Kategori: J'aime

Min favoritt hunderase

Når sant skal sies har jeg aldri i mine snart 20 år sett på meg selv som et hundemenneske. Jeg har alltid følt meg litt rar ang. dette, fordi alle rundt meg elsket hunder. Nå forstår jeg at grunnen til dette var fordi jeg enda ikke hadde sett min drømmehund! Det viser seg at jeg er litt "kresen" når det kommer til hunderaser, og det er svært få hunder jeg virkelig synes er søte. Vel, slik begynner min forelskelse for samojed rasen:

Jeg stod på bussplassen hjemme i Sandefjord og ventet på noen en kveld, da naboen lenger ned i gaten hvor jeg bor kom traskende med en nydelig hund i bånd. En passelig stor, men majestetisk hund med et stort smil. Jeg har aldri sett hunder som virkelig kan smile, det var som å se et menneskeansikt! Jeg smeltet helt der jeg stod, og klarte ikke å stoppe å "åååhe". Jeg som til og med har vært redd hunder, som aldri har reagert slik på en hund før ble sjokkert over min egen reaksjon. Fra den dagen av har jeg forsøkt å finne ut av hva denne hunderasen het, samt stalke den opp på google og youtube.

Hellan, er den ikke nydelig??

"Samojedhund er en robust, energisk og aktiv hund som passer best i en familie som er glad i mosjon og lange turer i skog og mark, sommer som vinter. Som type er den selvstendig, selvsikker og rolig, men rasen er kjent for å skjelle mye og ofte. Den er tillitsfull og snill, men trenger en tydelig leder som kan gi den fast dressur og som har stor tålmodighet og kjærlighet å gi tilbake. Denne hunden passer ikke i en liten leilighet, men trenger å få være mye ute hele året rundt." (hentet fra rasehund.no)

Hvis jeg noen gang skal få hund, så blir det denne. Jeg er fullt klar over at jeg må ha tid, økonomi og motivasjon før dette skjer. Jeg er veldig nøye på at jeg skal lese meg godt opp og lære meg om hunderasen før jeg anskaffer den. Det er viktig å vite hva den er avlet opp til, hvor mye mosjon den trenger og selvfølgelig personlige egenskaper. Jeg håper du blir min en dag, vær så snill!

Hva er din favoritt hunderase?

Publisert: 15.01.2014 @ 23:10 Kategori: J'aime Kommentarer: 21

Alt det fine

jogge barbeint på stranden.overhøre at noen sier noe fint om deg.fuglekvitring om våren.blå himmel uten en eneste sky.kaffe til frokosten.en god latter.en klem.et smil.god hjemmelaget mat.konfekt.når noen sier at de elsker deg.når du sier at du elsker noen.når håret ligger perfekt.når verden er stille midt på natten.når ingen sier noe.følelsen etter å ha sett en fantastisk film.bake en kake og servere den til noen du er glad i.når du sitter på flyet på vei til ferie.når du leser en god bok.når solstrålene treffer ansiktet ditt gjennom vinduet.når du er ferdig med eksamen.gamle bilder.smil fra fremmede. 

Publisert: 20.12.2013 @ 00:33 Kategori: J'aime Kommentarer: 6
hits