Arkiv måned: september 2013

livet og prøvelser til en student

Her tidligere leste jeg gjennom noen kommentarer på Aftenposten til en Tegnehanne post, og en mann skrev noe sånt som:" Savner studietiden, det var null bekymringer det! Nyt studietiden!" han påstod selv at full jobb var mye verre og at vi studenter bare måtte nyte denne tilværelsen mens vi kunne.

Denne kommentaren skremte meg. Tanken på at denne tilværelsen skal være den slække delen av livet er mer enn jeg kan fatte og begripe. Derfor tenkte jeg å skrive et lite innlegg om hva jeg må gjennomgå som student. Først og fremst kommer jeg antageligvis til å få svært gule og skadde tenner takket være all kaffen jeg må helle i meg for å overleve dagen. Jeg ser faktisk for meg at jeg vil våkne opp en dag, se meg i speilet og bli blendet av zoombie huden min etter årene steng inne i forelesningssaler og kvelder foran PC-en.

For å ta et konkret eksempel fra mitt liv; jeg har på fredag levert inn tre oppgaver men jeg er så feig og redd at jeg ikke har turt å se om de er rettet. Jeg må antageligvis psyke meg opp i ettermiddag, kjøpe noe godt å tygge på og noen lommetørkler før jeg sjekker. Det er noe med innleveringsoppgaver og tanken på eksamen som får meg til å krølle meg sammen i fosterstilling som et lite barn som ikke vil til tannlegen.

En annen ting ved det å være student er at du er blant Norges fattigste. Til tross for dette har jeg ikke innstilt hjernen min på at jeg ikke lenger har råd til min tidligere luksuriøse livsstil som gikk ut på å shoppe klær for å føle meg bedre samt groteske mengder med sushi og annen dyr mat. Her om dagen så jeg et veldig gammelt menneske i et stort og fint hus, og begynte å fantasere om at hun kunne være min bestemor (bare for en stund) slik at jeg kunne bo der. Hvis ikke det er trist, så vet ikke jeg.

En annen ting som alltid henger over oss studenter som en eller annen forbannelse er eksamener. Tanken på å sitte der i et rom med noen ark og en penn foran deg, ingen hjelpemidler og en gjeng lærere rundt omkring i landet som skal dømme dine evner på en 6 timers prestasjon er skummelt. Jeg så på Ylvis her om dagen, hvor en eller annen komiker hadde meldt seg inn i Mensa for å bevise at han ikke var dum selv om han ikke hadde høyere utdanning. Jeg vurderer faktisk å gjøre det samme hvis dette skjærer seg, bortsett fra at jeg tviler sterkt på at jeg kommer så mye som en tå innenfor Mensa. Men jeg skal værtfall vise at jeg er smart på en eller annen måte, jeg må bare finne ut hvordan.

 

Sett bortifra alt dette lever jeg et ganske fint og rikt liv, det er bare deilig å klage litt i blant.

Publisert: 23.09.2013 @ 10:01 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

ikke gi opp

Selv er jeg student ved universitetet, en liten 19 åring som kommer rett fra gode trygge videregående. Jeg er absolutt inne i en liten periode hvor mye virker ganske tungt i forhold til skole. Vi har allerede hatt tre store innleveringer, og til neste uke skal tre nye innleveringer leveres. Jeg må si at jeg virkelig ikke hadde mye greie på hvor utrolig vanskelig journalistikk er, og hvor tidskrevende og hardt studiet er. Det er ikke rart at så mange journalistikkstudenter hopper av studiet.

Jeg sliter litt med stress, jeg har høye forventninger og får fort dårlig samvittighet. Dårlig samvittighet er et typisk jente-syndrom spør du meg. Mange av oss jenter tenker for mye over konsekvenser, og vi er dårlige på å bare leve i nuet og legge ting på hylla for en stund. Jeg føler på den dårlige samvittigheten og stresset hver gang jeg gjør noe annet enn skolearbeid. Ser jeg på en serie eller en film, så tenker jeg umiddelbart at jeg heller burde ha lest eller begynt på en eller annen oppgave. Det som er så trist er at dette langvarige stresset ikke fører med seg noe godt, og det hjelper så lite å vite det også.

Jeg har faktisk tenkt at i det siste at det ville vært så mye lettere å bare ha en "vanlig jobb" som ikke krevde utdanning. Da hadde man sluppet tre lange år med eksamener, semesteroppgaver, innleveringer og masse lesing. Det er dette å vite at man skal bli vurdert i form av en størrelse som noen ganger kan virke så utrolig urettferdig. Selv har jeg aldri slitt med dårlige karakterer på skolen, men jeg har flere ganger tenkt på hvor skadelig en karakter kan være på noens selvbilde. Tenk å sette et tall på en persons prestasjoner, og mange tenker at dette tallet gjenspeiler meg og mine evner her i livet. Hva om tallet ikke er høyt nok?

Allikevel vet jeg innerst inne at jeg liker å jobbe, jeg liker å lese, jeg liker å lære og jeg liker å bli presset og utfordret. Å ta en "vanlig jobb" som ikke krever utdanning er selvsagt ikke et nederlag, tvert imot, men jeg tror ikke helt at det er det rette valget for meg.Publisert: 17.09.2013 @ 18:13 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

hjemme i fjorden igjen

Det er rart, men når jeg har kommet hjem på besøk til Sandefjord føles det som om jeg aldri dro. Alt er som det var da jeg forlot det, menneskene, butikkene, byen og alt. Hitill har jeg tilbrakt helgen med familie og venner, drukket sjokolademilkshake, spist mammas hjemmelagde mat igjen, sovet i senga mi på rommet mitt, spist masse godteri, slappet av i kosebuksa på sofaen, spist etterlegnet sushi fra Fuji, shoppet klær og vært på café med familien.

Publisert: 14.09.2013 @ 17:35 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

tumblr er bra for sjela
Det er ingenting bedre enn å starte morgenen med god tid, kaffe, omelett og tumblr. Det er noe utrolig beroligende, koselig og morsomt ved å se på alle mulig random bilder som dukker opp i loggen min på tumblr fra mennesker over hele verden.

Bildet ovenfor er hentet fra min tumblr: www.hearrtshapedbox.tumblr.com 

Publisert: 13.09.2013 @ 23:16 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

lange dager

Opp klokken syv, skole fra ni til tolv eller ni til tre, lesing etter forelesningene på biblioteket til fem tiden, hjem å lage middag, se på TV, sove, repeat.

Ja, hverdagen kan virke veldig meningsløs og repeterende, men den har jo sine kvaliteter. Hver dag lærer jeg mye nytt, nesten hver dag snakker jeg med noen jeg ikke har snakket med før i klassen og hver dag lages det god mat på kjøkkenet hjemme hos oss, mmm!

Ei i klassen spurte meg faktisk idag hva jeg ville brukt tiden min på hvis idag var min siste dag her på jorden, og det eneste jeg kom på var følgende: Dra på butikken og kjøpe alt jeg føler for: kjeks, ben and jerry's, melkesjokolade, boller og milkshake for deretter å kaste det nådeløst i meg i en eller annen komfortabel sofa et sted.  Jeg synes det faktum at dette var det første som slo meg inn sier mye om meg som person, haha. Men så har jeg aldri lagt skjul på at jeg har et veldig spesielt forhold til godteri, enten må jeg avstå helt fra det, eller så kaster jeg det i meg til jeg blir kvalm og får dårlig samvittighet. Jeg vet ikke helt hva det kommer av, men jeg klarer ikke å la være å spise noe som blir satt på bordet foran meg.

Jeg så forresten på Asbjørn Brekke show i går kveld og det viser seg at man faktisk kan bli avhengig av brus. Det er vel en grunn til at Cola heter "Coke" på engelsk, he he. Touché!

Publisert: 11.09.2013 @ 18:36 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

politikk er mer enn vanskelige ord

Dere ser meg helt til høyre på bildet, i lilla genser! Kjændisen.

Det er spennende å følge med på valget nå i kveld, selv om det går litt seint med noe sånt som 428 kommuner som skal gjennomgås. Hva nå enn sluttresultatet måtte bli, så ser det ut til at flere har brukt stemmeretten sin i år i forhold til ved forrige valg, og det liker vi! Jeg tenker på alle de menneskene verden over som slåss for ytringsfrihet og så sitter vi her og har denne friheten, men allikevel er det mange av oss som ikke bruker den. Vi har det for godt, rett og slett.

Jeg tror mange ikke er klar over at politikk ikke bare er masse vanskelige ord og noen tørre politikere som babler i vei om prosenter og handlingsregler. Det er så mye i hver enkelt sin hverdag som styres av nettopp politikken. Bare tenk på maten i kjøleskapet ditt, hvor mye den koster, om bussen kommer tidssnok og hvor mye du betaler for biletten, hvordan skolen din ser ut, hvor mye skatt du betaler av lønna di o.s.v. Det er så mye som er politikk, at det nesten er umulig å si at det ikke interesserer deg. Jeg har full forståelse for at alle ikke har funnet et parti de er enige i, men dette betyr ikke at man skal bli sittende på rumpa i en eller annen sofa her i landet og la valget gå sin gang. Husk at det å stemme blankt ikke er det samme som å være sofagris, en blank stemme er en stemme, en slags måte å si at du ikke er enige i noen av partiene, og ønsker en forandring.

Når dette er sagt, er det noen ting som provoserer meg. Det har blitt rettet mye kritikk mot den rødgrønne regjeringen og folk ser ut til å mene at det ikke har skjedd noe framgang ved deres politikk. Da lurer jeg egentlig på hvordan folk definerer framgang. Under den rødgrønne regjering har arbeidsledigheten gått ned betraktelig, Norge er faktisk det landet med lavest arbeidsledighet i hele Europa, dette er ikke noe vi bør ta for gitt. Man kan si mye om de rødgrønne, men økonomien har de orden på. Da verden var hardt rammet av Finanskrisa preget dette Norge i svært liten grad i forhold til de andre landene. De rødgrønne har gjort det lurt i å spare penger i Oljefondet, og som vi vet er ikke olje noe som varer evig.

Personlig leste jeg i studentavisen på skolen for å se hva de ulike partiene ønsket å gjøre for oss studenter. Jeg tror det er viktig å tenke seg hvor du selv står og sjekke ut hva partiene vil gjøre for å bedre din hverdag, men samtidig tror jeg også det er viktig å tenke på andre, at ikke bare din hverdag blir bra men at flere får det bra. Vi lever faktisk i et samfunn her, og på grunn av dette er vi avhengige av hverandre for at ting skal gå rundt. Det lønner seg å tenke større enn sin egen nesetipp spør du meg.


 

Publisert: 09.09.2013 @ 22:25 Kategori: Blogg Kommentarer: 9

Stavanger by night

Publisert: 08.09.2013 @ 21:58 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

hjemmelaget sushiFørst vil jeg bare påpeke at jeg ikke ble noe særlig fornøyd med kvaliteten på bildene denne gangen. Hovedproblemet var at jeg var for lat i går kveld, (det tar lang tid å lage sushi altså!), så alle bilder ble tatt på Auto, fy fy!

I går kveld var jeg hos ei i klassen med fire til for å lage litt sushi. For å lage sushien kjøpte vi nori, sushi ris, eddik, chillisaus, philadelphia med hvitløk, rå laks, avokado og agurk. Det tok lang tid å lage sushi, og ingen av oss hadde prøvd å lage det før. Men resultatet ble helt greit, jeg har alltid vært litt skeptisk til å lage sushi hjemme da jeg forstår det må være en grunn til at sushikokkene i Japan har såpass lang utdanning, og det forstod jeg nå. Det var gøy å rulle ut makiene og kutte dem, men mine maki ble veldig trekantede i formen, haha.

Det var gøy å ha prøvd det, men vi ble enige om å heller bestille pizza neste gang, lol. Mye mindre arbeid og mye billigere! Når det er sagt er det en helt egen opplevelse å rulle sushi på kjøkkenbenken hjemme, og jeg anbefaler folk å prøve det. Hvis jeg skulle prøvd igjen ville jeg nok heller brukt chillimajones og frityrstekt scampi, mmm. 

Publisert: 06.09.2013 @ 16:53 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

ingen bekymringer

Advarsel: usminket og trøtt jente!

Denne dagen har vært ganske stressende. Jeg må gjøre om nyhetssaken min, få flere tall fra intervjupersonen min (må forsøke å ringe henne imorgen) og vinkle saken min på en ny måte. Det er ikke så gøy å måtte styre enda mer med dette da jeg har flere oppgaver fremover og masse pensum som skal leses til hver forelesning. Får bare holde meg til hakuna matata mantraet og håpe på at det ordner seg på en eller annen måte, slik det har en tendens til å gjøre.

Prøvde å se calm and collected ut på bildet, men egentlig er jeg ganske stressa, haha. 

Publisert: 02.09.2013 @ 21:09 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

sunn start på uka

Har bestemt meg for å være sunn denne uka, og forhåpentligvis flere uker fremover. Ikke bare fordi jeg vil føle meg vel, men fordi det av en eller annen grunn ender opp med kvisefest i ansiktet mitt når jeg spiser noe usunt. Tar det som en bønn fra kroppen min om å ikke proppe i den masse drit, haha. I tillegg leste jeg at valnøtter og bær er bra mat for hjernen, og hvis det er noe jeg trenger her på universitetet så er det hjernen min.

Noen flere som er med meg? Go sunnhetsuka!

 

Publisert: 02.09.2013 @ 18:46 Kategori: Blogg Kommentarer: 7

søndag= lesedag på Wayne's

Kjekken fikk beskjed om å se undrende ut av vinduet, haha.

Jeg synes vi har mange gode idéer, og en av dem er å slå sammen lesingen med noe koselig, som et cafébesøk! Siden søndager, og enda verre: søndager hvor det regner, ikke er så fulle av liv er det like greit å finne frem bøkene å lese litt. På universitetet gjør man jo nesten ikke annet, samt å levere inn oppgaver. Det var værtfall veldig koselig å sitte inne med en god kopp kaffe på Wayne's coffee, men dessverre ble det altfor mye støy og vi dro heller til skolen for å lese litt. Det er jo ikke alle som slipper inn på skolen på en søndag, men hvis du er ekstra kul og går på universitetet, så får du et id-kort du kan dra på en sånn ting og vips så åpner dørene seg for deg!

Nå har jeg levert inn to oppgaver siden skolen begynte, og jeg venter i spenning på godkjent/ikke godkjent vurderingen. Hvem skulle tro at det å levere inn et par oppgaver kunne være så nervepirrende? Jeg skal prøve å ikke ta det så personlig om jeg får ikke godkjent, hehe.
 

Publisert: 01.09.2013 @ 20:48 Kategori: Blogg Kommentarer: 5
hits