Arkiv måned: januar 2014

Det store pakkeprosjektet

Jeg har nettopp oppdaget et nytt verdensproblem: Å pakke én koffert på 23 kg som skal holde til et halvt år. Problemet startet med min tomme lommebok (billig flybilett som ikke tillater mye bagasje) samt Widerøe sin dårlige deal for unge fattige mennesker. Så rett og slett: Fattigdom.

Neida, det er ikke så ille. Jeg kommer jo tilbake til Stavanger på besøk og kan ta med meg en gedigen koffert hjemmefra, og Kent kommer jo og besøker meg så da kan han alltids ta med seg noen av mine ting. Uansett, jeg har jo ikke såå mange klær, men som jente har jeg jo mer enn jeg trenger, og jeg overvurderer alltid hvor mye klær jeg faktisk trenger på både ferier og hjemreiser. Resultatet blir at jeg tar med meg masse unødvendig skrap. Den parfymen jeg ikke har brukt på to måneder? Den tar vi med, i tilfelle jeg får en syk trang til å lukte av friskt eple. Den kjolen jeg aldri bruker? Den får jeg nok bruk for, en vakker dag. Problemet er at det dere ser på bildet ovenfor kun er klær og undertøy, så gjenstår ladere, PC, iPad, sko og jakker. Rett og slett det verste og det som tar mest plass, det skal jeg få plass til nå.

Jeg er med andre ord ingen strategisk pakker, så hvis noen pakkeentusiaster har noen gode pakkeråd så vet dere hvor kommentarfeltet holder til!

Publisert: 29.01.2014 @ 15:33 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 16

Til håret ditt

Jeg er såå fornøyd med dette settet som jeg fikk av bestevenninna mi til jul! Merket er Biosilk, og inni pakken finnes fire produkter: 1) Silk Therapy Shampoo, 2) Silk Therapy Conditioner, 3) Silk Therapy hårkur, 4) Silk Therapy Finishing spray (rett og slett hårspray.)

Jeg synes disse produktene er kjempegode på mitt hår. Jeg har jo krøller, og de fleste som har krøller får dessverre litt tørrere hår. Disse produktene er spesiallaget for normalt og tørt hår, og spesialiserer seg på å fukte og gi glans, og den jobben synes jeg blir gjort. Produktene beskytter også mot UV stråling. Siden dette var en gave aner jeg dessverre verken pris eller hvor den ble kjøpt, men det er jo bare å søke opp merket "Biosilk" så finner dere nok mye rart. Jeg synes særlig hårkuren funket kjempebra på mine krøller, håret ble mykere og mer glansfullt, anbefales! 

Publisert: 28.01.2014 @ 23:03 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 12

Å slutte på et studium

Som jeg har skrevet om tidligere har jeg nylig sluttet på studiet mitt her i Stavanger. Å slutte på et studium er en ganske stor og vanskelig avgjørelse, og det er mye som må tas hensyn til. Jeg ser ikke meg selv som den typen som gir opp lett, eller som ikke takler utfordringer. Jeg har alltid vært vant med å jobbe hardt på skolen, jobb og trening. Derfor har jeg vært redd for at noen skulle tro at jeg slutter fordi jeg synes det ble for vanskelig, at jeg rett og slett bare ga opp fordi det var for hardt.

Men svaret er ganske enkelt: Det var bare ikke noe for meg. Jeg klarte meg ganske fint på eksamen, fikk C og B, så det var nok ikke vanskelighetsgraden men mangelen på interesse som førte meg til denne avgjørelsen. Jeg forsøkte å se for meg å jobbe som journalist, og tanken var rett og slett frastøtende. Første skoledag følte jeg meg feilplassert  i klasserommet, alle satt der med oppglødde ansikter og gledet seg til det nye året mens jeg hadde vondt i magen. Det er ikke normalt å grue seg til skolen, ved mindre man ikke føler seg feilplassert av en eller annen grunn. Jeg tenkte en stund gjennom dette, etter å ha vurdert det flere ganger før jul. Jeg pratet med en studentveileder som mente jeg måtte lytte til meg selv og gjøre det jeg hadde lyst til. Hun fikk meg også til å innse at det å slutte på et studium ikke er noen skam eller nederlag. Jeg vet ikke, jeg tror det bare er naturlig å føle seg litt "mislykket" når man slutter på et studium. På en måte følte jeg det slik, men på en annen måte har jeg veldig god selvtillit når det kommer til egne evner. Jeg vet at jeg er flink på skolen, og jeg vet at hvis jeg bare får sjansen til å gjøre noe jeg brenner for så kan jeg gjøre det knallbra.

Reaksjonene fra venner og familie var helt fantastiske; absolutt alle har vært veldig forståelsesfulle og støttende, selv enkelte som jeg trodde ville reagere negativt, hehe. Det er ekstra hyggelig når vennene mine forteller meg at de savner meg og ønsker meg hjem, det betyr så mye for meg! Jeg blir helt rørt her jeg sitter når jeg får høre sånne koselige ting. Jeg har også vært på cafe med ei venninne fra klassen, og hun er garantert den personen jeg kommer til å savne mest fra skolen. Det er bare så hyggelig å høre at jeg kommer til å bli savnet, og at noen setter pris på deg. Etter å ha vært med henne idag følte jeg meg plutselig mye lettere til sinns, og jeg kan ikke være annet enn takknemlig for de flotte vennene og den flotte familien jeg har!

Det er vanlig å være i tvil, og det er vanlig å velge feil studium. Å si at du har valgt feil er ingen skam, det er en helt ærlig sak. Det viktigste er at du lytter til hjertet (og magen i mitt tilfelle, hehe.) og still deg selv spørsmålet: "Vil dette gjøre meg lykkelig?" For meg var svaret på dette spørsmålet "nei", når det kom til studiet mitt. Det har vært litt tungt, men også en stor lettelse å slippe et studium som var feil for meg.

Jeg forsøker å se positivt på dette: Nok en erfaring å lære noe av. Jeg vet at jeg hadde angret hvis jeg ikke hadde prøvd ut studiet, og nå vet jeg at det ikke var noe for meg.Publisert: 28.01.2014 @ 03:12 Kategori: Blogg Kommentarer: 19

Summer moved on

Det er så typisk meg å begynne og elske gamle sanger flere år etter at alle andre har hørt dem, haha. Denne hørte jeg ved en tilfeldighet på radioen, og nå får jeg ikke nok av den. Den er veldig melankolsk, men samtidig veldig fin synes jeg. Alt jeg vet er at jeg liker veldig godt å høre på den, den gjør meg trist og glad på samme tid.

 

Publisert: 28.01.2014 @ 02:20 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

Land jeg har besøkt

Jeg fikk lyst til å dele bilder fra noen land jeg har besøkt gjennom livet mitt. Jeg har aldri vært utenfor Europa, men til gjengjeld har jeg vært i ganske mange land i Europa. Landene jeg har besøkt i mitt liv er: Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Østerrike, Ungarn, Kroatia, Serbia, Italia, Frankrike, Hellas, Bulgaria, Slovenia, Polen og Monaco.
Her har dere noen bilder fra noen av landene jeg har besøkt:

Bologna, Italia


Amsterdam, Nederland


Bremen, Tyskland


Burgas, Bulgaria


Nice, Frankrike


Rimini, Italia


Rhin og Mosedalen, Tyskland


Corfu, Hellas

 

Hvilke land har du besøkt?

Publisert: 26.01.2014 @ 16:51 Kategori: Blogg Kommentarer: 20

Gratis bilderedigering på nett

 

(ikke redigert)                                                                                                (redigert)

Jeg har lenge lett etter et bra bilderedigeringsprogram som er gratis og som kan brukes fra nett. Før brukte jeg picnik og picassa, men begge disse forsvant dessverre. Jeg pleier sjeldent å redigere bildene mine, fordi jeg foretrekker at dere skal se meg akkurat som jeg ser ut, føler at det blir litt "juks" å redigere bilder, deet blir som å pynte på virkeligheten. Som dere kanskje ser på det redigerte bildet er jeg brunere, huden ser "glattere" og mer feilfri ut, og genseren er enda mer rosa, hehe. Det er jo litt morsomt å bare leke seg litt og se hvordan man kan se ut med litt triks og miks, men jeg ville aldri endret for mye på meg. F.eks synes jeg det er å gå litt langt når man skal begynne å fjerne ting ved seg selv, f.eks kviser og andre "skavanker". Jeg mener jo at alle skal gjøre som de føler for, men personlig har jeg ikke lyst til det. Jeg tenker sånn at jeg vil at dere skal se hvordan jeg ser ut, sånn som jeg virkelig ser ut, slik at ikke folk skulle få sjokk når de så meg i virkeligheten, haha.

Vel, poenget er at bilderedigeringsprogrammet som er brukt her er pixlr.com, en veldig god side. Check it out!

Publisert: 25.01.2014 @ 18:48 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 14

Jeg har fått jobb!

Som tidligere nevnt har jeg sluttet på studiet mitt her i Stavanger, og planen har vært å skaffe en jobb før jeg eventuelt begynner på noe nytt til høsten. Husleia må jo betales selv om jeg bor hjemme, siden jeg bor sammen med min kjære her. For noen uker siden kontaktet jeg min gamle sjef på Spar hjemme i Sandefjord for å høre om det var en mulighet for å jobbe der igjen, og nå fikk jeg ja! Jeg skal jobbe masse fremover, og jeg gleder meg veldig. Har ikke ord på hvor mye jeg hater å slenge rundt hjemme og ha fri, jeg trenger å rutiner og jeg trenger å gjøre noe meningsfullt.

Er så lykkelig akkurat nå, dere aner ikke hvor mye jeg har bekymret meg for dette med jobb. Det blir kjempekoselig å komme hjem igjen og jobbe på gamle jobben, jeg kjenner jo jobben så godt og mange av kundene, og det blir herlig å tilbringe tid med venner og familie igjen.Publisert: 25.01.2014 @ 17:47 Kategori: Blogg Kommentarer: 29

Hvorfor jeg elsker Oslo

Hele mitt forhold til Oslo begynte da min storesøster flyttet dit for å studere. Jeg husker fortsatt hvor spent jeg var da jeg satte meg på Timeekspressen og skulle se hovedstaden for første gang på ordentlig, jeg må ha vært rundt 12-13 år. Jeg husker at storesøster stod på bussterminalen og viste meg rundt i denne store travle byen, og første gang jeg kjørte med t-banen. Storesøster spurte meg hva jeg synes om å kjøre t-banen, men jeg var egentlig ltit skuffet; det var jo akkurat som et tog jo!

Min storesøster bodde på Grønland, et sted som har dårlig rykte på seg for å være Oslo's ghetto. Ja, det er mange innvandrere der, men siden jeg er halvt utenlandsk selv følte jeg ikke at det var noe biggie. Grønland var faktisk et ganske koselig sted, og selv de stusselige studentboligene hadde sin sjarm. En dag da jeg og storesøster skulle ta t-banen inn til byen, opplevde jeg det som skiller Oslo fra mange andre norske byer: De fargerike personene. Plutselig hørte jeg en lav hvisking fra vognen bak oss, og da jeg snudde meg så jeg et kvinnfolk som satt og snakket med seg selv, veldig oppglødd. Da vi kjørte inni en tunnel hadde denne kvinnen bestemt seg for at hun skulle av toget, og det her og nå! Jeg må si at jeg ikke klarte å holde latteren inne da hun forsøkte å sparke inn døren mens toget kjørte i full fart med tunnelvegger på begge sider. "Lukk opp døra, jeg skal av her!" ropte hun sint med et vilt blikk. Den eneste erfaringen jeg hadde med slike mennesker var fra "Gal kjerring på buss" Youtube filmen, og dette kvinnemennesket var skremmende lik. Det er liksom på kollektiv transport disse menneskene samles og blomstrer, haha.

Til tross for en del skrullinger, en t-bane som ikke levde opp til forventningene og et lavt studentbudsjett forelsket jeg meg i denne rare byen. Det er rart, de fleste sandefjordinger kan ikke fordra Oslo, de synes det er en stor og masete by, tror jeg. Men jeg liker storbyer, og jeg liker å være der det skjer. Jeg liker å gå nedover Karl Johan og være omgitt av mennesker, gatemusikanter og kanskje se et demonstranttog inninmellom.

Og husk; møter du på noen slike skrullinger på kollektiv transport, bare se på det som gratis underholdning!


St.Hanshaugen er veldig fint synes jeg.

Publisert: 25.01.2014 @ 12:59 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

Tips til deilig lunsj

Jeg elsker Wayne's Coffee, og da særlig kaffen og mozarella bagelsene. Men istedenfor å kjøpe bagels der hele tiden, (som blir veldig dyrt i lengden), bestemte jeg meg for å bare lage dem hjemme idag. Du trenger: mozarella, tomater, rød salat, naturell kremost fra Tine og bagels (gjerne ferske, men fryst funker også). Alt du trenger å gjøre er å dele bagelen i to, smøre på kremosten og dandere med salat, tomat og mozarella. Vi valgte å varme dem litt i ovnen slik at mozarellaen smeltet, og det ble utrolig godt! En fantastisk god lunsj som garantert vil bli lagd flere ganger her i hus.

Bon appetitt, folkens! ;)

Publisert: 24.01.2014 @ 18:29 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 9

Sverd i fjell

Idag fant vi ut at det er et monument som heter "Sverd i fjell" ute på Madla! Det er tre sverd som er stukket ned i fjellet: den første representerer den seirende kongen og de to andre symboliserer de to tapende småkongene. Hele monumentet står til ære for Harald Haaragre som samlet Norge til ett rike. Sverdene er satt ned i fjellet som et symbol på at de ikke skal brukes igjen, altså et fredssymbol.

Sverdene var mye større enn jeg trodde, og de så så majestetiske ut slik den lave solen traff dem. Det er kanskje ikke tydelig på bildene men det blåste noe helt forferdelig, vi snakker mini storm altså! Håret mitt ville ikke samarbeide og havnet i ansiktet mitt, så da sjanglet jeg rundt som en fyllikk med hår i ansiktet og klarte til og med å miste kameravesken min, haha. Uansett, jeg ble ganske fornøyd med bildene, og gøy å dra ut å gjøre noe nytt!

Publisert: 24.01.2014 @ 17:43 Kategori: Blogg Kommentarer: 13

Jeg går på spinning

Lol, og jeg så faktisk Admiral P på St.Hans aften i Sandefjord, og jeg gikk rett forbi han, stakkars. Her har dere hvertfall en liten godbit før sengetid, og kanskje en ny treningssang, hva vet jeg.

 

Publisert: 23.01.2014 @ 23:23 Kategori: Blogg Kommentarer: 11

Husker du denne?

De sang plutselig denne på Glee, jeg hadde helt glemt den! Den er så fiin.

 

Publisert: 23.01.2014 @ 13:33 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant

Filmen med den lange tittelen er svensk og basert på en bok. Hovedpersonen Allen, fyller 100 år, men til aldershjemmets store fortvilelse bestemmer han seg nettopp på denne dagen for å klatre ut gjennom vinduet og stikke av. Vi får stadig se tilbakeblikk fra Allens spenningsfylte fortid, og hans store lidenskap går gjennom filmen som en rød trå; å sprenge ting. Det viser seg at Allen har møtt store politikere og kjendiser gjennom sine år, og han har uten å være klar over det selv kommet med store bidrag til historien.

Filmen er spennende og utrolig morsom på samme tid. Hele salen lo i takt, og jeg kan ikke huske å ha ledd så godt på lenge! Filmen ga meg en Forrest Gump følelse, og jeg anbefaler alle som ønsker seg en god latter å se den.

Denne får terningkast 5 av meg. Bra underholdning, og svenskene kan lage film!

Publisert: 22.01.2014 @ 21:41 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 15

Jeg savner hjemme

Mens jeg skriver dette innlegget ligger kjæresten inne på rommet og sover, men jeg får ikke sove. Jeg har lenge hatt hjemmelengsel, og det er noe jeg tenker på ofte. Jeg ringer heller mamma, pappa og storesøster en gang for mye, og jeg forteller dem mer enn gjerne hvor mye jeg savner dem. Vennene mine også, mine kjære Sandefjordsvenner! Jeg savner dem alle sammen, og jeg savner å bo hjemme og bare ha det trygt og godt.

Dette blir et litt barnslig klageinnlegg, men det får så være. Jeg savner virkelig å være barn, jeg føler meg som et gammelt menneske på film som hører barnelatter og som begynner å tenke tilbake i tid. Fy søren så fint jeg hadde det! Så mange fine leker, så omsorgsfull familie og gode venner i nabolaget. Så deilig det var å være liten og søt, og hvor dagens største problem var hvilken lek som skulle lekes. Nå som jeg er blitt stor og stygg (haha), synes jeg problemene bare strømmer på: Hva skal jeg gjøre med livet mitt? Hva skal jeg studere? Hva skal jeg jobbe med? Hvordan skal jeg betale husleien? Hva skjer med helsa mi?

Uff, dette ble et litt personlig syteinnlegg, men jeg vil dere skal vite at jeg ikke har det fælt. Jeg har det ganske greit, og jeg vet at det jeg føler for tiden ikke er verdens undergang, og heller er det ikke langt på nært så ille som mange andre mennesker føler hver dag. Jeg er inne i en litt spesiell periode hvor det skjer mye forandringer i livet mitt, og det er greit, sånn er det. Jeg skal finne en måte å takle det på!

Fordi dette innlegget ble fylt med klaging og nostalgi ble det naturlig å legge ved et gammelt bilde av meg. (fra to år siden ca.?)


 

Publisert: 22.01.2014 @ 02:07 Kategori: Blogg Kommentarer: 16

Tar du ansvar?

Her om dagen begynte jeg å tenke på alle de sakene som var oppe i media for 3-4 år siden (om jeg ikke husker feil.) Det kom frem at flere vestlige bedrifter drev med barnearbeid. Bla. H&M måtte svare for at bomullen i deres tøy var produsert av små barn i Usbekistan helt nede i syv års alderen. Disse barna står i bomullsåkerene i opptil åtte timer med en lusen lønn. Når jeg ser for meg verden ser jeg for meg en utrolig skjev fordeling; et slags timeglass hvor Vesten briljerer øverst og vårt skadelige forbruk og grådighet stadig renner ned i hodet på u-landene som ligger nederst og bærer vår byrde.

Dette er så utrolig urettferdig. Jeg kjenner jeg blir sint på disse bedriftene, men mest av alt blir jeg sint på meg som forbruker. Jeg er jo ikke noe bedre, jeg er en svak forbruker som elsker å kjøpe ting og som ikke liker å se sannheten inn i øynene. Da disse sakene kom frem fikk jeg høre om dem i media, men jeg fortsatte å handle på H&M akkurat som de fleste andre. Jeg oppdaget en "Boikott H&M" Facebook side her om dagen, med 200 og noe medlemmer. Jeg begynte å lure litt på om disse 200 virkelig klarte å boikotte H&M, og isåfall ser jeg opp til dem.

Jeg lar meg friste av billige og fine klær, og sånn er det. Men i det siste har jeg begynt å tenke at jeg vil ta litt mer ansvar. Jeg har begynt å bli veldig obs på hva kosmetikkproduktene mine inneholder, fordi jeg vil ta vare på kroppen min. Men kanskje jeg skal begynne å tenke på andres kropper enn min egen, som f.eks de stakkars barna som sliter under uverdige forhold hele dagen?

Fair Trade er et merke jeg har skrevet om her på bloggen før, et merke jeg synes er fantastisk. Det mange ikke forstår er at u-land trenger rettferdig handel. Det hjelper ikke at vi i Vesten pøser på med veldedighetspenger som kanskje havner i lommene på et korrupt styre. Disse menneskene trenger som sagt handel, en rettferdig handel. En rettferdig lønn for arbeidet som blir gjort. Bare slik kan u-landene få en jevn inntekt og klare å stå mer på egne bein. Jeg har absolutt blitt nøye på å kjøpe produkter merket "Fair trade", og jeg vil ikke være den som forbruker mens andre må lide for det.

Det er vanskelig å legge om kjøpevanene helt, jeg vet det. Men jeg synes vi alle skal prøve å gjøre en innsats, og faktisk tenke litt mer over det når vi står overfor valg i butikken. Begynn i det små, og da vil jeg anbefale alle å se etter dette merket:Med mer bevisstgjøring av dette merket tror jeg vi alle kan gjøre en forskjell. Les mer om Fair Trade på deres hjemmeside: http://www.fairtrade.no/om-fairtrade/hva-er-fairtrade/

Publisert: 20.01.2014 @ 23:15 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 10

Vegetar mandag

Jeg har sett at det er blitt en liten trend på blogger rundt omkring å ha vegetarmiddag på mandager, så jeg tenkte å slenge meg på. Vegetar mat er jo godt for både kropp, lommebok og miljø, så det er jo win-win! Jeg har ikke tenkt over det før i det siste, men det har liksom bare blitt en vane å putte kjøtt i alle mulige middager. Men det trenger jo ikke å være sånn alltid, og se så fin pizzaen ble! Det som er så greit med pizza er at du kan putte hva som helst på den, så det er jo i bunn og grunn opp til deg hvor sunn eller usunn den skal være.

Vi har brukt grov ferdigbunn, ferdig tomatsaus, ferske sjampinjong, cherry tomater, grønn paprika, løk, hvitløk og svarte oliven. Toppes med Jarlsberg ost.

Noen flere som har vegetar mandag?

Publisert: 20.01.2014 @ 16:16 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 19

Litt historie og litt teGod formiddag, søtinger!

Kjæresten og jeg kom akkurat inn døren etter å ha gått en times tur i området. Planen var å gå hjemmefra (Hundvåg) til byen, men vi fant ut at det ble en veldig drøy tur i det dårlige været. Jeg er veldig fan av å gå tur i skog og mark, men å gå hjemmefra til byen betyr å gå langs veien med eksoslukt hele veien, og det er jeg ikke så begeistret over. Jeg merker jeg savner Sandefjord klimaet, for jeg vil mye heller ha masse snø enn masse kald vind og bar bakke. Heldigvis kommer jeg hjem om 11 dager (jada, jeg teller ned), og da er det også bursdagshelgen min, gleder meg!

Søndagen tilbringes med nettflix og pukka te, perfekt! Jeg fant ut at jeg har hørt navnet Jeanne d'Arc mange ganger, men jeg vet egentlig ikke hvem hun er eller hva hun gjorde. Da passet det bra at filmen om henne dukket opp i tilfeldig valgte på nettflix, og jeg var tilfeldigvis også i humør til en historisk film. Ha en koselig søndag, alle sammen.

Publisert: 19.01.2014 @ 15:29 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

Deodorant uten aluminium

Jeg var ikke klar over at man puttet aluminium i deodoranter eller at dette var skadelig før noen dager siden. Både kk.no og nrk.no har skrevet om dette (og sikkert mange andre sider også). Aluminium er et metall som i store mengder er giftig, og kroppen vår trenger ikke å få tilført aluminium. Forsøk på rotter har vist at aluminium i store doser skader nervesystemet. Etter å ha lest om dette sjekket jeg min egen deodorant, og den inneholdt aluminium. Søkte deretter opp ordene "deodorant uten aluminium" i søkefeltet på google og fikk opp et forslag fra Apotek1.

Jeg må si jeg er litt lei av å stadig høre om hva våre kjære kosmetikk produkter inneholder, og hva slags skade disse stoffene kan gjøre. Derfor har jeg begynt å lese i innholdsfortegnelser og shoppe mer bevisst fremover. Jeg har allerede vært nøye på å kjøpe parfyme og paraben-frie produkter, og nå har også aluminium havnet på svartlisten min. Dere som leser artikkelen fra NRK vil se at det ikke er noen bevis for at aluminium kan føre til dødelige sykdommer som f.eks kreft, men metallet er tross alt giftig og når det kommer til min helse tar jeg ingen sjanser.

Deodoranten på bildet nedenfor er fra merket Seba Med, og jeg kjøpte denne på Apotek1 til kun 49,-! Det var kun denne og et merke til som ikke inneholdt aluminium ifølge damen som jobbet på apoteket. Ikke bare sparer jeg kroppen min for gift, jeg sparer lommeboken også!

Her har dere kilden min: http://www.nrk.no/livsstil/antiperspirant-kan-vaere-skadelig-1.10974706

 

Publisert: 17.01.2014 @ 20:30 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 11

Er tannlegen så farlig?

Vi hører stadig om det, tannlegeskrekk her og tannlegeskrekk der. Både du og jeg har vært i den situasjonen: vi sitter på et offentlig venterom en mandagsmorgen og kjenner det langt ned i magen. På bordet ved siden av ligger en del magasiner, men alt jeg kan tenke på er hvor mange hender som har tatt i dem før meg. Rundt meg sitter barn såvel som voksne, og alle er like nervøse. I en glasshylle ser jeg en oversikt over brus, iste og vann og antall sukkerbiter drikkene inneholder. Konklusjonen er klar: Drikker du for mye Cola kommer du og tannlegestolen til å bli gode venner de neste årene, og det vil du ikke. Jeg svelger tungt i det jeg går bort til vannautomaten og sluker i meg vannet som om det var en mirakelkur. Kanskje jeg slipper hull nå, jippi!

Da jeg var liten var jeg ikke redd for tannlegen. Edderkopper og mørke rom ja, men aldri tannlegen. Kanskje det har noe å gjøre med at jeg trakk ca. 10 melketenner, jeg ble godt rustet.

Så ble jeg voksen, pysete. Bare tanken på tannlegen ga meg ubestemmelig kvalme og jeg så for meg et sadistisk menneske iført hvit frakk skjult bak et høflig smil. Dette endret seg faktisk, etter mitt siste besøk hos skoletannlegen. Da jeg og kjæresten satt på venterommet (ja, jeg tar alltid med meg familiemedlemmer eller kjæresten, ikke døm meg.), så kom en eldre dame bort til oss (smilende!) og sa: "Er du nervøs? Jeg har akkurat vært der inne, og det er ikke noe farlig! Det er så godt å få det vonde bort." Hun lo litt for seg selv mens hun plukket opp vesken sin og tuslet avgårde. Der og da fikk jeg min egne lille åpenbaring; en helt ny holdning til tannlegen: Det er jo faktisk bare bra å få dritten bort!

Jeg har hørt om dem som svimer av så snart de får rumpa ned i en tannlegestol, og jeg kan ikke akkurat si at dette vil være til stor hjelp for dem, men det var det for meg.

Bildet er hentet fra kk.no. En artikkel som kan være til hjelp for dere som fortsatt sliter med tannlegeskrekk: http://www.kk.no/926254/sliter-du-med-tannlegeskrekk

 

Publisert: 16.01.2014 @ 23:01 Kategori: Blogg Kommentarer: 18

Go pink lips

God kveld søte lesere! Blir så glad av å se på statistikken for tiden. Idag har veldig mange vært innom til tross for at jeg ikke har skrevet noe før nå, så koselig!

Jeg digger denne knæsje leppestiften! Har alltid hatt en liten forkjærlighet for leppestift, i motsetning til de fleste andre jenter her i verden har jeg aldri hatt en stor greie for sko. Denne godbiten er fra The Body Shop (ops: den ser litt lysere ut på bildet enn den er i virkeligheten.) Det står dessverre ikke noe navn på den slik det gjør på Maybeline og andre sine, alt jeg fant var "Made in Thailand." Jaja, det er ikke så altfor mange leppestifter på hyllene hos The Body Shop, så hvis dere skulle falle for denne så tror jeg ikke den blir så vanskelig å finne.

 
 

Publisert: 16.01.2014 @ 20:08 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 12

Min favoritt hunderase

Når sant skal sies har jeg aldri i mine snart 20 år sett på meg selv som et hundemenneske. Jeg har alltid følt meg litt rar ang. dette, fordi alle rundt meg elsket hunder. Nå forstår jeg at grunnen til dette var fordi jeg enda ikke hadde sett min drømmehund! Det viser seg at jeg er litt "kresen" når det kommer til hunderaser, og det er svært få hunder jeg virkelig synes er søte. Vel, slik begynner min forelskelse for samojed rasen:

Jeg stod på bussplassen hjemme i Sandefjord og ventet på noen en kveld, da naboen lenger ned i gaten hvor jeg bor kom traskende med en nydelig hund i bånd. En passelig stor, men majestetisk hund med et stort smil. Jeg har aldri sett hunder som virkelig kan smile, det var som å se et menneskeansikt! Jeg smeltet helt der jeg stod, og klarte ikke å stoppe å "åååhe". Jeg som til og med har vært redd hunder, som aldri har reagert slik på en hund før ble sjokkert over min egen reaksjon. Fra den dagen av har jeg forsøkt å finne ut av hva denne hunderasen het, samt stalke den opp på google og youtube.

Hellan, er den ikke nydelig??

"Samojedhund er en robust, energisk og aktiv hund som passer best i en familie som er glad i mosjon og lange turer i skog og mark, sommer som vinter. Som type er den selvstendig, selvsikker og rolig, men rasen er kjent for å skjelle mye og ofte. Den er tillitsfull og snill, men trenger en tydelig leder som kan gi den fast dressur og som har stor tålmodighet og kjærlighet å gi tilbake. Denne hunden passer ikke i en liten leilighet, men trenger å få være mye ute hele året rundt." (hentet fra rasehund.no)

Hvis jeg noen gang skal få hund, så blir det denne. Jeg er fullt klar over at jeg må ha tid, økonomi og motivasjon før dette skjer. Jeg er veldig nøye på at jeg skal lese meg godt opp og lære meg om hunderasen før jeg anskaffer den. Det er viktig å vite hva den er avlet opp til, hvor mye mosjon den trenger og selvfølgelig personlige egenskaper. Jeg håper du blir min en dag, vær så snill!

Hva er din favoritt hunderase?

Publisert: 15.01.2014 @ 23:10 Kategori: J'aime Kommentarer: 21

Snille mennesker

Jeg føler jeg får litt håp når jeg møter på gode mennesker. Jeg synes det er så koselig når fremmede mennesker som ikke kjenner meg gir meg et smil, åpner døren for meg eller bare småprater. I det siste har jeg opplevd at voksne menn åpner opp døren for meg, noe jeg bare kan huske å ha opplevd i Frankrike tidligere. Kanskje det er noe med Stavanger folket? Hmm. I hvertfall synes jeg det er veldig hyggelig når vi mennesker gjør små ting for hverandre uten å kjenne hverandre. På universitetet hvor jeg går (gikk), er det ei kantinedame som er så skjønn. Hun flyr rundt og smiler og synger og jeg blir så glad av å se at hun virkelig trives på jobben. Mens jeg satt og ventet på kjæresten alene ved et bord kom hun bort til meg, tente et lys og begynte å småprate om alt mulig.

I helgen mens jeg var på Wayne's Coffee og skulle snike meg forbi en lang og trang kø, gikk en av mennene i køen ut på siden for å slippe meg forbi med et stort smil. Det er sånne småting som ved første øyekast kanskje kan virke ubetydelige, men jeg synes det er kjempeviktig. Et annet eksempel er fra biblioteket her i Stavanger, en veldig søt gammel mann som var svært behjelpelig da jeg ikke fikk lånekortet mitt til å funke. Han brukte lang tid på å forklare og hjelpe meg med utlån og skrev ned lånenummeret mitt slik at jeg skulle huske det. Da jeg takket for hjelpen spurte jeg om han ikke tilfeldigvis hadde en pose, og da spratt han opp fra plassen sin og gikk hurtig bort til en kasse hvor han dro opp en pose, holdt den opp for meg og la bøkene mine neddi. Jeg blir bare så rørt når folk gjør litt ekstra, det sprer så mye varme!

Jeg kunne sittet her i hele dag og ramset opp lignende eksempler fra fremmede som har spredd glede, bla. fra min tid som kassedame på Spar med mange koselige kunder. Jeg har en sterk tro på at medfølelse ligger naturlig for alle mennesker, det er en medfødt evne. Jeg håper jeg møter på flere slike hverdagshelter, og jeg håper jeg kan være en selv for andre.Vær snille mot hverandre, folkens!


Publisert: 15.01.2014 @ 20:58 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 15

Kunsten å være lykkelig

I det siste har jeg fått en ny bestevenn: Dalai Lama. For en fantastisk klok mann! Er utro med han på biblioteket mens kjæresten er i forelesning, hehe. Nå som alt er litt usikkert og rett og slett flyter litt rundt trenger jeg litt oppløfting og mening.

Dalai Lamas filosofi er først og fremst buddhistisk, men med innslag som kan minne om vår vestlige filosofi. Boken handler mye om hvordan vår holdning i møte med lidelse og dagligdagse problemer er helt avgjørende for vår egen lykke. Det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det, som det så fint heter. En utrolig vis bok som er skrevet av en amerikansk psykiater og som følger hans private samtaler med Dalai Lama samt foredrag Dalai Lama har holdt for tusenvis av amerikanere. Det er noe med Lamaens vennlige og harmoniske vesen som vekker undring i alle som møter ham; et ønske om et innpass i veien til lykke.

Jeg kan anbefale absolutt alle å lese denne, da den angår alle mennesker. Enten du er buddhist, kristen, muslim eller ateist, så tror jeg du vil være enig i mye av fliosofien som boka presenterer. Som Dalai Lama selv så fint sier det:" Alle mennesker søker lykken." 

Publisert: 14.01.2014 @ 19:14 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 7

Jeg har sluttet

Idag fylte jeg ut slutteskjemaet på resepsjonen på universitetet, og det føltes ganske befriende. De som kjenner meg godt vet at jeg har vært frem og tilbake i hele høst angående valg av studie. Jeg har vært veldig usikker på om studiet har vært noe for meg, og jeg har brukt mye krefter på oppgaver og eksamener i hele fjor. Jeg klarte meg veldig bra på eksamenene, men jeg føler allikevel at dette studiet var feil for meg.

Jeg vet ikke helt hva som skjer fremover nå. Jeg har kontaktet den gamle sjefen min og skal kanskje få lov til å jobbe på den gamle jobben min hjemme i Sf. Hvis ikke det ordner seg så skal jeg søke på jobber her i Stavanger. Jeg tror allikevel at jeg trenger å komme hjem en stund, for jeg har savnet familien min og vennene mine utrolig mye. Før jeg tok denne avgjørelsen var jeg veldig bekymret og synes det var kjempeskummelt og bare skulle slutte. I alle mine år som elev har jeg alltid vært den som har møtt opp på skolen og fått dårlig samvittighet hvis det var noe jeg ikke fikk med meg. I hele fjor var jeg borte fra skolen en dag, så det føles kjemperart å ikke gå til skolen lengere. Jeg føler meg litt fjern, men jeg er samtidig lettet og glad for at jeg ikke trenger å studere journalistikk noe mer. Det er ikke det at faget er noe fælt, det er ganske spennende på sin måte, det bare var ikke noe for meg.

Formen er ikke på topp, men jeg vil prøve å bruke dagene fremover så godt jeg kan. Jeg har begynt å lese bøker igjen, noe annet enn pensum. Jeg vil begynne å trene igjen og jeg vil finne ut av hva jeg vil. Heldigvis er jeg bare 19 (snart 20) og jeg har fortsatt god tid til å finne ut av hva jeg vil bli når jeg blir stor. Jeg vet at jeg hvis jeg finner noe jeg virkelig brenner for, så gir jeg 100 % med en gang.

Det var liksom ikke et bilde som var passende for dette innlegget, så da ble det et fint tilfeldig et. 

Publisert: 13.01.2014 @ 20:06 Kategori: Blogg Kommentarer: 15

2013: Tilbakeblikk

2013 var året jeg ble ferdig på videregående og hvor jeg fikk 6'er på min siste muntlige eksamen. Det var året jeg flyttet sammen med kjæresten for første gang, til Stavanger for å studere journalistikk for min del. Det var det året jeg bodde på andre siden av landet langt borte fra min kjære familie og venner, og det skulle vise seg å bli veldig tungt og uvant i begynnelsen. 2013 var året jeg møtte mange nye mennesker, hvor jeg stanget hodet i veggen utallige ganger men også året da jeg lærte meg å sette pris på de gode og nære vennene og den flotte familien som alltid ventet på meg hjemme. 2013 var fantastisk, vanskelig, ny på godt og vondt, tung og veldig fin. Jeg ønsker 2014 velkommen med nye mål, nye erfaringer og med et lyst syn på hva fremtiden bringer meg videre.

Her har dere et tilfeldig bildedryss. Jeg har ikke tatt meg bryet med å sortere hvilke bilder som ble tatt i hvilken måned, det får bare være!

Fransklassen dro på tur til Nice! og Monaco! En utrolig fin tur jeg aldri vil glemme.

Så var det russ 2013! Jentegjengen brummet bortover til landstreffet i Stavanger, men endte opp med å dytte bilen tidlig om morgenen på vei hjem pga. motorstopp, haha. Uansett var det en veldig morsom tur, og russetiden ble kjempebra med disse folka.

Min kjære Carina og jeg som steiker på verandaen om sommeren, haha.
Den samme sommeren befant kjæresten min og jeg oss på en buss på en fantastisk gresk (og veldig svingete) øy. Min første kjærestetur som levde opp til alle forventninger!

Sommeren suste av sted, og plutselig hadde jeg og min kjære flyttet til Stavanger. Mine første dager på universitetet var spennende, lærerrike og utrolig skremmende, hehe.Min søte kusine og jeg. Så kom tiden jeg hadde ventet på siden jeg begynte på universitetet: Julen! Tre eksamener var vel overstått og Kent og jeg satte oss i bilen og kjørte hjemover. Det var en herlig følelse å ha fri og skulle hjem til nære og kjære. Juletiden var fantastisk fin, jeg kunne ikke bedt om en bedre jul. Mammas mat var som vanlig nydelig, gavene var akkurat det jeg hadde håpet på og jeg har vært omgitt av familie og venner.

Farvel 2013, velkommen inn 2014!

Publisert: 04.01.2014 @ 15:46 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

Anbefaler elektrisk tannbørsteDenne julegaven er jeg veldig fornøyd med! Jeg var hos tannlegen for noen uker siden og fikk for første gang i mitt nesten 20 år gamle liv høre at jeg hadde begynnelsen på et bittelite hull. Jeg ble selvsagt forskrekket, og tannlegen måtte roe meg ned og si at det var så lite at jeg ikke skulle tenke på det. Det er jo litt komisk, men jeg har aldri hatt hull før og har en oppfatning om at det å borre er helvete selv. Jeg spurte tannlegen min (som var utrolig dyktig etter min mening) om hennes mening ang. elektriske tannbørster; Hun anbefalte det og innrømmet at hun selv brukte det, så da ble det fort et ønske på julegavelisten.

Det som er så flott med min nye tannbørste er at selve børsten er liten og rund, ergo er det enklere å komme frem på alle sidene av tennene. Dessuten passer den perfekt for late kvelder hvor du ikke orker å snurre tannbørsten rundt i alle mulige sirkeldanser på egenhånd.

Pluss, etter tannpussen føles det veldig rent og mens du børster vil du nok (værtfall de første gangene) føle deg som tannlegen selv som pusser med et fancy verktøy.


Noen flere som har elektrisk tannbørste?

Publisert: 03.01.2014 @ 23:49 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

En ny start
Godt nyttår søtinger! Jeg har hatt en utrolig fin nyttårsfeiring med gode venner og god vin. Av en eller annen grunn blir jeg uten unntak rød i kinnene så snart jeg får i meg noen dråper alkohol, haha. Anyways, har dere noen nyttårsforsetter? Jeg fikk aldri samlet ned tankene mine angående dette, men jeg vet at jeg har hatt noen punkter klare i hodet. Her har dere noen i allefall:

- Trene 3 ganger i uka

- Tenke mer positivt

- Smile mer

- Le mer

- Være mer tilstede

 - Være mer storsinnet

- Jobbe hardere på skolen og med trening

- Bli så god som jeg kan bli

 

Jeg har hatt det så utrolig fint hjemme i Sandefjord med venner, familie, kjæresten og nydelig mat og aaltfor mye godis, hihi. Det blir tungt å sette seg inn i bilen og forlate alt på søndagen. Stavanger er en fin by, men ingenting kan erstatte hjemme.

 

 

Publisert: 02.01.2014 @ 23:20 Kategori: Blogg Kommentarer: 11
hits