Arkiv måned: august 2014

Sånn går nu dagan

Da har jeg kommet meg gjennom første uka på universitetet! Jeg har alltid følt meg mye mer hjemme i en forelesningssal med en notatblokk og en penn ved min side, så dette lover godt. Fagene er krevende, men interessante. Skal man først studere så må man nesten tåle at det gjør litt vondt i hodet, sånn er det. Det nordiske faget jeg har nå er rett og slett norsk grammatikk, morfologi, syntaks og fonetikk; you name it! Dette faget var jeg på forhånd klar over skulle bli tungt og tørt, men heldigvis er foreleseren så god at han klarer å gjøre det interessant. I alle fall så interessant som grammatikk kan få blitt, hehe.

Vel, etter tre forelesninger i dette emnet er jeg redd min indre språknerd har begynt å blomstre. Vi har snakket en del om norsk som andrespråk, og hva slags utfordringer som ligger i norsk grammatikk for utlendinger. På matbutikken istad overhørte jeg en utlending si til kasseren: "Sue kroner?" istedenfor: "tjue kroner." Tenkte med en gang at denne personen har et språk hvor konsonantkombinasjonen t og j ikke går sammen, og at han derfor valgte å droppe disse to og skyte inn en enkelt konsonant som for ham var lettere å uttale. Jaja, sånn har altså hjernen min begynt å fungere i det siste.

Men studietiden er ikke bare glamour skal jeg si dere: Til morgenen idag stod jeg opp klokken sju og hadde mentaliteten til en bevisstløs person. Presterte å ta frem en 2 kgs pose med jasmin ris, slang den på benken og forventet at den skulle være et brød. Tok meg pinlig lang tid å innse at det faktisk var en pose ris som lå foran meg, og ikke et brød. Haha, jeg er ikke akkurat en morgenfugl.

Studentboligen er over alle forventninger flott, vi har til og med en stor balkong! I disse dager har det vært knallsol og varmt her i vest, og da har det vært digg å sitte ute i shortsen og spise is. Imorgen skal jeg melde meg på treningsenteret som ligger her på campus, så da skal det bli hardkjør fremover.

Så en siste ting til dere kjære lesere: Er det noe dere lurer på ang. studiet mitt eller det å studere på universitet? Skrik ut om dette eller om det skulle være noe annet! Slenger med noen bilder av livet her borte:

Vi hadde besøk av svigers forrige helg! Dere kan tro jeg følte meg voksen når jeg stelte istand med kaffe og pådekning. Det er så hyggelig å ha sin egen lille stue som man kan varte opp venner og familie i. Og så er det utrolig hyggelig med familiebesøk, og særlig å dra i butikken med noen andre som betaler, hehe.

Litt nerding skal det være, og skal man komme seg godt ut av eksamen er det bare å go nerd mode fra dag en!

Jeg er såå glad i den lille sofakroken vår, er den ikke skjønn?

Her ser dere litt av verandaen vår på en god dag.

Og sist, men ikke minst; skoleveien! Den er en eneste stor oppoverbakke, så jeg forventer å få den digge sprettrumpa etter et år. (Selv om jeg falt for fristelsen og kjøpte meg busskort her om dagen.)


Melding til alle hjemme i Sfj: Kom på besøk!! Jeg skal varte dere opp og vise dere rundt her. Det er bare å bestille flybilett (eller hvis du ønsker en uendelig lang reise: togbilett.)

Publisert: 28.08.2014 @ 17:23 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 6

Norges siste telefonkioskAdvarsel: Bildene som nå følger er ikke redigert og representerer den harde sannhet.

Okei, å ta bilder fra bilvinduet med mobilen blir aldri fullt så fancy som en skulle ønske, men jeg må alltid gjøre det.

Den blå verandaen er vår! Den blå altså, knæsj blå.

Studentboliger med egen veranda var nytt for meg. Jeg som trodde at studentboliger hadde et stusselig rykte å ta vare på, tok grundig feil.

Dette er kjøkkenkroken. Gulvet er rødt og vi vasker opp for hånd akkurat som i gode gamle dager.Stuekroken da, og hvis noen lurer så har vi ikke vært på Ikea.Rett over senga har vi et skråtak slik at vi kan se rett opp på stjernene før vi sovner.

Dag 2: (idag)

Våknet opp til blå himmel idag, så det var lovende. Hadde forøvrig et mareritt om at vi var blitt innvadert av såkalte veggdyr som sugde blodet ut av oss og ga oss HIv og Ebola mens vi lå og sov. Dette må ha kommet fra en eller annen dokumentar jeg så om ekle småkryp og hvordan veggdyr var blitt mer vanlig i Norge pga. vår overdrevne trang til å reise overalt.Fant en telefonkiosk på gata, den bare stod der. Måtte ta bilde. Norges siste telefonkiosk.

Et cruiseskip er lagt til i Stavanger. Gatene kryr av turister fra hele verden og jeg følte meg forpliktet til å smile til alle som gikk forbi meg. Jeg ville at de skulle føle seg velkomne, noen av dem så litt nervøse ut.

Så var det frukt og grøntmarked. Jeg blir i godt humør av alle fargene og den fine frukten.

SELFIE. Wææ. Måtte bare ta en når jeg stod alene på det fine toalettet. Ble midlertidig forstyrret da noen begynte å dra aggressivt i håndtaket fra den andre siden. Det var da enda godt jeg var ferdig på do.

Kake hører med til laurdag. Har ikke mer å si enn det.

Og vi har en gigantisk andedam (eller bare ferskvann) utenfor boligen. Her kan man gå tur eller jogge. Jeg viker alltid for joggerne fordi jeg føler meg litt underlegen dem når jeg er lat og bare går. Samme føler jeg når jeg er ute og jogger, så vik alle ikke-joggere!

Herrejesus for et langt innlegg dette ble! Håper dere holdt ut til siste slutt.

Publisert: 16.08.2014 @ 20:41 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 4

Det som skal skjeDette har jeg gjort før; å starte denne bloggen igjen etter et langt opphold er på en måte litt rart men også litt hyggelig. Nå har det seg slik at jeg reiser til(bake) til Stavanger imorgen for å begynne på et studium kalt nordisk språk og litteratur. Dere skal få hele den fancy tittelen så slipper jeg å gjenta den for alle jeg møter, hehe. Dere som kjenner meg; enten i det virkelige livet eller kun gjennom bloggen vet at jeg startet på journalistikk i Stavanger i fjor. Studiet viste seg å ikke passe meg, og jeg fullførte kun det første halvåret for så å komme hjem og jobbe på den gamle jobben min. Det ble en god tenkepause som både den stusselige sparekontoen min og jeg nøt godt av. Nå skal jeg prøve meg på en ny taktikk: istedenfor å tenke for mye på at jeg skal rett ut i en relevant jobb vil jeg gjøre noe jeg trives med og heller lage veien mens jeg går den. ( okei, den siste der er sitat fra rådgiveren på universitetet, men det var godt sagt.) Så, kjære søte venner og familie fra Sandefjord som vil lese hva jeg har å si, og kjære alle dere andre der ute som ikke kjenner meg personlig men kun gjennom denne bloggen: jeg håper jeg kan leve opp til deres forventninger om en underholdende blogg. Vi blogges!
Publisert: 14.08.2014 @ 14:01 Kategori: Hverdagsprat Kommentarer: 3
hits