Arkiv måned: november 2013

Tanker

Eksamensperiode. Pensum ligger foran deg og med et sukk åpner du opp den tykke litt slitte boken for ente gang. Utsendeet blir litt glemt bort, og når du kommer hjem fra skolen etter en lang dag med lesing, er hodet tungt og selv enkle spørsmål som: "Hva skal vi ha til middag idag?" blir plutselig slitsomt og krevende å finne svar på. Tanken på eksamen ligger der i bakhodet hele tiden; mens du ser på TV, spiser noe godt eller pusser tennene om kvelden.

Til tross for dette er jeg ganske lykkelig. Det ligger en frihet i det å strukturere dagen slik jeg selv ønsker. Jeg kan stå opp når jeg vil og legge meg når jeg vil uten å være bundet til forelesninger eller innleveringer.

Tanken på å komme hjem til jul ligger der i bakhodet sammen med tanken på eksamen, bare mer som en drivkraft. Å komme hjem og se kjære og kjente igjen betyr mer enn noen julegave. På mandag er jeg ferdig med siste eksamen og ferdig for i år! Da skal sjampanjen sprettes og en uke senere begir vi oss ut på veien og hjem til det gode og kjente Østlandet. Bildet på dette står klart for meg hver dag, og det gjør meg så lykkelig. Det er nesten slik at jeg ikke vil at dagene skal gå til et visst punkt, da kan jeg bare fortsette å glede meg over dette bildet.

Jeg vil gjerne avslutte dette innlegget med å si at kaniner er det fineste på jord.Publisert: 29.11.2013 @ 23:52 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

Er det greit med merkeklær på små barn?

Bildet er hentet fra google.no

I det siste har debatten rundt dette temaet florert i mediene, og jeg leste sist om dette på vg.no. (http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10145131)

Først og fremst vil jeg bare si at hvordan folk velger å kle sine egne barn mener jeg burde være opptil hver enkelt. Det som ikke er greit derimot, er når noen føler seg presset til å gå utover økonomien for å kjøpe dyre klær til barna sine som de ikke har råd til, da har vi plutselig et problem. Jeg synes det er feil å hetse noen fordi de ikke har brukt mange tusenlapper på klær til barna sine, og på samme måte synes jeg det er feil å hetse noen fordi de bruker mange tusenlapper på barna sine klær. Jeg forstår at det kan virke provoserende fra begge kanter, og nå er saken slik jeg forstår den at det har oppstått et stort kjøpepress blant norske foreldre, og det er jo synd. Når man får barn er det sånn at man oppdrar dem etter de verdier man selv setter høyt, naturligvis. Så er det jo sånn at vi alle har våre verdier, og for meg personlig ville nok ikke det å kjøpe dyre klær til barna mine vært det viktigste for meg. Nå har jeg ikke barn selv ettersom jeg bare er 19 år, men jeg kan tenke meg at når eller om jeg skulle få barn, så ville det viktigste for meg vært at barna mine hadde det bra og at jeg hadde nok og varme nok klær til dem. Om klær er fra H&M eller Mulberry burde ikke spille noen veldig stor rolle, så lenge de fyller sin funksjon som klær. Det som provoserte meg i saken ovenfor var reaksjonene denne moren ble møtt med da hun sa at barna sine klær var fra H&M, akkurat som om det er noe å skamme seg over?

 Når det kommer til barneoppdragelse tror jeg det finnes langt større utfordringer enn hva slags klær de skulle ha på seg. Jeg synes ikke det faktum at noen kler på barna merkeklær eller ikke merkeklær skal kunne definere deres evner som foreldre.

 Dette er bare min mening om saken, men hva synes dere, folkens?

Publisert: 23.11.2013 @ 20:06 Kategori: Maria har en mening Kommentarer: 8

sunn og deilig middag i en fei

Dette er blitt en slager her i hus. Du trenger: laksefilet, brokkoli,løk, gulrot og wok blanding. Du kan egentlig velge ganske fritt selv hva du liker best, i dag for eksempel har jeg en ny vri med blomkål og minimais istedenfor wok blandingen. Kutt opp og legg i folie, hell litt soya saus over og stek i ovnen i 10-15 minutter på 180 grader. Fikk idéen til denne oppskriften på en TV-reklame, hehe. 

Publisert: 21.11.2013 @ 17:39 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

eksamensbobla

Eksamen på mandag, men jeg er urovekkende rolig. Det er noe som ikke stemmer; i vår var jeg så stressa før eksamen at jeg ikke klarte å spise, og det var på videregående. Trodde jeg skulle dø før eksamen her på universitetet, men jeg sitter nå her og slapper av mer enn jeg kanskje burde. Jeg leser jo en del, men jeg har klart å bli syk (influensa mest sannsynlig), så det går jo ikke akkurat på skinner med alt. Men til tross for eksamener og sykdom så er jeg faktisk ganske glad. Akkurat idag føler jeg at jeg har fått mer energi enn på lenge, og forfengeligheten min har forsvunnet litt både på godt og vondt. Nå har jeg faktisk gått nesten to uker uten å rette ut håret, og det er stort! Det er så deilig å bare gi litt faen, for å si det rett ut. Men så har det jo sine dårlige sider; er ganske sikker på at sjokolade og pizza ikke er den ultimate slankekur akkurat, haha. Men jeg skal jo snart hjem til jul og feite meg opp uansett.

Har også funnet en lesesal på skolen som ikke ligner på et fangehull, god stemning!

 

Publisert: 20.11.2013 @ 22:38 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

café på søndag

Det nærmer seg slutten av november, men jeg og kjæresten går fortsatt rundt med kameraene våre som to turister. Det er helt greit for meg, jeg er jo ganske nysgjerrig av meg men jeg tør ikke akkurat påstå at jeg er så god på å ta bilder.

Idag har jeg forsøkt og bare slappe av å ha tankene et annet sted før flervalgsprøven i morgen. Det finnes ingenting mer skremmende enn eksamen på universitetet tror jeg, men man må jo bare gjøre sitt beste med det som med alt annet. Å stresse over lang tid har aldri hjulpet noen, og i det minste gir det bare rynker og hodepine.

 

 

Publisert: 17.11.2013 @ 17:38 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

nelly favoritt

Som student går det mye i vindushopping på nett om dagen, og selv om jeg vet jeg egentlig bare burde holde meg helt unna når jeg ikke har penger så klarer jeg ikke å la være. Ikke at jeg trenger jakker engang, har ikke plass til flere i den søte lille leiligheten vår uansett, men det er da lov til å drømme!

Publisert: 15.11.2013 @ 20:05 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

en ny begynnelse for håret

Jeg kan egentlig ikke huske når jeg begynte å rette ut håret mitt, men jeg husker første gang krøllene poppet frem. Det var i åttende klasse da jeg for første gang i mitt liv klippet opp håret, og etterpå kom krøllene jeg ikke hadde hatt siden småbarnsalder. Det er en trist sannhet at man alltid vil ha det man ikke har. Selv har jeg fått for meg at krøllene mine ikke er så fine på meg, og at jeg må rette dem ut hver dag. Dette fører selvsagt til slitte tupper og stor skade på håret generelt. Men nå har jeg bestemt meg: Jeg skal skåne håret mitt fra varme og bare la det være som det er fra naturens side. Har allerede gått en uke uten å rette det ut, og jeg lever fortsatt, hehe.

Er det noen der ute som vet om gode produkter for krøllete hår som gir god fuktighet? Helst på studentbudsjett!

Fine Carina og meg, og slik ser håret mitt ut naturlig.


Publisert: 15.11.2013 @ 19:52 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

noen som vet hva dette er?

I fjor høst (rundt denne tiden), fikk jeg et veldig hissig blemmeutslett over så og si hele kroppen. Jeg ble sendt rundt omkring til først legevakt, turnusleger og til slutt en dytkig hudlege som hjalp meg. Dette utslettet varte i omtrent fem uker og disse ukene gikk jeg gjennom et fysisk og psykisk terror. Det høres kanskje ikke så ille ut når jeg skriver om det, et utslett liksom? Men alle som faktisk så dette utslettet hoppet noen skritt unna meg, haha. Det lignet rett og slett byllepest fra helvete... Uansett, tiden da det stod på som verst fikk jeg ikke sove om natten, jeg lå oppe hele natten og klødde til den store gullmedaljen. Da det var på tide å "stå opp", klarte jeg nesten ikke å få i meg noe mat. Den ene dagen klarte jeg vel å få ned en halv banan, og det var det.

Jeg fikk beskjed om at jeg hadde fått en allergisk reaksjon av noe slag, men ingen av legene kunne forklare hva det var eller hvorfor jeg hadde fått et så aggressivt utbrudd. Hudlegen selv ristet på hodet da han så det og sa: "Uff, det her er smertefullt." Jeg kan ikke forklare lettelsen over at hudlegen faktisk hadde sett denne type utslett før og at han visste akkurat hva slags medisin jeg trengte. Jeg tok også blodprøver, men de ga ingen svar.

Grunnen til at jeg forteller om dette, er at jeg har oppdaget noen helt like blemmer som har kommet tilbake igjen nå. Jeg hadde litt igjen av antibiotika kuren min fra forrige gang og har tatt disse nå. Jeg er kjemperedd for å få et nytt utbrudd, og særlig nå som jeg har eksamener foran meg. Tanken på å gjennoppleve de ukene igjen skremmer vettet av meg, og det kunne virkelig ikke kommet på noe dårligere tidspunkt.

Så idag har jeg ringt rundt, først til hudlegen min hjemme i Sandefjord, så til fastlegen min i Sandefjord og så til hudleger og legevakta her i Stavanger. Hudlegen som hjalp meg forrige gang var dessverre på ferie, fastlegen kunne ikke hjelpe meg og nå hviler mitt siste håp på en klinikk her i Stavanger. Det jeg trenger er mer antibiotika slik at jeg kan bekjempe denne dritten i en tidlig fase.

Så kommer grunnen til at jeg velger å blottlegge dette her på bloggen: Er det noen som har en anelse om hva det kan være jeg reagerer på? Selv har jeg aldri fått noen påviste allergier i hele mitt liv, jeg har stort sett vært veldig frisk og rask alltid. Derfor er det så uvant for meg med legevakter og antibiotika og rare utbrudd. Jeg har jo tenkt på at det er veldig merkelig at dette skjer på samme tidspunkt som ifjor, nemlig på senhøsten. Er det noe i lufta eller noe spesiell mat som spises på denne tiden av året som jeg kan reagere på? Jeg er virkelig helt lost her, og veldig desperat. Jeg vil jo finne ut av dette selv om jeg har min kjære antibiotika (som gjør meg kjempetrøtt om dagen.)

Noen som har noe erfaringer eller anelse om dette? Setter veldig pris på råd eller tips!

 

Publisert: 14.11.2013 @ 21:04 Kategori: Blogg Kommentarer: 8

jeg bryr meg ikke for tiden

Den perioden som er nå er fylt med semesteroppgave, prøve og to eksamener. Jeg har ikke rettet håret siden lørdag, (og dette er ganske stort for meg, bare spør alle som kjenner meg.) og jeg sminker meg såvidt. Nå for tiden ser du meg slik: krøllete bustehår, usminket, joggebukse, joggesko, en gammel genser og en kaffe to go i hånden. Jeg merker hvor utrolig lite jeg bryr meg om hva andre rundt måtte føle om eksamensutsendeet mitt, og det er så utrolig befriende! Jeg er inne i min lille akademiske boble: jeg står opp tidlig, drar på skolen, leser, drikker masse kaffe og legger meg tidlig om kveldene. Men det er ikke bare kos heller: jeg stresser konstant og får kjempedårlig samvittighet når jeg gjør noe annet enn å lese. Jeg kunne absolutt vært mye flinkere, og jeg skal innrømme at idag ble jeg liggende i senga til halv 11 og kom meg ikke på skolen før nærmere halv ett.

Men så snart jeg legger fra meg boka eller skrur av TV-en kommer tankene: Hva om eksamen er kjempevanskelig og jeg driter meg skikkelig ut? Hva om jeg ikke klarer å finne motivasjonen til å lese til en prøve og to store eksamener?

Eksamen er og vil alltid være no' drit, uansett hvem du er eller hvor god du er. Man kan alltid lese mer og man kan alltid prestere bedre, men jeg tror det beste er å gjøre så godt man kan med den tiden og de ressursene man har. Det er lov å ta pauser, og det er lov å kose seg og legge fra seg boka. Imorgen tidlig skal Anette i klassen og jeg på stepping før timen, og jeg tror det bare blir godt å få gjort noe sosialt samtidig som man trener!Publisert: 12.11.2013 @ 19:43 Kategori: Blogg Kommentarer: 10
hits