Arkiv måned: januar 2015

Mitt nyttårsforsett: Yoga

 

For første gang i mitt liv har jeg klart å holde et nyttårsforsett og denne gangen synes jeg forsettet mitt var veldig fornuftig; nemlig å gjøre yoga hver dag. Jeg har lenge hatt lyst til å begynne men som med så mange andre ting har jeg ikke fått ræva i gir. Den yogaen jeg utfører er den klassiske yogaen som ble praktisert av inderne for mange tusener av år tilbake. Yoga er en fantastisk ting, og sånn basically så er det strekkeøvelser. Det handler om å få strekt på muskler og sener for å oppnå en smidig fysikk. Jeg som er stiv som en stokk synes alt var kjempevanskelig og hardt i begynnelsen, men hvis du bare legger en innsats i øvelsene så hjelper yogaen deg videre.

Jeg har altså gjort yogaøvelser hver dag i ca 20-30 minutter. Ideelt sett skal man ta yogaen på morgenen og det har jeg holdt meg til. Den gir energi, velvære og en avslappet følelse. Med andre ord en fantastisk start på dagen! Jeg mener at yoga er den viktigste helseinvesteringen man kan gjøre, og det er nok bare enda mer aktuelt i dagens masete samfunn med avslapning.

Personlig har jeg etter ca. 3 uker fått disse gevinstene med yoga: jeg har rett og slett blitt mykere og jeg klarer å strekke meg lenger i hver øvelse for hver gang! Det er så utrolig gøy å se hvor mye fremgang du kan gjøre på kort tid. Jeg kjenner meg generelt sett mer avslappet i kroppen og små vondter har avtatt. Jeg kjenner også yogaens effekt på psyken: jeg føler meg klarere i hodet, mer storsinnet og tolerant, faktisk! Jeg irriterer meg ikke like mye over dumme ting og mennesker.

Så, jeg vil egentlig anbefale alle yoga. Det funker for alle uansett alder og utgangspunkt. Det er ingen unnskyldning at du er stiv, alle har et potensiale til å bli myk!

Hvis noen har noen spørsmål angående yoga så bare skrik ut! Skulle ønske jeg kunne vist dere øvelsene personlig, for det blir veldig klønete å skrive instruksene ned. Men kanskje jeg får samboeren til å ta bilder av meg i de rare stillingene, hehe.

Publisert: 20.01.2015 @ 17:42 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 2

Tilbake til naturen

I går dro jeg og kjæresten på en skikkelig helnorsk tur i skogen! Vi fant ut at det er en stor og fin turløype oppe ved skolen, kun 20 minutters gåavstand fra hybelen vår. Jeg har gnålt om hvor mye jeg har savnet skog og mark og nå fikk jeg endelig oppfylt løftet mitt. Det er virkelig noe med skog og natur, lufta er så ren og alt er så grønt og vakkert. Jeg føler meg så avslappet og i harmoni med meg selv når jeg går mellom høye trær og bruker kroppen på skikkelig vis. Vi er jo opprinnelig fra naturen alle sammen, og derfor tror jeg vi mennesker føler et naturlig kall mot skogen.

Da vi gikk på skogsstien følte jeg meg som et lite barn igjen som var på turdag på barneskolen. Jeg satte virkelig ikke pris på turdager den gangen; da var det ikke annet enn et slit og kalde kjipe pølser. Nå elsker jeg alt som har med skog og natur å gjøre og vi har allerede bestemt oss for å gjøre søndagen til en fast turdag. Jeg føler meg så heldig slik vi bor nå; i en kjempebillig og veldig fin og ny studenthybel. Jeg synes hybelen er akkurat passe, ikke for stor og ikke for liten. Dessuten bor vi like ved Mosvangen, altså et stort vann med en fin tursti. Rett opp bakken har vi universitetet vi går på og denne flotte skogen vi oppdaget i går.

 Publisert: 20.01.2015 @ 17:19 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 6
hits