Arkiv måned: mars 2015

Hvorfor trene yoga

Det er ingen hemmelighet at jeg har blitt skikkelig yogafrelst. Jeg håper derfor at jeg kanskje kan inspirere eller i alle fall informere dere lesere om fordelene ved yoga. Jeg tror noen har en oppfatning om yoga som noe orientalsk og merkelig, og kanskje er dette blitt en trendsak som mange også blir skeptiske til. Jeg håper at hvis du tenker dette, eller hvis du rett og slett ikke har så mye kunnskaper om yoga så kan denne lista med helsegevinster ved yoga hjelpe litt på. Hvis ikke disse punktene gir deg en god grunn til å starte så vet ikke jeg! Så, here we go:

- Blodtrykket senkes
- Musklene styrkes og bygges opp
- Skjelettet blir styrka
- Du blir mer fleksibel og myk
- Du blir rett og slett glad fordi yoga øker serotonin levelen
- Yoga øker forbrenningen og tar av kalorier og gjør deg generelt mer bevisst på å spise sunnere
- Blodsukkeret synker
- Du fokuserer bedre på saker og ting (særlig gunstig for studenter som meg selv)
- Hele kroppen slapper mer av og du blir mer bevisst på nuet
- Gir deg en bedre og dypere søvn
- Styrker immunforsvaret
- Forebygger irritabel tarm syndrom og forbedrer fordøyingsvansker
- Øker selvtillitten
- Holder virus og allergier unna

Kilde: yogajournal.com Og hvis dere nå har lyst til å hive dere uti det: Se videoer på youtube (sikkert haugevis av slike), kjøp en yoga introduksjonsbok eller meld deg på yogakurs på ditt lokale treningsenter.
Mitt råd til nybegynnere er å ta det rolig og prøve deg forsiktig fram på de enklere øvelsene. Og husk: yoga handler ikke om å komme seg opp i helt syke og akrobatiske posisjoner. Den handler om den lille framgangen du gjør fra gang til gang og at kroppen din blir mykere litt og litt til du klarer å strekke deg enda lengre. Lykke til!

Bilde: google
Publisert: 24.03.2015 @ 16:58 Kategori: Trening Kommentarer: 9

Nordlys og nynorsk

God kveld i stugo! Då var me allerie midt i uka, og kor digg! Okei, jeg skal roe ned på nynorsken, men man blir faktisk veldig påvirka når det er det man sitter og skriver hele tida. I motsetning til mesteparten av landet (virker det som) så liker jeg nynorsk veldig godt! Synes det er så mye mer levende, mer sjel i det rett og slett. Dessuten så ligger det nærmere dialektene som i sin tur ligger nærmere det norrøne språket vikingene snakka. Ganske kult, hæ? Jeg er i alle fall en forkjemper for nynorsk, og det har jeg blitt etter at jeg begynte å studere det jeg gjør på universitetet hvor vi faktisk går inn i språkets historie.

Uansett, var det noen som så nordlyset i går? Det var visstnok her på Vestlandet, samt Trondheim og lenger nordpå. Vi hadde egentlig lagt oss da vi hørte noen hysteriske franskmenn her på bygget som løp ute og ropte "WOW!" Haha, og akkurat da leste kjæresten på vg nett at det skulle være nordlys i kveld, så da måtte det vel være akkurat det franskmennene var så ivrige på, oog riktignok! Vi slang på oss hver vår jakke og kom oss ut på balkongen. Dessverre var ikke nordlyset veldig klart her vi bor pga. mye belysning men vi fikk faktisk se litt! Dette var første gang vi hadde sett nordlys og vi stod der og måpte som to unger begge to. For et syn! Dessverre var det umulig å få tatt noe bilde av det, det ble bare svart.

I dag har derimot vært en kjedeligere dag, en typisk hverdag kan man vel si. Skole fra 10-14, hjem og suge til seg litt sol på balkongen med en iskaffe for hånden og så kaste seg over bøkene og oppgaven. Men men, livet er fylt med hverdager, og det gjør meg ikke så mye da jeg føler jeg har vært veldig produktiv. Jeg synes det er en god følelse å bruke hodet så det knaker litt for så å slenge seg ned på sofan med en god serie og en kopp te på kveldinga. Nå blir det den faste kveldsøkten med yoga for min del. Vi snakkes seinere, søtinger :)
Slenger med et typisk hverdagsbilde for en student:

Publisert: 18.03.2015 @ 20:35 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 4

God rytme

Hei, alle! Hvordan behandler livet dere i disse dager? Jeg har ikke gitt lyd fra meg her på en stund, men med bloggen er jeg den egoistiske kjæresten som kommer og går på mine egne premisser, haha, okei. Ting som har skjedd siden sist: jeg har blitt yogafrelst (seriøst, dere må alle prøve det, helt fantastisk!) jeg jobber med en hjemmeeksamen som heldigvis skal leveres på fredag, om ikke det så hadde den nok tatt livet av meg. Studiet kommer først for meg, så da går det mye i lange ettermiddager med oppgaveskriving. Jeg har derfor ikke fått vært så sosial som jeg hadde håpet på, men så er jeg fordelen med å bo sammen med noen at du er nokså sosial hver dag egentlig. Til helga blir det mest sannsynlig en tur ut med min aller nærmeste her i Stavanger og to andre jenter, det blir bra! Jeg kjenner jeg har godt av å komme meg litt ut og få nesa ut av pensumbøkene for en stund. Og ellers, er det bare meg som blir superglad av vårlufta som strømmer inn i landet i disse dager? Mmmm, det skal visst ikke mye til før denne jenta blir glad, litt sol og mildere luft så er liksom ting i orden. Vi er så heldige å ha vår egen balkong til tross for at vi bor i studenthybel, for en luksus! Den har faktisk blitt litt brukt i det siste, vi har dratt med oss pledd og kaffekopper ut og selv i gråvær så har vi på trass satt oss ut med jakker og ullsokker, hehe.

Men påskeferie er like rundt hjørnet, folkens. Så hvis det er flere enn meg der ute som sitter midt i en oppgave eller rett og slett bare er sliten av studier eller jobb så hang in there! Jeg kan nesten ikke vente til flybiletten hjem blir gyldig og jeg kan gå lange påsketurer ute på Folehavna og knaske i meg snop fra egget. Og se familie og venner da, seff, haha. Hvordan er været der dere bor?

Publisert: 17.03.2015 @ 21:58 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 1
hits