det tok og i eksamensperioden brydde jeg meg fint lite om utseendet. Når du tilbringer mesteparten av dagen på en lesesal vil du helst bare gå komfortabelt kledd og du gir litt blaffen i hva andre måtte mene, en veldig befriende følelse skal jeg si dere. Anyways, en annen grunn er kanskje at jeg har begynt å bli veldig fornøyd med de tingene jeg tidligere anså som litt feil eller mangler. Jeg kan trygt gå ut uten å ha rettet ut håret og uten noe sminke og fortsatt føle meg fin. Det har vel bare kommet til det punktet at jeg ikke orket å bruke tid og energi på å brenne håret i 200 grader for så å se det krølle seg igjen hvis det var litt luftfuktighet utenfor døren. Alle rundt meg har jo alltid mast om at jeg må slutte å rette ut håret, og at krøllene mine er så fine. Dette har hjulpet lite ettersom jeg har vært uenig med alle sammen på det punktet, men nå har jeg altså kommet til fornuften, hehe. 

Publisert: 05.12.2013 @ 15:48 Kategori: Blogg Kommentarer: 12

På ønskelisten

Kom borti denne boken idag på bokhandelen. Vi dro inn til byen en tur kun for å få litt idéer til juleønskelisten. Jeg synes det er så vanskelig å finne noe man ønsker seg, særlig av tanter og onkler, men bøker blir jeg alltid glad for og særlig bøker om kosthold og ernæring!

I beskrivelsen av boken står det:

Ved hjelp av beautyfood kan du bringe fram og styrke det vakre i deg selv. Beautyfood er både fysisk og emosjonell næring. Yoga og meditasjon, fysisk trening og et kosthold som inkluderer supermat er ingrediensene i en livsstil basert på beautyfood. Boka gir deg rådene som virker for å fornye din egen skjønnhet fra topp til tå. Her får du tips til hvordan du oppnår strålende hud, hår og negler, vakre øyne, smidige ledd, velfungerende lunger og hjerte, god fordøyelse og mentalt overskudd. Boka har dessuten gode råd om trening, den viser deg hvordan du kan gjennomføre en detox-kur og lærer deg om supermat fra A til Å.

Noen som har den/lest den eller synes den så spennende ut?

Publisert: 05.12.2013 @ 15:19 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

Julesangene som får deg i julestemning

Det var veldig koselig å se på statistikken her på bloggen fra igår. Det er ekstra motiverende å skrive mer når det er en del som faktisk leser det jeg skriver, det betyr masse for meg altså!

Disse sangene har gått på repeat her i heimen, og jeg får så julestemning av dem! Alle sangene er med Kurt Nilsen, stemmen hans passer jo til alt, og særlig julesanger synes jeg.

//weheartit.com

Publisert: 05.12.2013 @ 14:58 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

Endelig er det min turVet dere hva? JEG HAR JULEFERIE. Dere aner ikke hvor mye jeg har gledet meg til dette, og dere som synes dette høres aaltfor tidlig ut skal bare vite at det er velfortjent. Etter et halvt år på universitetet med masse lesing, haugevis med krevende innleveringer og tre skumle eksamener nå på slutten av året så synes jeg at jeg fortjener dette. Jeg føler meg så utrolig fri og lykkelig (og blakk dessverre). Nå kan julen bare komme, og vi hører på julemusikk og skraper på flax kalenderen vår helt til vi skal hjem igjen til Sandefjord. Jeg har vært på bilbioteket og lånt meg litt Jo Nesbø, føler at man ikke kan bo i Norge uten å ha lest minst en av bøkene hans.

Nå er pensumbøkene lagt på hylle, og jeg kan endelig gjøre akkurat hva jeg vil uten å måtte tenke på at jeg må lese. I dag har vi vært og trent (flinke), og både ben og armer fikk kjørt seg. Jeg er langt ifra i den formen jeg var en gang i tiden, men istedenfor å syte over det er det bare å gjøre en innsats hver dag. Jeg gleder meg masse til ordentlig julemat og julegodis, men jeg vil komme meg helskinnet gjennom det uten at det skal gå utover kiloene.
Jeg skal forresten forsøke å blogge litt jevnere fremover nå som jeg faktisk har fri og tid til det, så dere ser mest sannsynlig mer til meg fremover, stay tuned!


Publisert: 04.12.2013 @ 16:58 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

Tanker

Eksamensperiode. Pensum ligger foran deg og med et sukk åpner du opp den tykke litt slitte boken for ente gang. Utsendeet blir litt glemt bort, og når du kommer hjem fra skolen etter en lang dag med lesing, er hodet tungt og selv enkle spørsmål som: "Hva skal vi ha til middag idag?" blir plutselig slitsomt og krevende å finne svar på. Tanken på eksamen ligger der i bakhodet hele tiden; mens du ser på TV, spiser noe godt eller pusser tennene om kvelden.

Til tross for dette er jeg ganske lykkelig. Det ligger en frihet i det å strukturere dagen slik jeg selv ønsker. Jeg kan stå opp når jeg vil og legge meg når jeg vil uten å være bundet til forelesninger eller innleveringer.

Tanken på å komme hjem til jul ligger der i bakhodet sammen med tanken på eksamen, bare mer som en drivkraft. Å komme hjem og se kjære og kjente igjen betyr mer enn noen julegave. På mandag er jeg ferdig med siste eksamen og ferdig for i år! Da skal sjampanjen sprettes og en uke senere begir vi oss ut på veien og hjem til det gode og kjente Østlandet. Bildet på dette står klart for meg hver dag, og det gjør meg så lykkelig. Det er nesten slik at jeg ikke vil at dagene skal gå til et visst punkt, da kan jeg bare fortsette å glede meg over dette bildet.

Jeg vil gjerne avslutte dette innlegget med å si at kaniner er det fineste på jord.Publisert: 29.11.2013 @ 23:52 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

sunn og deilig middag i en fei

Dette er blitt en slager her i hus. Du trenger: laksefilet, brokkoli,løk, gulrot og wok blanding. Du kan egentlig velge ganske fritt selv hva du liker best, i dag for eksempel har jeg en ny vri med blomkål og minimais istedenfor wok blandingen. Kutt opp og legg i folie, hell litt soya saus over og stek i ovnen i 10-15 minutter på 180 grader. Fikk idéen til denne oppskriften på en TV-reklame, hehe. 

Publisert: 21.11.2013 @ 17:39 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

eksamensbobla

Eksamen på mandag, men jeg er urovekkende rolig. Det er noe som ikke stemmer; i vår var jeg så stressa før eksamen at jeg ikke klarte å spise, og det var på videregående. Trodde jeg skulle dø før eksamen her på universitetet, men jeg sitter nå her og slapper av mer enn jeg kanskje burde. Jeg leser jo en del, men jeg har klart å bli syk (influensa mest sannsynlig), så det går jo ikke akkurat på skinner med alt. Men til tross for eksamener og sykdom så er jeg faktisk ganske glad. Akkurat idag føler jeg at jeg har fått mer energi enn på lenge, og forfengeligheten min har forsvunnet litt både på godt og vondt. Nå har jeg faktisk gått nesten to uker uten å rette ut håret, og det er stort! Det er så deilig å bare gi litt faen, for å si det rett ut. Men så har det jo sine dårlige sider; er ganske sikker på at sjokolade og pizza ikke er den ultimate slankekur akkurat, haha. Men jeg skal jo snart hjem til jul og feite meg opp uansett.

Har også funnet en lesesal på skolen som ikke ligner på et fangehull, god stemning!

 

Publisert: 20.11.2013 @ 22:38 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

café på søndag

Det nærmer seg slutten av november, men jeg og kjæresten går fortsatt rundt med kameraene våre som to turister. Det er helt greit for meg, jeg er jo ganske nysgjerrig av meg men jeg tør ikke akkurat påstå at jeg er så god på å ta bilder.

Idag har jeg forsøkt og bare slappe av å ha tankene et annet sted før flervalgsprøven i morgen. Det finnes ingenting mer skremmende enn eksamen på universitetet tror jeg, men man må jo bare gjøre sitt beste med det som med alt annet. Å stresse over lang tid har aldri hjulpet noen, og i det minste gir det bare rynker og hodepine.

 

 

Publisert: 17.11.2013 @ 17:38 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

nelly favoritt

Som student går det mye i vindushopping på nett om dagen, og selv om jeg vet jeg egentlig bare burde holde meg helt unna når jeg ikke har penger så klarer jeg ikke å la være. Ikke at jeg trenger jakker engang, har ikke plass til flere i den søte lille leiligheten vår uansett, men det er da lov til å drømme!

Publisert: 15.11.2013 @ 20:05 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

en ny begynnelse for håret

Jeg kan egentlig ikke huske når jeg begynte å rette ut håret mitt, men jeg husker første gang krøllene poppet frem. Det var i åttende klasse da jeg for første gang i mitt liv klippet opp håret, og etterpå kom krøllene jeg ikke hadde hatt siden småbarnsalder. Det er en trist sannhet at man alltid vil ha det man ikke har. Selv har jeg fått for meg at krøllene mine ikke er så fine på meg, og at jeg må rette dem ut hver dag. Dette fører selvsagt til slitte tupper og stor skade på håret generelt. Men nå har jeg bestemt meg: Jeg skal skåne håret mitt fra varme og bare la det være som det er fra naturens side. Har allerede gått en uke uten å rette det ut, og jeg lever fortsatt, hehe.

Er det noen der ute som vet om gode produkter for krøllete hår som gir god fuktighet? Helst på studentbudsjett!

Fine Carina og meg, og slik ser håret mitt ut naturlig.


Publisert: 15.11.2013 @ 19:52 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

noen som vet hva dette er?

I fjor høst (rundt denne tiden), fikk jeg et veldig hissig blemmeutslett over så og si hele kroppen. Jeg ble sendt rundt omkring til først legevakt, turnusleger og til slutt en dytkig hudlege som hjalp meg. Dette utslettet varte i omtrent fem uker og disse ukene gikk jeg gjennom et fysisk og psykisk terror. Det høres kanskje ikke så ille ut når jeg skriver om det, et utslett liksom? Men alle som faktisk så dette utslettet hoppet noen skritt unna meg, haha. Det lignet rett og slett byllepest fra helvete... Uansett, tiden da det stod på som verst fikk jeg ikke sove om natten, jeg lå oppe hele natten og klødde til den store gullmedaljen. Da det var på tide å "stå opp", klarte jeg nesten ikke å få i meg noe mat. Den ene dagen klarte jeg vel å få ned en halv banan, og det var det.

Jeg fikk beskjed om at jeg hadde fått en allergisk reaksjon av noe slag, men ingen av legene kunne forklare hva det var eller hvorfor jeg hadde fått et så aggressivt utbrudd. Hudlegen selv ristet på hodet da han så det og sa: "Uff, det her er smertefullt." Jeg kan ikke forklare lettelsen over at hudlegen faktisk hadde sett denne type utslett før og at han visste akkurat hva slags medisin jeg trengte. Jeg tok også blodprøver, men de ga ingen svar.

Grunnen til at jeg forteller om dette, er at jeg har oppdaget noen helt like blemmer som har kommet tilbake igjen nå. Jeg hadde litt igjen av antibiotika kuren min fra forrige gang og har tatt disse nå. Jeg er kjemperedd for å få et nytt utbrudd, og særlig nå som jeg har eksamener foran meg. Tanken på å gjennoppleve de ukene igjen skremmer vettet av meg, og det kunne virkelig ikke kommet på noe dårligere tidspunkt.

Så idag har jeg ringt rundt, først til hudlegen min hjemme i Sandefjord, så til fastlegen min i Sandefjord og så til hudleger og legevakta her i Stavanger. Hudlegen som hjalp meg forrige gang var dessverre på ferie, fastlegen kunne ikke hjelpe meg og nå hviler mitt siste håp på en klinikk her i Stavanger. Det jeg trenger er mer antibiotika slik at jeg kan bekjempe denne dritten i en tidlig fase.

Så kommer grunnen til at jeg velger å blottlegge dette her på bloggen: Er det noen som har en anelse om hva det kan være jeg reagerer på? Selv har jeg aldri fått noen påviste allergier i hele mitt liv, jeg har stort sett vært veldig frisk og rask alltid. Derfor er det så uvant for meg med legevakter og antibiotika og rare utbrudd. Jeg har jo tenkt på at det er veldig merkelig at dette skjer på samme tidspunkt som ifjor, nemlig på senhøsten. Er det noe i lufta eller noe spesiell mat som spises på denne tiden av året som jeg kan reagere på? Jeg er virkelig helt lost her, og veldig desperat. Jeg vil jo finne ut av dette selv om jeg har min kjære antibiotika (som gjør meg kjempetrøtt om dagen.)

Noen som har noe erfaringer eller anelse om dette? Setter veldig pris på råd eller tips!

 

Publisert: 14.11.2013 @ 21:04 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

jeg bryr meg ikke for tiden

Den perioden som er nå er fylt med semesteroppgave, prøve og to eksamener. Jeg har ikke rettet håret siden lørdag, (og dette er ganske stort for meg, bare spør alle som kjenner meg.) og jeg sminker meg såvidt. Nå for tiden ser du meg slik: krøllete bustehår, usminket, joggebukse, joggesko, en gammel genser og en kaffe to go i hånden. Jeg merker hvor utrolig lite jeg bryr meg om hva andre rundt måtte føle om eksamensutsendeet mitt, og det er så utrolig befriende! Jeg er inne i min lille akademiske boble: jeg står opp tidlig, drar på skolen, leser, drikker masse kaffe og legger meg tidlig om kveldene. Men det er ikke bare kos heller: jeg stresser konstant og får kjempedårlig samvittighet når jeg gjør noe annet enn å lese. Jeg kunne absolutt vært mye flinkere, og jeg skal innrømme at idag ble jeg liggende i senga til halv 11 og kom meg ikke på skolen før nærmere halv ett.

Men så snart jeg legger fra meg boka eller skrur av TV-en kommer tankene: Hva om eksamen er kjempevanskelig og jeg driter meg skikkelig ut? Hva om jeg ikke klarer å finne motivasjonen til å lese til en prøve og to store eksamener?

Eksamen er og vil alltid være no' drit, uansett hvem du er eller hvor god du er. Man kan alltid lese mer og man kan alltid prestere bedre, men jeg tror det beste er å gjøre så godt man kan med den tiden og de ressursene man har. Det er lov å ta pauser, og det er lov å kose seg og legge fra seg boka. Imorgen tidlig skal Anette i klassen og jeg på stepping før timen, og jeg tror det bare blir godt å få gjort noe sosialt samtidig som man trener!Publisert: 12.11.2013 @ 19:43 Kategori: Blogg Kommentarer: 10

himmelsk lys

Når man bor ved havet finner man fort ut at hverken himmelen eller havet ser lik ut fra dag til dag. Hver dag når vi kjører over broen på vei til skolen ser jeg på havet og finner at den har en ny farge, en ny nyanse hver dag og det er ganske fantastisk.

Publisert: 27.10.2013 @ 19:10 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

Egersund på en lørdag

Idag bestemte vi oss ganske så spontant for å ta en tur til Egersund. Jeg tenker sånn at er man først på Vestlandet så må man jo utforske byene litt, og selv om Stavanger er en utrolig fin by blir man jo litt lei når man har vært her en stund. Det var ca. en times kjøretur fra Stavanger til Egersund, og vi så så utrolig mye fin natur fra bilvinduet. Jeg har funnet ut at Vestlandet (fra Stavanger og sørover i alle fall), består mye i sauer og åser. Jeg har virkelig aldri sett så mye sau i hele mitt liv som jeg har sett på veien til og fra Stavanger, haha. 

Egersund var en veldig sjarmerende og liten by! Fikk skikkelig vintage feeling når vi gikk i gatene og så på de hvite trehusene med de gammeldagse skiltene. Vi måtte jo selvfølgelig finne oss et fint sted for å ta en kaffe, og jeg føler meg så utrolig voksen men sannheten er at jeg elsker kaffe. Med litt hjelp fra GPS-en på mobilen ploppet et sted med navnet Moccahuset opp, og like rundt svingen lå dette stedet. Godt tegn at caféen var innreddet med en karikatur av godeste Jan Teigen, kjente det appellerte til mitt Vestfold hjerte. Men dere, den cappuchinoen vi fikk servert på dette stedet må være den beste jeg har smakt noen gang. Og jeg har hatt min share med cappuchino i både Italia, Frankrike og Norge. Vi besøkte også en søt sjokoladefabrikk og ble tilbydd å være med på å lage vår egen på deres sjokoladeverksted. Dessverre kostet dette 350 kroner per person, og når man lever på studentlønn kan man ikke alltid gi etter for slike dyre fristelser er jeg redd. 

 

Publisert: 26.10.2013 @ 19:09 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

høstkos
Dagene føles lengre, og ikke minst mørkere og kaldere. Treet utenfor vinduet vårt har felt mesteparten av sine blader, og de gjenværende er blitt blodrøde. Vinden og regnet er ikke til å unngå her borte på Vestlandet; de er der konstant. Lue, votter og store gode skjerf skal finnes frem fra skuffer og varme drikker skal nytes med tente stearinlys på bordet. Jeg er ikke helt sikker på om jeg liker høsten ennå, jeg må nok tenke litt mer på det.

Noe jeg vet jeg liker er å drikke kakao på kvelden foran TV-en. I dag har jeg tatt meg helt fri fra alt som heter skole og semesteroppgave i Ex.Phil som venter i spenning. Jeg er ei veldig ambisiøs jente som er vant til å jobbe hardt på skolen, men noen dager må jeg bare slippe alt og ta meg fri. Har heller tilbrakt søndagen foran TV-en med kjæresten, og ja, så har vi fått trent litt også. Det er så mye jeg kunne ha brukt denne dagen til; begynt på denne semesteroppgaven, vasket huset o.s.v. men det ble det bare ikke noe av idag, og det er helt greit.

Liker dere høsten?

 

Publisert: 20.10.2013 @ 20:44 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

mål med treningen

I helgen satte jeg meg et nytt mål med treningen: Jeg skulle klare å trene fem ganger i uka. Det som har skjedd i skrivende stund er at jeg har trent mandag, tirsdag, idag og jeg skal trene imorgen.
Jeg merker at jeg har mye mer energi for tiden, men det jeg merker aller mest er noe som ikke synes på vektskåla eller for andre: Jeg blir ikke like støl lengere, kroppen kjennes fastere og jeg går automatisk mye fortere når jeg skal noe. Jeg blir ikke like andpusten av å gå opp mange trapper og jeg klarer faktisk å skru av harde lokk uten problemer og uten å ty til kjæresten. Jeg har nevnt før at jeg prøver å trene på en helt annen måte denne gangen; jeg trener blant annet en del styrke og det er jeg veldig fornøyd med. Målet er ikke å gå ned i vekt lengre, snarer tvert imot; om jeg går opp i vekt vet jeg at treningen går som den skal, og det er helt topp!

Noen matvarer som det har blitt veldig mye av her i heimen er: avokado (på rundstykker), tomater, bringebær, Double 0 fra Yoplait (yoghurt uten sukker og fett), proteinbarer etter trening (smaker nam!), maaasse vann, ett glass melk hver dag, kylling og egg (lager ofte omelett til frokost). Også er det jo dette evige lange spørsmålet (ett av flere): "Hvor mye skal man ha lov til å unne seg av disse syndige godterier?" Som sagt så prøver jeg å trene på en ny måte, og ved denne nye måten prøver jeg alltid å finne en gyllen middelvei fremfor å ty til ekstremiteter; det skal være lov å kose seg. Å kutte ut godteri eller andre godsaker for alltid ville vært umulig for meg værtfall. Om noen noen gang har klart det så skal de få klapp på skulderen av meg, men foreløbig har ikke jeg møtt på noen. Jeg kommer aldri til å klare og gi opp godteri, og tro meg; jeg har prøvd det før. Det som egentlig skjedde var følgende: Jeg var veldig opptatt av å gå ned i vekt, og takket alltid nei til søtsaker. I helgene spiste jeg bær eller nøtter, men en dag sprakk jeg helt: Jeg raidet kjøleskapet etter godteri og fikk noe som kan tilsvare abstinenser. Det endte med at jeg satt med fanget fult av potetgull og sjokolade og stappet i meg som det skulle ha vært den siste dag på denne jord.

Fra den dagen av lærte jeg meg en nyttig lekse: Man må aldri la seg gli over i ytterpunkter, alt må gjøres med måte! Den andre tingen jeg lærte var at Maria aldri kommer til å skilles med sjokoladen. Vi kan ikke være for strenge med oss selv, folkens, vi skal faktisk leve litt og. Å være sunn handler ikke om å nekte seg alt som er godt og det handler ikke om å få dårlig samvittighet for hver minste lille ting. Å være sunn handler om å bruke kroppen og spise seg god og mett, men fremfor alt handler det om å også kunne kose seg!

Hvis det er noen flere som har begynt på et sunnere liv og vil dele erfaringer eller stille spørsmål så er det bare å fyre løs!

Publisert: 16.10.2013 @ 21:40 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

middagsdate på skolen

Idag har vært en laang dag. Det hele begynte klokka ni med medier og kommunikasjon til kl.12. Jeg har nå satt meg som mål å trene fem dager i uka, mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og søndag. Fredag og lørdag skal holdes hellig da disse er mine favorittdager og de blir ofte fylt med sofakos og godteri. Motivasjonen for trening er med andre ord på topp; det er verre med studiemotivasjonen. Til tross for at jeg var på skolen til halv syv på kvelden idag ble det ikke så mye lesing som jeg hadde håpet på. Til slutt smelte jeg sammen bøkene i frustrasjon og slang bagen over skulderen. Slike dager inntreffer iblant, og jeg må bare akseptere det. Det kunne jo ha vært verre, jeg har i det minste treningsmotivasjon, og jeg regner med at skolemotivasjonen dukker opp de neste dagene. Tanken på eksamen skremmer meg, det må jeg bare si.

For første gang i mitt liv kan jeg si at jeg har spist middag på skolen, haha. Det var Taco buffé for 75 kroner i kantina og vi hadde nettopp kommet fra trening, så da ble det likesågodt middag der før vi skulle hive oss løs på pensum på biblioteket. Det er faktisk overraskende hvor mange som sitter på biblioteket ved seks-syv tiden på kvelden, synes det er ganske så imponerende jeg!

Dagens motto: Ingen ligger på dødsleiet og angrer på at de ikke jobbet mer!

 

 

Publisert: 15.10.2013 @ 19:54 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

meg selv tid

Forelesningen idag ble flyttet til fredag, så jeg har hatt "fridag". Dette vil si at jeg tillot meg å sove så lenge jeg ville, så lenge jeg kom meg opp og dro til biblioteket for å lese ved et anstendig tidspunkt. Jeg fikk lest litt, men jeg var bare så utrolig rastløs og alt som stod i tankene på meg var trening. Så da ble det slik, vi kjørte bort på treningssenteret og jeg fikk kjørt bein, rumpe og mage idag. I dag var en sånn dag jeg bare har følt at jeg må trene og slappe litt av med litt overfladiske ting. Nå er det sånn at studietilværelsen består av få overfladiske ting, det er så mye tungt pensum og oppgaver som henger over meg hele tiden, så da er det nydelig å bare ta litt fri. I kveld fikk jeg endelig lakket neglene litt og sitter i skrivende stund og ser Top Model Norge, kos! Så skal jeg ringe min kjære Carina på skype, har savnet å snakke med henne!

Ha en flott mandagskveld videre!

 

Publisert: 14.10.2013 @ 21:10 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

besøk fra fjorden

Våknet opp til dette været i dag:

I går morges kom jentene mine fra Sandefjord på besøk, og vi har hatt en utrolig fin helg! Vi kunne virkelig ikke vært heldigere med været her, strålende sol og 15 grader idag, ikke verst. Lørdagen gikk til byvandring og shopping for deres del (jeg er midlertidig fattig), og senere kjørte vi på butikken og kjøpte taco til middag. Jeg som har stresset en del med skolen i det siste synes det var helt herlig med besøk av disse to søtingene, jeg fikk virkelig koblet av og har ikke ledd så mye på lang tid. Føler meg alltid som en ungdomsskoleelev igjen når jeg er med dem, og det er på en god måte. Det er virkelig noe helt spesielt med de vennene du har hatt siden barneskolen eller ungdomsskolen, og så er det jo så stas å få besøk her borte og vise dem byen og skolen min. Tusen takk for en herlig helg, jenter!

Godt at vi alltid følger med!

Fine jentene.

Også fine cappuchinoen min da seff.


Publisert: 13.10.2013 @ 23:06 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

å konkurrere med seg selv

Det bildet her ble litt random nå, da jeg egentlig hadde planer om å skrive om desserten min, haha.

En gang, i gamle gamle dager var denne jenta sprek. Hun trente hver dag og spise masse frukt og grønt og følte seg bra. Hun gikk til og med ned 17 kg og det hele begynte en sommer med litt jogging og god målsetting.

I det siste har jeg følt at jeg har mistet selvdisiplinen, det sunne kostholdet og treningen. Men hva gjør man når man er misfornøyd? Setter seg ned og klager? Nope, da er det på tide å gjøre noen grep, og det er nettopp det jeg har begynt med i det siste. Nå skal det ikke lenger handle om slanking eller å veie seg flere ganger om dagen. De fleste som har gått ned i vekt vet at balansen mellom spiseforstyrrelser og sunn vektnedgang kan være hårfin. Jeg har tatt meg selv i å stå på vekta altfor mange ganger og få dårlig samvittighet hvis jeg spiser noe usunt. Denne gangen skal jeg gjøre ting litt annerledes; jeg skal ikke være så streng med meg selv. Jeg har lært hva som funker og jeg skal prøve å ta dette i betraktning så godt jeg kan. Tidligere erfaringer er gull verdt og gjerne kombinert med litt nye måter å tenke på.

Jeg har forstått mer og mer i det siste hvor nytteløst det er å sammenligne seg selv med andre. Jeg har en type kroppsbygning, og jeg er ikke den laveste jenta i kretsen heller. Denne ganger konkurrerer jeg ikke med modellene på førstesiden av et eller annet jenteblad; denne gangen konkurrerer jeg utelukkende med meg selv, og det føles bra!

Publisert: 10.10.2013 @ 19:41 Kategori: Blogg Kommentarer: 10

små gleder i hverdagen

Hjemmelaget pizza + The Big Bang Theory er bra saker! Jeg kan ikke få sagt nok hvor viktig det er å ha en serie man kan koble av med mellom forelesninger, selvstudium og alt stress som følger skolen med. I dag har jeg vært på skolen fra 9.00 til 12.00, og fra 12.00 til 16.00 har vi lest på biblioteket. Grunnen til at det har blitt lite med blogging er at internettet her borte har hatt noen enorme humørsvingninger siden vi kom. Heldigvis fikk utleierne ny ruter i går, og da skal det feires med bilde av maten og blogginnlegg, haha.

Det er deilig å være ferdig med alle oppgaver og bare kunne fokusere på å lese til eksamen. Selvfølgelig er det å lese til eksamen alt annet enn slækt, men jeg liker veldig godt å studere på egenhånd på biblioteket og gjerne med en cappuchino ved min side. Jeg fikk meg et enorm sjokk da jeg først begynte her på universitetet, og jeg forstod fort at nivået er noe helt annet enn videregående som jeg kommer rett fra. Men ting går stadig lettere så snart jeg får tilpasset meg litt, og i begynnelsen tenkte jeg ofte tanker som:" Kanskje jeg bare skal ta meg en vanlig jobb, så slipper jeg eksamen, oppgaver og konstant skolestress." Men i det siste har jeg begynt å forstå at dette har vært en "letthvint" løsning i vanskelige tider. Selvsagt sier jeg ikke at det å ha en "vanlig jobb" på noen måte er lett, men det å studere krever mer av deg på en annen måte.

Jeg har allikevel kommet frem til det jeg alltid har følt med meg selv, nemlig at jeg er ment til å studere. Jeg har jo alltid vært nerd på skolen og elsket å lese og skrive, så hvorfor stoppe nå? Jeg synes emnene vi jobber med nå er blitt mye mer spennende; i dag har vi hatt om makt i mediene og kommet mye inn på statsvitenskap. Det er så gøy å se hvordan fag henger sammen, hvordan filosofifaget også berører samfunnsfag, sosiologi og psykologi, som er tre fag jeg digger. Jeg har tenkt mer og mer på at jeg vil studere statsvitenskap eller psykologi etter denne bacheloren, men det kan jo også være at jeg er blitt altfor sliten etter disse tre årene.

Det som virkelig holder meg oppe disse mørke høstdager er tanken om at 2.desember er jeg ferdig med eksamener, semesteroppgaver og alt som er for dette halvåret. Jeg gleder meg så ubeskrivelig mye til å sitte på flyplassen for å dra hjem til kjente og kjære til jul. Mammas mat, familie, venner, julemarsipan, slappe av, lese noe annet enn pensum og rett og slett være lykkelig. Jeg har faktisk savnet Sandefjord masse, og etter å ha kommet hit er jeg overbevist om at Østlandet er Norges Syden. Man setter virkelig ikke pris på ting før man mister dem!

 

Publisert: 08.10.2013 @ 18:03 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

livet og prøvelser til en student

Her tidligere leste jeg gjennom noen kommentarer på Aftenposten til en Tegnehanne post, og en mann skrev noe sånt som:" Savner studietiden, det var null bekymringer det! Nyt studietiden!" han påstod selv at full jobb var mye verre og at vi studenter bare måtte nyte denne tilværelsen mens vi kunne.

Denne kommentaren skremte meg. Tanken på at denne tilværelsen skal være den slække delen av livet er mer enn jeg kan fatte og begripe. Derfor tenkte jeg å skrive et lite innlegg om hva jeg må gjennomgå som student. Først og fremst kommer jeg antageligvis til å få svært gule og skadde tenner takket være all kaffen jeg må helle i meg for å overleve dagen. Jeg ser faktisk for meg at jeg vil våkne opp en dag, se meg i speilet og bli blendet av zoombie huden min etter årene steng inne i forelesningssaler og kvelder foran PC-en.

For å ta et konkret eksempel fra mitt liv; jeg har på fredag levert inn tre oppgaver men jeg er så feig og redd at jeg ikke har turt å se om de er rettet. Jeg må antageligvis psyke meg opp i ettermiddag, kjøpe noe godt å tygge på og noen lommetørkler før jeg sjekker. Det er noe med innleveringsoppgaver og tanken på eksamen som får meg til å krølle meg sammen i fosterstilling som et lite barn som ikke vil til tannlegen.

En annen ting ved det å være student er at du er blant Norges fattigste. Til tross for dette har jeg ikke innstilt hjernen min på at jeg ikke lenger har råd til min tidligere luksuriøse livsstil som gikk ut på å shoppe klær for å føle meg bedre samt groteske mengder med sushi og annen dyr mat. Her om dagen så jeg et veldig gammelt menneske i et stort og fint hus, og begynte å fantasere om at hun kunne være min bestemor (bare for en stund) slik at jeg kunne bo der. Hvis ikke det er trist, så vet ikke jeg.

En annen ting som alltid henger over oss studenter som en eller annen forbannelse er eksamener. Tanken på å sitte der i et rom med noen ark og en penn foran deg, ingen hjelpemidler og en gjeng lærere rundt omkring i landet som skal dømme dine evner på en 6 timers prestasjon er skummelt. Jeg så på Ylvis her om dagen, hvor en eller annen komiker hadde meldt seg inn i Mensa for å bevise at han ikke var dum selv om han ikke hadde høyere utdanning. Jeg vurderer faktisk å gjøre det samme hvis dette skjærer seg, bortsett fra at jeg tviler sterkt på at jeg kommer så mye som en tå innenfor Mensa. Men jeg skal værtfall vise at jeg er smart på en eller annen måte, jeg må bare finne ut hvordan.

 

Sett bortifra alt dette lever jeg et ganske fint og rikt liv, det er bare deilig å klage litt i blant.

Publisert: 23.09.2013 @ 10:01 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

ikke gi opp

Selv er jeg student ved universitetet, en liten 19 åring som kommer rett fra gode trygge videregående. Jeg er absolutt inne i en liten periode hvor mye virker ganske tungt i forhold til skole. Vi har allerede hatt tre store innleveringer, og til neste uke skal tre nye innleveringer leveres. Jeg må si at jeg virkelig ikke hadde mye greie på hvor utrolig vanskelig journalistikk er, og hvor tidskrevende og hardt studiet er. Det er ikke rart at så mange journalistikkstudenter hopper av studiet.

Jeg sliter litt med stress, jeg har høye forventninger og får fort dårlig samvittighet. Dårlig samvittighet er et typisk jente-syndrom spør du meg. Mange av oss jenter tenker for mye over konsekvenser, og vi er dårlige på å bare leve i nuet og legge ting på hylla for en stund. Jeg føler på den dårlige samvittigheten og stresset hver gang jeg gjør noe annet enn skolearbeid. Ser jeg på en serie eller en film, så tenker jeg umiddelbart at jeg heller burde ha lest eller begynt på en eller annen oppgave. Det som er så trist er at dette langvarige stresset ikke fører med seg noe godt, og det hjelper så lite å vite det også.

Jeg har faktisk tenkt at i det siste at det ville vært så mye lettere å bare ha en "vanlig jobb" som ikke krevde utdanning. Da hadde man sluppet tre lange år med eksamener, semesteroppgaver, innleveringer og masse lesing. Det er dette å vite at man skal bli vurdert i form av en størrelse som noen ganger kan virke så utrolig urettferdig. Selv har jeg aldri slitt med dårlige karakterer på skolen, men jeg har flere ganger tenkt på hvor skadelig en karakter kan være på noens selvbilde. Tenk å sette et tall på en persons prestasjoner, og mange tenker at dette tallet gjenspeiler meg og mine evner her i livet. Hva om tallet ikke er høyt nok?

Allikevel vet jeg innerst inne at jeg liker å jobbe, jeg liker å lese, jeg liker å lære og jeg liker å bli presset og utfordret. Å ta en "vanlig jobb" som ikke krever utdanning er selvsagt ikke et nederlag, tvert imot, men jeg tror ikke helt at det er det rette valget for meg.Publisert: 17.09.2013 @ 18:13 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

hjemme i fjorden igjen

Det er rart, men når jeg har kommet hjem på besøk til Sandefjord føles det som om jeg aldri dro. Alt er som det var da jeg forlot det, menneskene, butikkene, byen og alt. Hitill har jeg tilbrakt helgen med familie og venner, drukket sjokolademilkshake, spist mammas hjemmelagde mat igjen, sovet i senga mi på rommet mitt, spist masse godteri, slappet av i kosebuksa på sofaen, spist etterlegnet sushi fra Fuji, shoppet klær og vært på café med familien.

Publisert: 14.09.2013 @ 17:35 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

tumblr er bra for sjela
Det er ingenting bedre enn å starte morgenen med god tid, kaffe, omelett og tumblr. Det er noe utrolig beroligende, koselig og morsomt ved å se på alle mulig random bilder som dukker opp i loggen min på tumblr fra mennesker over hele verden.

Bildet ovenfor er hentet fra min tumblr: www.hearrtshapedbox.tumblr.com 

Publisert: 13.09.2013 @ 23:16 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

lange dager

Opp klokken syv, skole fra ni til tolv eller ni til tre, lesing etter forelesningene på biblioteket til fem tiden, hjem å lage middag, se på TV, sove, repeat.

Ja, hverdagen kan virke veldig meningsløs og repeterende, men den har jo sine kvaliteter. Hver dag lærer jeg mye nytt, nesten hver dag snakker jeg med noen jeg ikke har snakket med før i klassen og hver dag lages det god mat på kjøkkenet hjemme hos oss, mmm!

Ei i klassen spurte meg faktisk idag hva jeg ville brukt tiden min på hvis idag var min siste dag her på jorden, og det eneste jeg kom på var følgende: Dra på butikken og kjøpe alt jeg føler for: kjeks, ben and jerry's, melkesjokolade, boller og milkshake for deretter å kaste det nådeløst i meg i en eller annen komfortabel sofa et sted.  Jeg synes det faktum at dette var det første som slo meg inn sier mye om meg som person, haha. Men så har jeg aldri lagt skjul på at jeg har et veldig spesielt forhold til godteri, enten må jeg avstå helt fra det, eller så kaster jeg det i meg til jeg blir kvalm og får dårlig samvittighet. Jeg vet ikke helt hva det kommer av, men jeg klarer ikke å la være å spise noe som blir satt på bordet foran meg.

Jeg så forresten på Asbjørn Brekke show i går kveld og det viser seg at man faktisk kan bli avhengig av brus. Det er vel en grunn til at Cola heter "Coke" på engelsk, he he. Touché!

Publisert: 11.09.2013 @ 18:36 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

politikk er mer enn vanskelige ord

Dere ser meg helt til høyre på bildet, i lilla genser! Kjændisen.

Det er spennende å følge med på valget nå i kveld, selv om det går litt seint med noe sånt som 428 kommuner som skal gjennomgås. Hva nå enn sluttresultatet måtte bli, så ser det ut til at flere har brukt stemmeretten sin i år i forhold til ved forrige valg, og det liker vi! Jeg tenker på alle de menneskene verden over som slåss for ytringsfrihet og så sitter vi her og har denne friheten, men allikevel er det mange av oss som ikke bruker den. Vi har det for godt, rett og slett.

Jeg tror mange ikke er klar over at politikk ikke bare er masse vanskelige ord og noen tørre politikere som babler i vei om prosenter og handlingsregler. Det er så mye i hver enkelt sin hverdag som styres av nettopp politikken. Bare tenk på maten i kjøleskapet ditt, hvor mye den koster, om bussen kommer tidssnok og hvor mye du betaler for biletten, hvordan skolen din ser ut, hvor mye skatt du betaler av lønna di o.s.v. Det er så mye som er politikk, at det nesten er umulig å si at det ikke interesserer deg. Jeg har full forståelse for at alle ikke har funnet et parti de er enige i, men dette betyr ikke at man skal bli sittende på rumpa i en eller annen sofa her i landet og la valget gå sin gang. Husk at det å stemme blankt ikke er det samme som å være sofagris, en blank stemme er en stemme, en slags måte å si at du ikke er enige i noen av partiene, og ønsker en forandring.

Når dette er sagt, er det noen ting som provoserer meg. Det har blitt rettet mye kritikk mot den rødgrønne regjeringen og folk ser ut til å mene at det ikke har skjedd noe framgang ved deres politikk. Da lurer jeg egentlig på hvordan folk definerer framgang. Under den rødgrønne regjering har arbeidsledigheten gått ned betraktelig, Norge er faktisk det landet med lavest arbeidsledighet i hele Europa, dette er ikke noe vi bør ta for gitt. Man kan si mye om de rødgrønne, men økonomien har de orden på. Da verden var hardt rammet av Finanskrisa preget dette Norge i svært liten grad i forhold til de andre landene. De rødgrønne har gjort det lurt i å spare penger i Oljefondet, og som vi vet er ikke olje noe som varer evig.

Personlig leste jeg i studentavisen på skolen for å se hva de ulike partiene ønsket å gjøre for oss studenter. Jeg tror det er viktig å tenke seg hvor du selv står og sjekke ut hva partiene vil gjøre for å bedre din hverdag, men samtidig tror jeg også det er viktig å tenke på andre, at ikke bare din hverdag blir bra men at flere får det bra. Vi lever faktisk i et samfunn her, og på grunn av dette er vi avhengige av hverandre for at ting skal gå rundt. Det lønner seg å tenke større enn sin egen nesetipp spør du meg.


 

Publisert: 09.09.2013 @ 22:25 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

Stavanger by night

Publisert: 08.09.2013 @ 21:58 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

hjemmelaget sushiFørst vil jeg bare påpeke at jeg ikke ble noe særlig fornøyd med kvaliteten på bildene denne gangen. Hovedproblemet var at jeg var for lat i går kveld, (det tar lang tid å lage sushi altså!), så alle bilder ble tatt på Auto, fy fy!

I går kveld var jeg hos ei i klassen med fire til for å lage litt sushi. For å lage sushien kjøpte vi nori, sushi ris, eddik, chillisaus, philadelphia med hvitløk, rå laks, avokado og agurk. Det tok lang tid å lage sushi, og ingen av oss hadde prøvd å lage det før. Men resultatet ble helt greit, jeg har alltid vært litt skeptisk til å lage sushi hjemme da jeg forstår det må være en grunn til at sushikokkene i Japan har såpass lang utdanning, og det forstod jeg nå. Det var gøy å rulle ut makiene og kutte dem, men mine maki ble veldig trekantede i formen, haha.

Det var gøy å ha prøvd det, men vi ble enige om å heller bestille pizza neste gang, lol. Mye mindre arbeid og mye billigere! Når det er sagt er det en helt egen opplevelse å rulle sushi på kjøkkenbenken hjemme, og jeg anbefaler folk å prøve det. Hvis jeg skulle prøvd igjen ville jeg nok heller brukt chillimajones og frityrstekt scampi, mmm. 

Publisert: 06.09.2013 @ 16:53 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

ingen bekymringer

Advarsel: usminket og trøtt jente!

Denne dagen har vært ganske stressende. Jeg må gjøre om nyhetssaken min, få flere tall fra intervjupersonen min (må forsøke å ringe henne imorgen) og vinkle saken min på en ny måte. Det er ikke så gøy å måtte styre enda mer med dette da jeg har flere oppgaver fremover og masse pensum som skal leses til hver forelesning. Får bare holde meg til hakuna matata mantraet og håpe på at det ordner seg på en eller annen måte, slik det har en tendens til å gjøre.

Prøvde å se calm and collected ut på bildet, men egentlig er jeg ganske stressa, haha. 

Publisert: 02.09.2013 @ 21:09 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

sunn start på uka

Har bestemt meg for å være sunn denne uka, og forhåpentligvis flere uker fremover. Ikke bare fordi jeg vil føle meg vel, men fordi det av en eller annen grunn ender opp med kvisefest i ansiktet mitt når jeg spiser noe usunt. Tar det som en bønn fra kroppen min om å ikke proppe i den masse drit, haha. I tillegg leste jeg at valnøtter og bær er bra mat for hjernen, og hvis det er noe jeg trenger her på universitetet så er det hjernen min.

Noen flere som er med meg? Go sunnhetsuka!

 

Publisert: 02.09.2013 @ 18:46 Kategori: Blogg Kommentarer: 7

søndag= lesedag på Wayne's

Kjekken fikk beskjed om å se undrende ut av vinduet, haha.

Jeg synes vi har mange gode idéer, og en av dem er å slå sammen lesingen med noe koselig, som et cafébesøk! Siden søndager, og enda verre: søndager hvor det regner, ikke er så fulle av liv er det like greit å finne frem bøkene å lese litt. På universitetet gjør man jo nesten ikke annet, samt å levere inn oppgaver. Det var værtfall veldig koselig å sitte inne med en god kopp kaffe på Wayne's coffee, men dessverre ble det altfor mye støy og vi dro heller til skolen for å lese litt. Det er jo ikke alle som slipper inn på skolen på en søndag, men hvis du er ekstra kul og går på universitetet, så får du et id-kort du kan dra på en sånn ting og vips så åpner dørene seg for deg!

Nå har jeg levert inn to oppgaver siden skolen begynte, og jeg venter i spenning på godkjent/ikke godkjent vurderingen. Hvem skulle tro at det å levere inn et par oppgaver kunne være så nervepirrende? Jeg skal prøve å ikke ta det så personlig om jeg får ikke godkjent, hehe.
 

Publisert: 01.09.2013 @ 20:48 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

fotoworkshop

Igår var det fotoworkshop på skolen! Vi som fotograferte på Auto ble bedt om å komme tidlig for å få et lite grunnkurs i bruk av Manuell. Jeg er veldig glad for at jeg dro meg opp av senga denne dagen og møtte opp. Jeg har lært det lille kompaktkameraet mitt å kjenne, jeg har lært hva alle de tingene man kan skru på er og hva tallene representerer. Fra nå av skal det bare fotograferes på Manuell, P eller Tv, og jeg gleder meg til å leke meg rundt med kameraet, det er utrolig gøy! Jeg som alltid har sett for meg at fotografi er for fjompene (elevene som går fjernsyns og multimedieproduksjon = fjomp), men etter igår har jeg blitt hekta på fotografering selv.

Målet er å bare ta bilder på Manuell fremover og bli en god fotograf, og jeg gleder meg!

Vi har forresten fått i oppgave å ta et bilde fra valget, men det skal være så kreativt og originalt som mulig. Ikke sånn typ ta bilde av Stortinget eller Jens og Erna. Noen som har forslag til hva jeg kan ta bilde av? Foreløbig har jeg bare noen fra klassen som står ved en SV valgbod utenfor skolen og det er ikke så veldig originalt.


 

Publisert: 31.08.2013 @ 09:19 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

har hatt mitt første intervju idag!
I forbindelse med nyhetssaken vi har fått i oppgave har jeg funnet meg en sak og har idag fått intervjuet butikkeieren på Ullandhaug økologisk gård. Saken min dreier seg om økologisk mat, og jeg ønsket å finne ut om det var noen forskjell på omsetningen av økologisk mat på landsbasis og i Stavanger. Det var veldig hyggelig og spennende å få lov til å intervjue henne! Nå gjenstår det å finne en god overskrift, ingress, brødtekst og en metoderapport skal etterhvert også skrives. So far føler jeg at jeg har valgt riktig studium og det var så gøy å lage avtaler og intervjue noen på egenhånd! Føler meg så selvstendig og voksen, haha. I tillegg ble jeg litt klokere på økologisk mat, hvorfor det er dyrere enn ikke-økologisk, hvordan selve dyrkingen foregår og prinsippene ved det hele.

Jeg har vært på skolen fra kl.9 i dag tidlig og kom hjem i fem tiden om ettermiddagen. En lang dag, men vi har kost oss med taco (teamwork på kjøkkenet!) og Big Bang Theory selvfølgelig. Men nå er det snart helg folkens, hang in there! Blir en lang dag på skolen imorgen for min del, vi skal ha fotoworkshop og jeg kommer til å ha kameraet over skuldra og sekken på ryggen. Etter forelesningen blir det nok til å sitte igjen på bibloteket og jobbe med nyhetssaken. Senere på dagen blir det kanskje litt trening. Ah, gotta love them fridays!

 

Publisert: 29.08.2013 @ 19:38 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

nyhetsoppgave og goodiebag


Idag fikk vi goodiebag på universitetet! Har gledet meg til dette fordi, vel, goodiebags er alltid gøy. Ovenfor ser dere hva posen inneholdt, vi jentene fikk vår egen versjon med rosa tyggis, intimvask og tamponger, stas. Posen inneholdt også diverse studenrabatter og kule konkurranser vi kan delta i. Studenttilværelsen er såpass hard at jeg synes vi fortjener litt oppmuntring i form av goodiebags, hehe.

Vi har også fått en nyhetsoppgave hvor vi må ut i den store verden å finne en nyhet vi må skrive og levere inn. Som den flinke studenten jeg er har jeg allerede funnet en sak og fått avtalt intervju imorgen. Kjenner det er skummelt hvordan vi blir kastet ut i journalistarbeid den andre uka allerede, men på en annen side er det veldig god trening. Jeg er bare veldig nervøs for om jeg gjør alt riktig, at saken er god nok og at jeg får godkjent på alle oppgaver. Ja, jeg er ekspert på å stresse meg selv og stille høye krav. Dette stresset jeg påfører meg selv med skole har i de siste dagene gått hardt utover søvnen min, men det har heldigvis stabilisert seg i natt. Oh joy!Publisert: 28.08.2013 @ 17:00 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

bilder fra området


Som dere kanskje ser har jeg pyntet meg litt ekstra til dette bildet. Hettegenser er kjøpt på fylla på Stavanger treffet i Kongeparken og håret er ferdig rettet!


Svanefamilien! <3 Dette bildet tok jeg fra hagen vår.

Jeg synes kveldsturer er kraftig undervurdert, og derfor har jeg og kjæresten begynt å ta noen turer ut om kveldene. Jeg, med kameraet hengende over skulderen selvfølgelig.Det er merkelig hvordan man blir avhengig av å kunne ta bilder av alle ting. Hundvåg og Roaldsøy er så utrolig fint, det er fult av båter, brygger og kjempefine store og hvite hus. Jeg synes vi har utnyttet denne søndagen utrolig godt, vi stod opp tidlig, laget oss en god frokost og kjørte avgårde på treningssenteret. Der fikk jeg løpt 20 minutter på tredemølla (jeg som egentlig har sverget å hate tredemøller til evig tid), men til mitt forsvar er det ikke noe særlig å løpe ute i vestlandsvinden. Så var det klart for apparatene som jeg mestrer bedre og bedre for hver dag. Jeg synes det er utrolig komisk at det er forbudt å bruke singleter inne på styrkerommet, og dette blir man stadig påminnet på i form av plakater.

Uansett, det ble en time trening på oss før vi fartet videre inn til byen og leste hvert vårt pensum på café i fire timer. Selv med fire timer lesing henger jeg fortsatt litt etter på pensum i ex.phil i timene fremover. Nå vet jeg hvorfor folk snakker stygt om ex phil, det er ikke det at selve faget er så krevende, men det er så utrolig mye å lese!

Så imorgen er det på'n igjen med forelesning og lange timer på biblioteket. Tenkte oss også en tur bort på gode gamle IKEA i jakten på en ny bokhylle og litt annet. Håper dere alle får en fin mandag (let's face it, mandager er sjeldent fine, men vi kan prøve å gjøre det beste ut av det!)

 

Publisert: 25.08.2013 @ 21:02 Kategori: Blogg Kommentarer: 10

sommeren har kommet tilbake til Stavanger!

søte Thao fra klassen! <3

Idag har det vært helt perfekt her borte. Skyfri himmel og 21 grader, og dere kan tenke dere hvordan det er å tilbringe formiddagen i et trangt og varmt auditorium uten luft. Det var bare rett hjem fra skolen og skifte til hot pants og t-skjorte for min del! Vi bestemte oss for å ta en liten bytur og på Sabi Sushi satt tilfeldigvis Thao, så da delte vi vår forkjærlighet for sushi sammen ute i parken, hehe. Sushi og sommer, bedre blir det ikke! Det er meldt like fint fremover til helgen, og det synes jeg vi fortjener med tanke på hvor dårlig været har vært her i forhold til hjemme på Østlandet.

 

Publisert: 22.08.2013 @ 18:37 Kategori: Blogg Kommentarer: 10

jeg har endret mening om treningssentre


Jeg har egentlig alltid vært litt småskeptisk til treningssentere. Delvis fordi jeg synes folk på tredemøller ligner på hamstre på løpebånd, og delvis fordi jeg har vært litt redd for å drite meg ut med apparater jeg ikke skjønner meg på.

Men jeg har meldt meg inn på SIS Sportssenter, som er treningssenteret som ligger på campus. Rommet jeg kom inn i var fullt av ukjente fancy apparater og svette ivrige mennesker iført singleter. Jeg følte meg litt awkward mens jeg løftet mine små 4 kgs vekter mens guttene på andre siden av rommet (inkludert kjæresten) løftet, vel en god del tyngre enn det. Ikke at jeg har noe ønske om å se ut som Hulken innen jul, men det hadde jo vært litt fint å kunne løfte noe tyngre enn vekter tilsvarende hvetemel.

Der og da er treningen litt slit, og du følger nøye med på kaloritelleren på spinningssykkelen og håper på at hver kcal tilsvarer et visst antall flesk som forflytter seg fra kroppen din. Men det er også litt deilig, det er deilig å kunne ha ca. fem TV-kanaler å kunne se på mens du svetter i den trange tightsen din. Og vet dere hva, jeg tok faktisk 20 kg i benkpress idag! One small step for mankind, one huge step for a girl. Sist jeg drev med benkpress løftet jeg bare 17 kg, så dere kan forstå hvorfor jeg er så stolt.

Anyways, jeg kan anbefale treningssenter til alle som vil ha et rikere liv og en bedre samvittighet. Det er faktisk overraskende sosialt og du trenger ikke engang å snakke med noen, men allikevel er det alltid noen i samme rom.

 

Publisert: 21.08.2013 @ 19:39 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

et innblikk i en student sitt liv

 

 

Studentlivet, en tid i livet hvor både økonomien og boligen er trang. Kravene er mange, sene kvelder blir tilbrakt med nesa i pensum og eksamener (skrekk og gru) for hånd uten hjelpemidler! Allikevel sier så å si alle jeg har snakket med at studenttilværelsen var den beste delen av livet deres. Jeg har nå gått på universitetet offisielt i en drøy uke, og jeg ser poenget deres.


Jeg har faktisk ikke følt meg så glad, fri og villig til å lære som jeg er nå. Universitetet er helt topp! Så mange bygg, kantiner, caféer og mennesker i alle aldre fra alle mulige steder! Jeg har stor tro på at denne tiden også blir min beste tid her i livet.


Jeg vet at mitt hverdagsliv ikke akkurat har noen høy underholdningsverdi for de fleste av dere som ikke kjenner meg. Men da vil jeg bare si at jeg begynte å skrive på bloggen igjen for mine kjære venner og familie, slik at de kunne få et bedre innblikk i hvordan jeg har det her på andre siden av landet.


En typisk dag for meg begynner rundt alt fra klokka syv til åtte om morgenen. Morgenrutinene er som følger: a-creme (obligatorisk for trynet), dusj (for og ikke frastøte potensielle venner), en stor goood frokost! (Jeg er en av de største mateelskerne jeg kjenner, og for lang tid på tom mage gir en veldig gretten Maria), frokosten nytes ofte i selskap av God Morgen Norge (det er noe beroligende ved blomster-Finn og Wenche på kjøkkenet), sminke (ikke obligatorisk, men does the trick på morratrynet).


Mange av rutinene mine i forhold til skole har endret seg, drastisk vil jeg tørre å si. Jeg legger meg senest kl.22 på kvelden og jeg står opp ekstra tidlig om morgenen for å få god tid. På videregående la jeg meg så sent som mulig, våknet opp i zoombie tilstand og stresset til tusen fordi jeg nektet å stå opp i tide.

Så la oss nå si at en vanlig skoledag for meg i utgangspunktet er fra kl.ni-tolv. Da er forelesningen min for dagen. Men nå som jeg har tenkt til å satse fult som universitetsnerd (minus briller uheldigvis), blir jeg og Kent sittende igjen på skolebiblioteket etter forelesningen og jobber med morgendagens pensum. Dette vil si at vi ikke er hjemme før nærmere 3-4 tiden på ettermiddagen. Høres kjedelig og unødvendig ut? Faktisk er det noe av det smarteste jeg har gjort på lenge! Dette betyr at skolearbeid blir værende på skolen, og når vi først kommer hjem har vi helt fri! Vi kan bare tilbringe resten av dagen slik vi vil, kose oss med serier og god mat å slippe og ha skolearbeid hengende over oss.Vi drar ofte en liten tur til byen etter skolen og kikker litt, i det siste har vi hamstret gode serier fra en kjempegod bruktbutikk. Vi tar en handletur på butikken og lager en god middag sammen som vi spiser med en bra serie til. 

Nå har vi også meldt oss inn på treningssenteret på skolen, som faktisk er det største treningssenteret i hele Norge! Jeg har vært litt slapp i det siste og kost meg litt vel mye men nå skal jeg få valuta for penga og faktisk trene ofte.

Publisert: 20.08.2013 @ 17:44 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

Sammenligning av Stavanger og Sandefjord

Etter at jeg kom til Stavanger, for litt over en uke siden, har jeg merket meg mange ulikheter ved oljebyen i Rogaland og lille hvalfangstbyen Sandefjord. Derfor bestemte jeg meg for å liste opp, veldig uhøytidelig disse forskjellene:

forskjell nr 1: Springvannet. Jeg trodde egentlig ikke noe på at vann kunne smake så forskjellig, vann er jo vann? Og bare fra ulike steder her i Norge smaker springvannet veldig annerledes. Jeg må si jeg liker vannet best hjemme i Sandefjord, men det er vel også fordi det er det jeg er mest vant med.

forskjell nr 2: Byutseendet. Utseendet på byen her i Stavanger har jeg tidligere beskrevet som en bit av Sørlandsidyllen. Hvite trehus og trange brosteinsgater utgjør det særpreget av byen som sjarmerer meg. Sandefjord har ikke det samme særpreget, hos oss er gatene vide, det finnes ingen gågater i Sandefjord på lik linje som det gjør i Stavanger.

forskjell nr 3: Dialekten. Jeg har vært veldig nysgjerrig på hvordan folk fra andre deler av landet oppfatter min Østlandsdialekt. Jeg forhørte meg om dette med ei nordlendig og ei trønder, og de mente begge to at de syntes det hørtes "så fint ut", og at de følte de snakket bredt i forhold. Stavanger dialekta er en av de fineste av dialektene vi har her i dette landet mener jeg, den er lystig og fin! Jeg føler selv at det jeg snakker er kjedelig standard bokmål med litt lokal slang.

forskjell nr 4: Gjennomsnittsvekt. Jeg har en teori om at Stavanger folk i gjennomsnitt er godt trent og opptatt av å leve sunt. Jeg har faktisk sett svært få overvektige her i byen og jeg har også en teori om at det er alle oppoverbakkene i sentrum som gir alle som bor her en ufrivillig dagsmosjon.

forskjell nr 5: Bilene. Herregud, nesten alle bilene i denne byen er fine dyre biler. Jeg tror jeg har sett noe sånt som fem-seks "billigbiler" her i byen, og dette gjenspeiler jo den gode økonomien. Det var litt som å komme tilbake igjen til Monaco, en moderat norsk versjon værtfall.

(Ikke ta dette innlegget så veldig seriøst, dette er bare min oppfatning av ting med et humoristisk vinkling.)Publisert: 18.08.2013 @ 16:13 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

god politisk stemning i StavangerNå som valget nærmer seg med stormskritt og jeg tok med valgkortet mitt fra Sandefjord er det på tide å gjøre litt research. Tilfeldigvis var det valg stands i Stavanger sentrum i dag, og da var det jo bare å sette i gang innsankingen av valg brosjyrer! Personlig liker jeg å bare ta med en brosjyre fra hvert parti (eventuelt sjokolader og penner), for deretter å sette meg ned med dem i fred og ro å se på punktene. Vi ble stående å snakke med en representant fra DLF, og som han sa selv så prater han mye fordi han er politiker, hehe.

Dette valget synes jeg er veldig vanskelig av flere grunner; for det første er det endelig min tur til å bruke stemmen min, men for det andre aner jeg ikke hvordan jeg skal bruke stemmen min. Jeg tok en valgtest på vg.no hvor det kom frem at jeg var mest enig med Miljøpartiet De Grønne, og på andreplass lå Venstre. Jeg har alltid trodd at jeg var en arbeiderparti jente, men i det siste tenker jeg egentlig at det er på tide å skifte ut den slitne rødgrønne regjeringen med noe nytt. Ikke fordi jeg personlig mener at den rødgrønne regjering har gjort en dårlig jobb, men fordi jeg synes det er litt feil at en regjering skal styre så lenge og eventuelt lenger enn det den rødgrønne gjør nå. Vi er et demokrati og vi må la andre partier få slippe til og styre litt!

Jeg vet enda ikke hva jeg skal stemme, jeg er opptatt av miljøet og jeg brenner for at vi studenter skal få det bedre økonomisk først og fremst og at flere studentboliger skal bygges.

Men jeg må nok dessverre meddele at det ikke blir meg og Erna i år!


 

Publisert: 17.08.2013 @ 16:59 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

turist i egen by del 2

Idag dro vi nok en gang til byen en tur, for å se uoppdagede steder. Vi fant vi fant! En gate litt i utkanten av sentrum og lørdagsmaset, her var det rundt tre sushi barer, en polsk dagligvare butikk og en kjempefin brukthandel! I denne brukthandelen solgte de tusenvis av bøker og filmer, alt så ut til å være i kjempegod stand, og filmer kostet latterlig lite, 25 kr, mens bøker kostet rundt 30 kr. Jeg lurer på hvordan eieren har fått tak i så mange fine filmer og bøker og fått solgt dem til så reduserte priser, men det stedet kommer jeg garantert til å besøke igjen.

Jeg hadde savnet sushi så jeg ble veldig takknemlig da jeg fant denne gata. For det meste var vi innom interiør butikker og en kjempefin butikk på arkaden som solgte små fine ting til leiligheten. Jeg har idag virkelig innsett at min forkjærlighet for klær og sminke har dabbet litt av (noe som er godt for lommeboka), mens min interesse for interiør og hus ting har økt.


 

Publisert: 17.08.2013 @ 16:44 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

fordeler ved å ha samboer

Elsker deg ♥

- man er sammen om oppvaska og andre huslige plikter

- det å lage middag og handle den inn blir en veldig koselig og sosial aktivitet

- det er noen som venter på deg hjemme og vil høre om dagen din

- noen som kan kjøre deg til skolen fordi du var for treig med å få lappen selv

- en du kan spørre om ting du lurer på men som du er for flau til å spørre andre om

- en du kan gi sarkastiske kommentarer til om tv reklamer og nyheter

- en som koser med deg (hvis ingen andre vil, lol)

- en som kanskje ikke helt fortstår seg på pms og mensen, men som godhjertet prøver

- en du kan dele Ben and Jerry's med


 

Publisert: 16.08.2013 @ 22:34 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

filmanbefaling: De UrørligeVG nett sier dette om filmen: "«De urørlige» er fortellingen om et tilsynelatende fullstendig umulig vennskap fortalt med råbarket humor, ironi og stor hjertevarme. Men også med en sosial klo, fritt for propagandering av noe slag."

Hvis du noen gang ser coveret på denne fantastiske filmen så vil du se at den kun har fått seksere og femmere av kritikerene. Filmen er en bittersøt blanding av komedie og alvor, og hvis du er noe lik meg kommer du til å elske disse to hovedkarakterene ganske fort.

Dette er helt uten tvil den beste filmen jeg har sett på lenge, og kanskje den beste filmen jeg har sett noen gang. Vel, denne og Forrest Gump, må jo ikke glemme Forrest Gump! Jeg kjøpte den for noen dager siden fordi jeg var overbevist om at jeg kom til å like den, og det gjorde jeg virkelig.

Jeg vil bare komme med en oppfordring til slutt: SE DEN NÅ!


 

Publisert: 16.08.2013 @ 15:42 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

skolebøker til mange tusenI dag fikk jeg kjøpt disse skolebøkene, ni skolebøker og jeg betalte litt over 3000 kroner. Ikke rart studenter har dårlig økonomi, når hver bok koster nesten 500 kr, og nevnte jeg at dette ikke var alle?

Det var også møte idag med redaktørene for NRK Rogaland og andre lokalaviser på besøk hos oss, og dette var dyktige folk som tok opp viktige temaer. Senere var det infomøte om Ex Phil. som vil si filosofi fag som er obligatorisk for alle som studerer ved universitetene i Norge, samme hvilket studie. Det er så mye, allerede før jul skal vi ha to eksamener, en stor prøve og en semesteroppgave, i tillegg til innleveringer og lekser! Kan godt hende det blir mye mer, for dette er bare i to av de tre fagene. Jeg må innrømme at jeg er redd for å miste livet mitt til disse tjukke bøkene, jeg er i allefall sikker på at de kommer til å kreve min fulle oppmerksomhet i lange tider fremover.

 

Publisert: 16.08.2013 @ 15:11 Kategori: Blogg Kommentarer: 11

fantastisk utsikt

Min nye hobby er blitt å knipse bilder fra soveromsvinduet, bare fordi utsikten er så fantastisk.

Publisert: 15.08.2013 @ 21:02 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

svaner i hagen!Denne svanefamilien gjør et daglig besøk på brygga vår. jeg kaller det "hagen" fordi vi bor så og si på en brygge ute på en øy, og fordi brygga inngår i hagen rett og slett. Dessverre var svanefar (jeg gikk ut ifra at det var faren, fordi en mor alltid ville gitt mat til barna sine før seg selv) veldig glupsk og egoistisk, så det fristet mindre og mindre og gi han mat. Svanefar ser dere helt venstre på bildet, han som strekker hals og glaner på skoene mine. Jeg hadde egentlig aldri trodd det, men jeg er blitt litt vant med å bo på en øy og ha utsikt til havet, jeg som alltid har drømt om å ha havutsikt!

Over til noe annet; dagen idag var veldig interessant og fin. Jeg startet tidlig, kl. 07:15 var en motvillig og trøtt i trynet Maria oppe av senga etter å ha vurdert å bare sove videre. Vi besøkte NRK Rogaland, vi fikk en omvisning inne på radiorommet og ikke minst tv studioet. Et par av oss ble stående i studio og leste opp nyheter på skjermen mens resten av oss var stuet inne på bakrommet og fikk se de to fra mange skjermer i mange vinkler. Etter dette tok jeg kaffe (som viste seg å bli smoothie) med to koselige jenter fra klassen i bokcaféen på universitetet. Da det var min kjæres tur til å ankomme skolen ble jeg med han på en forskningskabaret for lektorer, hvor andre lektorer skulle vise fram sin forskning. Dette var utrolig interessant, vi fikk en liten innføring i Afrikas nåværende økonomi og posisjon i verden, oldgamle og betydningsfulle funn fra en hule i Midtøsten, hvordan norsk språk kan forklares som sang med toner og sannheten bak det kjente eventyret "1001 natt". (?)

Midt i kabaretet fikk vi deilig lunsj, ferdigsmurte baguetter fra kantina, frukt og bær, grønnsaker og dipp og sjokolade cookies! Hvem sier vel nei til en gratis lunsj?

Forresten så trives jeg veldig godt med å legge meg tidlig, det å stå opp tidlig er fortsatt ikke blant mine favoritter men jeg jobber med saken.

 

Publisert: 15.08.2013 @ 20:55 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

den fargerike bydelen

 

Jeg vet ikke hva denne delen av Stavanger sentrum egentlig kalles, men vi døpte den til den fargerike bydelen. Dere innfødte fra Stavanger som skulle lese dette må gjerne irrettesette meg på navnet! Men dette kallenavnet fikk den da vi ved en tilfeldighet tok til høyre opp en bakke nede ved havna og havnet i en kjempe sjarmerende fargerik liten bydel. Bydelen var fylt med tegninger på veggene slik som den overfor, små søte kaféer med bøker og blomster og denne franske kaféen som selvfølgelig fanget meg. Bygningene har forskjellige sprudlende farger og det er en koselig alternativ stemning over hele strøket, og folk bare tar det rolig i de utrolig søte kaféene.

 

Publisert: 14.08.2013 @ 16:05 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger er helt enormt! Det er så mange bygg og plassen er diger. Igår satt jeg med en stor klump i magen og følte meg som en liten fjert under den flotte seremonien med professorene i sine lange blå kapper. Jeg må innrømme at alt det her har skremt meg, en helt ny by og et universitet. Jeg har hatt hjemmelengsel, særlig i går da jeg følte meg veldig alene og lost, men idag har ting løsnet. Sola skinner, både bokstavelig og metaforisk, haha, og ting faller sakte men sikkert på plass.

Men hjemmelengsel, det tror jeg de fleste får. Å sitte i forelesningssalen og føle at man blir overveldet av fremmede fjes og mye info, det tror jeg også de fleste føler på. Jeg var så nervøs da vi måtte gå to og to opp foran klassen idag og presentere hverandre, hånden min skjalv og kinnene ble tilsvarende to fullmodne tomater. Ikke gøy. Jeg prøver å tenke at uansett hvor selvsikre og rolige de andre studentene virker, så tror jeg at de fleste innerst inne er nervøse, akkurat som meg.

Å logge seg inn på its learning og se den lange listen med gjøremål og pensum, det var en helt egen hakeslepende opplevelse. Hele ni bøker skal jeg ha, og når hver bok koster rundt 400,-, ja da føler jeg at jeg mister litt motet i forhold til det lille jeg har å rutte med. Men som med alt annet så ordner det seg også til slutt! Det er en nydelig dag her i Stavanger, vi har vært litt i byen og nå nyter jeg bare utsikten fra soveromsvinduet. I morgen skal jeg og halve klassen besøke NRK Rogaland, det blir spennende det! Dette kan jo være en fremtidig arbeidsplass, så da er det nyttig å se litt hvordan ting faktisk fungerer i en nyhetsredaksjon.

Fortsatt er alt veldig uvant, fremmed og bittelitt skummelt, men det blir jo bare bedre og bedre for hver dag. Men jeg må innrømme at denne startfasen ikke er noe gøy, jeg trodde helt seriøst at jeg skulle svime av første dagen, jeg var så utrolig nervøs og redd. Så hvis det er noen flere nye studenter som har følt noe lignende første skoledag, vit at dere ikke er alene!

Noen flere som har hatt første skoledag ved høyere utdanning igår?

 

Publisert: 14.08.2013 @ 15:53 Kategori: Blogg Kommentarer: 7

turist i egen by

Jeg må si jeg er blitt imponert over Stavanger by. Idag bestemte vi oss for å ta en liten tur inn til byen for å bli kjent med de nye omgivelsene. Jeg elsker at Stavanger er litt unikt, med trange gater jeg ellers forbinder med Italia og en nydelig bydel fylt med fargerike caféer. Hva kan jeg si, alt har så sjarm! Jeg elsker at det er en storby, at det er så rent og pent, at det er så mange turister og at ulike språk flyter i luften til enhver tid.

Ikke bare er byen utrolig fin, men jeg digger dialekta! Når folk snakker tenker jeg bare på Kaizers sanger og blir glad, hehe. Den ene bydelen vi kom til rundt brygga var så idyllisk. Bygningene var så fargerike, en fransk cafe lokket meg inn med konfekt og deilig bakverk. Jeg måtte jo knipse bilder rundt omkring, jeg er jo tross alt litt turist ennå. Men mens jeg gikk i de utrolig fine trange brosteinsgatene tenkte jeg bare at jeg er heldig og stolt over å få bo så fint i en så fin by. Stavanger kvalifiserer seg helt klart som en av de peneste byene i Norge; om ikke den peneste spør du meg.

 

Herregud for en flott by! Flere bilder kommer senere, men internett her er så tregt akkurat nå at det å bare laste opp et bilde blir et stort prosjekt.

Publisert: 12.08.2013 @ 17:54 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

hva er det med syklister?

Av en eller annen grunn, ukjent for meg, har sykling blitt skikkelig trendy i det siste. Bilistene hater dem, turgåerne frykter dem og selv virker de ganske så fornøyde spør du meg. Jeg har tenkt litt på det, etter å ha studert disse skapningene på sykkel og min konklusjon er at de alle ser veldig glade og fornøyde ut. I håp om å oppnå en spesiell type lykke som kanskje kun kan oppnåes med rumpa på et sykkelsete, tok jeg med meg sykkelen min hit til Stavanger.

Fra barneskolen har jeg forbundet sykkel med pes og mas. Lange sykkelturer som kondisjonen min åpenbart ikke var bygd for gjorde meg gretten. Høydepunktet på barneskolen var den gangen jeg syklet hele veien til Granholmen uten å trille i alle de smertefulle oppoverbakkene. Siden da har jeg tenkt at kanskje det kan bli en fornøyd og glad sykler av meg også.

Nå har vi akkurat kommet inn døra etter en times sykkeltur her i området. Jeg må si som de fleste av oss sikkert føler, sykling kan alltid sees på to måter; Når du sykler i nedoverbakke er sykling fantastisk og gøy, i oppoverbakke er det et eneste stort slit.

Personlig foretrekker jeg jogging, men sykling er faktisk ikke så verst det heller.Ble jo såklart tørst da.

 

Hva synes dere om syklister og sykling?

Publisert: 11.08.2013 @ 14:09 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

den nye leiligheten

Jeg har ikke blogget på år og dag, men jeg synes det var koselig å få en forespørsel fra venninnene mine om å oppdatere oftere nå som jeg har flyttet!

Stavanger er nå mitt nye bosted, og byen er så utrolig fin! Norges oljehovedstad har foreløbig sjarmert meg med sine trange gater og hvite trehus som utgjør en del av sørlandsidyllen.

Akkurat nå har jeg det kjempebra, vi har vært heldige og fått en nydelig hybel og bor så og si på brygga på en øy. Fra soveromsvinduet har vi utsikt over havet og noen skritt ut døra står vi på brygga. Vi har vært på obligatorisk shoppingtur på Ikea med mødrene våre, og det er deilig å bli litt spandert på før den harde studentøkonomien slår til. For første gang i mitt liv føler jeg en syk trang for å gå i interiør butikker og gleder meg over kjøkkenredskaper og håndklær. Det er et mirakel, jeg er blitt voksen! (Litt i alle fall) Jeg og kjæresten bor sammen på en idyllisk øy i Stavanger i fine omgivelser og vi skal få saker og ting på stell. Jeg er så spent (og en smule redd) på universitetet, fagene, lærerene, medelevene og ikke minst fadderuka. Etter russetiden er det mye alkohol jeg ikke tåler trynet på av ulike årsaker, så festingen kan bli interessant.

I håp om å få the fittest ass ever har jeg tatt med min lille grå sykkel. I tillegg til dette har jeg observert en perfekt joggesti langs havet ikke langt borte fra der vi bor. Hvem trenger Sommerkroppen 2013 når man kan få Vinterkroppen 2014? Det er faktisk viktig å ha en viss stolthet over kroppen sin selv om du er innpakket i strikk og dynejakker, (ikke at noen faktisk ser hvor tynn eller feit du er bak vinterklær). Men tenk bare på den dagen du må strippe foran hele jentegarderoben i svømmehallen eller blir dratt med til Bahamas midt i hvite jula, da er det nyttig å være fornøyd med seg selv.

Jeg må jo slenge med noen bilder av hybelen og stedet, for i og med at den er 40 km2 og har oppvaskmaskinen kvalifiserer den til en luksusstudenthybel hvis du spør meg.

Dette er utsikten fra soveromsvinduet

 

 

Skruer og bruksanvisninger fra Ikea er helt algebra for meg så det er godt jeg har en handyman i huset.

Som dere ser har vi hver vår vask, den til venstre er bare miiin. Dette er godt å ha med i tilfelle det oppstår konflikter rundt tannpussingen.Bananeskene er et must.Kjøkkenet vårt med deilig kaffe fra Håndverkeren og mammas oppskrifter. Vaskekroken, et til nå ukjent territorium for meg, men det skal fikses.

Åh, lykke!

Noen flere studenter der ute som har flyttet?

 

Publisert: 10.08.2013 @ 21:39 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

et løfte om sommerSitter på skolen og ser på min egen tumblr fordi det gjør meg glad. Elsker dette bildet, måtte sommeren komme så snart som mulig før jeg mister tålmodigheten pakket inn i flisgenseren min!

Publisert: 26.04.2013 @ 13:24 Kategori: Blogg Kommentarer: 7

noen som har pollenallergi?

Øynene renner, nesa renner og jeg føler meg trøtt hele tiden. Jeg tenkte å kjøpe tabletter (Telfast) reseptfritt på apoteket, men først grunnen til at jeg skriver dette her: Er det noen her som har pollenallergi, og isåfall er det best å sjekke seg hos legen før man kjøper allergipiller, selv om symptomene er veldig klare?

På forhånd takk for svar!

Publisert: 09.04.2013 @ 13:26 Kategori: Blogg Kommentarer: 13

slankesesongen

Nå er det jo snart bikinisesong, så da tar det vanligvis litt av på slankefronten. Jeg ser at flere bloggere har begynt å ta opp dette temaet, og siden jeg selv er veldig opptatt av trening og helse tenkte jeg å slenge meg på.

Når det kommer til slanking tror jeg de fleste har negative assosiasjoner til selve ordet. Slik jeg ser det kommer det helt an på hvordan man definerer slanking, hvem som gjør det og hvordan det gjøres. En viktig huskeregel med slanking som med alt annet, er å finne den gylne middelveien og avstå fra det ekstreme. Er man sykelig overvektig ville jeg sagt at det er fornuftig å gå ned noen kilo, for helsa sin skyld. Er man derimot helt fin og normalvektig er det mer omdiskutert om slanking er lurt.

Jeg synes det er viktig å være fornøyd, og om du er det på 50 eller 80 kg er din sak. Men da er det også viktig å forstå at å slanke seg ikke nødvendigvis gjør ting bedre. Det handler om å akseptere seg selv, og det er ikke alltid man blir så lykkelig av å gå ned et par kilo som man tror.

Men hvis man absolutt skal slanke seg, er det viktig å gjøre det den rette måten. Jeg blir mektig irritert på alle mulige dietter og quick fixes der ute, og nå tenkte jeg å banke det inn nok en gang: Det finnes ingen snarvei til drømmekroppen. Dietter, de er ofte ekstreme og du går på dem over en viss periode for så å stoppe, og da må du til et visst punkt spise normalt igjen. Slankeoperasjoner; endrer ikke livsstilen din, og blir et typisk quick fix. I enkelte ekstreme tilfeller kan det vel være greit, men jeg ville ikke anbefalt det heller ettersom huden blir hengende igjen fordi den ekstreme endringen på kroppen skjer for fort, og huden klarer ikke å følge med.

Når det kommer til medienes rolle oppi alt dette, må jeg personlig si at jeg synes det spiller en stor rolle. Har jeg en dårlig dag, litt dårlig selvtillit og ser et bilde med en perfekt tynn modell er det klart at jeg blir påvirket, jeg er jo bare et menneske. Ja, vi vet alle at mange av disse modellene går på slankepiller og gudene vet hva, og er redigert av profesjonelle, men man glemmer liksom alt dette hvis man har en dårlig dag.

Poenget er ikke at man skal hetse disse syltynne modellene og legge sine problemer på dem. Vi er alle utstyrt med en hjerne og vi velger selv hvordan vi vil bruke den. Allikevel skulle jeg ønske at mediene ikke hadde denne trangen til å ty til det ekstreme, og jeg synes det burde vært enda mer fokus på å akseptere sin egen kropp for hva den er. Hadde alle vært tynne hadde ingen vært tynne, og det samme andre veien. Takk gud for at alle er av forskjellig form og størrelse, og når alt kommer til alt er jeg passelig fornøyd med kroppen min. (På gode dager værtfall, hehe.)

 

Publisert: 08.04.2013 @ 15:38 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

Nice del 2Carneval de Nice! Byen lyste opp med masse rare parader, og det eneste jeg har å sammenligne stemningen med er 17.mai her hjemme. Boder med godteri og vannpistoler i gatene.

Utflukt til Antibes!


Monaco, som må være verdens rikeste lille stat. Chanel butikker og Ferrari overalt!


Mote Carlo baby!

Publisert: 06.04.2013 @ 19:39 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

anbefaling: a-creme

Jeg har brukt denne en stund nå, og jeg har aldri prøvd en så god fuktighetskrem tidligere. Jeg påfører hver morgen og kveld i ansiktet, huden blir så utrolig myk og fin! Her har dere noen fordeler ved den:

♥ fukter kjempegodt

♥ uparfymert

♥ kan brukes over hele kroppen

♥ er ikke testet på dyr

♥ ligger på glassboks og blir derfor konservert veldig godt

♥ fetter ikke, trekker seg raskt inn i huden

♥ fungerer også lindrende mot eksem og sår

Det eneste er at konsistensen på kremen er veldig tykk og kan derfor virke uvant, men ellers er den ikke vanskelig å håndtere. Jeg anbefaler sterkt å smøre inn morgen og kveld.

Tips: I Sverige på Nordby koster den rundt 95 kroner (fåes kjøpt på apoteker), mens den i Norge koster noe rundt 140-160 (?)

 

Publisert: 05.04.2013 @ 13:04 Kategori: Blogg Kommentarer: 7

empire of the sun

Nå som sola endelig har kommet ut skal jeg legge meg ut på verandaen med iskaffe og musikk i ørene, det er fredag og livet er egentlig ganske herlig akkurat nå. 


Publisert: 05.04.2013 @ 12:14 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

det er ikke det du ser, det er det du tror du ser

Etter å ha kjøpt Halvbroren til en akseptabel pris på harrybåten og lært om filosofi i relgion og livssyn føler jeg meg for tiden i en dyp periode. Egentlig er vi en gjeng høytutviklede aper som spiser, snakker om været og legger oss i senga om kvelden og skrur av kroppen.

Hvordan kan jeg egentlig vite at alt dette bare ikke er en drøm, en illusjon? Hva om jeg ikke ser ut som jeg tror, hva om fargen blå er noe helt annet gjennom noen andres øyne. HÆ?

Jeg er egentlig veldig enkel av meg, jeg må fôres konstant og jeg trenger kjærleik. Mest mat da. Mat er best.det er så deilig å bare slippe dobbelthaken fri.

Publisert: 04.04.2013 @ 19:07 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

bilder fra Nice


For en tur, og for en gjeng! Mon première fois à la France, ouais! Vi var i hovedsak i Nice hvor vi bodde hos en vertsfamilie i fem dager, men det ble utflukter til Antibes, Cannes og Monaco. Jeg har så mange fine bilder, men lat som jeg er orket jeg ikke å redigere flere enn de her. Kort oppsummert bestod turen av:

kaffe, italiensk is, stalkere, brasserie, vin av alle slag, ut hver kveld på Waynes, croissants, skole, shopping, utflukter, blowjob (en shot altså) på Waynes, Subway, baguetter, mye latter og morro, dans på bordet, liveband, karneval, Picasso musèet, Monte Carlo, palasset i Monaco o.s.v. o.s.v.

En helt fantastisk tur med andre ord, je veux retourner!
 

Publisert: 10.03.2013 @ 21:13 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

drittsekker og narkotika

Den deilige følelsen etter å ha vært hos frisøren, og du lurer på hva som lukter så godt også viser det seg å være håret ditt. Diggdigg!

Jeg føler at frisørsalonger virkelig appellerer til mitt indre ego, jeg får sitte på en stol foran et speil og bli fikset mens frisøren stiller meg spørsmål om livet mitt.

Jeg ble også sittende å vente og da leste jeg en artikkel i Woman, skrevet av sjølvaste Kong Halvor. Artikkelen handlet om drittsekker, og hvorfor jenter blir så tiltrukket av bad boys. Selv har jeg aldri følt et behov for å date en gutt som behandler meg som kumøkk under skoa si, men men. Isåfall, Halvor sammenlignet det å være i et forhold med en drittsekk, som det å ta et narkotisk stoff, og den narkotiske oppturen er ikke tilstede, det er bare nedturen. Jeg synes det var svært treffende sagt, selv om jeg aldri har vært i et forhold med en drittsekk før. Jaja, details, details.

Jeg tror selv at man får den kjærligheten man selv tror man fortjener. Isåfall har jeg stilt veldig høye krav til min egen kjærlighet, og godt er det.

Bildet ble litt sånn merkelig, men jeg tenkte å finne på noe nytt og kreativt da jeg alltid poserer likt på bilder har jeg funnet ut. Men det ser jeg at alle andre gjør også, så der er jeg ikke alene.Publisert: 18.02.2013 @ 15:40 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

19 år igår

Sett bortifra at jeg jobbet hele dagen igår på bursdagen min, hadde jeg det ganske fint. Ble sunget for på jobben og kom hjem til dette fra kjæresten. Skal ikke klage!

Publisert: 03.02.2013 @ 16:47 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

gul bil

Jeg tror vi alle husker greia med gul bil, og jeg tror jeg var den eneste som aldri fant det noe særlig underholdende. Altså, det tok jo helt av til slutt, en uskyldig biltur med familien til butikken, en gul bil ble observert og da slo helvete løs. På en idyllisk bussstur hjem fra en eller annen jernalderplass på barneskolen og noen så en gul bil, og før jeg visste ordet av det ble jeg slått huden full av blåmerker.

For å være ærlig med dere fant jeg bare dette bildet meget underholdende og lette etter en relevant tekst. Viser seg at det ikke finnes en relevant tekst til et bilde som dette. Lol.Publisert: 22.01.2013 @ 01:10 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

lykkelig jente

 If you look to others for fulfillment,
you will never truly be fulfilled.
If your happiness depends on money,
you will never be happy with yourself.

Be content with what you have;
rejoice in the way things are.
When you realize there is nothing lacking,
the whole world belongs to you.

- Lao Tzu

Publisert: 21.01.2013 @ 22:35 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

the best things in life


 


 

Publisert: 21.01.2013 @ 22:24 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

inspirasjon


Publisert: 20.01.2013 @ 19:58 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

trening, tips og erfaringer

I et tidligere innlegg hvor jeg skrev om mitt vekttap på 17 kg var det et par som lurte på om jeg kunne utdype mer hvordan jeg hadde gjort dette.

Før jeg kjører på med mine tips er det viktig at jeg understreker at dette riktignok fungerte bra for meg, men det betyr ikke nødvendigvis at det fungerer like bra (jeg kan garantere at hvis du følger "oppskriften" min vil du gå ned, men hvor mye og på hvor kort tid kommer helt an på fra person til person.)

Det hele starter med motivasjonen din. Ta en ordentlig kikk på deg selv og se hva du vil forandre og hvorfor. For meg var det at jeg var lei av de ekstra kiloene, det var en belastning fysisk og psykisk sett. På et fysisk nivå, fordi jeg fikk dårlig selvtillit av hvor dårlig jeg presterte i gymmen og i idrett generelt. På et psykisk nivå fordi jeg følte meg ukomfortabel og dårlig i min egen kropp, og dette gjorde noe med holdningen og lykken min.

Finn motivasjonen:  nå er du lei, nå skal du endelig gjøre det, fordi du skylder deg selv det. Noen gode sider for motivasjon som har hjulpet meg en del er bla. disse to:

http://reasonstobefit.tumblr.com/ og http://new-generations.tumblr.com/

Jeg leste også en del "I form" som er et treningsblad du får kjøpt på Narvesen og de fleste dagligvarebutikker.

Når det kommer til selve opplegget er det ganske basic. Jeg har langt ifra gjort noe nytt og revolusjonerende, jeg har bare gjort det vi alle vet men som mange ikke orker å prøve fordi det er den "harde veien." Ja, det er kanskje den harde veien, men det er også den eneste veien hvis du vil gå ned i vekt og bli der.

Drit i alle dumme dietter, Nokas, Nutrillett og gudene vet hva alle prøver å selge deg for tiden. Dietter er ment for å pågå i en viss periode, du kan ikke leve på supper fra Nokas hele livet, så ved en eller annen anledning må du begynne å spise normalt igjen, og da går du opp igjen i vekt. Dietter er en quick fix som ikke varer, og disse merkene tjener godt på din desperasjon. Vær sterk; gjør det på den ordentlige måten.

Treningen er viktig. Jeg vet at mange sverger til styrketrening, men personlig har jeg aldri blitt noe særlig glad i denne form for trening. Det jeg sverget til derimot, var jogging. Jogging viser seg å være den treningsformen som er mest gunstig ved vekttap, og det kan jeg med erfaring si meg enig i. Jeg begynte å jogge ca. 3 dager i uka, med den kondisen jeg hadde fra begynnelsen av (og tro meg, den var ikke noe særlig å skryte av.) Så hvis du føler at det er bortkastet fordi du ikke orker å holde ut lenge, ikke gi deg! Fra første joggeturen min klarte jeg såvidt å holde ut i fem minutter, mens da jeg var på mitt beste klarte jeg å jogge 40 minutter i strekk; det er en klar forbedring det.

Når det kommer til joggingen er dette viktig:

- Riktig utstyr. Gode sko som passer føttene, klær som passer og puster, som du er komfortabel med. Hvis du er jente, en god sports b-h som støtter godt.

- Riktig underlag. Ikke engang våg å jogge på asfalt, det er en stor belastning for knærne dine. Det beste er myk sand på stranden eller gress, men grus funker og.

- Musikk. For meg er musikken helt nødvendig, jeg klarer virkelig ikke å jogge uten musikk. Finn god musikk med rask rytme som du liker og som inspirerer deg til å løpe.

- Tempo. Begynn veldig rolig, oppvarmingsdelen er gull verdt. Du må ikke spurte på fra første stund, men la kroppen rekke å bli varm og forberede den på den fysiske påkjenningen som skal komme. Husk å jogge i ditt eget tempo, se fremfor deg og ha musikken godt plantet i ørene. Personlig foretrekker jeg å jogge helt alene, slik at jeg ikke blir forstyrret av noen andres tempo.Jogging er litt komplisert, noen hater det, andre elsker det. De som hater det har vanskelig for å se for seg hvorfor noen i det hele tatt kan elske det. Jeg hatet det i begynnelsen, men etterhvert lærte jeg meg å elske det.

Etter som du har jogget mer og mer, øker man naturligvis både tempo, tid og hyppighet. Man jogger fortere, lengere og flere ganger i uka etterhvert. Men dette er ikke noe å stresse med, da dette som oftest tar seg opp naturlig når kroppen er klar for det.

Kosthold

Lite, ofte og sunt. Gjerne 3 timer mellom hvert måltid. En god stor frokost, og husk at frokosten legger hele grunnlaget for resten av dagen. Det er lurt å styre unna sukker her, for hvis dagen starter med sukker har den en tendens til å ende med det og.

Jeg var aldri på noen lavkarbodiett (som dere har fått med meg blir jeg dårlig av ordet "diett") men jeg hadde en liten periode i begynnelsen hvor jeg kuttet betydelig ned på poteter, ris og brød uten å kutte det helt ut.

Når søtsuget kommer: Ha alltid nøtter du liker, tørkede frukt, bær, smoothies o.l for hånden. Bær er en kjempegod erstatning for godteri synes jeg, veldig søtt, veldig godt og veldig sunt. Gjerne lag fruktsalat med masse god frukt og ta på litt mager vanilje kesam.

Det er også viktig å ikke bli helt fanatisk når det kommer til sukker og kalorier. Til tross for å ha gått ned 17 kg var det ikke en eneste gang hvor jeg satt og telte kalorier. Faren hvis man er for streng med seg selv på dette området, er at man til slutt sprekker. Man sier jo at når man går en viss periode uten godteri forsvinner suget, og dette stemmer, til en viss grad. Det som skjedde meg meg var at godterisuget gikk over, (dette var en ekstrem periode hvor jeg ikke spiste godteri i det hele tatt) men til gjengjeld smalt dette tilbake på meg, en dag sprakk jeg helt og stappet i meg alt av godteri jeg fant. Dette var kroppens måte å si at jeg hadde vært for streng. Vi mennesker trenger tross alt både surt, søtt og salt. For all del, kutt ned på godteri, bare ikke overdriv. En dag i uka burde holde, gjerne lørdag, hvor du unner deg selv litt sukker. Bare prøv å begrense inntaket, og hold godteriet i helgen, ikke la det gå utover hverdagen.

Jeg spiste mye frukt, nøtter, grønnsaker og små hyppige måltider da jeg gikk ned i vekt. Jeg drakk mye vann, jeg kuttet helt ut all form for brus (noe jeg ikke savnet ettersom jeg egentlig aldri var noe særlig fan av brus, det ble heller bare en vane i helgene.)

Greia er at jo mer man trener, jo mindre blir søtsuget og man blir mer gira på å spise sunt.

Hvis noen lurer på et typisk treningsopplegg så trente jeg faktisk senest istad og det var slik det foregikk:

25 min jogg uten stopp på tredemølle.

knebøy (knær) 2 sett med 2x 12 repetisjoner

utfall (bein og rumpe) 2 sett med 2x 12 repetisjoner

benkpress (armer og bryst) 2 sett med 2x 10 repetisjoner

nedtrekk (rygg) 2 sett med 2x 10 repetisjoner

sit ups 30 repetisjoner på rappen

tøy ut!!

Jeg sa tidligere i innlegget at jeg ikke likte styrketrening noe særlig, men jeg har lært meg å like det litt i det siste, det har jo mange fordeler det og. Forbrenningen øker betraktelig, musklene vokser og man blir fastere i kroppen.

Om det er noe mer noen lurer på, feel free til å spørre i kommentarfeltet! Håper dette var til noe hjelp. :-)

 

Publisert: 14.01.2013 @ 19:29 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

denne kjolen
Kom over denne på lookbook.nu, ååh for en kul kjole! Egentlig ikke min stil engang, men denne digget jeg.

Publisert: 13.01.2013 @ 20:27 Kategori: Blogg Kommentarer: 15

lookbook.nu på søndag
Publisert: 13.01.2013 @ 20:21 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

nailsPrøvde å fikse neglene igår kveld, og er en smule stolt av resultatet. Jeg som egentlig suger til å legge neglakk!

Ellers var helgen min veldig fin, litt jobb og mye venner. :-)

Publisert: 13.01.2013 @ 15:10 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

hvis du noen gang tar livet for seriøst.......husk at vi er en gjeng aper på en bitteliten kule midt i et uendelig univers.

 

Publisert: 12.01.2013 @ 16:08 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

ego

I det siste har jeg blitt veldig obs på at jeg egentlig er veldig egoistisk. Dette bildet for eksempel demonstrerer hvordan jeg er i sengen, hehe.

Ikke bare det, jeg tar alltid dyna for meg selv slik at kjæresten må gå å finne et teppe, lol.

Jeg hater å dele mat/godteri med folk, fordi jeg er en skikkelig matmoms og har en enorm kapasitet til å spise opp alt selv.

Jeg forventer alltid at andre skal flytte seg for meg eller vike unna når det oppstår en liten "kollisjon" i gangen på skolen.


 

Publisert: 12.01.2013 @ 16:04 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

aller à Paris

Hvis det er noe jeg må før jeg dør, så er det å dra til Paris.

Publisert: 11.01.2013 @ 15:23 Kategori: Blogg Kommentarer: 10

lookbook på fredag
Publisert: 11.01.2013 @ 15:05 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

home is whenever i'm with you

Skal ikke klage på å bare ha hatt en økt idag, og rett etter den økten dro vi ut og spiste lunsj som en liten feiring til Vanja som er blitt 19 år. Det er rart, om to år er jeg 20 år. Halvveis til 40, har alltid følt at når jeg er 20, da er jeg virkelig voksen.

Jeg kjenner jeg er skikkelig rastløs for tiden, jeg vil bare reise ut et sted. Det trenger ikke være så langt, eller så veldig lenge. Enten et kort opphold i Syden, eller en helg i en storby. Det hadde bare vært så perfekt, jeg kjenner meg så lei av Norge og Sandefjord og det kalde været. Jeg har et veldig flott liv, men av og til blir man litt lei av rutinene, stå opp, gå på skolen, hjem, lekser (eventuelt jobb), legge seg igjen. Det er en syklus man fort blir lei og som fort kan virke meningsløs. 

 

Publisert: 11.01.2013 @ 14:47 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

ned 17 kg

Sommeren 2011 begynte jeg å trene ordentlig, eller nærmere bestemt; jeg begynte å jogge. Det begynte med tre ganger i uka, og utviklet seg til hver eneste dag. Jeg begynte fra å bli andpusten etter fem minutter til å holde på uten å stoppe i førti minutter. Jeg byttet ut godteri med bær og frukt, og spiste mindre og oftere. Alt det vi vet vi skal gjøre for å gå ned i vekt, men som alle ser ut til å slite med. Alle vil bare finne en snarvei, og mediene kryr av 30 days og "slik blir du slank uten å trene."

Dette er egentlig et innlegg jeg har villet skrive lenge, fordi det må være en av de mest drastiske endringene i livet mitt, og det er jo en veldig stor endring. Det er som et rus å gå ned i vekt, du blir rusa for hver kilo og gira fordi du ser fremgangen. Veien dit er hard, men du blir så stolt av deg selv, og du har det så bra med kroppen og sinnet når du er i god form og spiser sunt, det er virkelig verdt det fremfor sjokolade og en usunn livsstil.

Det er morsomt at så utrolig mange rundt meg har sett og kommentert resultatene. Jeg har fått høre lenge at jeg har blitt så fin og slank, og flere har spurt meg hva jeg har gjort. Da sier jeg sannheten:" Trening og sunt kosthold." og noen ser litt forbløffet på meg, som om de forventet seg et hemmelig revolusjonerende triks ingen vet om.

Til sammen har jeg gått ned 17 kg. Ingen slankeprodukter, ingen spiseforstyrrelser, ingen personlig trener, bare meg, alene.

Det er utrolig mange gevinster ved å ha gått ned i vekt. Selvtilliten og selvfølelsen min er veldig bra, jeg er fornøyd med kroppen min og utsendeet mitt generelt. Jeg føler at jeg mestrer hverdagen bedre med godt overskudd. Mest av alt er jeg veldig stolt av meg selv og hva jeg har oppnådd på egenhånd, jeg kjenner meg sterk. Fordi alle som har gått ned i vekt vet hvilken hard jobb det er, og man må være sterk for å fullføre et sånt prosjekt.

Men til et visst punkt må man bare innse at trening kommer man ikke utenom. Det finnes ingen snarveier når det kommer til vektnedgang, og alle disse dumme slankeproduktene funker der og da, men så hva? Man kan ikke leve på nutrillett hver eneste dag hele livet, etterhvert må man begynne å spise normalt mat igjen og da går man bare opp igjen.

Hele hensikten med å skrive dette innlegget er å understreke viktigheten av trening. Jeg er så utrolig lei av å høre om slankedietter og kjappe dumme løsninger. Trening, folkens!

Publisert: 10.01.2013 @ 21:25 Kategori: Blogg Kommentarer: 27

cæurPublisert: 09.01.2013 @ 20:00 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

.

Jeg er ærlig talt litt rørt over at det faktisk finnes mennesker som leser denne bloggen når jeg så og si aldri blogger, pluss at den er veldig lite interessant da.

Sannheten er at jeg har et flott liv selv om jeg i små øyeblikk klarer å innbille meg selv om at det ikke er det. For tiden tenker jeg mye på kjæresten, skole, jobb og fremtiden. Etter å ha hatt kjæresten her i hele jula dro han ista, og det føles mildt sagt ikke bra. Skal spare dere for klisjéer om mitt knuste hjerte, (da det ikke er knust, men bare litt bristet) og heller gi dere en sensurert kortversjon av det hele. Men jeg må si at det ikke blir gøy å sove alene igjen.

Jaja, da får jeg bare være en sånn jente som klager over savnet sitt tar bilde av seg selv og kjæresten på bloggen. Jeg er litt klisjé da, men jeg trives med det.

Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg bestemte meg for å skrive det her, men håper noen av dere fant det interessant. (Jeg vet at de få faste leserne jeg har er kjente så da vet jeg at dere er ekstremt interessert i livet mitt, he he.)

Og bare for å ikke avslutte så kjedelig og kjærestete, så drømte jeg at jeg jobbet på Narvesen i natt. Pluss at jeg var gutt. Og blond. Og homofil. He he.

 

Publisert: 08.01.2013 @ 22:41 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

i hope there are days where youPublisert: 08.01.2013 @ 22:32 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

I follow rivers

Publisert: 25.12.2012 @ 16:05 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

lykke

Istad stod jeg helt stille på busstoppet og ventet på at vennene mine skulle plukke meg opp. Det var ingen biler på veien, ingen mennesker ute. Det eneste jeg hørte var snøen. Det var bare stillhet, og det var helt skjønt der og da. Fra å ha jobbet i syv timer og vært rundt mennesker og prat hele dagen, til et lite øyeblikk helt for meg selv.Publisert: 02.12.2012 @ 00:35 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

noe nytt

Nå har jeg fått sesong 1 og 2 av The Vampire Diaries i posten, og gleder meg til å se!  

Publisert: 02.12.2012 @ 00:06 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

hello december

Første desember, og snøen bare faller! Bedre blir det ikke. Sett bortifra at jeg er ganske utbrent for tiden er alt annet på plass, og jeg gleder meg som et lite barn til julaften.
Nå venter jeg på at May skal hente meg, så blir det kveld med taco og jentene. Jeg har hatt så utrolig mye med jobb, skole og Røde Kors at jeg har fått altfor liten tid til overs for det sosiale.

Publisert: 01.12.2012 @ 18:57 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

å klare alt

Ett av mine største nederlag for tiden er å innrømme at jeg ikke klarer alt. Jeg har vært veldig urealistisk og sagt ja til både det ene og det andre, og alltid endt med å angre meg etterpå. Det kan være alt fra å si ja til en jobbvakt selv om jeg vet at jeg har skolearbeid, til å melde meg på ting innenfor frvillig arbeid som igjen går utover både jobb og skole. I det siste har jeg vært nødt til å ta et oppgjør med meg selv; Jeg klarer ikke alt på engang.

Jeg skulle ønske jeg var den personen som får toppkarakterer på skolen, jobber masse og har massevis av tid til venner og kjæreste. Men jeg er dessverre bare et menneske. Jeg synes det er veldig trist fordi jeg hater å si nei til jobbvakter og andre arrangementer, men sånn er det bare. Det er viktig å sette seg ned å finne ut hva man vil prioritere her i livet. Det er klart at penger er viktig, og at frivillig arbeid er flott, men skolen er viktigere. Allikevel vil jeg ta meg tid til både trening og frivillig arbeid, da dette er de to avbrekkene i hverdagen som klarner hodet og gjør meg glad.

Til alle der ute som sliter med det samme som meg (jeg vet at dere er der!), husk å finne ut hva som er viktigst, og hvorfor. Så må du forstå at det er bedre å konsentrere seg om færre ting å få gjort dem grundig, fremfor så mange ting at du ikke innfrir forventningene godt nok.Publisert: 19.11.2012 @ 20:58 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

c'est la vie

For første gang på en stund har jeg fått tid til å pleie meg selv, og eventuelt lakke neglene på kvelden. Nå som kjæresten har vært på besøk en god stund, pluss skole og jobb har jeg bare ikke prioritert meg selv. Triste greier. Når jeg sier tid, mener jeg egentlig at jeg utsetter skolearbeidet fremfor mer egoistisk formål, som å lakke neglene.

Ikke at det er så interessant for dere å høre om, men kjæresten dro idag og jeg savner han. Blir rart å sove alene igjen, jeg er blitt altfor bortskjemt i armkroken hans. Det triste er at jeg går rundt på skolen som en dronning og forventer at alle skal åpne opp dørene for meg, eller la meg gå først i trappa. Men jeg innser alltid at dette er skolen, og ikke den fine kjæresten min. Lol.

Det kan da forresten ikke bare være meg som spiser uavbrutt og drømmer om Syden hver dag? Hm?Publisert: 19.11.2012 @ 20:47 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

i'm so tired of

Seriøst folkens, kan vi ikke bare lage en stor regnbue sammen, spise is og elske hverandre?

Publisert: 07.11.2012 @ 21:25 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

vote romney

mitt romney: i don't believe in women rights

mitt romney: or poor

mitt romney: or gay

mitt romney: or children

mitt romney: but i do believe in the rapist's

mitt romney: vote romney

 

Det er vel ikke nødvendig å si hvem jeg håpet vant. Gratulerer til Obama med fire nye år i det hvite hus!

 

 

 

Publisert: 07.11.2012 @ 21:13 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

innkjøp

Leppestiften var ikke planlagt, men bare se så fin! Det er nr.55, fra The Body Shop om noen lurte :-).
Publisert: 07.11.2012 @ 19:27 Kategori: Blogg Kommentarer: 10

blomster på døra

Kom hjem til det her akkurat, herregud så koselig! Har vært sammen med kjæresten i en måned nå, hehe, ikke at det er så mye. Men tydeligvis stort nok til roser og sjokolade. Er ikke han verdens beste kjæreste så vet ikke jeg altså! Whoop!

Publisert: 07.11.2012 @ 15:58 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

so this is winter


#Syke sjokolade crawings #kulde #snø #snart jul #fyr i peisen #deilige skjerf #film

Publisert: 06.11.2012 @ 19:12 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

vakre steder i verden


Prekestolen, NorgeZakynthos, Hellas. "Blue Caves."Four Seasons Hotel, Bora BoraRiomaggiore, Italia


Keukenhof Gardens, Nederland

Publisert: 05.11.2012 @ 21:42 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

stickwitu

 

Publisert: 17.10.2012 @ 19:11 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

søndag på tumblr
gjerne følg meg på hearrtshapedbox.tumblr.com også!

Publisert: 14.10.2012 @ 12:15 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

det er trist

Det er trist at de jeg er mest glad i er de som får se meg på mitt verste, når det egentlig er de som fortjener å se meg på mitt beste hele tiden.

Publisert: 11.10.2012 @ 23:00 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

SOURIRE

Av og til føler jeg at jeg påtar meg for mye, som jeg egentlig hverken har tid eller energi til. Men så finner jeg alltid ut at jeg trives sånn. Jeg klarer ikke å stå opp tidlig om morgenen, og jeg er vant til stresset det medfører å stå opp altfor sent.

Igår kveld jogget jeg for første gang på lenge, og det var så utrolig befriende. Jeg oppførte meg som en av de rare sportsidiotene som løper glisende mens svetten renner, de jeg aldri forstod før. Det er det eneste som plager meg med full timeplan, at jeg ikke alltid rekker å få skvist inn joggingen. Det er utrolig synd. 

Publisert: 11.10.2012 @ 12:01 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

FORDELER MED HØSTEN♥ Kle seg med fine, deilige skjerf

♥ Høstfargene!

♥ Kun 2 måneder og 16 dager igjen til jul!

♥ Høstmote, som jeg ofte foretrekker fremfor sommermote.

♥ Kakao foran peisen

♥ Tenne lys rundt omkring i huset

♥ Siden været er dårligere, en god unnskyldning for å sitte inne og se film med pledd

♥ Perfekt joggetemperatur ute

Noe mer jeg har glemt?

Publisert: 08.10.2012 @ 17:54 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

I HEART IT


Bildene er tatt av meg, og dette er ting jeg er veldig glad i. Som dere ser er det meste spiselig, hehe.

Publisert: 08.10.2012 @ 17:43 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

FINE DAY, SUNDAY

Jeg liker egentlig veldig godt hele konseptet med familieselskap. Man fikser seg, drar dit for så å sette seg ned på en stol og spise perverse mengder med kake. Mmm!

Jeg har også nok av lekser å gjøre, men av en eller annen merkelig grunn foretrekker jeg serier og internett. Forresten, tidligere var det noen som lurte på litt ting ang. kameraet, jeg kan si det aller beste ved det: Den gjør huden fin! I virkeligheten har jeg nok av urenheter, og jeg har ingenting av sminke på huden i ansiktet, men fortsatt ser huden fin ut på bildet. Thumbs up for that!

And what else? Jo, jeg har fått kjæreste da! Yey :D (og jeg bruker aldri smileys på bloggen, så da vet dere hvor gladnyhet dette her er for meg.)

Men nå må jeg løpe, kakene kaller!

Publisert: 07.10.2012 @ 17:29 Kategori: Blogg Kommentarer: 7

TANNLEGESKREKK NO MORE (TROR JEG)

Jeg har innsett at da jeg aldri har noe problemer med tennene, er det håpløst å gå og grue seg i flere timer før en tannlegetime. I dag f.eks, jeg satt i stolen i fem sekunder tror jeg, ble sittende å vente på torturen fra ulike redskaper som aldri kom. Tannlegen bare "Ja, du kan gå. Det var alt." og det tok en stund før jeg innså at det faktisk var alt.

Dette var forresten det meste jeg klarte å foreviggjøre av Polen turen vår:

og dette:

Jeg liker egentlig dette siste bildet best, da det illustrerer det gøyeste ved hele turen.

Publisert: 01.10.2012 @ 15:35 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

ALDRI

Jeg håper aldri noen får se loggen på PC-en min. De ville aldri sett meg på samme måte igjen.

 

Publisert: 29.09.2012 @ 00:59 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

POLENTUR

Jeg glemte det nye kameraet hjemme, men veska tok jeg gjerne med, og den tok plass. På mobilen har jeg tre bilder: et av Martine på bussen, et av meg i speilet, og et av en gutt med "pikk" i panna. Har lært mye nytt om meg selv på denne turen, som f.eks:

- Jeg gråter aldri over en konsentrasjonsleir to ganger.

- Jeg hater å gå lange strekninger med en guide.

- Jeg blir ikke fyllesyk.

- Jeg er konstant sulten. (Og om jeg ikke får inntatt livsviktig føde blir jeg grumpy til de grader.)

Hurra for meg! I tillegg måtte vi tilbringe rundt 4 timer på en stusselig flyplass. Etter en kort stund fikk jeg avklart at gulvet var mer humant enn de setene som var satt ut. Da jeg endelig kom hjem kjentes det ut som at jeg hadde sultet og dødd av søvnmangel på samme tid. Polsk mat var ikke noe for meg, så jeg sultestreiket i protest. Det likte magen min svært dårlig. Heldigvis kom vi fram til Torp, hjem til norske pølser!

 

 

Publisert: 29.09.2012 @ 00:21 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

MIN NYE SKATT

Dette må være den vakreste boken jeg noengang har sett. Sidene er gullforgylte og dere kan tenke dere den lukten av ny bok! Jeg er utrolig glad i Pride and Prejudice (Stolthet og Fordom på norsk), men jeg har kun sett den på film og aldri lest den.
Jeg kjøpte denne, eller rettere sagt jeg bestilte den på Norli, og den tykke nydelige boken kostet meg kun 249 kr.

Gleder meg til jeg får tid til å sette meg ned og lese den!

Publisert: 21.09.2012 @ 13:45 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

VI BOR I NORGE, SLUTT OG KLAG

Overalt synes jeg det er klaging. På butikken er det stadig noen som må kommentere summen på kasselappen i en negativ tone. Folk generelt klager på været, på høye bensin og alkohol priser, på skatter og hva det måtte være.

Herregud folkens, vi bor i Norge. Vet dere hva det innebærer? Matvarene er dyre fordi du tjener nok til det, skatter må betales slik at vi ikke ender opp som f.eks Hellas. Ville du heller ha bodd i et fattig land med en luselav lønn i bytte mot at matvarene var billigere? For da hadde de ikke engang vært billige for deg, de hadde vært proposjonale med lønningen din, akkurat som her.

Og alle drittunger som klager på skole hele tiden. Stakkars meg, jeg må gå på skole, og jeg får lekser også. Ja, fy faen. Tenk at samfunnet vårt spanderer skolegangen din slik at du skal få deg en utdanning.

Ja, vi har kanskje ikke sol året rundt, det er kaldt og vi fryser rumpene våre av oss. Men vi er så utrolig heldige, og ikke minst bortskjemte. Husk at størsteparten av verden er fattige, vi er den lille prosentandelen som ikke er det. Tenk på det neste gang du føler for å klage på noe.

 

Publisert: 19.09.2012 @ 16:55 Kategori: Blogg Kommentarer: 32

MARILYN MONROE SITATER

Publisert: 18.09.2012 @ 22:33 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

OG DERFOR ORDNER DET SEG ALLTID TIL SLUTTNår man har pms er det vanskelig å tro at noenting her i verden skal ordne seg. I et patetisk forsøk på å få opp humøret hørte jeg på denne:

Men istedet for å bli glad endte jeg opp med å overanalysere teksten. Åherre, for en stakkars mann! Kvinnen han elsker dumpet han fordi han ikke hadde råd til en Ferrari (og antageligvis andre materielle goder også). Så da endte jeg opp med å synes synd på dette vraket.

Det som funker best når man er langt nede er å komme seg ut blant koselige mennesker. Jeg har nemlig meldt meg inn i Røde Kors, og i tillegg har jeg blitt en del av det som kalles ressursgruppen. Her igår, da jeg virkelig var lei meg, dro jeg på møte hos hun ene med de to andre. Vi ble sittende i over tre timer å le og diskutere alt fra politikk til religion. En skulle tro vi hadde kjent hverandre i årevis! Det lettet i allefall på humøret, samt en utrolig nydelig melding jeg fikk senere.

Jeg er virkelig en optimist nå, av hele mitt hjerte. Hver eneste gang ting har gått dritt har det ALLTID ordnet seg på et vis. Jeg gikk fra utrolig trist til kjempeglad på bare en time igår. Slik har livet mitt bevist for meg om og om igjen at alle ting virkelig ordner seg til slutt.

Desutten kom det en kjekkas på døra på fredagen med en bukett røde roser.

 

Publisert: 18.09.2012 @ 21:05 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

ANTREKK

Alt er fra H&M! Den triste sannhet er at jeg ikke har funnet ut av selvutløser funksjonen på det nye kameraet. Men det kommer seg nok!

Publisert: 14.09.2012 @ 17:10 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

AKKURAT NÅPublisert: 10.09.2012 @ 15:39 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

ER DET MULIG?

For en dag. Det begynte med at den lille fjerten av en mobil bestemte seg for å kortslutte i løpet av natta, noe som førte til at jeg forsov meg. Hadde det ikke vært for mamma som ropte opp til meg "Skal ikke du stå opp snart?" og jeg våknet brått og bare "WHAT YEAR IS IT?", så hadde jeg antageligvis sovet noen hundre år.

Jeg hadde den rare drømmen også, før jeg ble vekket. Jeg drømte at jeg hadde besøk av en gutt ved navn Josef, som satt og hoppet i sengen min på rommet. Plutselig gikk døren opp, og der kom min "kjæreste", veldig sint, fordi Josef hadde spredd rykter på skolen om at jeg hadde deltatt i omskjæringen hans.


 

Publisert: 10.09.2012 @ 14:07 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

GOOD THINGS COMES TO THOSE WHO WORK THEIR ASSES OFF

Denne søndagen har for engangsskyld vært produktiv. Jeg stod opp tidlig, ryddet ned hele rommet, dro ut og jogget, kom tilbake og gjorde lekser og innleveringer.

Av og til er det ikke lett å motivere seg selv til å gjøre masse skolearbeid på en søndag, men for meg pleier det å hjelpe hvis jeg trener litt før jeg setter i gang. Da får jeg det overskuddet og humøret som trengs for å sette i gang.

Publisert: 09.09.2012 @ 15:34 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

RED LIPS

Ja, det er sant, jeg har ikke et liv. Ikke gidder jeg å photoshoppe bildene mine for å fjerne kviser og gule tenner heller. Det kan rosabloggerne ta seg av. Jeg gidder ikke å bruke penger på fancy rediger-bort-ansiktet mitt programmer, og jeg har ikke nettvett nok til å finne noe som er gratis heller.

Og som om DET ikke var ille nok, så har jeg RØDE lepper med ROSA genser. Gosh.


 

Publisert: 08.09.2012 @ 22:37 Kategori: Blogg Kommentarer: 13

EN GAVE TIL MEG

Det var en god start på jobbdagen idag, en eldre mann jeg hjalp i tippinga ga meg en gratis tur med Danmark båten. Wohoo! Så snilt! Og så random.

Utover det skulle jeg tro dagen varte i 5 år. En ni timers vakt på lørdag pleier egentlig å gå ganske fort, men denne var bare utrolig treig. På slutten var jeg så drittlei at jeg kastet av meg forkleet og slo ut håret. Dessuten kom det inn en gutt som lignet mistenkelig mye på Ron i Harry Potter. Jeg kalte han også "en liten gutt", men da han kom til kassen med moped hjelm forstod jeg at han kanskje var en smule eldre enn jeg trodde. Jaja, ingen skade skjedd.


Awwwyeaaah. Jeg ser litt lur ut da. Kult.

 

Publisert: 08.09.2012 @ 21:23 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

SAMFUNNET ER SÅ TWO FACED

I det ene øyeblikket er det "Vi er alle vakre på hver vår måte!" Så er det "Bli tynn, brun og deilig du også! Ellers er du stygg."


 

Publisert: 08.09.2012 @ 01:18 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

DET BESTE MED NYTT KAMERA

Man kan ta masse selvdiggerbilder av den grunn at man har fått et nytt kamera. Haha, god unnskyldning.


Og dette driver jeg med akkurat nå. Kom hjem fra jobb istad, så det var deilig å legge seg ned med favorittserien og ikke tenke på noe.

Hvordan er deres kveld? :)


Publisert: 07.09.2012 @ 22:20 Kategori: Blogg Kommentarer: 11

FAST SHAMPOO, FUNKER DET?

Her for ca. to uker siden bestemte jeg meg for å teste ut produktet. For det første har jeg alltid vært en langhåret jente, haha, det der hørtes bare harry ut. Samma det. Anygays, poenget mitt er at jeg klippet meg veldig kort i januar, og jeg savnet det laange håret hvert minutt hver eneste dag. Så mitt budskap er vel egentlig; har du langt hår, og ja jeg vet at du blir litt lei, men for all del ikke klipp det så drastisk som jeg gjorde!

Så, dette kjøpet ble da resultatet av min anger. Produktet kostet meg rundt 400,- og jeg kjøpte det på Hairstore. Jeg aner ikke om det funker ennå, men jeg hadde sett det på ulike blogger og for å være ærlig var jeg så desperat at jeg var villig til å ta sjansen. Produktene skal visstnok gjøre håret lengere på kortere tid, så det blir spennende å se hva som skjer fremover. Stay tuned, så får dere nok et innlegg om en stund om hvordan det funket for meg værtfall.

Noen som har prøvd denne og ønsker å dele sine erfaringer? :-)

Publisert: 06.09.2012 @ 20:38 Kategori: Blogg Kommentarer: 14

NY VESKE

Hva merket angår, så tviler jeg på om den er ekte. Den ble kjøpt i Bulgaria nå i august, og selv om det var i en fin veskebutikk, betalte jeg tross alt bare rundt 200 norske kroner. Og selv i et billig land som Bulgaria kan du ikke få Marc Jacobs til den prisen, hehe. Menmen, merker har egentlig aldri opptatt meg. Jeg likte veldig godt det røde mot det hvite, så det var selve utsendeet jeg falt for.

Publisert: 05.09.2012 @ 20:44 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

NYTT KAMERA

Hentet denne på posten idag, og gjett om jeg er fornøyd! Var en venninne som hadde den, og jeg ble litt hekta etter å ha tatt noen selvdigger bilder med hennes.

Bare se på brunfargen! Elsker det allerede!


Publisert: 05.09.2012 @ 19:37 Kategori: Blogg Kommentarer: 11

SMILE IF YOU MASTURBATE

Dette innlegget er til vårt kjære internett. Måtte den dritten dø og aldri gjennoplives.

Ikke nok med at den måtte klikke rundt femti ganger idag, og ikke nok med at jeg måtte ligge med rumpa i været og dra kontakten ut og inn, MEN alle nettverk innenfor rekkevidde er noen gjerrigknarker med passord. Det var umulig å hacke seg inn noe sted, selv med mine gode hackeskills. Som er ikke-eksisterende om noen skulle lure. Ikke bare er internettet vår en skikkelig bitch, den er sleip som bare det! Den venter til jeg får kommet meg inn på alt jeg skal, og har roet meg helt ned, og så bestemmer den seg for å kortsluttes.

En annen ting jeg er lei av er mannfolk som står og pisser rett foran der hvor jeg jogger. (Hadde de bare vært kjekke så, men nei.) Dette har nå skjedd to ganger med kort mellomrom. Pakk inn pølsene a!

Dette bildet får meg til å le, hver gang. He he.

Publisert: 03.09.2012 @ 21:15 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

JEG SYNGER


Dette bildet minte meg på at jeg håper aldri noen igjen tar et bilde av meg mens jeg synger.

Jeg orket ikke å reise meg opp da mikrofonen kom til meg. Lazyass.

Det er så mange stygge bilder av meg fra denne kvelden, men de skal dere få slippe å se. Dette er en mild versjon av hva som kunne ha ventet dere isåfall.

 

Publisert: 02.09.2012 @ 17:04 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

DU TROR DU HAR VENNER...

Aner dere hvor mange meldinger jeg har fått idag? Jeg begynner å føle dette Parkas tilbudet som sms trakkasering. Ikke vil jeg ha en slik en Parkas, og hver gang alle mulige russesider sender en melding om det fantastiske tilbudet har jeg lyst til å grine fordi jeg trodde det var en venn som sendte melding.

Og akkurat da jeg trodde jeg hadde venner igjen, kommer bare nelly.com for å minne meg om et crazy salg.

Nei nelly.com, jeg gidder ikke å bruke mine dyrebare penger på kjolene jeg aldri får prøvd, når jeg bare kan stikke ned på H&M og prøve kjolen for å forsikre meg om at jeg ikke ser ut som en klump. Eventuelt kan jeg være enda klokere og bruke pengene på kebab.

Jeg kommer antageligvis aldri til å kjøpe en Parkas heller. Blir som med Jehovas vitner, når de maser hele dagen mister du lysten, rett og slett.

 

 

 

Publisert: 31.08.2012 @ 21:59 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

RESPEKT FOR DE ELDRE!

I dag på skolen da jeg skulle på toalettet var det en yngre jente som lukket opp døra for meg. Haha, respekt for de eldre altså! Begynner å trives som tredjeklassing.

Publisert: 28.08.2012 @ 14:06 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

FOR ET SAMFUNN

Er jeg den eneste som blir helt utslitt av alt slankemas som finnes i dette samfunnet vi lever i? Man kan ikke skru på tv, pc eller åpne et blad uten å få høre om det. "Slik gikk Silje ned 20 kg!" eller "Klar for bikinisesongen?" eller "Gå ned med 30 days.." blablabla.

Det er kommet til et punkt nå hvor jeg er blitt møkkalei. Er det rart at mennesker får spiseforstyrrelser og dårlige kroppsbilder? Det skulle ikke forundre meg om spiseforstyrrelser var nummer en på listen over mest vanlige sykdommer her i landet. Og med det enorme kroppsfokuset som finnes er det ingenting merkelig over det. Vi skal alltid bli tynnere, bedre. Men ikke skal vi bare være tynne, vi skal være veltrente og faste også.

Jeg er helt for at man skal være normalvektig og sunn, men det må da finnes grenser. Hvorfor må media og skjønnhetsindustrien alltid ty til det ekstreme? Det finnes liksom ingen gylden middelvei her. Kanskje en gang i fremtiden blir moten å være ordentlig tjukk. Det var jo en slags mote før i tiden, så hvorfor ikke?

Publisert: 27.08.2012 @ 20:26 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

IT'S ON

Haha, sjekk creepy fingre! Ser ut som de skal krepere.

Jo mer vant jeg blir med skolen og de gode gamle vanene, jo bedre blir det. Jeg er kjempefornøyd med de fleste lærerne, de er noen skruer, men herregud så morsomme de er! Jeg har fått rumpa litt i gir og satt igang med treningen, fordi jeg har innsett at de dagene jeg har følt meg sur er de dagene hvor jeg ikke har trent.

Det høres jo helt skutt ut, men jeg lover at det stemmer. Igår trente jeg for første gang på leenge, og jeg ble utrolig glad etterpå.Jogging er min terapi, og det hjelper mot det aller meste skal jeg si dere.

Så nå skal jeg snart ut på en liten løpetur, og når jeg kommer hjem igjen skal jeg være flink jente og gjøre skolearbeid. This year it's on!

Flere som er glade og fornøyde om dagen? :-)

Publisert: 23.08.2012 @ 17:27 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

WHEN YOU LIKE A GUY

Verste er at det funket for meg, so don't give up alle andre håpløse sjenerte jenter!

Publisert: 22.08.2012 @ 21:18 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

SOSIALISME

Hehe, slik blir det i praksis dessverre!

Publisert: 22.08.2012 @ 20:13 Kategori: Blogg Kommentarer: 1
hits