Arkiv måned: april 2016

Tips til krøller!Okei, hvis det er flere enn meg her som har krøllete hår, så håper jeg at jeg kan gi dere noen tips her. Krøller kan være ekstremt irriterende, og kun de som selv har det fra naturens side kan forstå dette. Det blir fort bustete og brusete. Det nytter ikke å børste gjennom det, ved mindre man ikke vil ha strittende hår til alle kanter. Når man har krøllete hår er det viktig å finne produkter som er beregnet på nettopp denne hår-typen. Dette høres helt åpenbart ut, men jeg har faktisk ikke fulgt dette rådet selv tidligere. Nå har jeg derimot skjerpa meg og kjøpt inn produkter beregna på mitt hår. Jeg har også merka at håret mitt er tørt, og dette er tilfelle hos mange som har krøller naturlig. Så hvis man ikke finner shampooer og balsamer som er spesielt for krøller, kan man derimot gå etter produkter som er egnet for tørt hår. Jeg er selv student og kjøper så å si aldri dyre produkter, men holder meg heller til det matbutikken har å tilby. Her er uansett noen tips til deg som har krøller:

- Unngå alt som kan slite ut håret ditt, og da særlig varmeapparater som rettetang og hårføner. Hvis du absolutt må bruke det så pass på at du alltid bruker en varmebeskyttende spray. Jeg har faktisk retta ut håret mitt hver tredje dag i mange år, og det er tydelig! Fy søren så slitt og stygt håret mitt har blitt, men det er jo en avhengighet dette med å rette ut håret, så det er jo ikke bare bare å slutte. Men jeg har mine perioder hvor jeg gir håret en pause fra rettetanga, og jeg har vært inni denne perioden i to uker nå. 

- Når du dusjer håret, vær nøye på å bruke en god balsam for tørt/krøllete hår, og når du dusjer prøv å dusje med så kaldt vann som mulig. Det viktigste er at den siste skyllinga er litt kaldere vann slik at skjellagene i håret lukker seg og beskytter hårstråene mot skade. Jeg får alltid best resultat hvis jeg orker å dusje i litt kaldere vann enn vanlig. 

- Ikke gre gjennom håret med børste når det er vått, la det lufttørke og bruk gjerne en olje som tilfører håret fukt og glans. Jeg er helt avhengig av Moroccanoil, som sikkert de fleste har hørt om. Jeg påfører to pump med denne i vått hår, kun i lengden og ikke i hodebunn. Hvis du føler at håret fortsatt er tørt når det har tørket så skader det jo ikke med en pump ekstra. ;)

- Hårkur er noe jeg har begynt med først nå, og jeg prøver å bruke den en gang i uka. Jeg er kjempefornøyd med min hårkur fra John Frieda, som er spesielt egna for å hindre bruser i krøllete hår. Her er mine må-ha-produkter. 
Balsamen er fra Define og er tilegnet tørt og slitt hår. Denne kjøpte jeg på Bunnpris, så den var med andre ord ikke dyr. Jeg er superfornøyd og synes virkelig jeg merker stor forskjell! Det er faktisk ikke ofte jeg gjør når det kommer til balsam og shampoo. Shampooen er fra Biosilk og hjelper godt til med å få glans. 

Er det flere krøllehuer der ute som leser min blogg? Isåfall, har dere noen hårtips? :)

 

Publisert: 27.04.2016 @ 18:46 Kategori: Skjønnhet Kommentarer: 0

Serie og film dere må se

For en dag...Eller, for en uke! Motivasjonen har virkelig ikke vært tilstede når det gjelder skolearbeid, og det er litt krise ettersom jeg har en eksamen om ca. to uker og to til på rappen etterpå. Formen er ikke helt god, jeg tror det er pollen-allergi. Jeg har jo egentlig ikke pollen-allergi en gang, men jeg har blitt rammet en gang for ca. fire år siden, og nå denne våren igjen. Symptomene er klassikere som kløende nese og såre øyne, men det aller aller verste er at jeg er sjukt trøtt hele tida. Jeg kan i teorien sovne overalt. Jeg sover lenge, og da mener jeg leenge, om morgenen, men hjelper det? Nei. Jeg blir aldri uthvilt. Ante ikke at pollen-allergi sugde så mye. Synes det er helt tåpelig av kroppen i det hele tatt å reagere på noe så naturlig som proteiner i blomster og trær. Hallo, det er naturen selv, er vel ikke noe å lage krig over det vel? 

Serie-anbefaling

Men men, ingenting å få gjort med den saken. I det siste har jeg fått dilla på en ny serie på Netflix som jeg bare må dele med dere. Serien heter Outlander, og kort fortalt handler den om en britisk ung kvinne som jobber som sykepleier i 1945. Hun besøker Skottland med sin ektemann, og ender opp med å reise 200 år tilbake i tid. Fantastisk serie, spennende og forferdelig brutal. Litt som Game of Thrones, men ikke helt. 

Film-anbefaling 

I går så jeg på en film som jeg fikk anbefalt av ei venninne for noen år tilbake, nemlig "The perks of being a wallflower." Jeg ble litt nostalgisk da jeg så den. Handler om en ung gutt som begynner første året på videregående, men som føler seg usynlig og ensom. Han har en del bagasje som kommer fram etterhvert, men hele livet hans forandres når han møter noen som tar ham ned fra veggen og inn i livet. Nydelig feel-good film etter min mening, må sees! 

Publisert: 25.04.2016 @ 18:11 Kategori: Anbefalinger Kommentarer: 3

Hvorfor blir en kroppsfasong favorisert?

Nå er det noe jeg gjerne vil få ut, og det gjelder hvordan mote i mange år nå ser ut til å favorisere mennesker med søyle-fasong. Da snakker jeg om de høye tynne rette jentene, den typiske modell-kroppen. Ikke et vondt ord om de som har denne kroppen, men jeg begynner bare å bli rimelig lei av at en kroppsfasong skal settes på en pidestall, mens resten av oss blir ignorert. Jeg har iallefall opplevd utallige ganger å se en topp på utstillingsdokka og tenke: "Den var jo fin!" men så snart jeg får den på meg på prøverommet, blir den en eneste stor potetsekk på meg.

Det ser ut til at det ikke finnes en mellomting mellom "vanlig" som er den syltynne modellen, eller "plus size" som i mine øyne ikke er plus, men normal. Jeg synes det er skremmende å se hvordan vi, meg selv inkludert, har blitt så vant til at modellene i butikk-katalogene er størrelse XS med samme kroppsfasong. Jeg får faktisk litt sjokk når jeg ser jenter i katalogen som er noen størrelse større enn idealet, fordi man er blitt flasket opp med den andre typen i alle år. 

Jeg veier ikke 50 kg. Jeg har ikke flat mage. Jeg har brede hofter og lår, men litt smalere midje.Jeg er likevel normalvektig, men jeg har altså ikke den rette strek-fasongen likevel. Jeg savner å se at moten også inkluderer oss med former, og gir oss langt flere alternativer til å få vise fram vår kropp. Jeg sitter og ser litt på klær hos Topshop for øyeblikket, og kjenner at her er det faktisk noe for min kropp! Det er nemlig Beyonce som står bak den nye kolleksjonen, og det passer meg utmerket. Her har dere noen eksempler på type klær som jeg synes er flatterende, og som jeg savner i de andre kjedebutikkene her i Norge. 

Jeg vet at hoftene og midjen min ville sett smashing ut i disse, så hvorfor skal jeg da hjemme meg i en potetsekk som er påtenkt søyleformer? Vel, uansett, her er noen av mine favoritter fra Topshops nye kolleksjon:

 

Publisert: 24.04.2016 @ 19:35 Kategori: Skjønnhet Kommentarer: 1

Den tiden på året

Yes, nå er det eksamenstid! Håret opp i en dott, på med komfortable klær og pass på at kaffekoppen alltid er fylt opp. Jeg er så gira. Eller. Nei, ikke pokker. Dette suger. Big time. Noen ganger er'e ålreit, men den gangen er ikke i dag. I dag sitter jeg alene på en lesesal og leser heller om andres nye negllakk eller innkjøp, fremfor å åpne Word-dokumentet som ligger der nede og lyser som en evig påminnelse om hva jeg burde gjøre. 

Det er samme opplegget hvert år: Hver eksamensperiode river jeg meg i håret og lurer på hvordan jeg orker. Den evige dårlige samvittigheten, det ikke-eksisterende sosiallivet og de lange dagene. Lørdagen, som alltid har vært hellig ikke-rør-bøkene-dag, må nå tas i bruk som en vanlig hverdag. Men på kvelden skal jeg hvert fall hive innpå med mat og godteri, ingen kan ta det fra meg!

Som om det jeg allerede har nevnt ikke er ille nok, (skikkelig i-landsproblemer her, I know) så har kroppen min en tendens til å fyse på alt som har med fett og sukker å gjøre i denne perioden. Treat yourself liksom. Du er sliten, dette fortjener du. Så da ender det opp med at jeg får en ekstra bilring på toppen av det hele.

Så vet dere det. 

Jeg vet at det er flere som er i samme båt som meg, så jeg vil bare si til dere: Hold ut, det finnes lys i enden av tunnelen. Det vil bli dager som ikke dreier seg om pensum. Dere er noen helter og jeg heier på dere! 

Publisert: 21.04.2016 @ 11:59 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 4

Tankene i hodet mitt

Dette innlegget sitter jeg og skriver fra biblioteket i byen. Denne mandagen har jeg egentlig mye i hodet, og pensum er selvfølgelig ikke en av disse tingene som surrer rundt oppi der. Jeg tenker på at det er vår i lufta, at jeg kan gå uten votter. Jeg tenker på at det snart er eksamen, og min første muntlige eksamen på universitetet. Tenker på at jeg er heldig som studerer noe jeg brenner for, og jeg vil ikke at det skal ta slutt. Jeg er redd for å bli voksen og begynne å jobbe fra 8-17. Jeg tenker på at jeg neste år skal forlate Stavanger, forhåpentligvis til fordel for Oslo som har vært min drømmeby siden ungdomsskolen. 

Jeg sitter og ser ut vinduet på biblioteket her, på puben rett utafor med grønne rammer og hvite vegger: "Irish man". Tenker på de gangene vi har hatt besøk av familie og sittet der med øl og røde kinn. Tenker på at jeg kommer til å savne det stedet. Tenker på at jeg kommer til å savne denne byen mer enn jeg trodde. Jeg har tidligere vært så oppsatt på å komme meg videre til en ny by, men nå har denne drømmen bleknet litt. Det verste er å måtte flytte fra kjæresten; jeg elsker jo å bo sammen med den mannen!

Ellers. 

Mandag i Stavanger er ikke så verst, og nå er det vår i lufta. Må få lånt meg neste bok av trilogien til Carl Frode Tiller mens jeg er omgitt av litteratur. Elsker bøkene hans, de treffer virkelig noe i meg. 

Dette må være tidenes mest random innlegg, så jeg avslutter nå. Bilde fra mitt første år i denne byen. Mye har forandret seg, og mye har forblitt det samme. Jeg ville ikke hatt det på noen annen måte akkurat nå.

Publisert: 04.04.2016 @ 13:06 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 1
hits