Arkiv måned: august 2013

fotoworkshop

Igår var det fotoworkshop på skolen! Vi som fotograferte på Auto ble bedt om å komme tidlig for å få et lite grunnkurs i bruk av Manuell. Jeg er veldig glad for at jeg dro meg opp av senga denne dagen og møtte opp. Jeg har lært det lille kompaktkameraet mitt å kjenne, jeg har lært hva alle de tingene man kan skru på er og hva tallene representerer. Fra nå av skal det bare fotograferes på Manuell, P eller Tv, og jeg gleder meg til å leke meg rundt med kameraet, det er utrolig gøy! Jeg som alltid har sett for meg at fotografi er for fjompene (elevene som går fjernsyns og multimedieproduksjon = fjomp), men etter igår har jeg blitt hekta på fotografering selv.

Målet er å bare ta bilder på Manuell fremover og bli en god fotograf, og jeg gleder meg!

Vi har forresten fått i oppgave å ta et bilde fra valget, men det skal være så kreativt og originalt som mulig. Ikke sånn typ ta bilde av Stortinget eller Jens og Erna. Noen som har forslag til hva jeg kan ta bilde av? Foreløbig har jeg bare noen fra klassen som står ved en SV valgbod utenfor skolen og det er ikke så veldig originalt.


 

Publisert: 31.08.2013 @ 09:19 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

har hatt mitt første intervju idag!
I forbindelse med nyhetssaken vi har fått i oppgave har jeg funnet meg en sak og har idag fått intervjuet butikkeieren på Ullandhaug økologisk gård. Saken min dreier seg om økologisk mat, og jeg ønsket å finne ut om det var noen forskjell på omsetningen av økologisk mat på landsbasis og i Stavanger. Det var veldig hyggelig og spennende å få lov til å intervjue henne! Nå gjenstår det å finne en god overskrift, ingress, brødtekst og en metoderapport skal etterhvert også skrives. So far føler jeg at jeg har valgt riktig studium og det var så gøy å lage avtaler og intervjue noen på egenhånd! Føler meg så selvstendig og voksen, haha. I tillegg ble jeg litt klokere på økologisk mat, hvorfor det er dyrere enn ikke-økologisk, hvordan selve dyrkingen foregår og prinsippene ved det hele.

Jeg har vært på skolen fra kl.9 i dag tidlig og kom hjem i fem tiden om ettermiddagen. En lang dag, men vi har kost oss med taco (teamwork på kjøkkenet!) og Big Bang Theory selvfølgelig. Men nå er det snart helg folkens, hang in there! Blir en lang dag på skolen imorgen for min del, vi skal ha fotoworkshop og jeg kommer til å ha kameraet over skuldra og sekken på ryggen. Etter forelesningen blir det nok til å sitte igjen på bibloteket og jobbe med nyhetssaken. Senere på dagen blir det kanskje litt trening. Ah, gotta love them fridays!

 

Publisert: 29.08.2013 @ 19:38 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

nyhetsoppgave og goodiebag


Idag fikk vi goodiebag på universitetet! Har gledet meg til dette fordi, vel, goodiebags er alltid gøy. Ovenfor ser dere hva posen inneholdt, vi jentene fikk vår egen versjon med rosa tyggis, intimvask og tamponger, stas. Posen inneholdt også diverse studenrabatter og kule konkurranser vi kan delta i. Studenttilværelsen er såpass hard at jeg synes vi fortjener litt oppmuntring i form av goodiebags, hehe.

Vi har også fått en nyhetsoppgave hvor vi må ut i den store verden å finne en nyhet vi må skrive og levere inn. Som den flinke studenten jeg er har jeg allerede funnet en sak og fått avtalt intervju imorgen. Kjenner det er skummelt hvordan vi blir kastet ut i journalistarbeid den andre uka allerede, men på en annen side er det veldig god trening. Jeg er bare veldig nervøs for om jeg gjør alt riktig, at saken er god nok og at jeg får godkjent på alle oppgaver. Ja, jeg er ekspert på å stresse meg selv og stille høye krav. Dette stresset jeg påfører meg selv med skole har i de siste dagene gått hardt utover søvnen min, men det har heldigvis stabilisert seg i natt. Oh joy!Publisert: 28.08.2013 @ 17:00 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

bilder fra området


Som dere kanskje ser har jeg pyntet meg litt ekstra til dette bildet. Hettegenser er kjøpt på fylla på Stavanger treffet i Kongeparken og håret er ferdig rettet!


Svanefamilien! <3 Dette bildet tok jeg fra hagen vår.

Jeg synes kveldsturer er kraftig undervurdert, og derfor har jeg og kjæresten begynt å ta noen turer ut om kveldene. Jeg, med kameraet hengende over skulderen selvfølgelig.Det er merkelig hvordan man blir avhengig av å kunne ta bilder av alle ting. Hundvåg og Roaldsøy er så utrolig fint, det er fult av båter, brygger og kjempefine store og hvite hus. Jeg synes vi har utnyttet denne søndagen utrolig godt, vi stod opp tidlig, laget oss en god frokost og kjørte avgårde på treningssenteret. Der fikk jeg løpt 20 minutter på tredemølla (jeg som egentlig har sverget å hate tredemøller til evig tid), men til mitt forsvar er det ikke noe særlig å løpe ute i vestlandsvinden. Så var det klart for apparatene som jeg mestrer bedre og bedre for hver dag. Jeg synes det er utrolig komisk at det er forbudt å bruke singleter inne på styrkerommet, og dette blir man stadig påminnet på i form av plakater.

Uansett, det ble en time trening på oss før vi fartet videre inn til byen og leste hvert vårt pensum på café i fire timer. Selv med fire timer lesing henger jeg fortsatt litt etter på pensum i ex.phil i timene fremover. Nå vet jeg hvorfor folk snakker stygt om ex phil, det er ikke det at selve faget er så krevende, men det er så utrolig mye å lese!

Så imorgen er det på'n igjen med forelesning og lange timer på biblioteket. Tenkte oss også en tur bort på gode gamle IKEA i jakten på en ny bokhylle og litt annet. Håper dere alle får en fin mandag (let's face it, mandager er sjeldent fine, men vi kan prøve å gjøre det beste ut av det!)

 

Publisert: 25.08.2013 @ 21:02 Kategori: Blogg Kommentarer: 10

sommeren har kommet tilbake til Stavanger!

søte Thao fra klassen! <3

Idag har det vært helt perfekt her borte. Skyfri himmel og 21 grader, og dere kan tenke dere hvordan det er å tilbringe formiddagen i et trangt og varmt auditorium uten luft. Det var bare rett hjem fra skolen og skifte til hot pants og t-skjorte for min del! Vi bestemte oss for å ta en liten bytur og på Sabi Sushi satt tilfeldigvis Thao, så da delte vi vår forkjærlighet for sushi sammen ute i parken, hehe. Sushi og sommer, bedre blir det ikke! Det er meldt like fint fremover til helgen, og det synes jeg vi fortjener med tanke på hvor dårlig været har vært her i forhold til hjemme på Østlandet.

 

Publisert: 22.08.2013 @ 18:37 Kategori: Blogg Kommentarer: 10

jeg har endret mening om treningssentre


Jeg har egentlig alltid vært litt småskeptisk til treningssentere. Delvis fordi jeg synes folk på tredemøller ligner på hamstre på løpebånd, og delvis fordi jeg har vært litt redd for å drite meg ut med apparater jeg ikke skjønner meg på.

Men jeg har meldt meg inn på SIS Sportssenter, som er treningssenteret som ligger på campus. Rommet jeg kom inn i var fullt av ukjente fancy apparater og svette ivrige mennesker iført singleter. Jeg følte meg litt awkward mens jeg løftet mine små 4 kgs vekter mens guttene på andre siden av rommet (inkludert kjæresten) løftet, vel en god del tyngre enn det. Ikke at jeg har noe ønske om å se ut som Hulken innen jul, men det hadde jo vært litt fint å kunne løfte noe tyngre enn vekter tilsvarende hvetemel.

Der og da er treningen litt slit, og du følger nøye med på kaloritelleren på spinningssykkelen og håper på at hver kcal tilsvarer et visst antall flesk som forflytter seg fra kroppen din. Men det er også litt deilig, det er deilig å kunne ha ca. fem TV-kanaler å kunne se på mens du svetter i den trange tightsen din. Og vet dere hva, jeg tok faktisk 20 kg i benkpress idag! One small step for mankind, one huge step for a girl. Sist jeg drev med benkpress løftet jeg bare 17 kg, så dere kan forstå hvorfor jeg er så stolt.

Anyways, jeg kan anbefale treningssenter til alle som vil ha et rikere liv og en bedre samvittighet. Det er faktisk overraskende sosialt og du trenger ikke engang å snakke med noen, men allikevel er det alltid noen i samme rom.

 

Publisert: 21.08.2013 @ 19:39 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

et innblikk i en student sitt liv

 

 

Studentlivet, en tid i livet hvor både økonomien og boligen er trang. Kravene er mange, sene kvelder blir tilbrakt med nesa i pensum og eksamener (skrekk og gru) for hånd uten hjelpemidler! Allikevel sier så å si alle jeg har snakket med at studenttilværelsen var den beste delen av livet deres. Jeg har nå gått på universitetet offisielt i en drøy uke, og jeg ser poenget deres.


Jeg har faktisk ikke følt meg så glad, fri og villig til å lære som jeg er nå. Universitetet er helt topp! Så mange bygg, kantiner, caféer og mennesker i alle aldre fra alle mulige steder! Jeg har stor tro på at denne tiden også blir min beste tid her i livet.


Jeg vet at mitt hverdagsliv ikke akkurat har noen høy underholdningsverdi for de fleste av dere som ikke kjenner meg. Men da vil jeg bare si at jeg begynte å skrive på bloggen igjen for mine kjære venner og familie, slik at de kunne få et bedre innblikk i hvordan jeg har det her på andre siden av landet.


En typisk dag for meg begynner rundt alt fra klokka syv til åtte om morgenen. Morgenrutinene er som følger: a-creme (obligatorisk for trynet), dusj (for og ikke frastøte potensielle venner), en stor goood frokost! (Jeg er en av de største mateelskerne jeg kjenner, og for lang tid på tom mage gir en veldig gretten Maria), frokosten nytes ofte i selskap av God Morgen Norge (det er noe beroligende ved blomster-Finn og Wenche på kjøkkenet), sminke (ikke obligatorisk, men does the trick på morratrynet).


Mange av rutinene mine i forhold til skole har endret seg, drastisk vil jeg tørre å si. Jeg legger meg senest kl.22 på kvelden og jeg står opp ekstra tidlig om morgenen for å få god tid. På videregående la jeg meg så sent som mulig, våknet opp i zoombie tilstand og stresset til tusen fordi jeg nektet å stå opp i tide.

Så la oss nå si at en vanlig skoledag for meg i utgangspunktet er fra kl.ni-tolv. Da er forelesningen min for dagen. Men nå som jeg har tenkt til å satse fult som universitetsnerd (minus briller uheldigvis), blir jeg og Kent sittende igjen på skolebiblioteket etter forelesningen og jobber med morgendagens pensum. Dette vil si at vi ikke er hjemme før nærmere 3-4 tiden på ettermiddagen. Høres kjedelig og unødvendig ut? Faktisk er det noe av det smarteste jeg har gjort på lenge! Dette betyr at skolearbeid blir værende på skolen, og når vi først kommer hjem har vi helt fri! Vi kan bare tilbringe resten av dagen slik vi vil, kose oss med serier og god mat å slippe og ha skolearbeid hengende over oss.Vi drar ofte en liten tur til byen etter skolen og kikker litt, i det siste har vi hamstret gode serier fra en kjempegod bruktbutikk. Vi tar en handletur på butikken og lager en god middag sammen som vi spiser med en bra serie til. 

Nå har vi også meldt oss inn på treningssenteret på skolen, som faktisk er det største treningssenteret i hele Norge! Jeg har vært litt slapp i det siste og kost meg litt vel mye men nå skal jeg få valuta for penga og faktisk trene ofte.

Publisert: 20.08.2013 @ 17:44 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

Sammenligning av Stavanger og Sandefjord

Etter at jeg kom til Stavanger, for litt over en uke siden, har jeg merket meg mange ulikheter ved oljebyen i Rogaland og lille hvalfangstbyen Sandefjord. Derfor bestemte jeg meg for å liste opp, veldig uhøytidelig disse forskjellene:

forskjell nr 1: Springvannet. Jeg trodde egentlig ikke noe på at vann kunne smake så forskjellig, vann er jo vann? Og bare fra ulike steder her i Norge smaker springvannet veldig annerledes. Jeg må si jeg liker vannet best hjemme i Sandefjord, men det er vel også fordi det er det jeg er mest vant med.

forskjell nr 2: Byutseendet. Utseendet på byen her i Stavanger har jeg tidligere beskrevet som en bit av Sørlandsidyllen. Hvite trehus og trange brosteinsgater utgjør det særpreget av byen som sjarmerer meg. Sandefjord har ikke det samme særpreget, hos oss er gatene vide, det finnes ingen gågater i Sandefjord på lik linje som det gjør i Stavanger.

forskjell nr 3: Dialekten. Jeg har vært veldig nysgjerrig på hvordan folk fra andre deler av landet oppfatter min Østlandsdialekt. Jeg forhørte meg om dette med ei nordlendig og ei trønder, og de mente begge to at de syntes det hørtes "så fint ut", og at de følte de snakket bredt i forhold. Stavanger dialekta er en av de fineste av dialektene vi har her i dette landet mener jeg, den er lystig og fin! Jeg føler selv at det jeg snakker er kjedelig standard bokmål med litt lokal slang.

forskjell nr 4: Gjennomsnittsvekt. Jeg har en teori om at Stavanger folk i gjennomsnitt er godt trent og opptatt av å leve sunt. Jeg har faktisk sett svært få overvektige her i byen og jeg har også en teori om at det er alle oppoverbakkene i sentrum som gir alle som bor her en ufrivillig dagsmosjon.

forskjell nr 5: Bilene. Herregud, nesten alle bilene i denne byen er fine dyre biler. Jeg tror jeg har sett noe sånt som fem-seks "billigbiler" her i byen, og dette gjenspeiler jo den gode økonomien. Det var litt som å komme tilbake igjen til Monaco, en moderat norsk versjon værtfall.

(Ikke ta dette innlegget så veldig seriøst, dette er bare min oppfatning av ting med et humoristisk vinkling.)Publisert: 18.08.2013 @ 16:13 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

god politisk stemning i StavangerNå som valget nærmer seg med stormskritt og jeg tok med valgkortet mitt fra Sandefjord er det på tide å gjøre litt research. Tilfeldigvis var det valg stands i Stavanger sentrum i dag, og da var det jo bare å sette i gang innsankingen av valg brosjyrer! Personlig liker jeg å bare ta med en brosjyre fra hvert parti (eventuelt sjokolader og penner), for deretter å sette meg ned med dem i fred og ro å se på punktene. Vi ble stående å snakke med en representant fra DLF, og som han sa selv så prater han mye fordi han er politiker, hehe.

Dette valget synes jeg er veldig vanskelig av flere grunner; for det første er det endelig min tur til å bruke stemmen min, men for det andre aner jeg ikke hvordan jeg skal bruke stemmen min. Jeg tok en valgtest på vg.no hvor det kom frem at jeg var mest enig med Miljøpartiet De Grønne, og på andreplass lå Venstre. Jeg har alltid trodd at jeg var en arbeiderparti jente, men i det siste tenker jeg egentlig at det er på tide å skifte ut den slitne rødgrønne regjeringen med noe nytt. Ikke fordi jeg personlig mener at den rødgrønne regjering har gjort en dårlig jobb, men fordi jeg synes det er litt feil at en regjering skal styre så lenge og eventuelt lenger enn det den rødgrønne gjør nå. Vi er et demokrati og vi må la andre partier få slippe til og styre litt!

Jeg vet enda ikke hva jeg skal stemme, jeg er opptatt av miljøet og jeg brenner for at vi studenter skal få det bedre økonomisk først og fremst og at flere studentboliger skal bygges.

Men jeg må nok dessverre meddele at det ikke blir meg og Erna i år!


 

Publisert: 17.08.2013 @ 16:59 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

turist i egen by del 2

Idag dro vi nok en gang til byen en tur, for å se uoppdagede steder. Vi fant vi fant! En gate litt i utkanten av sentrum og lørdagsmaset, her var det rundt tre sushi barer, en polsk dagligvare butikk og en kjempefin brukthandel! I denne brukthandelen solgte de tusenvis av bøker og filmer, alt så ut til å være i kjempegod stand, og filmer kostet latterlig lite, 25 kr, mens bøker kostet rundt 30 kr. Jeg lurer på hvordan eieren har fått tak i så mange fine filmer og bøker og fått solgt dem til så reduserte priser, men det stedet kommer jeg garantert til å besøke igjen.

Jeg hadde savnet sushi så jeg ble veldig takknemlig da jeg fant denne gata. For det meste var vi innom interiør butikker og en kjempefin butikk på arkaden som solgte små fine ting til leiligheten. Jeg har idag virkelig innsett at min forkjærlighet for klær og sminke har dabbet litt av (noe som er godt for lommeboka), mens min interesse for interiør og hus ting har økt.


 

Publisert: 17.08.2013 @ 16:44 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

fordeler ved å ha samboer

Elsker deg ♥

- man er sammen om oppvaska og andre huslige plikter

- det å lage middag og handle den inn blir en veldig koselig og sosial aktivitet

- det er noen som venter på deg hjemme og vil høre om dagen din

- noen som kan kjøre deg til skolen fordi du var for treig med å få lappen selv

- en du kan spørre om ting du lurer på men som du er for flau til å spørre andre om

- en du kan gi sarkastiske kommentarer til om tv reklamer og nyheter

- en som koser med deg (hvis ingen andre vil, lol)

- en som kanskje ikke helt fortstår seg på pms og mensen, men som godhjertet prøver

- en du kan dele Ben and Jerry's med


 

Publisert: 16.08.2013 @ 22:34 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

filmanbefaling: De UrørligeVG nett sier dette om filmen: "«De urørlige» er fortellingen om et tilsynelatende fullstendig umulig vennskap fortalt med råbarket humor, ironi og stor hjertevarme. Men også med en sosial klo, fritt for propagandering av noe slag."

Hvis du noen gang ser coveret på denne fantastiske filmen så vil du se at den kun har fått seksere og femmere av kritikerene. Filmen er en bittersøt blanding av komedie og alvor, og hvis du er noe lik meg kommer du til å elske disse to hovedkarakterene ganske fort.

Dette er helt uten tvil den beste filmen jeg har sett på lenge, og kanskje den beste filmen jeg har sett noen gang. Vel, denne og Forrest Gump, må jo ikke glemme Forrest Gump! Jeg kjøpte den for noen dager siden fordi jeg var overbevist om at jeg kom til å like den, og det gjorde jeg virkelig.

Jeg vil bare komme med en oppfordring til slutt: SE DEN NÅ!


 

Publisert: 16.08.2013 @ 15:42 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

skolebøker til mange tusenI dag fikk jeg kjøpt disse skolebøkene, ni skolebøker og jeg betalte litt over 3000 kroner. Ikke rart studenter har dårlig økonomi, når hver bok koster nesten 500 kr, og nevnte jeg at dette ikke var alle?

Det var også møte idag med redaktørene for NRK Rogaland og andre lokalaviser på besøk hos oss, og dette var dyktige folk som tok opp viktige temaer. Senere var det infomøte om Ex Phil. som vil si filosofi fag som er obligatorisk for alle som studerer ved universitetene i Norge, samme hvilket studie. Det er så mye, allerede før jul skal vi ha to eksamener, en stor prøve og en semesteroppgave, i tillegg til innleveringer og lekser! Kan godt hende det blir mye mer, for dette er bare i to av de tre fagene. Jeg må innrømme at jeg er redd for å miste livet mitt til disse tjukke bøkene, jeg er i allefall sikker på at de kommer til å kreve min fulle oppmerksomhet i lange tider fremover.

 

Publisert: 16.08.2013 @ 15:11 Kategori: Blogg Kommentarer: 11

fantastisk utsikt

Min nye hobby er blitt å knipse bilder fra soveromsvinduet, bare fordi utsikten er så fantastisk.

Publisert: 15.08.2013 @ 21:02 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

svaner i hagen!Denne svanefamilien gjør et daglig besøk på brygga vår. jeg kaller det "hagen" fordi vi bor så og si på en brygge ute på en øy, og fordi brygga inngår i hagen rett og slett. Dessverre var svanefar (jeg gikk ut ifra at det var faren, fordi en mor alltid ville gitt mat til barna sine før seg selv) veldig glupsk og egoistisk, så det fristet mindre og mindre og gi han mat. Svanefar ser dere helt venstre på bildet, han som strekker hals og glaner på skoene mine. Jeg hadde egentlig aldri trodd det, men jeg er blitt litt vant med å bo på en øy og ha utsikt til havet, jeg som alltid har drømt om å ha havutsikt!

Over til noe annet; dagen idag var veldig interessant og fin. Jeg startet tidlig, kl. 07:15 var en motvillig og trøtt i trynet Maria oppe av senga etter å ha vurdert å bare sove videre. Vi besøkte NRK Rogaland, vi fikk en omvisning inne på radiorommet og ikke minst tv studioet. Et par av oss ble stående i studio og leste opp nyheter på skjermen mens resten av oss var stuet inne på bakrommet og fikk se de to fra mange skjermer i mange vinkler. Etter dette tok jeg kaffe (som viste seg å bli smoothie) med to koselige jenter fra klassen i bokcaféen på universitetet. Da det var min kjæres tur til å ankomme skolen ble jeg med han på en forskningskabaret for lektorer, hvor andre lektorer skulle vise fram sin forskning. Dette var utrolig interessant, vi fikk en liten innføring i Afrikas nåværende økonomi og posisjon i verden, oldgamle og betydningsfulle funn fra en hule i Midtøsten, hvordan norsk språk kan forklares som sang med toner og sannheten bak det kjente eventyret "1001 natt". (?)

Midt i kabaretet fikk vi deilig lunsj, ferdigsmurte baguetter fra kantina, frukt og bær, grønnsaker og dipp og sjokolade cookies! Hvem sier vel nei til en gratis lunsj?

Forresten så trives jeg veldig godt med å legge meg tidlig, det å stå opp tidlig er fortsatt ikke blant mine favoritter men jeg jobber med saken.

 

Publisert: 15.08.2013 @ 20:55 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

den fargerike bydelen

 

Jeg vet ikke hva denne delen av Stavanger sentrum egentlig kalles, men vi døpte den til den fargerike bydelen. Dere innfødte fra Stavanger som skulle lese dette må gjerne irrettesette meg på navnet! Men dette kallenavnet fikk den da vi ved en tilfeldighet tok til høyre opp en bakke nede ved havna og havnet i en kjempe sjarmerende fargerik liten bydel. Bydelen var fylt med tegninger på veggene slik som den overfor, små søte kaféer med bøker og blomster og denne franske kaféen som selvfølgelig fanget meg. Bygningene har forskjellige sprudlende farger og det er en koselig alternativ stemning over hele strøket, og folk bare tar det rolig i de utrolig søte kaféene.

 

Publisert: 14.08.2013 @ 16:05 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger er helt enormt! Det er så mange bygg og plassen er diger. Igår satt jeg med en stor klump i magen og følte meg som en liten fjert under den flotte seremonien med professorene i sine lange blå kapper. Jeg må innrømme at alt det her har skremt meg, en helt ny by og et universitet. Jeg har hatt hjemmelengsel, særlig i går da jeg følte meg veldig alene og lost, men idag har ting løsnet. Sola skinner, både bokstavelig og metaforisk, haha, og ting faller sakte men sikkert på plass.

Men hjemmelengsel, det tror jeg de fleste får. Å sitte i forelesningssalen og føle at man blir overveldet av fremmede fjes og mye info, det tror jeg også de fleste føler på. Jeg var så nervøs da vi måtte gå to og to opp foran klassen idag og presentere hverandre, hånden min skjalv og kinnene ble tilsvarende to fullmodne tomater. Ikke gøy. Jeg prøver å tenke at uansett hvor selvsikre og rolige de andre studentene virker, så tror jeg at de fleste innerst inne er nervøse, akkurat som meg.

Å logge seg inn på its learning og se den lange listen med gjøremål og pensum, det var en helt egen hakeslepende opplevelse. Hele ni bøker skal jeg ha, og når hver bok koster rundt 400,-, ja da føler jeg at jeg mister litt motet i forhold til det lille jeg har å rutte med. Men som med alt annet så ordner det seg også til slutt! Det er en nydelig dag her i Stavanger, vi har vært litt i byen og nå nyter jeg bare utsikten fra soveromsvinduet. I morgen skal jeg og halve klassen besøke NRK Rogaland, det blir spennende det! Dette kan jo være en fremtidig arbeidsplass, så da er det nyttig å se litt hvordan ting faktisk fungerer i en nyhetsredaksjon.

Fortsatt er alt veldig uvant, fremmed og bittelitt skummelt, men det blir jo bare bedre og bedre for hver dag. Men jeg må innrømme at denne startfasen ikke er noe gøy, jeg trodde helt seriøst at jeg skulle svime av første dagen, jeg var så utrolig nervøs og redd. Så hvis det er noen flere nye studenter som har følt noe lignende første skoledag, vit at dere ikke er alene!

Noen flere som har hatt første skoledag ved høyere utdanning igår?

 

Publisert: 14.08.2013 @ 15:53 Kategori: Blogg Kommentarer: 7

turist i egen by

Jeg må si jeg er blitt imponert over Stavanger by. Idag bestemte vi oss for å ta en liten tur inn til byen for å bli kjent med de nye omgivelsene. Jeg elsker at Stavanger er litt unikt, med trange gater jeg ellers forbinder med Italia og en nydelig bydel fylt med fargerike caféer. Hva kan jeg si, alt har så sjarm! Jeg elsker at det er en storby, at det er så rent og pent, at det er så mange turister og at ulike språk flyter i luften til enhver tid.

Ikke bare er byen utrolig fin, men jeg digger dialekta! Når folk snakker tenker jeg bare på Kaizers sanger og blir glad, hehe. Den ene bydelen vi kom til rundt brygga var så idyllisk. Bygningene var så fargerike, en fransk cafe lokket meg inn med konfekt og deilig bakverk. Jeg måtte jo knipse bilder rundt omkring, jeg er jo tross alt litt turist ennå. Men mens jeg gikk i de utrolig fine trange brosteinsgatene tenkte jeg bare at jeg er heldig og stolt over å få bo så fint i en så fin by. Stavanger kvalifiserer seg helt klart som en av de peneste byene i Norge; om ikke den peneste spør du meg.

 

Herregud for en flott by! Flere bilder kommer senere, men internett her er så tregt akkurat nå at det å bare laste opp et bilde blir et stort prosjekt.

Publisert: 12.08.2013 @ 17:54 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

hva er det med syklister?

Av en eller annen grunn, ukjent for meg, har sykling blitt skikkelig trendy i det siste. Bilistene hater dem, turgåerne frykter dem og selv virker de ganske så fornøyde spør du meg. Jeg har tenkt litt på det, etter å ha studert disse skapningene på sykkel og min konklusjon er at de alle ser veldig glade og fornøyde ut. I håp om å oppnå en spesiell type lykke som kanskje kun kan oppnåes med rumpa på et sykkelsete, tok jeg med meg sykkelen min hit til Stavanger.

Fra barneskolen har jeg forbundet sykkel med pes og mas. Lange sykkelturer som kondisjonen min åpenbart ikke var bygd for gjorde meg gretten. Høydepunktet på barneskolen var den gangen jeg syklet hele veien til Granholmen uten å trille i alle de smertefulle oppoverbakkene. Siden da har jeg tenkt at kanskje det kan bli en fornøyd og glad sykler av meg også.

Nå har vi akkurat kommet inn døra etter en times sykkeltur her i området. Jeg må si som de fleste av oss sikkert føler, sykling kan alltid sees på to måter; Når du sykler i nedoverbakke er sykling fantastisk og gøy, i oppoverbakke er det et eneste stort slit.

Personlig foretrekker jeg jogging, men sykling er faktisk ikke så verst det heller.Ble jo såklart tørst da.

 

Hva synes dere om syklister og sykling?

Publisert: 11.08.2013 @ 14:09 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

den nye leiligheten

Jeg har ikke blogget på år og dag, men jeg synes det var koselig å få en forespørsel fra venninnene mine om å oppdatere oftere nå som jeg har flyttet!

Stavanger er nå mitt nye bosted, og byen er så utrolig fin! Norges oljehovedstad har foreløbig sjarmert meg med sine trange gater og hvite trehus som utgjør en del av sørlandsidyllen.

Akkurat nå har jeg det kjempebra, vi har vært heldige og fått en nydelig hybel og bor så og si på brygga på en øy. Fra soveromsvinduet har vi utsikt over havet og noen skritt ut døra står vi på brygga. Vi har vært på obligatorisk shoppingtur på Ikea med mødrene våre, og det er deilig å bli litt spandert på før den harde studentøkonomien slår til. For første gang i mitt liv føler jeg en syk trang for å gå i interiør butikker og gleder meg over kjøkkenredskaper og håndklær. Det er et mirakel, jeg er blitt voksen! (Litt i alle fall) Jeg og kjæresten bor sammen på en idyllisk øy i Stavanger i fine omgivelser og vi skal få saker og ting på stell. Jeg er så spent (og en smule redd) på universitetet, fagene, lærerene, medelevene og ikke minst fadderuka. Etter russetiden er det mye alkohol jeg ikke tåler trynet på av ulike årsaker, så festingen kan bli interessant.

I håp om å få the fittest ass ever har jeg tatt med min lille grå sykkel. I tillegg til dette har jeg observert en perfekt joggesti langs havet ikke langt borte fra der vi bor. Hvem trenger Sommerkroppen 2013 når man kan få Vinterkroppen 2014? Det er faktisk viktig å ha en viss stolthet over kroppen sin selv om du er innpakket i strikk og dynejakker, (ikke at noen faktisk ser hvor tynn eller feit du er bak vinterklær). Men tenk bare på den dagen du må strippe foran hele jentegarderoben i svømmehallen eller blir dratt med til Bahamas midt i hvite jula, da er det nyttig å være fornøyd med seg selv.

Jeg må jo slenge med noen bilder av hybelen og stedet, for i og med at den er 40 km2 og har oppvaskmaskinen kvalifiserer den til en luksusstudenthybel hvis du spør meg.

Dette er utsikten fra soveromsvinduet

 

 

Skruer og bruksanvisninger fra Ikea er helt algebra for meg så det er godt jeg har en handyman i huset.

Som dere ser har vi hver vår vask, den til venstre er bare miiin. Dette er godt å ha med i tilfelle det oppstår konflikter rundt tannpussingen.Bananeskene er et must.Kjøkkenet vårt med deilig kaffe fra Håndverkeren og mammas oppskrifter. Vaskekroken, et til nå ukjent territorium for meg, men det skal fikses.

Åh, lykke!

Noen flere studenter der ute som har flyttet?

 

Publisert: 10.08.2013 @ 21:39 Kategori: Blogg Kommentarer: 8
hits