Arkiv måned: januar 2013

gul bil

Jeg tror vi alle husker greia med gul bil, og jeg tror jeg var den eneste som aldri fant det noe særlig underholdende. Altså, det tok jo helt av til slutt, en uskyldig biltur med familien til butikken, en gul bil ble observert og da slo helvete løs. På en idyllisk bussstur hjem fra en eller annen jernalderplass på barneskolen og noen så en gul bil, og før jeg visste ordet av det ble jeg slått huden full av blåmerker.

For å være ærlig med dere fant jeg bare dette bildet meget underholdende og lette etter en relevant tekst. Viser seg at det ikke finnes en relevant tekst til et bilde som dette. Lol.Publisert: 22.01.2013 @ 01:10 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

lykkelig jente

 If you look to others for fulfillment,
you will never truly be fulfilled.
If your happiness depends on money,
you will never be happy with yourself.

Be content with what you have;
rejoice in the way things are.
When you realize there is nothing lacking,
the whole world belongs to you.

- Lao Tzu

Publisert: 21.01.2013 @ 22:35 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

the best things in life


 


 

Publisert: 21.01.2013 @ 22:24 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

inspirasjon


Publisert: 20.01.2013 @ 19:58 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

trening, tips og erfaringer

I et tidligere innlegg hvor jeg skrev om mitt vekttap på 17 kg var det et par som lurte på om jeg kunne utdype mer hvordan jeg hadde gjort dette.

Før jeg kjører på med mine tips er det viktig at jeg understreker at dette riktignok fungerte bra for meg, men det betyr ikke nødvendigvis at det fungerer like bra (jeg kan garantere at hvis du følger "oppskriften" min vil du gå ned, men hvor mye og på hvor kort tid kommer helt an på fra person til person.)

Det hele starter med motivasjonen din. Ta en ordentlig kikk på deg selv og se hva du vil forandre og hvorfor. For meg var det at jeg var lei av de ekstra kiloene, det var en belastning fysisk og psykisk sett. På et fysisk nivå, fordi jeg fikk dårlig selvtillit av hvor dårlig jeg presterte i gymmen og i idrett generelt. På et psykisk nivå fordi jeg følte meg ukomfortabel og dårlig i min egen kropp, og dette gjorde noe med holdningen og lykken min.

Finn motivasjonen:  nå er du lei, nå skal du endelig gjøre det, fordi du skylder deg selv det. Noen gode sider for motivasjon som har hjulpet meg en del er bla. disse to:

http://reasonstobefit.tumblr.com/ og http://new-generations.tumblr.com/

Jeg leste også en del "I form" som er et treningsblad du får kjøpt på Narvesen og de fleste dagligvarebutikker.

Når det kommer til selve opplegget er det ganske basic. Jeg har langt ifra gjort noe nytt og revolusjonerende, jeg har bare gjort det vi alle vet men som mange ikke orker å prøve fordi det er den "harde veien." Ja, det er kanskje den harde veien, men det er også den eneste veien hvis du vil gå ned i vekt og bli der.

Drit i alle dumme dietter, Nokas, Nutrillett og gudene vet hva alle prøver å selge deg for tiden. Dietter er ment for å pågå i en viss periode, du kan ikke leve på supper fra Nokas hele livet, så ved en eller annen anledning må du begynne å spise normalt igjen, og da går du opp igjen i vekt. Dietter er en quick fix som ikke varer, og disse merkene tjener godt på din desperasjon. Vær sterk; gjør det på den ordentlige måten.

Treningen er viktig. Jeg vet at mange sverger til styrketrening, men personlig har jeg aldri blitt noe særlig glad i denne form for trening. Det jeg sverget til derimot, var jogging. Jogging viser seg å være den treningsformen som er mest gunstig ved vekttap, og det kan jeg med erfaring si meg enig i. Jeg begynte å jogge ca. 3 dager i uka, med den kondisen jeg hadde fra begynnelsen av (og tro meg, den var ikke noe særlig å skryte av.) Så hvis du føler at det er bortkastet fordi du ikke orker å holde ut lenge, ikke gi deg! Fra første joggeturen min klarte jeg såvidt å holde ut i fem minutter, mens da jeg var på mitt beste klarte jeg å jogge 40 minutter i strekk; det er en klar forbedring det.

Når det kommer til joggingen er dette viktig:

- Riktig utstyr. Gode sko som passer føttene, klær som passer og puster, som du er komfortabel med. Hvis du er jente, en god sports b-h som støtter godt.

- Riktig underlag. Ikke engang våg å jogge på asfalt, det er en stor belastning for knærne dine. Det beste er myk sand på stranden eller gress, men grus funker og.

- Musikk. For meg er musikken helt nødvendig, jeg klarer virkelig ikke å jogge uten musikk. Finn god musikk med rask rytme som du liker og som inspirerer deg til å løpe.

- Tempo. Begynn veldig rolig, oppvarmingsdelen er gull verdt. Du må ikke spurte på fra første stund, men la kroppen rekke å bli varm og forberede den på den fysiske påkjenningen som skal komme. Husk å jogge i ditt eget tempo, se fremfor deg og ha musikken godt plantet i ørene. Personlig foretrekker jeg å jogge helt alene, slik at jeg ikke blir forstyrret av noen andres tempo.Jogging er litt komplisert, noen hater det, andre elsker det. De som hater det har vanskelig for å se for seg hvorfor noen i det hele tatt kan elske det. Jeg hatet det i begynnelsen, men etterhvert lærte jeg meg å elske det.

Etter som du har jogget mer og mer, øker man naturligvis både tempo, tid og hyppighet. Man jogger fortere, lengere og flere ganger i uka etterhvert. Men dette er ikke noe å stresse med, da dette som oftest tar seg opp naturlig når kroppen er klar for det.

Kosthold

Lite, ofte og sunt. Gjerne 3 timer mellom hvert måltid. En god stor frokost, og husk at frokosten legger hele grunnlaget for resten av dagen. Det er lurt å styre unna sukker her, for hvis dagen starter med sukker har den en tendens til å ende med det og.

Jeg var aldri på noen lavkarbodiett (som dere har fått med meg blir jeg dårlig av ordet "diett") men jeg hadde en liten periode i begynnelsen hvor jeg kuttet betydelig ned på poteter, ris og brød uten å kutte det helt ut.

Når søtsuget kommer: Ha alltid nøtter du liker, tørkede frukt, bær, smoothies o.l for hånden. Bær er en kjempegod erstatning for godteri synes jeg, veldig søtt, veldig godt og veldig sunt. Gjerne lag fruktsalat med masse god frukt og ta på litt mager vanilje kesam.

Det er også viktig å ikke bli helt fanatisk når det kommer til sukker og kalorier. Til tross for å ha gått ned 17 kg var det ikke en eneste gang hvor jeg satt og telte kalorier. Faren hvis man er for streng med seg selv på dette området, er at man til slutt sprekker. Man sier jo at når man går en viss periode uten godteri forsvinner suget, og dette stemmer, til en viss grad. Det som skjedde meg meg var at godterisuget gikk over, (dette var en ekstrem periode hvor jeg ikke spiste godteri i det hele tatt) men til gjengjeld smalt dette tilbake på meg, en dag sprakk jeg helt og stappet i meg alt av godteri jeg fant. Dette var kroppens måte å si at jeg hadde vært for streng. Vi mennesker trenger tross alt både surt, søtt og salt. For all del, kutt ned på godteri, bare ikke overdriv. En dag i uka burde holde, gjerne lørdag, hvor du unner deg selv litt sukker. Bare prøv å begrense inntaket, og hold godteriet i helgen, ikke la det gå utover hverdagen.

Jeg spiste mye frukt, nøtter, grønnsaker og små hyppige måltider da jeg gikk ned i vekt. Jeg drakk mye vann, jeg kuttet helt ut all form for brus (noe jeg ikke savnet ettersom jeg egentlig aldri var noe særlig fan av brus, det ble heller bare en vane i helgene.)

Greia er at jo mer man trener, jo mindre blir søtsuget og man blir mer gira på å spise sunt.

Hvis noen lurer på et typisk treningsopplegg så trente jeg faktisk senest istad og det var slik det foregikk:

25 min jogg uten stopp på tredemølle.

knebøy (knær) 2 sett med 2x 12 repetisjoner

utfall (bein og rumpe) 2 sett med 2x 12 repetisjoner

benkpress (armer og bryst) 2 sett med 2x 10 repetisjoner

nedtrekk (rygg) 2 sett med 2x 10 repetisjoner

sit ups 30 repetisjoner på rappen

tøy ut!!

Jeg sa tidligere i innlegget at jeg ikke likte styrketrening noe særlig, men jeg har lært meg å like det litt i det siste, det har jo mange fordeler det og. Forbrenningen øker betraktelig, musklene vokser og man blir fastere i kroppen.

Om det er noe mer noen lurer på, feel free til å spørre i kommentarfeltet! Håper dette var til noe hjelp. :-)

 

Publisert: 14.01.2013 @ 19:29 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

denne kjolen
Kom over denne på lookbook.nu, ååh for en kul kjole! Egentlig ikke min stil engang, men denne digget jeg.

Publisert: 13.01.2013 @ 20:27 Kategori: Blogg Kommentarer: 15

lookbook.nu på søndag
Publisert: 13.01.2013 @ 20:21 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

nailsPrøvde å fikse neglene igår kveld, og er en smule stolt av resultatet. Jeg som egentlig suger til å legge neglakk!

Ellers var helgen min veldig fin, litt jobb og mye venner. :-)

Publisert: 13.01.2013 @ 15:10 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

hvis du noen gang tar livet for seriøst.......husk at vi er en gjeng aper på en bitteliten kule midt i et uendelig univers.

 

Publisert: 12.01.2013 @ 16:08 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

ego

I det siste har jeg blitt veldig obs på at jeg egentlig er veldig egoistisk. Dette bildet for eksempel demonstrerer hvordan jeg er i sengen, hehe.

Ikke bare det, jeg tar alltid dyna for meg selv slik at kjæresten må gå å finne et teppe, lol.

Jeg hater å dele mat/godteri med folk, fordi jeg er en skikkelig matmoms og har en enorm kapasitet til å spise opp alt selv.

Jeg forventer alltid at andre skal flytte seg for meg eller vike unna når det oppstår en liten "kollisjon" i gangen på skolen.


 

Publisert: 12.01.2013 @ 16:04 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

aller à Paris

Hvis det er noe jeg må før jeg dør, så er det å dra til Paris.

Publisert: 11.01.2013 @ 15:23 Kategori: Blogg Kommentarer: 10

lookbook på fredag
Publisert: 11.01.2013 @ 15:05 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

home is whenever i'm with you

Skal ikke klage på å bare ha hatt en økt idag, og rett etter den økten dro vi ut og spiste lunsj som en liten feiring til Vanja som er blitt 19 år. Det er rart, om to år er jeg 20 år. Halvveis til 40, har alltid følt at når jeg er 20, da er jeg virkelig voksen.

Jeg kjenner jeg er skikkelig rastløs for tiden, jeg vil bare reise ut et sted. Det trenger ikke være så langt, eller så veldig lenge. Enten et kort opphold i Syden, eller en helg i en storby. Det hadde bare vært så perfekt, jeg kjenner meg så lei av Norge og Sandefjord og det kalde været. Jeg har et veldig flott liv, men av og til blir man litt lei av rutinene, stå opp, gå på skolen, hjem, lekser (eventuelt jobb), legge seg igjen. Det er en syklus man fort blir lei og som fort kan virke meningsløs. 

 

Publisert: 11.01.2013 @ 14:47 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

ned 17 kg

Sommeren 2011 begynte jeg å trene ordentlig, eller nærmere bestemt; jeg begynte å jogge. Det begynte med tre ganger i uka, og utviklet seg til hver eneste dag. Jeg begynte fra å bli andpusten etter fem minutter til å holde på uten å stoppe i førti minutter. Jeg byttet ut godteri med bær og frukt, og spiste mindre og oftere. Alt det vi vet vi skal gjøre for å gå ned i vekt, men som alle ser ut til å slite med. Alle vil bare finne en snarvei, og mediene kryr av 30 days og "slik blir du slank uten å trene."

Dette er egentlig et innlegg jeg har villet skrive lenge, fordi det må være en av de mest drastiske endringene i livet mitt, og det er jo en veldig stor endring. Det er som et rus å gå ned i vekt, du blir rusa for hver kilo og gira fordi du ser fremgangen. Veien dit er hard, men du blir så stolt av deg selv, og du har det så bra med kroppen og sinnet når du er i god form og spiser sunt, det er virkelig verdt det fremfor sjokolade og en usunn livsstil.

Det er morsomt at så utrolig mange rundt meg har sett og kommentert resultatene. Jeg har fått høre lenge at jeg har blitt så fin og slank, og flere har spurt meg hva jeg har gjort. Da sier jeg sannheten:" Trening og sunt kosthold." og noen ser litt forbløffet på meg, som om de forventet seg et hemmelig revolusjonerende triks ingen vet om.

Til sammen har jeg gått ned 17 kg. Ingen slankeprodukter, ingen spiseforstyrrelser, ingen personlig trener, bare meg, alene.

Det er utrolig mange gevinster ved å ha gått ned i vekt. Selvtilliten og selvfølelsen min er veldig bra, jeg er fornøyd med kroppen min og utsendeet mitt generelt. Jeg føler at jeg mestrer hverdagen bedre med godt overskudd. Mest av alt er jeg veldig stolt av meg selv og hva jeg har oppnådd på egenhånd, jeg kjenner meg sterk. Fordi alle som har gått ned i vekt vet hvilken hard jobb det er, og man må være sterk for å fullføre et sånt prosjekt.

Men til et visst punkt må man bare innse at trening kommer man ikke utenom. Det finnes ingen snarveier når det kommer til vektnedgang, og alle disse dumme slankeproduktene funker der og da, men så hva? Man kan ikke leve på nutrillett hver eneste dag hele livet, etterhvert må man begynne å spise normalt mat igjen og da går man bare opp igjen.

Hele hensikten med å skrive dette innlegget er å understreke viktigheten av trening. Jeg er så utrolig lei av å høre om slankedietter og kjappe dumme løsninger. Trening, folkens!

Publisert: 10.01.2013 @ 21:25 Kategori: Blogg Kommentarer: 27

cæurPublisert: 09.01.2013 @ 20:00 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

.

Jeg er ærlig talt litt rørt over at det faktisk finnes mennesker som leser denne bloggen når jeg så og si aldri blogger, pluss at den er veldig lite interessant da.

Sannheten er at jeg har et flott liv selv om jeg i små øyeblikk klarer å innbille meg selv om at det ikke er det. For tiden tenker jeg mye på kjæresten, skole, jobb og fremtiden. Etter å ha hatt kjæresten her i hele jula dro han ista, og det føles mildt sagt ikke bra. Skal spare dere for klisjéer om mitt knuste hjerte, (da det ikke er knust, men bare litt bristet) og heller gi dere en sensurert kortversjon av det hele. Men jeg må si at det ikke blir gøy å sove alene igjen.

Jaja, da får jeg bare være en sånn jente som klager over savnet sitt tar bilde av seg selv og kjæresten på bloggen. Jeg er litt klisjé da, men jeg trives med det.

Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg bestemte meg for å skrive det her, men håper noen av dere fant det interessant. (Jeg vet at de få faste leserne jeg har er kjente så da vet jeg at dere er ekstremt interessert i livet mitt, he he.)

Og bare for å ikke avslutte så kjedelig og kjærestete, så drømte jeg at jeg jobbet på Narvesen i natt. Pluss at jeg var gutt. Og blond. Og homofil. He he.

 

Publisert: 08.01.2013 @ 22:41 Kategori: Blogg Kommentarer: 0

i hope there are days where youPublisert: 08.01.2013 @ 22:32 Kategori: Blogg Kommentarer: 0
hits