Arkiv måned: mars 2016

Snarvei til toppkarakterer?

Ofte dukker det opp annonser på facebook som reklamerer med overskriften "Enkle grep for å bli en toppstudent" og under en slik annonse finnes kommentarer i selve annonsen som leser:" Jeg ble sjokkert over hvor enkelt det var!"

Dette, folkens, dette irriterer og provoserer meg. Jeg forsøkte i nysgjerrighet å klikke inn på linken for å se hva disse "enkle" grepene var. Selvfølgelig viste det seg at jeg måtte betale penger for å få denne mirakelkuren. Jeg er veldig sarkastisk nå, men jeg synes jeg har god grunn til å være det. Slike lokke-overskrifter forenkler virkeligheten og kan gi et falskt bilde av hvordan man skal oppnå toppkarakterer på høyere utdanning. Jeg har selv lest gjennom tips på ulike student-sider som fremstilles som "revolusjonerende" og "dette visste du kanskje ikke". Listen er lang, men inneholder punkter som er så åpenbare og velkjente at ordet "nytt" eller "sjokkerende enkelt" ikke passer inn. Tipsene lyder som oftest som følgende: Hold deg i aktivitet! Tren! Spis sunt! Drikk vann! Les mye! Planlegg hvor mye du skal lese! Hold det ryddig rundt deg! o.s.v. 

Jeg har en mistanke om at denne "toppstudent" boka inneholder mye av det samme, altså ingenting nytt under solen. Det som plager meg er at disse annonsene fort kan lure studenter til å tro at det er "enkelt" å få en A. Det er jo bare å gjøre sånn! Neimen så flott da, koden er knekt, framover vil alle studenter få A-er i fleng med enkle grep! 

Jeg kan kun snakke av egen erfaring, men jeg har tross alt gått på universitet i 2 år nå, og jeg har fått en del A-er og B-er så jeg synes jeg er litt kvalifisert til å si noe om kravene til disse karakterene. Min erfaring er at når det kommer til toppkarakterer så finnes det ingen "enkle grep" eller "snarveier". Jo fortere man innser dette, jo lettere blir det å faktisk jobbe skikkelig med skolearbeid. Den eneste (etter min mening) og sikreste veien til toppkarakterer er HARD ARBEID. Dette ble i caps lock fordi jeg synes det er så forbanna viktig å understreke. Det betyr: les hver dag, forbered deg til timer, møt oppp i timer, vær aktiv i timene, still spørsmål, gjerne en gang for mye! Diskuter det du har lært med medstudenter og andre. Dette er så basic, og sikkert kjedelig å lese om, men det er søren meg dette som funker. Du kan godt ha verdens dyreste Mac/PC og verdens knæsjeste fargepenner, men hvis du ikke leser pensum så kommer du ingen vei med disse duppedittene. Du må gjerne trene og spise nøtter og supermat, men det alene gir deg absolutt ikke A. Alle lærer på ulik måte, derfor finnes det ingen "fasit", men de fleste kan nok være enige om at alle må legge en innsats i arbeidet. Om du lærer best ved å skrive, så gjør du det! Lærer du best ved å lytte, så konsentrer deg om å lytte i forelesningene. Lærer du best av å prate om stoffet, finn en kamerat i klassen som du kan prate med. Jeg synes også at forelesningene er gull verdt, da ser du hva foreleser legger vekt på og de kommer ofte med små hint om stoff som kan dukke opp på eksamen. Å være aktiv i timene er også gull, ikke vær redd for å spørre om dumme ting, det er garantert en gjeng andre som sitter og lurer på akkurat det samme. 

Bare for å klargjøre helt til slutt: Jeg sier ikke at du ikke skal låne bøker om tips i forhold til forbedring av karakterer, jeg sier bare at jeg er veldig kritisk til hvordan disse tipsene fremstilles, nemlig som noe "enkelt" du kan gjøre i en fei. Den beskrivelsen stemmer overhodet ikke med mine personlige (eller andre jeg kjenner) sine erfaringer med karakterer og innsats på høyere utdanning. Vær kritisk til ale som mener at de har en vidunderkur eller fasit som er så enkel at du skulle ikke tro det engang. 

Dette er et tema jeg bare måtte få ut, og jeg kunne sikkert ha skrevet en hel bok om det, men foreløpig får det være med et blogginnlegg.

 

Publisert: 09.03.2016 @ 15:22 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 7

Skryt til studentskipnaden

Jeg kan ikke tro at jeg faktisk klarte å legge meg tidlig i går kveld, og stå opp til 08-forelesninga i dag. For dere som er ute i en fast jobb hvor dere begynner åtte hver dag, så forstår jeg at dette høres veldig rart ut, men: Når du ellers i uka har 10 eller 12-forelesninger, så er det veldig tungt å plutselig skulle stå opp til den ene kl. 08. Det fucker jo opp hele døgnrytmen å ikke begynne til like tider. Jeg kan selvfølgelig bare gjøre det til en vane å legge meg tidlig og stå opp tidlig, men det skjer bare ikke. Misforstå meg rett her; jeg elsker å være student, og jeg elsker hvor mye fleksibilitet og frihet det innebærer, men noen dager, sånn som onsdager, suger det litt.

Allikevel skjedde det noe veldig fint i dag: Jeg ble oppringt av studentskipnaden i Stavanger som hadde vært hjemme hos oss og bytta ut komfyren vår. Jeg hadde sendt inn en klage i går kveld, og allerede i dag morges var det fiksa. Jeg er bare så utrolig glad akkurat nå fordi vi endelig kan steke pizza og faktisk regne med at bunnen blir stekt puh, for et liv. Men herregud for en service, jeg bøyer meg i støvet for de folka som virkelig tar tak i ting på kort tid. Ingen byråkrati og lang ventetid her i gården.


Hadde egentlig tenkt til å posere med komfyren, men så langt rakk ikke kamera-skillsa mine. 

Publisert: 09.03.2016 @ 14:45 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 1

Stilen jeg vil ha

Jeg finner stadig ut at min stil ikke passer så godt overens med den typiske "toppblogger-stilen". Det vil si slik jeg ser det: Canada Goose, masse farger, store hvite snickers og dyre vesker. Jeg er ikke komfortabel med å vise mye hud og jeg foretrekker det litt enkelt når det kommer til klær. Når det gjelder meg selv i hverdagen så tenker jeg lite mote og veldig mye praktisk. Jeg går til skolen, og derfor må jeg ha komfortable joggesko. Joggesko er jo ikke det mest sexy skotøyet og passer ikke til en ellers fin og elegant stil. Noen stikkord på den type mote jeg trekkes mot er: beige eller hvite kåper, midjebelter, blazere, perler, grått og  v-hals. Dessverre tillater ikke lommeboka at jeg virkelig dedikerer meg til den type stil jeg ønsker å ha, men disse bildene oppsummerer egentlig min drømmestil: Ren og klassisk!

Sunglasses - Asos // Mustard Roll Neck Jumper - Topshop // Button Down Skirt - Primark N/A online


Flere som føler at de har en definert stil, men at lommebok eller hverdag gjør det vanskelig?
 

Publisert: 08.03.2016 @ 20:10 Kategori: Skjønnhet Kommentarer: 11

Naturens lykkepilleGod formiddag, solstråler! Fy søren for et vær det er i Stavanger nå om dagen, sol fra morgen til ettermiddag. Jeg elsker å stå opp til solstråler som trenger gjennom persienna, naturens lille "ha en dødsbra dag" hilsen, haha. I tilegg fungerer sola på meg som en lykkepille, helt gratis og helt naturlig! Ikke bare det, men vi har alle fordeler av å stikke huet ut i sola i minst 10 min. for å få i oss vår anbefalte dose av D-vitamin, det er i alle fall noe jeg trenger ifølge blodprøver.

Når været er som det er, så er det for engangsskyld ikke sjokolade jeg fyser på, men sunne matvarer! Jeg dro tidligere hjem fra universitet i dag, og jeg skylder på sola som distraherte gjennom vinduene. Det er bare ikke mulig å sitte stille med nesa i boka, og særlig ikke når boka handler om blandingsøkonomi og velferdsbygging i etterkrigstida. Viktig å vite, men ikke akkurat det jeg var i humør til i dag. Så jeg endte opp med en bærepose med de godsakene ovenfor, og nå tenker jeg å ta med meg boka ut på balkongen med et iskaldt glass appelsinjuice, kanskje det gjør susen. 

Hvordan er været hos dere i dag?
 

Publisert: 08.03.2016 @ 14:54 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 2

Hvordan fjerne stress og vonde følelser

Ofte kjenner jeg meg irritabel og stressa. Jeg har kjempelyst til å være blid og sosial, men så blir jeg sur på meg selv hvis jeg ikke føler meg 100 % tilstedet. Det er stadig noe som henger over meg som stresser meg: innleveringer, eksamener, økonomiske ting og annet. Av og til føler jeg at uansett hvor postiivt jeg prøver å tenke, så funker det bare ikke. Noen som kjenner seg igjen? Jeg er litt lei av denne konstante påminninga om at det bare er å "tenke positivt". Som om det er en enkel sak, og som om det tryller bort alt vondt. Jeg mener å ha funnet en langt bedre metode, og jeg har tidligere delt min forkjærlighet for yoga her på bloggen, men jeg får bare ikke nok!

Yoga fungerer for alle, du justerer det etter din egen form og helse, og du kan gjøre alt hjemme på en billig matte fra ebay. Du trenger ikke å holde på lenge hvis du ikke har tid, men det er som oftest slik at de dagene du føler du ikke har tid, er de dagene du trenger yoga mest. Søndager som i dag er for min egen del ganske treige og innholdsløse, og derfor har jeg ingen unnskyldninger for å ikke gjøre yoga. For å få best mulig effekt av yoga skal du konsentrere deg om å være tilstedet i øvelsene, og la alle andre tanker fare bort. Bare lytt til din egen pust, konsentrer deg om å puste dypt og kjenn på din egen kropp i de ulike stillingene. Det kaller jeg terapi! Hvis jeg kjenner meg stressa, sint, deppa, irritert på noen, eller hvis jeg er iferd med å starte en meningsløs krangel: håret opp i en dott og ut med yogamatta med en gang. 

 

Ingen fancy poseringer for min del, jeg gjør det veldig enkelt! Men det fungerer veldig bra for meg. Yoga handler absolutt ikke om å komme ned i syke posisjoner, men om å gjøre så godt man kan og forbedre seg litt og litt.


 

Publisert: 06.03.2016 @ 18:54 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 3

Ingen kontakt med virkeligheten

I to dager nå har jeg gått rundt med en veldig ukjent følelse, eller kanskje sinnstemning er et mer dekkende ord. Jeg skal prøve å forklare det så godt det lar seg gjøre fra et tastatur, i håp om at kanskje noen kjenner seg igjen og får vite at de ikke er alene om det. 

Okei, så det føles noe sånt som dette: Jeg føler det som om jeg lever i min egen lille boble, som om tankene mine er det eneste som eksistere, det eneste som representerer virkeligheten. Alt annet rundt meg blir bare "white noise", det er ubetydelig og ikke virkelig. Jeg kan sitte og obsevere den fysiske virkeligheten, biler som kjører forbi, beina mine når jeg sitter på benken og venter på bussen, men alt føles som fjerne bilder. Menneskene rundt meg, de jeg bryr meg om, de er der liksom ikke på ekte. Jeg ser rett på dem, men det er som om vi eksisterer i to ulike rom. 

Dette er en veldig rar og frustrerende følelse. Som om jeg virkelig mister bakkekontakt, og jeg trives ikke med det. Det føles nesten litt, apatisk. Jeg føler meg likegyldig til saker og ting som jeg vet at jeg bryr meg mye om. Skole, filmer og nyheter. Alt føles bare så utrolig care, som om det ikke angår meg og min virkelighet. Virkelighetsoppfatningen blir med andre ord snudd på hodet. Huff, dette er bare supermerkelig for meg å forklare, og hele greia er jo bare kjemperart. Kanskje var det noen som kjente seg litt igjen, og kanskje er det noen som kanskje vil kjenne seg igjen på et tidspunkt i livet. Heldigvis varte denne rare tilstanden kun i to dager for min del, men det kjentes veldig lenge.  

Publisert: 03.03.2016 @ 19:19 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 2

Hvor mye sminke skal jeg bruke?

Jeg har alltid vært en sånn person som nesten ikke bruker sminke. Jeg begynte ganske seint, først på midten av ungdomsskolen tok jeg på såvidt litt maskara- og det var det. Jeg har bare aldri følt meg så veldig komfortabel med veldig mye sminke, men jeg når jeg ser det på andre jenter tenker jeg ikke noe særlig over det. 

Sminke kan være kjempegøy, og veldig fint. De siste årene har jeg kost meg med sminke, testet ut noen ny produkter i ny og ne, sett tutorials på youtube og prøvd meg fram med en amatørmessig hånd. Allikevel så vil jeg anbefale alle å prøve seg på en sminkefri periode. Jeg synes selv det er utrolig befriende å gå uten sminke, og bare gi litt f. Det er jo absolutt ingen andre rundt deg som legger merke til om nettopp du, den jenta der, har på seg sminke eller ikke. Det er sikkert mange som ikke tror meg når jeg sier det, men jeg synes nesten alltid at jenter ser penere ut uten sminke. Jepp, du leste riktig: uten sminke. Dette er ikke noe jeg sier i tråd med klisjèe-sitatene om at "du er god nok som du er." Dette er min helt genuine oppfatning! Naturlige ansikter med naturlige farger er det aller fineste, og det er min ærlige mening. Som oftest synes jeg også at jeg selv ser bedre ut uten sminke, men det betyr ikke at jeg ikke synes det er gøy å trikse og mikse litt med trynet innimellom. 

Sminke er bare gøy, så lenge du lar det være bare nettopp det. Ikke la sminken styre humøret og hverdagen i en negativ retning. Ikke la sminken være det som definerer deg, og ikke bruk den som en maske. 

Personlig merker jeg at jeg gir mer og mer f i hva andre synes med alderen, og det er seriøst en helt nydelig følelse. Jeg kan sitte på skolen helt usminket med litt slaskete klær, rekke opp hånda og si min mening ufiltrert. Det er så utrolig deilig å bare vise seg selv hundre prosent. Sånn er jeg, og sånn er virkeligheten. Så kan jeg heller være jentejente med tutorials og prøve meg litt fram med ulik sminke på andre dager, men det er viktig å ha denne balansen. Sminkefri og bleik, og helt greit. (kleint rim)
 

Publisert: 02.03.2016 @ 20:42 Kategori: Skjønnhet Kommentarer: 9
hits