Kategori: Hverdagsprat

Du som stirrer

Du befinner deg på bussen etter en lang dag på skolen. Plugger inn noe musikk i ørene og vil helst stenge omgivelsene ute. Tenker på trivielle ting som: "Hva skal vi ha til middag i dag? Har Kiwi noe tilbud tro?" Og der sitter et eller annet menneske på andre siden av deg, og bare glaner uhemmet. Dette kan gjelde både menn og kvinner i alle aldre. Jeg synes ofte det er litt eldre damer. Altså, var det noe dere lurte på? Dette fremmede mennesket bare stirrer intens, smiler ikke, kommer ikke med en kommentar. Kanskje personen har en eller annen lidelse? Isåfall får jeg bare respektere denne mystiske sykdommen. Men herregud da, har jeg noe i trynet? Hva er det du egentlig vil med den stirringa? 

Man skulle jo tro at man i vår tidsalder har bedre ting å stirre på enn fremmede mennesker. F.eks. Netflix kan nå sees på mobil og iPad. En ting er å bare se på andre mennesker, bare observere kort. Noe helt annet er å dedikere seg til mer enn et halvt minutts stirring på et uskyldig menneske. Jeg lurer på om dette andre mennesket prøver å stirre hull i sjela mi. Har vi en slags konkurranse? Første som blunker taper liksom. 

Jeg klarer ikke å tolke disse blikka. De har hverken noe positivt eller negativt ved seg. De bare er. Kanskje denne personen har falt ut mentalt og nå er tvunget til å fokusere på nærmeste objekt i et ubegrenset tidsrom. Kanskje er dette et forsøk på å kommunisere ved hjelp av telepati. Kanskje er et av disse menneskene kidnappet og forsøker å signalisere dette til meg, den slitne studenten på bussen som fantaserer om lasagnen fra Toro og litt Netflix. Eller kanskje har dette mennesket akkurat fått synet sitt tilbake og ønsker å feire dette mirakelet ved å stirre i hjel alle vedkommende ser.

Uansett hva grunnen er: Det går vel an å i det minste smile, eller si hei? Hvis du først skal stirre såpass lenge, så kan du i det minste gjøre noe mer utav det. 

Takk for meg.Kan også være dette fenomenet. 

 

Publisert: 24.05.2016 @ 21:53 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 4

Kunsten å bo i kollektiv

Å være student er en egen fase i livet, og den utarter seg på ulike måter for ulike mennesker. Noe de fleste kommer til å oppleve er en bankkonto som ser ut til å være svindlet hver måned, en del festing, men kanskje heller med noe rødt framfor noe blankt i glasset, og en litt dypere samtale enn den du hadde på russetreff, eksamensnerver på et nytt nivå og mange nye bekjentskaper. De fleste kommer også til å oppleve å måtte forholde seg til andre mennesker på en annen måte enn tidligere, og da tenker jeg på det beryktede kollektivet. Å bo i kollektiv kan ha så mange fine sider, men det kan dessverre også ha en del irritasjonsmomenter. Nå er jeg så heldig som bor i parbolig og kun deler vaskekjeller med andre mennesker, men det betyr ikke at jeg ikke merker at det bor andre i nærheten. 

En ting er at det er som en berg og dalbane fordi du aldri vet når den neste store festen blir. Den kan komme snikende innpå, begynne med litt lav musikk som du ikke kan tillate deg å irritere deg over. Men før du vet ordet av det, har denne lave musikken utviklet seg til et helvete av en house-fest. Plutselig dunker det i gulvet og du prøver febrilsk å suge opp litt kunnskap fra boka foran deg, men alt du hører er ord som "money" "gangsta" "hoes" som banker seg inn i øregangene. Med andre ord ikke de redskapene du trenger til å bestå eksamen. 

Så har vi den andre type festing, som slår ned som lyn fra klar himmel. Den treffer deg når du minst venter det; når du ligger under dyna og er på vei til drømmeland kl.02.00 en hverdagsnatt. Plutselig har naboen bestemt seg for å ha en heidundranes fest rett utafor soveromsvinduet. Her skal stemmene helst overdøve musikken, og røyken skal innhaleres som om de allerede var dausjuke hele gjengen. 

Det er noe med det å være i en helt annen sinnstilstand enn partyfolket utafor vinduet ditt. Det er også noe dritt å ikke kunne styre den musikken som skal holde deg våken. Jeg kjenner sinnet bygger seg opp inni meg, og jeg har så lyst til å være hun kjipe kjerringa som bare hyler ut i natta: "Hold kjeft!!" Istedenfor tenker jeg det de fleste andre vet og tenker: Når man bor i kollektiv som student, så må man regne med den slags. Dette er tross alt ikke et pleiehjem. (Men vi har faktisk et pleiehjem rett over veien her, og jeg håper virkelig stakkarne der inne ikke blir tvunget til å ligge og høre på Lil Waynes dype tekster hele natta lang.) 

Når det er sagt så har jeg vært den kjipe som har klaga på støy. Dette gjelder støy som har foregått på hverdager på natta. Det er faktisk ikke innafor. Fredag og lørdagskveld er mer naturlig. 

Bråk generelt, er altså den store synderen. Tidligere hadde det vært en episode her på huset hvor politiet ble innkalt. Jeg ble stående og prate med en nabo nede i gangen, som lurte på om jeg hadde hørt noe mistenkelig den dagen. Greia var at det hadde jeg. Jeg hadde hørt hyl og skriking og noen som løp som en elefant ned trappene. Problemet er bare at denne skrikinga hører jeg stadig vekk. Det er tydeligvis noen jenter som har en enorm trang til å bare gå bananas til alle døgnets tider og løpe og skrike ned trappene. Dessverre har ørene mine fått så nok av bavian-oppførselen at de i dette tilfellet valgte å sile det ut. Rett og slett. 

Helt til slutt, fordi samvittigheten tar meg litt, her er noen positive sider ved å bo i kollektiv:

- Det er sosialt, selv om du ikke nødvendigvis prater med folk, så er de liksom bare der. Det er alltid en eller annen i samme båt som ser på Game of Thrones på rommet sitt istedenfor å lese. 

- Du får følelsen av å være litt tryggere. Hvis det skjer noe, så er det alltids mange folk på bygget som kan varsle. Dette er særlig godt i nødssituasjoner. Et eksempel var i fjor da jeg hørte noen svært ivrige franske studenter rope "Northern lights!!" og jommen spratt jeg opp og løp ut på balkongen i nattkjolen for å glane på himmelen litt. Godt å ha en jungeltelegraf! 

- Det er stadig noe sosialt å være med på. Grilling ute foran bygget eller bare en hjemmefest på et oppholdsrom. Mulighetene er mange. 

og til sist, et bilde som overhode ikke passer med innholdet i dette innlegget, men som passer til det å være student sånn generelt sett:


 

 

Publisert: 23.05.2016 @ 21:34 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 1

Oppdatering fra eksamensbobla

17.mai på tirsdag ja, akkurat. Av en eller annen grunn (eksamensperiode), så har ikke hjernen min klart å henge med i dagene. Jeg har planlagt lenge å klippe håret, men frisøren har vært for dyr fram til stipendet kom nå, og nå er det mest sannsynlig for seint. Jeg tok også en titt inn i klesskapet i stad, og der fant jeg kun to kjoler, en sort og en grå, som lyste mot meg. Det var stusselige saker. Jeg hadde innbilt meg at det var en langt mer 17.mai-passende kjole der inne, men det var altså rein fantasi. Nå blir alternativet å stikke inn til byen på siste-lita-shopping før den store dagen. Jeg vet ikke jeg, jeg bare føler at en helsort eller helgrå kjole ikke passer seg helt. Når det kommer til 17.mai tenker jeg meg heller en hvit, rød eller blomstrete kjole, litt mer liv! 

Dagene mine går litt i ett. Jeg er på skolen fra morgen til ettermiddag, og etter en heftig økt med lesing og snakking med min gode allierte, så bærer det hjem til PC-kroken hvor jeg må dedikere meg til eksamen nr.2. Jeg er svært reinslig av meg, men i det siste har jeg bare ikke hatt ork til å vaske alle klærne i den overfylte skittentøykurven eller vaske hele hybelen til det skinner. Heldigvis har jeg en utrolig god samboer som kunne imponere med reint hus, tom skittentøykurv og diverse annet husarbeid da jeg kom hjem fra skolen i ettermiddag. Kan dere tenke dere det gjorde dagen min?? Selv i min eksamentåke gliste jeg fra øre til øre da jeg møtte den rene hybelen. Dette er hva mine dager er fylt med, jeg er en martyr for kunnskapen! 

Publisert: 13.05.2016 @ 23:45 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 1

Den tiden på året

Yes, nå er det eksamenstid! Håret opp i en dott, på med komfortable klær og pass på at kaffekoppen alltid er fylt opp. Jeg er så gira. Eller. Nei, ikke pokker. Dette suger. Big time. Noen ganger er'e ålreit, men den gangen er ikke i dag. I dag sitter jeg alene på en lesesal og leser heller om andres nye negllakk eller innkjøp, fremfor å åpne Word-dokumentet som ligger der nede og lyser som en evig påminnelse om hva jeg burde gjøre. 

Det er samme opplegget hvert år: Hver eksamensperiode river jeg meg i håret og lurer på hvordan jeg orker. Den evige dårlige samvittigheten, det ikke-eksisterende sosiallivet og de lange dagene. Lørdagen, som alltid har vært hellig ikke-rør-bøkene-dag, må nå tas i bruk som en vanlig hverdag. Men på kvelden skal jeg hvert fall hive innpå med mat og godteri, ingen kan ta det fra meg!

Som om det jeg allerede har nevnt ikke er ille nok, (skikkelig i-landsproblemer her, I know) så har kroppen min en tendens til å fyse på alt som har med fett og sukker å gjøre i denne perioden. Treat yourself liksom. Du er sliten, dette fortjener du. Så da ender det opp med at jeg får en ekstra bilring på toppen av det hele.

Så vet dere det. 

Jeg vet at det er flere som er i samme båt som meg, så jeg vil bare si til dere: Hold ut, det finnes lys i enden av tunnelen. Det vil bli dager som ikke dreier seg om pensum. Dere er noen helter og jeg heier på dere! 

Publisert: 21.04.2016 @ 11:59 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 4

Tankene i hodet mitt

Dette innlegget sitter jeg og skriver fra biblioteket i byen. Denne mandagen har jeg egentlig mye i hodet, og pensum er selvfølgelig ikke en av disse tingene som surrer rundt oppi der. Jeg tenker på at det er vår i lufta, at jeg kan gå uten votter. Jeg tenker på at det snart er eksamen, og min første muntlige eksamen på universitetet. Tenker på at jeg er heldig som studerer noe jeg brenner for, og jeg vil ikke at det skal ta slutt. Jeg er redd for å bli voksen og begynne å jobbe fra 8-17. Jeg tenker på at jeg neste år skal forlate Stavanger, forhåpentligvis til fordel for Oslo som har vært min drømmeby siden ungdomsskolen. 

Jeg sitter og ser ut vinduet på biblioteket her, på puben rett utafor med grønne rammer og hvite vegger: "Irish man". Tenker på de gangene vi har hatt besøk av familie og sittet der med øl og røde kinn. Tenker på at jeg kommer til å savne det stedet. Tenker på at jeg kommer til å savne denne byen mer enn jeg trodde. Jeg har tidligere vært så oppsatt på å komme meg videre til en ny by, men nå har denne drømmen bleknet litt. Det verste er å måtte flytte fra kjæresten; jeg elsker jo å bo sammen med den mannen!

Ellers. 

Mandag i Stavanger er ikke så verst, og nå er det vår i lufta. Må få lånt meg neste bok av trilogien til Carl Frode Tiller mens jeg er omgitt av litteratur. Elsker bøkene hans, de treffer virkelig noe i meg. 

Dette må være tidenes mest random innlegg, så jeg avslutter nå. Bilde fra mitt første år i denne byen. Mye har forandret seg, og mye har forblitt det samme. Jeg ville ikke hatt det på noen annen måte akkurat nå.

Publisert: 04.04.2016 @ 13:06 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 1

Skryt til studentskipnaden

Jeg kan ikke tro at jeg faktisk klarte å legge meg tidlig i går kveld, og stå opp til 08-forelesninga i dag. For dere som er ute i en fast jobb hvor dere begynner åtte hver dag, så forstår jeg at dette høres veldig rart ut, men: Når du ellers i uka har 10 eller 12-forelesninger, så er det veldig tungt å plutselig skulle stå opp til den ene kl. 08. Det fucker jo opp hele døgnrytmen å ikke begynne til like tider. Jeg kan selvfølgelig bare gjøre det til en vane å legge meg tidlig og stå opp tidlig, men det skjer bare ikke. Misforstå meg rett her; jeg elsker å være student, og jeg elsker hvor mye fleksibilitet og frihet det innebærer, men noen dager, sånn som onsdager, suger det litt.

Allikevel skjedde det noe veldig fint i dag: Jeg ble oppringt av studentskipnaden i Stavanger som hadde vært hjemme hos oss og bytta ut komfyren vår. Jeg hadde sendt inn en klage i går kveld, og allerede i dag morges var det fiksa. Jeg er bare så utrolig glad akkurat nå fordi vi endelig kan steke pizza og faktisk regne med at bunnen blir stekt puh, for et liv. Men herregud for en service, jeg bøyer meg i støvet for de folka som virkelig tar tak i ting på kort tid. Ingen byråkrati og lang ventetid her i gården.


Hadde egentlig tenkt til å posere med komfyren, men så langt rakk ikke kamera-skillsa mine. 

Publisert: 09.03.2016 @ 14:45 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 1

Naturens lykkepilleGod formiddag, solstråler! Fy søren for et vær det er i Stavanger nå om dagen, sol fra morgen til ettermiddag. Jeg elsker å stå opp til solstråler som trenger gjennom persienna, naturens lille "ha en dødsbra dag" hilsen, haha. I tilegg fungerer sola på meg som en lykkepille, helt gratis og helt naturlig! Ikke bare det, men vi har alle fordeler av å stikke huet ut i sola i minst 10 min. for å få i oss vår anbefalte dose av D-vitamin, det er i alle fall noe jeg trenger ifølge blodprøver.

Når været er som det er, så er det for engangsskyld ikke sjokolade jeg fyser på, men sunne matvarer! Jeg dro tidligere hjem fra universitet i dag, og jeg skylder på sola som distraherte gjennom vinduene. Det er bare ikke mulig å sitte stille med nesa i boka, og særlig ikke når boka handler om blandingsøkonomi og velferdsbygging i etterkrigstida. Viktig å vite, men ikke akkurat det jeg var i humør til i dag. Så jeg endte opp med en bærepose med de godsakene ovenfor, og nå tenker jeg å ta med meg boka ut på balkongen med et iskaldt glass appelsinjuice, kanskje det gjør susen. 

Hvordan er været hos dere i dag?
 

Publisert: 08.03.2016 @ 14:54 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 2

Ingen kontakt med virkeligheten

I to dager nå har jeg gått rundt med en veldig ukjent følelse, eller kanskje sinnstemning er et mer dekkende ord. Jeg skal prøve å forklare det så godt det lar seg gjøre fra et tastatur, i håp om at kanskje noen kjenner seg igjen og får vite at de ikke er alene om det. 

Okei, så det føles noe sånt som dette: Jeg føler det som om jeg lever i min egen lille boble, som om tankene mine er det eneste som eksistere, det eneste som representerer virkeligheten. Alt annet rundt meg blir bare "white noise", det er ubetydelig og ikke virkelig. Jeg kan sitte og obsevere den fysiske virkeligheten, biler som kjører forbi, beina mine når jeg sitter på benken og venter på bussen, men alt føles som fjerne bilder. Menneskene rundt meg, de jeg bryr meg om, de er der liksom ikke på ekte. Jeg ser rett på dem, men det er som om vi eksisterer i to ulike rom. 

Dette er en veldig rar og frustrerende følelse. Som om jeg virkelig mister bakkekontakt, og jeg trives ikke med det. Det føles nesten litt, apatisk. Jeg føler meg likegyldig til saker og ting som jeg vet at jeg bryr meg mye om. Skole, filmer og nyheter. Alt føles bare så utrolig care, som om det ikke angår meg og min virkelighet. Virkelighetsoppfatningen blir med andre ord snudd på hodet. Huff, dette er bare supermerkelig for meg å forklare, og hele greia er jo bare kjemperart. Kanskje var det noen som kjente seg litt igjen, og kanskje er det noen som kanskje vil kjenne seg igjen på et tidspunkt i livet. Heldigvis varte denne rare tilstanden kun i to dager for min del, men det kjentes veldig lenge.  

Publisert: 03.03.2016 @ 19:19 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 2

Nordlys og nynorsk

God kveld i stugo! Då var me allerie midt i uka, og kor digg! Okei, jeg skal roe ned på nynorsken, men man blir faktisk veldig påvirka når det er det man sitter og skriver hele tida. I motsetning til mesteparten av landet (virker det som) så liker jeg nynorsk veldig godt! Synes det er så mye mer levende, mer sjel i det rett og slett. Dessuten så ligger det nærmere dialektene som i sin tur ligger nærmere det norrøne språket vikingene snakka. Ganske kult, hæ? Jeg er i alle fall en forkjemper for nynorsk, og det har jeg blitt etter at jeg begynte å studere det jeg gjør på universitetet hvor vi faktisk går inn i språkets historie.

Uansett, var det noen som så nordlyset i går? Det var visstnok her på Vestlandet, samt Trondheim og lenger nordpå. Vi hadde egentlig lagt oss da vi hørte noen hysteriske franskmenn her på bygget som løp ute og ropte "WOW!" Haha, og akkurat da leste kjæresten på vg nett at det skulle være nordlys i kveld, så da måtte det vel være akkurat det franskmennene var så ivrige på, oog riktignok! Vi slang på oss hver vår jakke og kom oss ut på balkongen. Dessverre var ikke nordlyset veldig klart her vi bor pga. mye belysning men vi fikk faktisk se litt! Dette var første gang vi hadde sett nordlys og vi stod der og måpte som to unger begge to. For et syn! Dessverre var det umulig å få tatt noe bilde av det, det ble bare svart.

I dag har derimot vært en kjedeligere dag, en typisk hverdag kan man vel si. Skole fra 10-14, hjem og suge til seg litt sol på balkongen med en iskaffe for hånden og så kaste seg over bøkene og oppgaven. Men men, livet er fylt med hverdager, og det gjør meg ikke så mye da jeg føler jeg har vært veldig produktiv. Jeg synes det er en god følelse å bruke hodet så det knaker litt for så å slenge seg ned på sofan med en god serie og en kopp te på kveldinga. Nå blir det den faste kveldsøkten med yoga for min del. Vi snakkes seinere, søtinger :)
Slenger med et typisk hverdagsbilde for en student:

Publisert: 18.03.2015 @ 20:35 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 4

God rytme

Hei, alle! Hvordan behandler livet dere i disse dager? Jeg har ikke gitt lyd fra meg her på en stund, men med bloggen er jeg den egoistiske kjæresten som kommer og går på mine egne premisser, haha, okei. Ting som har skjedd siden sist: jeg har blitt yogafrelst (seriøst, dere må alle prøve det, helt fantastisk!) jeg jobber med en hjemmeeksamen som heldigvis skal leveres på fredag, om ikke det så hadde den nok tatt livet av meg. Studiet kommer først for meg, så da går det mye i lange ettermiddager med oppgaveskriving. Jeg har derfor ikke fått vært så sosial som jeg hadde håpet på, men så er jeg fordelen med å bo sammen med noen at du er nokså sosial hver dag egentlig. Til helga blir det mest sannsynlig en tur ut med min aller nærmeste her i Stavanger og to andre jenter, det blir bra! Jeg kjenner jeg har godt av å komme meg litt ut og få nesa ut av pensumbøkene for en stund. Og ellers, er det bare meg som blir superglad av vårlufta som strømmer inn i landet i disse dager? Mmmm, det skal visst ikke mye til før denne jenta blir glad, litt sol og mildere luft så er liksom ting i orden. Vi er så heldige å ha vår egen balkong til tross for at vi bor i studenthybel, for en luksus! Den har faktisk blitt litt brukt i det siste, vi har dratt med oss pledd og kaffekopper ut og selv i gråvær så har vi på trass satt oss ut med jakker og ullsokker, hehe.

Men påskeferie er like rundt hjørnet, folkens. Så hvis det er flere enn meg der ute som sitter midt i en oppgave eller rett og slett bare er sliten av studier eller jobb så hang in there! Jeg kan nesten ikke vente til flybiletten hjem blir gyldig og jeg kan gå lange påsketurer ute på Folehavna og knaske i meg snop fra egget. Og se familie og venner da, seff, haha. Hvordan er været der dere bor?

Publisert: 17.03.2015 @ 21:58 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 1

Tilbake til naturen

I går dro jeg og kjæresten på en skikkelig helnorsk tur i skogen! Vi fant ut at det er en stor og fin turløype oppe ved skolen, kun 20 minutters gåavstand fra hybelen vår. Jeg har gnålt om hvor mye jeg har savnet skog og mark og nå fikk jeg endelig oppfylt løftet mitt. Det er virkelig noe med skog og natur, lufta er så ren og alt er så grønt og vakkert. Jeg føler meg så avslappet og i harmoni med meg selv når jeg går mellom høye trær og bruker kroppen på skikkelig vis. Vi er jo opprinnelig fra naturen alle sammen, og derfor tror jeg vi mennesker føler et naturlig kall mot skogen.

Da vi gikk på skogsstien følte jeg meg som et lite barn igjen som var på turdag på barneskolen. Jeg satte virkelig ikke pris på turdager den gangen; da var det ikke annet enn et slit og kalde kjipe pølser. Nå elsker jeg alt som har med skog og natur å gjøre og vi har allerede bestemt oss for å gjøre søndagen til en fast turdag. Jeg føler meg så heldig slik vi bor nå; i en kjempebillig og veldig fin og ny studenthybel. Jeg synes hybelen er akkurat passe, ikke for stor og ikke for liten. Dessuten bor vi like ved Mosvangen, altså et stort vann med en fin tursti. Rett opp bakken har vi universitetet vi går på og denne flotte skogen vi oppdaget i går.

 Publisert: 20.01.2015 @ 17:19 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 6

En annerledes julekalender

I dag morges ble kjæresten og jeg vekket nokså brutalt av at noen banket hardt på døra vår. Vi får jo aldri uventet besøk her borte så jeg dro den eneste logiske slutningen: Innbrudstyver! For å være ærlig hørtes det mer ut som Gygrid den gangen Harry og Dumlingene dro ut på den øde øya i stormen og døren ble slått opp på brutalt vis og denne kjempen trampet inn, haha. Det viste seg å være en elektriker som skulle sjekke at alt stod bra til. Han påstod at vi skulle ha fått mail om dette og vi kom fram til at den sikkert hadde blitt sendt men at jeg ikke hadde sett den. Jaja, heldigvis var elektrikeren i strålende humør og hybelen vår var nokså ryddig. Han skrøt av at vi bodde i den fineste "nyere" delen av bygget og at alt stod bra til. Det er jo alltids hyggelig med komplimenter fra en fremmed en mandagsmorgen!

På lørdag tok vi oss en bytur og svippet innom Kremmerhuset. Ååh de har så mye fint om dagen! Vi fikk kjøpt oss et skikkelig adventslys, en fin vinter/juleduk med små snøfnugg på samt adventservietter. Jeg kom akkurat inn døra her fra skolen og handlet med meg risgrøt og klementiner til kvelds. Når kjæresten smetter inn her så blir det grøt, te fra kalenderen og Jul i Skomakergata. Julen står på dørstokken og jeg elsker den like mye som alltid til tross for at jeg drukner i pensum. Men så er jeg av typen som liker å lese og som ikke kunne tenkt meg et liv uten. Å gå rundt og daffe og ikke bruke hodet hadde gjort meg helt sprø.

Julekalenderen vår i år er fra svigers som kjøpte denne engelske julete-kalenderen i London. Jeg synes den er super fordi jeg prøver å holde meg unna den "sjokolade hver dag" greia og fordi denne kalenderen kombinerer to ting jeg elsker og som også er veldig sunt: te og jul. Så, en julekalender utenom det vanlige, men så perfekt til kalde kvelder.

Her ser dere litt av pynten vår og nå får jeg sette på litt julesanger med Kurt Nilsen - det er innafor nå.Hvordan er det med julestemning og pynt hos dere kjære lesere?

Publisert: 01.12.2014 @ 19:38 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 4

Teller ned dagene

Jeg har min egen lille countdown for tiden og det er ikke countdown til Londontur eller noe annet koselig; nei, jeg teller ned dagene til eksamen. Det er rart med det, humøret mitt går som en jojo for tiden: I det ene øyeblikket føler jeg meg rolig og selvsikker på stoffet, mens i det neste river jeg meg i håret og har lyst til å gi hele skolebygget fingern. Dette blir virkelig en kontrast til mitt forrige innlegg hvor jeg sprudlet over av glede, nå blir det litt klaging gitt. Men altså, her har dere noen tegn på at det nærmer seg eksamen:

- Hår, sminke, klær og bare hele utseendet generelt bryr jeg meg svært lite om for tida. Tar håret opp i en bestemorsknute hvorpå 80 % av håret tyter ut uansett. Sminke blir minimalt om jeg i det hele tatt orker å dra maskaraen over øyevippene. Klærne? Kun det mest praktiske. Har ikke lyst til å gå i Ola-bukse engang, men føler ikke at det er sosialt akseptert å daffe rundt i knæsj kosedress. Det får da være grenser for hvor sjuskete man skal se ut.

- Man er rett og slett stressa, noe som medfører at man kan bli irritabel på omgivelsene. (ikke ulikt PMS). Da jeg gikk hjem fra skolen istad var jeg sur på alt. Sur på joggeren som nesten løp på meg ned i en bakke iført kun svarte klær! Og dette var på kvelden så man kan trygt si at jeg ikke så en dritt. Kjentes ut som at hjertet hoppet noen meter ut i sida. Og syklistene! De durer jo bare på, kjører i helvete og hundre uten å plinge sånn at jeg faktisk blir advart om deres ankomst når de suser bak ryggen min i en lang bakke.

- Du får ALDRI lest nok! Ved mindre du ikke leser 24 timer i døgnet så får du dårlig samvittighet hvis du gjør noe annet å lese. Sitter jeg i sofaen og ser serier er det som om alle møblene bare roper til meg:"Burde ikke du lese da??" Jeg må konstant minne meg selv om at livet ikke går til helvete bare fordi jeg ikke gjør det strålende på eksamen. Sola står fortsatt opp dagen etter. 

Nei, som dere skjønner så er det helt ville tilstander her. I dag har jeg vært på skolen fra halv tolv til halv åtte og kjenner at hodet sprenger snart. 

Istad da jeg satt på lesesalen presterte jeg å rape høyt, haha. Verste var at jeg nesten ikke brydde meg, dette med eksamensstress overgår alt fra usminka tryner til tilfeldige rap i offentligheten. Flere som kjenner seg igjen i eksamenstress?

 

Publisert: 18.11.2014 @ 21:58 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 20

Vegetarmandag og student tipsHver uke har kjæresten og jeg vegetarmandag! Denne uka ble det vegetarpizza, som smaker utrolig godt. Det som er så digg med pizza er at du kan putte på akkurat hva du vil etter smak og jeg savner aldri kjøttet; pizzaen er jo så god i seg selv!

Vi varierer veldig med fyllet etter hva vi har liggende eller hva vi er i humør til, men denne gangen ble ingrediensene slik: løk, hvitløk, svarte oliven, rød paprika, brokkoli og cherry tomater, toppet med Jarlsberg ost i skiver, mm!

Selv om jeg ikke er vegetarianer de andre dagene i uka så håper jeg at dette kan inspirere andre litt til å gi kroppen og miljøet en liten pause fra alt kjøttet som konsumeres hele tiden. En tenker jo ikke over det til vanlig kanskje; men herregud så mye kjøtt vi putter i oss her til lands! For mange består både frokost og lunsj i kjøttpålegg på brødskiva: salami, skinke, pølse, kalkunskinke og you name it. Så kommer middagen, og hva gjør vi da? Jo vi kjører likesågodt på med enda mer kjøtt! Kjøttboller, spagetti og kjøttdeig, kyllingfilet, pølser i brød o.s.v. o.s.v.

Jeg for min del klarer meg fint med litt mindre kjøtt og da føler jeg også at det er helt greit å kutte ned der jeg kan og vil. Dessuten kan det være mye lettere å få i seg de anbefalte fem om dagen gjennom vegetarmåltider. Se bare på vår vegetarpizza: her har vi allerede fem!

Okei, da er det nok veggisprat fra meg. Siden det tross alt er mandag så var det forelesning i dag. Jeg må si det var noe drit at noen skulle polere asfalten rett utenfor vinduet vårt til morgenen i dag, for det var et heidundranes bråk uten like. I mitt øre og trøtte hode kjentes det ut som at noen borret seg inn i ørene mine, haha, ganske så brutal skildring det her. Men skole blir det uansett, og etter forelesning bar det videre til kollokviegruppe i nordisk språkstruktur. Jeg er så glad for at jeg meldte meg på denne gruppa, her får jeg muligheten til å stille alle de dumme spørsmålene mine og få glimrende svar fra en veldig flink lærer som er bachelor student. Siden vi ikke er så mange så spør vi om ting og hjelper hverandre alle sammen. Vi får også gjort en del oppgaver, og nå før eksamen er dette så gull verdt at dere aner ikke! Jeg har virkelig fått supert utbytte av dette tilbudet, og jeg føler at jeg har fått svar på så mye som jeg ikke kunne fra før av.Så, til alle dere studenter der ute: hvis det finnes tilbud om kollokviegrupper på deres studie så kast dere på! Det er så nyttig at dere aner ikke akkurat nå engang, men dere vil bli så takknemlige når eksamen nærmer seg og dere har fått gjort oppgaver i fellesskap og fått svar på ting dere lurer på.

Det var alt jeg hadde på hjertet om denne dagen. Ønsker alle som leser en fortsatt fortreffelig mandagskveld!

Publisert: 03.11.2014 @ 20:47 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 10

Et fengsel av klær

I dag skulle det egentlig ikke bli noe shopping, men både kjæresten og jeg fant ut at vi trengte noen nødvendigheter likevel. Så da skjedde ting i omvendt rekkefølge: cafèbesøk med kake og kaffe først, og shopping etterpå.

Skjerfet ser nesten brunt ut på bildet, men det er faktisk burgunder. Ullvotter er et must nå som vinteren snart gjør sitt inntog her til lands, og hvis du som meg befinner deg på den vestlige siden av dette langstrakte land så kommer en paraply garantert handy. 

Det jeg liker best ved høst/vinter er å pakke seg godt inn i store deilige skjerf og gode tjukke jakker. Men dette er også de tingene jeg gleder meg til å slippe når våren kommer. Det føles nesten som at jeg pakker meg inn i et lite "klesfengsel", for så og endelig kunne kaste klærne av og nyte friheten av vår. 

Akkurat nå sitter jeg med en liten hodepine og en sjokolade milkshake ved min side. Det er gøy å feste litt, men jeg kjenner at jeg ikke er den typen som kunne festet hele helgen. Tenk så kjipt da: Når man først er ferdig å feste er det søndag, og da går tiden så fort og vips så er det mandag og skole igjen. Nei, jeg må ha en sånn skikkelig kose-slappe-av kveld med masse godteri på bordet og noe sløvt på TV-en, perfekt!

Da håper jeg dere fine lesere har gode og varme klær til å møte vinteren i og at dere får en fin lørdagskveld!

Publisert: 01.11.2014 @ 17:35 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 19

Hvem var dere i går?

Halloween; en kveld som i barndommen var reservert for å banke på dørene til fremmede og tigge godis med vennene dine. Det var alltid en eller annen kjiping som ga blaute pepperkaker eller gamle søte mennesker som likesågodt tok noen epler fra treet sitt i hagen. 

Nå er Halloween fest og fyll og slutty kostymer. Det er mange som ikke er så fan av Halloween og mener kanskje at dette er en dum og kommersiell tradisjon fra USA som vi i Norge ikke har noe med. De har kanskje rett og, men: jeg synes nå at det å kle seg ut er en fin avveksling; en god anledning til å få lov til å kle seg ut som noe helt absurd, men du slipper i allefall å være deg selv for en stund. For let's face it: Uansett hvor fornøyd du er med deg selv, så blir man kanskje lei sitt eget tryne etter x antall år? Haha, en litt merkelig tanke, men jeg har noen ganger tatt meg selv i å være nysgjerrig på hvordan det ville vært å være en helt annen person. 

Gårsdagen gikk til rusbrus, smågodt, fest, morsomme kostymer, fake blod og nattmat på kebabsjappa. Det er veldig morsomt å gå rundt på byen og se på flodhester, Pikachuer i heldrakt, alver og djevler. 

Historien om mitt kostyme: I utgangspunktet hadde jeg bestilt meg et pirat zoombie kostyme fra Alphageek, men kostymet kom ikke fram før sent på ettermiddagen, og da var jeg allerede på andre siden av byen med dårlig tid. Det ble isteden en svart kjole og forferdelig zoombie sminke. Jeg synes nå det var gøy å se helt forjævlig ut, jeg tror til og med jeg klarte å skremme et par unger på ferja, mohah. Mot slutten av kvelden ble jeg så trøtt på ferjen hjem igjen at da jeg så det forferdelige zoombie trynet mitt i gjenskinnet i vinduene, følte jeg virkelig at det passet hele modusen min der og da, lol. 

Her har dere noen bilder fra gårsdagens festligheter: (Bildene er av forferdelig mobilkamera kvalitet, så beklager det! Men jeg synes faktisk det ga bildene en litt blurry Halloween effekt, ikke sant?)
Vi var så heldige å ha med oss selveste Paven på tur! Han fikk merkelig nok veldig mye oppmerksomhet for kostymet sitt ute blant folk, hehe.

Det var min kveld! Hva med dere som leser? Hvem var dere i går?

 

Publisert: 01.11.2014 @ 17:01 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 8

Hva som er greit på en søndag

God søndag, folkens!

På søndagene gjelder det å bli liggende i senga til du føler at dagen begynner å gå deg forbi. Stå så opp, og ta en lang og deilig frokost. Idag var jeg på besøk hos ei venninne tidlig på dagen og hadde "brunch" med pannekaker og selvfølgelig blåbærsyltetøy. Mmm, helt perfekt på en søndag! Det er så deilig å bare slappe av og ikke gjøre noe spesielt med usunn mat og trashy TV-serier på i bakgrunnen.

Nå er jeg trygt hjemme i leiligheten igjen, og lader opp til å kutte opp grønnsaker til tacoen. Så står det også en stor Dream is med belgisk sjokolade og venter i fryseren. Må jo få unna fristelser når man skal begynne uka fresht, hehe.

Flere som bare har tatt det helt rolig idag?

Ha en fin søndag videre!

Publisert: 21.09.2014 @ 18:20 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 4

Når humøret påvirker stilen

Idag høljer det ned her i Stavanger, og det er jo en del av sjarmen her på Vestlandet. Siden lørdag er fridag fra lesing og mas her i heimen, tok vi oss en lang og lat frokost i sofaen før vi hoppet på bussen til byen.Stilen min kan variere veldig fra klassisk og enkelt til litt mer rocka med ruteskjorta i buksa, og sistenevnte ble det idag. Klesstilen min varierer bare veldig med hva slags humør jeg er i, flere som har det sånn?

Ingenting slår Chilli Mocca på Bakkhus i Fargegata! Den er helt rå. En blanding av deilig søt sjokolade og chillien som brenner godt i halsen. Dette er en kombinasjon jeg tidligere var veldig skeptisk til, men hva kan man si: smaken endrer seg med åra, hehe.

Jeg orker aldri å få i meg mye frokost, så jeg ender alltid opp med at å måtte spise noe så snart vi er i byen. På bildet ser det ut som en ansamling av blader, men egentlig ligger det masse reker under, mmm!

Kjenner at det dårlige været påvirker humøret mitt idag også, så nå sitter jeg godt planta i sofaen i pysjbukse og prøver å ta det helt zen. Problemet mitt er at når jeg er i dårlig humør kjøper jeg masse usunn mat for å trøste meg selv, og det er ingen god vane! Så ja, det ligger en boks Dream is i frysa, sjokolade i skapet og en pizzabolle klare til å konsumeres, haha. Oh my, for et vrak jeg er noen ganger.

Håper dere har en super lørdag, folkens! Og for all del håper jeg at humøret deres er en smule bedre enn mitt, haha.

Publisert: 20.09.2014 @ 17:12 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 7

Snille mennesker

Først tenkte jeg å dedikere dette innlegget til en ny venn; nemlig den norske grammatikken, men så tenkte jeg at det ikke ville bli et særlig spennende innlegg, så jeg droppet det for deres skyld. 

Istedenfor kom jeg til å tenke på at jeg har opplevd veldig mange snille fremmede mennesker her i Stavanger. Jeg synes egentlig det er vanskelig å sammenligne nordmenn på tvers av bygrensene som enten snille eller ikke-snille, eller lukka og ikke-lukka, men det kan være det er noe i det. Uansett, enten så har jeg vært heldig eller så er folk her i byen virkelig usedvanlige snille! Okei, første episode var da jeg skulle gå hjem fra ei god venninne her for ei uke siden: Det var sent på kvelden, jeg var noen meter fra hovedinngangen til bygget vårt, og en annen student fra bygget hadde allerede gått en del da han så meg, snudde på hælen og løp bort til inngangen igjen bare for å holde døra oppe for meg. Snakk om service! Episode 2: I dag i forelesningen hører jeg en annen medstudent rope til meg: "Er den her din?" mens han vifter med mobilen min. Takk Gud for at han fant den, for jeg ville ikke merket at den var borte før jeg hadde forlatt lokalet. (Jeg er ikke så avhengig av mobilen min). Episode 3 skjedde på bussen idag: Bussen var en stappfull dobbeldekker og jeg og ei annen måtte stå i trappa for å få plass. Plutselig tar busssjåføren en skikkelig bråsving og jeg faller bakover i trappa og tror dette virkelig kommer til å ende stygt før jeg kjenner en hånd på rumpa mi (haha). Ser ned på ei jente som ler litt og sier: "Unnskyld! Det var ikke meninga å klå liksom, men du kunne ha falt skikkelig!" Og det hadde hun helt rett i, faktisk veldig scary og komisk på en og samme tid.


Så, enten er det studentmiljøet, Stavanger eller bare tilfeldigheter. Hvem vet, men jeg skal ikke klage! Jeg synes det er viktig å sette pris på de snille hjelperne i hverdagen. Vi er tross alt i samme båt alle sammen; vi prøver jo bare å eksistere i en litt fucked up verden, så vi kan i det minste gi hverandre et lite dytt (i rumpa) innimellom. 

Har dere hatt noen slike opplevelser i hverdagen? Fortell!

 

Publisert: 08.09.2014 @ 20:36 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 6

Sånn går nu dagan

Da har jeg kommet meg gjennom første uka på universitetet! Jeg har alltid følt meg mye mer hjemme i en forelesningssal med en notatblokk og en penn ved min side, så dette lover godt. Fagene er krevende, men interessante. Skal man først studere så må man nesten tåle at det gjør litt vondt i hodet, sånn er det. Det nordiske faget jeg har nå er rett og slett norsk grammatikk, morfologi, syntaks og fonetikk; you name it! Dette faget var jeg på forhånd klar over skulle bli tungt og tørt, men heldigvis er foreleseren så god at han klarer å gjøre det interessant. I alle fall så interessant som grammatikk kan få blitt, hehe.

Vel, etter tre forelesninger i dette emnet er jeg redd min indre språknerd har begynt å blomstre. Vi har snakket en del om norsk som andrespråk, og hva slags utfordringer som ligger i norsk grammatikk for utlendinger. På matbutikken istad overhørte jeg en utlending si til kasseren: "Sue kroner?" istedenfor: "tjue kroner." Tenkte med en gang at denne personen har et språk hvor konsonantkombinasjonen t og j ikke går sammen, og at han derfor valgte å droppe disse to og skyte inn en enkelt konsonant som for ham var lettere å uttale. Jaja, sånn har altså hjernen min begynt å fungere i det siste.

Men studietiden er ikke bare glamour skal jeg si dere: Til morgenen idag stod jeg opp klokken sju og hadde mentaliteten til en bevisstløs person. Presterte å ta frem en 2 kgs pose med jasmin ris, slang den på benken og forventet at den skulle være et brød. Tok meg pinlig lang tid å innse at det faktisk var en pose ris som lå foran meg, og ikke et brød. Haha, jeg er ikke akkurat en morgenfugl.

Studentboligen er over alle forventninger flott, vi har til og med en stor balkong! I disse dager har det vært knallsol og varmt her i vest, og da har det vært digg å sitte ute i shortsen og spise is. Imorgen skal jeg melde meg på treningsenteret som ligger her på campus, så da skal det bli hardkjør fremover.

Så en siste ting til dere kjære lesere: Er det noe dere lurer på ang. studiet mitt eller det å studere på universitet? Skrik ut om dette eller om det skulle være noe annet! Slenger med noen bilder av livet her borte:

Vi hadde besøk av svigers forrige helg! Dere kan tro jeg følte meg voksen når jeg stelte istand med kaffe og pådekning. Det er så hyggelig å ha sin egen lille stue som man kan varte opp venner og familie i. Og så er det utrolig hyggelig med familiebesøk, og særlig å dra i butikken med noen andre som betaler, hehe.

Litt nerding skal det være, og skal man komme seg godt ut av eksamen er det bare å go nerd mode fra dag en!

Jeg er såå glad i den lille sofakroken vår, er den ikke skjønn?

Her ser dere litt av verandaen vår på en god dag.

Og sist, men ikke minst; skoleveien! Den er en eneste stor oppoverbakke, så jeg forventer å få den digge sprettrumpa etter et år. (Selv om jeg falt for fristelsen og kjøpte meg busskort her om dagen.)


Melding til alle hjemme i Sfj: Kom på besøk!! Jeg skal varte dere opp og vise dere rundt her. Det er bare å bestille flybilett (eller hvis du ønsker en uendelig lang reise: togbilett.)

Publisert: 28.08.2014 @ 17:23 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 6

Norges siste telefonkioskAdvarsel: Bildene som nå følger er ikke redigert og representerer den harde sannhet.

Okei, å ta bilder fra bilvinduet med mobilen blir aldri fullt så fancy som en skulle ønske, men jeg må alltid gjøre det.

Den blå verandaen er vår! Den blå altså, knæsj blå.

Studentboliger med egen veranda var nytt for meg. Jeg som trodde at studentboliger hadde et stusselig rykte å ta vare på, tok grundig feil.

Dette er kjøkkenkroken. Gulvet er rødt og vi vasker opp for hånd akkurat som i gode gamle dager.Stuekroken da, og hvis noen lurer så har vi ikke vært på Ikea.Rett over senga har vi et skråtak slik at vi kan se rett opp på stjernene før vi sovner.

Dag 2: (idag)

Våknet opp til blå himmel idag, så det var lovende. Hadde forøvrig et mareritt om at vi var blitt innvadert av såkalte veggdyr som sugde blodet ut av oss og ga oss HIv og Ebola mens vi lå og sov. Dette må ha kommet fra en eller annen dokumentar jeg så om ekle småkryp og hvordan veggdyr var blitt mer vanlig i Norge pga. vår overdrevne trang til å reise overalt.Fant en telefonkiosk på gata, den bare stod der. Måtte ta bilde. Norges siste telefonkiosk.

Et cruiseskip er lagt til i Stavanger. Gatene kryr av turister fra hele verden og jeg følte meg forpliktet til å smile til alle som gikk forbi meg. Jeg ville at de skulle føle seg velkomne, noen av dem så litt nervøse ut.

Så var det frukt og grøntmarked. Jeg blir i godt humør av alle fargene og den fine frukten.

SELFIE. Wææ. Måtte bare ta en når jeg stod alene på det fine toalettet. Ble midlertidig forstyrret da noen begynte å dra aggressivt i håndtaket fra den andre siden. Det var da enda godt jeg var ferdig på do.

Kake hører med til laurdag. Har ikke mer å si enn det.

Og vi har en gigantisk andedam (eller bare ferskvann) utenfor boligen. Her kan man gå tur eller jogge. Jeg viker alltid for joggerne fordi jeg føler meg litt underlegen dem når jeg er lat og bare går. Samme føler jeg når jeg er ute og jogger, så vik alle ikke-joggere!

Herrejesus for et langt innlegg dette ble! Håper dere holdt ut til siste slutt.

Publisert: 16.08.2014 @ 20:41 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 4

Det som skal skjeDette har jeg gjort før; å starte denne bloggen igjen etter et langt opphold er på en måte litt rart men også litt hyggelig. Nå har det seg slik at jeg reiser til(bake) til Stavanger imorgen for å begynne på et studium kalt nordisk språk og litteratur. Dere skal få hele den fancy tittelen så slipper jeg å gjenta den for alle jeg møter, hehe. Dere som kjenner meg; enten i det virkelige livet eller kun gjennom bloggen vet at jeg startet på journalistikk i Stavanger i fjor. Studiet viste seg å ikke passe meg, og jeg fullførte kun det første halvåret for så å komme hjem og jobbe på den gamle jobben min. Det ble en god tenkepause som både den stusselige sparekontoen min og jeg nøt godt av. Nå skal jeg prøve meg på en ny taktikk: istedenfor å tenke for mye på at jeg skal rett ut i en relevant jobb vil jeg gjøre noe jeg trives med og heller lage veien mens jeg går den. ( okei, den siste der er sitat fra rådgiveren på universitetet, men det var godt sagt.) Så, kjære søte venner og familie fra Sandefjord som vil lese hva jeg har å si, og kjære alle dere andre der ute som ikke kjenner meg personlig men kun gjennom denne bloggen: jeg håper jeg kan leve opp til deres forventninger om en underholdende blogg. Vi blogges!
Publisert: 14.08.2014 @ 14:01 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 3

Fått jobben!

Herrejesus så ille det var å stå opp i dag tidlig. Vi hadde fått beskjed om å møte opp på jobb kl.8.00 og ingen av oss visste hvor lenge vi skulle bli der. Jeg skrev tidligere om at jeg var arbeidsløs, men for ca. en uke siden ble jeg oppringt av den nye sjefen som har tatt over på den gamle arbeidsplassen min, og de hadde en plass til meg allikevel. Det blir kun 10 timer i uka foreløbig, men jeg kommer til å hive meg på de ekstravaktene som kommer. For dere som bor i Sandefjord så vet dere sikkert at Eurospar på Moveien skal bli Kiwi, og jeg har iallefall aldri tenkt over hvilken jobb det er å bygge ny butikk!

I dag har vi kastet oss rundt og båret tunge varer fra hundrevis av gigantiske paller og satt ut foran hyller til industrien som kommer i morgen for å få dem inn i hyllene. Senere har vi brettet opp pappesker og stått på stiger for å få dem opp helt øverst på hyllene. Jeg som er høy ble alltid spurt om sistenevnte, der får jeg igjen for å skryte over hvor høy jeg er, hehe. Kl. 18.30 var jeg hjemme igjen idag, så det ble 10 og en halv time det.

Alt i alt har dette vært en utrolig slitsom men også veldig sosial og koselig dag. Vi samlet oss til en felles pizza lunsj midt på dagen og ellers var det veldig god stemning på arbeidsplassen. Selv om vi alle var sultne og slitne som fy var det god stemning. Jeg og tre andre påtok oss ansvaret for å skrive plakater om når den nye butikken skal åpne. Så hvis dere kjører forbi gamle Eurospar på Moveien i Sandefjord vil dere antgeligvis se en plakat skrevet med min håndskrift. Dette ble dessverre ikke så vellykket som jeg og de andre hadde håpet på pga. liten tid.

 

Dette bildet fikk jeg knipset da jeg var ute og gikk tur i går kveld. Dt er jo ganske rart og trist å tenke på at vår flotte gamle butikk er borte, men jeg blir mer og mer vant med tanken.


 

Publisert: 27.03.2014 @ 19:38 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 25

Husmor uten barn

En viktig telefon er tatt, klesvasken er tatt ned, gulvene er rene og oppvaskmaskinen er tømt. Idag har jeg vært en liten husmor (minus barn selvfølgelig), og jeg må si at det å gjøre husarbeid er en liten treningsøkt i seg selv. Jeg prøver så godt jeg kan å gjøre dagligdagse gjøremål til små treningsøkter. Skal jeg vaske eller støvesuge gjør jeg det i hurtig tempo med store bevegelser. Skal jeg opp trappen på rommet mitt løper jeg. Ser jeg på TV hender det at jeg tar noen enkle styrkeøvelser eller noen dansemoves mens jeg gjør det, hehe. Sistenevnte må innrømmes at jeg ikke gjør så ofte, men tenk om jeg hadde gjort det hver gang jeg så TV, da hadde jeg vært sprek da!

Min kjære kommer kjørende hit fra Stavanger og er på Østlandsk jord sent på kvelden idag, og jeg gjett om jeg gleder meg! Jeg gleder meg også til å se mammas reaksjon når hun får vite at jeg har ryddet, brettet hennes og mine klær, støvesugd gulvene, tatt ned klesvask og tatt ut av oppvaskmaskinen. Må si jeg føler meg som en god datter.

Håper alle har hatt en fin lillelørdag.

Publisert: 19.03.2014 @ 16:26 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 4

Hva sol kan gjøre

Det er utrolig hva sola kan gjøre med kroppen og ikke minst humøret. Jeg merker så forskjell fra grå dager til solfylte dager, hvordan jeg kjenner en trang til å smile eller ta på meg og komme meg ut døra så snart solstrålene fyller opp rommet. Den følelsen av å våkne opp en morgen og se at solstrålene danser på veggen og kjenne at dette er en dag du faktisk gleder deg til å møte.

Jeg kan forstå at folk får vinterdepresjoner her i landet, og det er utrolig hvilken medisin sola kan være da. Det er dumt men samtidig litt fint at vi i Norden ikke ser sola så mye, vi setter jo langt bedre pris på den når den først titter fram. Jeg ser også hvordan steder ser helt forskjellige ut med eller uten sol. Steder som egentlig er kjempefine blir litt stygge og triste når det er gråvær, men så snart sola inntar sin plass er det som om hele stedet får en ny karakter.

Dette innlegget ble en liten hyllest til sola, men det er nå velfortjent. Snart sommer nå, folkens!

Publisert: 19.03.2014 @ 12:11 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 3

Helgens festligheter

Denne lørdagen feiret vi min kjære bestevenn som har fylt 20 år på selveste kvinnedagen! Det var så koselig å ha jentegjengen samlet igjen; det var en stund siden sist dessverre. Her har dere i allefall noen bilder fra mobilen, og jeg koste meg masse.

Hver gang jeg drikker en vin jeg faktisk liker passer jeg på å skrive ned navnet. Denne er kjempegod! En musserende hvitvin med en fruktig og søt smak til dere som liker sånt.Bursdagsbarnet måtte vaske opp etter seg, haha.

Hver gang jenter samles sammen er det alltid på badet man ender opp, haha.

Man kan trygt si at jeg gikk på en snurr her, haha. Det er morsomt hvordan man ender opp med å synes at alt er så dypt og fint etter noen glass vin.

Publisert: 18.03.2014 @ 21:00 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 8

Siden sist

Herregud, jeg fikk meg litt av en overraskelse da jeg logget inn her nå for første gang på måneder; Statistikken var faktisk ikke helt død, slik jeg hadde forventet. Det er ikke mange av dere, men det er faktisk noen som har tittet innom denne bloggen selv med så lang dødtid, det er jo ganske smigrende.

Uansett, jeg tenkte det var på tide å oppdatere dere litt igjen fordi det har skjedd så utrolig mye på kort tid. Jeg har sluttet i jobben min og er nå arbeidsledig. Dette fikk jeg vite om nå på fredag, og jeg må si at jeg ikke har vært på latsiden i dag. Jeg stod opp tidlig i dag morges og kom meg ned på NAV for å registrere meg som arbeidsledig. Jeg håper jeg ikke tråkker noen over tærne når jeg sier at dette var en litt ydmykende opplevelse for meg. Ikke fordi jeg er noen "snylter" som bare skal komme å kreve penger av staten, men jeg fikk bare forklart situasjonen min, så da er jeg inni systemet med personopplysninger og CV slik at det blir lettere for arbeidsgivere å kontakte meg for en jobb. Det som var litt ydmykende var å stå der på trappen sammen med de andre NAV-erne, (haha) mens biler kjørte forbi og glante på oss. Jeg bare stod der inntil veggen og håpet at ingen trodde jeg var en av de late ungdommene som prøver å få meg noen kroner uten å jobbe. Jeg tror alle som kjenner meg vet at jeg er veldig hardtarbeidende både på skole og arbeid, og det verst tenkelige for meg ville vært å gå hjemme uten hverken jobb eller skole.

 Etter dette dro jeg rett hjem, ringte opp noen telefonnummere jeg hadde fått tips om, får så å hive meg ut døra med CV-ere og søknader på armen. Fikk levert søknad på tre butikker idag og jeg er ganske fornøyd med det. Fikk også søkt studie til høsten så da er den også i boks. Jeg må si jeg har vært veldig bekymret og stresset over situasjonen jeg så plutselig befinner meg i. Imorgen blir det runde nummer to; Ned til byen med resten av søknadene og ringe opp igjen noen avdelingsledere.

Jeg skal forsøke å bli flinkere på å oppdatere her, og jeg blir jo litt mer motivert når jeg ser at jeg har noen få faste lesere som kikker innom hver dag, hihi.

Men ja, ellers går det jo greit og jeg holder motet oppe. Jeg lever etter: When the going gets tough, the tough gets going. ;)

 

#Mobilkamera kvalitet

Publisert: 17.03.2014 @ 21:03 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 10
hits