Arkiv måned: oktober 2013

himmelsk lys

Når man bor ved havet finner man fort ut at hverken himmelen eller havet ser lik ut fra dag til dag. Hver dag når vi kjører over broen på vei til skolen ser jeg på havet og finner at den har en ny farge, en ny nyanse hver dag og det er ganske fantastisk.

Publisert: 27.10.2013 @ 19:10 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

Egersund på en lørdag

Idag bestemte vi oss ganske så spontant for å ta en tur til Egersund. Jeg tenker sånn at er man først på Vestlandet så må man jo utforske byene litt, og selv om Stavanger er en utrolig fin by blir man jo litt lei når man har vært her en stund. Det var ca. en times kjøretur fra Stavanger til Egersund, og vi så så utrolig mye fin natur fra bilvinduet. Jeg har funnet ut at Vestlandet (fra Stavanger og sørover i alle fall), består mye i sauer og åser. Jeg har virkelig aldri sett så mye sau i hele mitt liv som jeg har sett på veien til og fra Stavanger, haha. 

Egersund var en veldig sjarmerende og liten by! Fikk skikkelig vintage feeling når vi gikk i gatene og så på de hvite trehusene med de gammeldagse skiltene. Vi måtte jo selvfølgelig finne oss et fint sted for å ta en kaffe, og jeg føler meg så utrolig voksen men sannheten er at jeg elsker kaffe. Med litt hjelp fra GPS-en på mobilen ploppet et sted med navnet Moccahuset opp, og like rundt svingen lå dette stedet. Godt tegn at caféen var innreddet med en karikatur av godeste Jan Teigen, kjente det appellerte til mitt Vestfold hjerte. Men dere, den cappuchinoen vi fikk servert på dette stedet må være den beste jeg har smakt noen gang. Og jeg har hatt min share med cappuchino i både Italia, Frankrike og Norge. Vi besøkte også en søt sjokoladefabrikk og ble tilbydd å være med på å lage vår egen på deres sjokoladeverksted. Dessverre kostet dette 350 kroner per person, og når man lever på studentlønn kan man ikke alltid gi etter for slike dyre fristelser er jeg redd. 

 

Publisert: 26.10.2013 @ 19:09 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

høstkos
Dagene føles lengre, og ikke minst mørkere og kaldere. Treet utenfor vinduet vårt har felt mesteparten av sine blader, og de gjenværende er blitt blodrøde. Vinden og regnet er ikke til å unngå her borte på Vestlandet; de er der konstant. Lue, votter og store gode skjerf skal finnes frem fra skuffer og varme drikker skal nytes med tente stearinlys på bordet. Jeg er ikke helt sikker på om jeg liker høsten ennå, jeg må nok tenke litt mer på det.

Noe jeg vet jeg liker er å drikke kakao på kvelden foran TV-en. I dag har jeg tatt meg helt fri fra alt som heter skole og semesteroppgave i Ex.Phil som venter i spenning. Jeg er ei veldig ambisiøs jente som er vant til å jobbe hardt på skolen, men noen dager må jeg bare slippe alt og ta meg fri. Har heller tilbrakt søndagen foran TV-en med kjæresten, og ja, så har vi fått trent litt også. Det er så mye jeg kunne ha brukt denne dagen til; begynt på denne semesteroppgaven, vasket huset o.s.v. men det ble det bare ikke noe av idag, og det er helt greit.

Liker dere høsten?

 

Publisert: 20.10.2013 @ 20:44 Kategori: Blogg Kommentarer: 1

mål med treningen

I helgen satte jeg meg et nytt mål med treningen: Jeg skulle klare å trene fem ganger i uka. Det som har skjedd i skrivende stund er at jeg har trent mandag, tirsdag, idag og jeg skal trene imorgen.
Jeg merker at jeg har mye mer energi for tiden, men det jeg merker aller mest er noe som ikke synes på vektskåla eller for andre: Jeg blir ikke like støl lengere, kroppen kjennes fastere og jeg går automatisk mye fortere når jeg skal noe. Jeg blir ikke like andpusten av å gå opp mange trapper og jeg klarer faktisk å skru av harde lokk uten problemer og uten å ty til kjæresten. Jeg har nevnt før at jeg prøver å trene på en helt annen måte denne gangen; jeg trener blant annet en del styrke og det er jeg veldig fornøyd med. Målet er ikke å gå ned i vekt lengre, snarer tvert imot; om jeg går opp i vekt vet jeg at treningen går som den skal, og det er helt topp!

Noen matvarer som det har blitt veldig mye av her i heimen er: avokado (på rundstykker), tomater, bringebær, Double 0 fra Yoplait (yoghurt uten sukker og fett), proteinbarer etter trening (smaker nam!), maaasse vann, ett glass melk hver dag, kylling og egg (lager ofte omelett til frokost). Også er det jo dette evige lange spørsmålet (ett av flere): "Hvor mye skal man ha lov til å unne seg av disse syndige godterier?" Som sagt så prøver jeg å trene på en ny måte, og ved denne nye måten prøver jeg alltid å finne en gyllen middelvei fremfor å ty til ekstremiteter; det skal være lov å kose seg. Å kutte ut godteri eller andre godsaker for alltid ville vært umulig for meg værtfall. Om noen noen gang har klart det så skal de få klapp på skulderen av meg, men foreløbig har ikke jeg møtt på noen. Jeg kommer aldri til å klare og gi opp godteri, og tro meg; jeg har prøvd det før. Det som egentlig skjedde var følgende: Jeg var veldig opptatt av å gå ned i vekt, og takket alltid nei til søtsaker. I helgene spiste jeg bær eller nøtter, men en dag sprakk jeg helt: Jeg raidet kjøleskapet etter godteri og fikk noe som kan tilsvare abstinenser. Det endte med at jeg satt med fanget fult av potetgull og sjokolade og stappet i meg som det skulle ha vært den siste dag på denne jord.

Fra den dagen av lærte jeg meg en nyttig lekse: Man må aldri la seg gli over i ytterpunkter, alt må gjøres med måte! Den andre tingen jeg lærte var at Maria aldri kommer til å skilles med sjokoladen. Vi kan ikke være for strenge med oss selv, folkens, vi skal faktisk leve litt og. Å være sunn handler ikke om å nekte seg alt som er godt og det handler ikke om å få dårlig samvittighet for hver minste lille ting. Å være sunn handler om å bruke kroppen og spise seg god og mett, men fremfor alt handler det om å også kunne kose seg!

Hvis det er noen flere som har begynt på et sunnere liv og vil dele erfaringer eller stille spørsmål så er det bare å fyre løs!

Publisert: 16.10.2013 @ 21:40 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

middagsdate på skolen

Idag har vært en laang dag. Det hele begynte klokka ni med medier og kommunikasjon til kl.12. Jeg har nå satt meg som mål å trene fem dager i uka, mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og søndag. Fredag og lørdag skal holdes hellig da disse er mine favorittdager og de blir ofte fylt med sofakos og godteri. Motivasjonen for trening er med andre ord på topp; det er verre med studiemotivasjonen. Til tross for at jeg var på skolen til halv syv på kvelden idag ble det ikke så mye lesing som jeg hadde håpet på. Til slutt smelte jeg sammen bøkene i frustrasjon og slang bagen over skulderen. Slike dager inntreffer iblant, og jeg må bare akseptere det. Det kunne jo ha vært verre, jeg har i det minste treningsmotivasjon, og jeg regner med at skolemotivasjonen dukker opp de neste dagene. Tanken på eksamen skremmer meg, det må jeg bare si.

For første gang i mitt liv kan jeg si at jeg har spist middag på skolen, haha. Det var Taco buffé for 75 kroner i kantina og vi hadde nettopp kommet fra trening, så da ble det likesågodt middag der før vi skulle hive oss løs på pensum på biblioteket. Det er faktisk overraskende hvor mange som sitter på biblioteket ved seks-syv tiden på kvelden, synes det er ganske så imponerende jeg!

Dagens motto: Ingen ligger på dødsleiet og angrer på at de ikke jobbet mer!

 

 

Publisert: 15.10.2013 @ 19:54 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

meg selv tid

Forelesningen idag ble flyttet til fredag, så jeg har hatt "fridag". Dette vil si at jeg tillot meg å sove så lenge jeg ville, så lenge jeg kom meg opp og dro til biblioteket for å lese ved et anstendig tidspunkt. Jeg fikk lest litt, men jeg var bare så utrolig rastløs og alt som stod i tankene på meg var trening. Så da ble det slik, vi kjørte bort på treningssenteret og jeg fikk kjørt bein, rumpe og mage idag. I dag var en sånn dag jeg bare har følt at jeg må trene og slappe litt av med litt overfladiske ting. Nå er det sånn at studietilværelsen består av få overfladiske ting, det er så mye tungt pensum og oppgaver som henger over meg hele tiden, så da er det nydelig å bare ta litt fri. I kveld fikk jeg endelig lakket neglene litt og sitter i skrivende stund og ser Top Model Norge, kos! Så skal jeg ringe min kjære Carina på skype, har savnet å snakke med henne!

Ha en flott mandagskveld videre!

 

Publisert: 14.10.2013 @ 21:10 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

besøk fra fjorden

Våknet opp til dette været i dag:

I går morges kom jentene mine fra Sandefjord på besøk, og vi har hatt en utrolig fin helg! Vi kunne virkelig ikke vært heldigere med været her, strålende sol og 15 grader idag, ikke verst. Lørdagen gikk til byvandring og shopping for deres del (jeg er midlertidig fattig), og senere kjørte vi på butikken og kjøpte taco til middag. Jeg som har stresset en del med skolen i det siste synes det var helt herlig med besøk av disse to søtingene, jeg fikk virkelig koblet av og har ikke ledd så mye på lang tid. Føler meg alltid som en ungdomsskoleelev igjen når jeg er med dem, og det er på en god måte. Det er virkelig noe helt spesielt med de vennene du har hatt siden barneskolen eller ungdomsskolen, og så er det jo så stas å få besøk her borte og vise dem byen og skolen min. Tusen takk for en herlig helg, jenter!

Godt at vi alltid følger med!

Fine jentene.

Også fine cappuchinoen min da seff.


Publisert: 13.10.2013 @ 23:06 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

å konkurrere med seg selv

Det bildet her ble litt random nå, da jeg egentlig hadde planer om å skrive om desserten min, haha.

En gang, i gamle gamle dager var denne jenta sprek. Hun trente hver dag og spise masse frukt og grønt og følte seg bra. Hun gikk til og med ned 17 kg og det hele begynte en sommer med litt jogging og god målsetting.

I det siste har jeg følt at jeg har mistet selvdisiplinen, det sunne kostholdet og treningen. Men hva gjør man når man er misfornøyd? Setter seg ned og klager? Nope, da er det på tide å gjøre noen grep, og det er nettopp det jeg har begynt med i det siste. Nå skal det ikke lenger handle om slanking eller å veie seg flere ganger om dagen. De fleste som har gått ned i vekt vet at balansen mellom spiseforstyrrelser og sunn vektnedgang kan være hårfin. Jeg har tatt meg selv i å stå på vekta altfor mange ganger og få dårlig samvittighet hvis jeg spiser noe usunt. Denne gangen skal jeg gjøre ting litt annerledes; jeg skal ikke være så streng med meg selv. Jeg har lært hva som funker og jeg skal prøve å ta dette i betraktning så godt jeg kan. Tidligere erfaringer er gull verdt og gjerne kombinert med litt nye måter å tenke på.

Jeg har forstått mer og mer i det siste hvor nytteløst det er å sammenligne seg selv med andre. Jeg har en type kroppsbygning, og jeg er ikke den laveste jenta i kretsen heller. Denne ganger konkurrerer jeg ikke med modellene på førstesiden av et eller annet jenteblad; denne gangen konkurrerer jeg utelukkende med meg selv, og det føles bra!

Publisert: 10.10.2013 @ 19:41 Kategori: Blogg Kommentarer: 10

små gleder i hverdagen

Hjemmelaget pizza + The Big Bang Theory er bra saker! Jeg kan ikke få sagt nok hvor viktig det er å ha en serie man kan koble av med mellom forelesninger, selvstudium og alt stress som følger skolen med. I dag har jeg vært på skolen fra 9.00 til 12.00, og fra 12.00 til 16.00 har vi lest på biblioteket. Grunnen til at det har blitt lite med blogging er at internettet her borte har hatt noen enorme humørsvingninger siden vi kom. Heldigvis fikk utleierne ny ruter i går, og da skal det feires med bilde av maten og blogginnlegg, haha.

Det er deilig å være ferdig med alle oppgaver og bare kunne fokusere på å lese til eksamen. Selvfølgelig er det å lese til eksamen alt annet enn slækt, men jeg liker veldig godt å studere på egenhånd på biblioteket og gjerne med en cappuchino ved min side. Jeg fikk meg et enorm sjokk da jeg først begynte her på universitetet, og jeg forstod fort at nivået er noe helt annet enn videregående som jeg kommer rett fra. Men ting går stadig lettere så snart jeg får tilpasset meg litt, og i begynnelsen tenkte jeg ofte tanker som:" Kanskje jeg bare skal ta meg en vanlig jobb, så slipper jeg eksamen, oppgaver og konstant skolestress." Men i det siste har jeg begynt å forstå at dette har vært en "letthvint" løsning i vanskelige tider. Selvsagt sier jeg ikke at det å ha en "vanlig jobb" på noen måte er lett, men det å studere krever mer av deg på en annen måte.

Jeg har allikevel kommet frem til det jeg alltid har følt med meg selv, nemlig at jeg er ment til å studere. Jeg har jo alltid vært nerd på skolen og elsket å lese og skrive, så hvorfor stoppe nå? Jeg synes emnene vi jobber med nå er blitt mye mer spennende; i dag har vi hatt om makt i mediene og kommet mye inn på statsvitenskap. Det er så gøy å se hvordan fag henger sammen, hvordan filosofifaget også berører samfunnsfag, sosiologi og psykologi, som er tre fag jeg digger. Jeg har tenkt mer og mer på at jeg vil studere statsvitenskap eller psykologi etter denne bacheloren, men det kan jo også være at jeg er blitt altfor sliten etter disse tre årene.

Det som virkelig holder meg oppe disse mørke høstdager er tanken om at 2.desember er jeg ferdig med eksamener, semesteroppgaver og alt som er for dette halvåret. Jeg gleder meg så ubeskrivelig mye til å sitte på flyplassen for å dra hjem til kjente og kjære til jul. Mammas mat, familie, venner, julemarsipan, slappe av, lese noe annet enn pensum og rett og slett være lykkelig. Jeg har faktisk savnet Sandefjord masse, og etter å ha kommet hit er jeg overbevist om at Østlandet er Norges Syden. Man setter virkelig ikke pris på ting før man mister dem!

 

Publisert: 08.10.2013 @ 18:03 Kategori: Blogg Kommentarer: 3
hits