Kategori: Skjønnhet

Tips til krøller!Okei, hvis det er flere enn meg her som har krøllete hår, så håper jeg at jeg kan gi dere noen tips her. Krøller kan være ekstremt irriterende, og kun de som selv har det fra naturens side kan forstå dette. Det blir fort bustete og brusete. Det nytter ikke å børste gjennom det, ved mindre man ikke vil ha strittende hår til alle kanter. Når man har krøllete hår er det viktig å finne produkter som er beregnet på nettopp denne hår-typen. Dette høres helt åpenbart ut, men jeg har faktisk ikke fulgt dette rådet selv tidligere. Nå har jeg derimot skjerpa meg og kjøpt inn produkter beregna på mitt hår. Jeg har også merka at håret mitt er tørt, og dette er tilfelle hos mange som har krøller naturlig. Så hvis man ikke finner shampooer og balsamer som er spesielt for krøller, kan man derimot gå etter produkter som er egnet for tørt hår. Jeg er selv student og kjøper så å si aldri dyre produkter, men holder meg heller til det matbutikken har å tilby. Her er uansett noen tips til deg som har krøller:

- Unngå alt som kan slite ut håret ditt, og da særlig varmeapparater som rettetang og hårføner. Hvis du absolutt må bruke det så pass på at du alltid bruker en varmebeskyttende spray. Jeg har faktisk retta ut håret mitt hver tredje dag i mange år, og det er tydelig! Fy søren så slitt og stygt håret mitt har blitt, men det er jo en avhengighet dette med å rette ut håret, så det er jo ikke bare bare å slutte. Men jeg har mine perioder hvor jeg gir håret en pause fra rettetanga, og jeg har vært inni denne perioden i to uker nå. 

- Når du dusjer håret, vær nøye på å bruke en god balsam for tørt/krøllete hår, og når du dusjer prøv å dusje med så kaldt vann som mulig. Det viktigste er at den siste skyllinga er litt kaldere vann slik at skjellagene i håret lukker seg og beskytter hårstråene mot skade. Jeg får alltid best resultat hvis jeg orker å dusje i litt kaldere vann enn vanlig. 

- Ikke gre gjennom håret med børste når det er vått, la det lufttørke og bruk gjerne en olje som tilfører håret fukt og glans. Jeg er helt avhengig av Moroccanoil, som sikkert de fleste har hørt om. Jeg påfører to pump med denne i vått hår, kun i lengden og ikke i hodebunn. Hvis du føler at håret fortsatt er tørt når det har tørket så skader det jo ikke med en pump ekstra. ;)

- Hårkur er noe jeg har begynt med først nå, og jeg prøver å bruke den en gang i uka. Jeg er kjempefornøyd med min hårkur fra John Frieda, som er spesielt egna for å hindre bruser i krøllete hår. Her er mine må-ha-produkter. 
Balsamen er fra Define og er tilegnet tørt og slitt hår. Denne kjøpte jeg på Bunnpris, så den var med andre ord ikke dyr. Jeg er superfornøyd og synes virkelig jeg merker stor forskjell! Det er faktisk ikke ofte jeg gjør når det kommer til balsam og shampoo. Shampooen er fra Biosilk og hjelper godt til med å få glans. 

Er det flere krøllehuer der ute som leser min blogg? Isåfall, har dere noen hårtips? :)

 

Publisert: 27.04.2016 @ 18:46 Kategori: Skjønnhet Kommentarer: 0

Hvorfor blir en kroppsfasong favorisert?

Nå er det noe jeg gjerne vil få ut, og det gjelder hvordan mote i mange år nå ser ut til å favorisere mennesker med søyle-fasong. Da snakker jeg om de høye tynne rette jentene, den typiske modell-kroppen. Ikke et vondt ord om de som har denne kroppen, men jeg begynner bare å bli rimelig lei av at en kroppsfasong skal settes på en pidestall, mens resten av oss blir ignorert. Jeg har iallefall opplevd utallige ganger å se en topp på utstillingsdokka og tenke: "Den var jo fin!" men så snart jeg får den på meg på prøverommet, blir den en eneste stor potetsekk på meg.

Det ser ut til at det ikke finnes en mellomting mellom "vanlig" som er den syltynne modellen, eller "plus size" som i mine øyne ikke er plus, men normal. Jeg synes det er skremmende å se hvordan vi, meg selv inkludert, har blitt så vant til at modellene i butikk-katalogene er størrelse XS med samme kroppsfasong. Jeg får faktisk litt sjokk når jeg ser jenter i katalogen som er noen størrelse større enn idealet, fordi man er blitt flasket opp med den andre typen i alle år. 

Jeg veier ikke 50 kg. Jeg har ikke flat mage. Jeg har brede hofter og lår, men litt smalere midje.Jeg er likevel normalvektig, men jeg har altså ikke den rette strek-fasongen likevel. Jeg savner å se at moten også inkluderer oss med former, og gir oss langt flere alternativer til å få vise fram vår kropp. Jeg sitter og ser litt på klær hos Topshop for øyeblikket, og kjenner at her er det faktisk noe for min kropp! Det er nemlig Beyonce som står bak den nye kolleksjonen, og det passer meg utmerket. Her har dere noen eksempler på type klær som jeg synes er flatterende, og som jeg savner i de andre kjedebutikkene her i Norge. 

Jeg vet at hoftene og midjen min ville sett smashing ut i disse, så hvorfor skal jeg da hjemme meg i en potetsekk som er påtenkt søyleformer? Vel, uansett, her er noen av mine favoritter fra Topshops nye kolleksjon:

 

Publisert: 24.04.2016 @ 19:35 Kategori: Skjønnhet Kommentarer: 1

Stilen jeg vil ha

Jeg finner stadig ut at min stil ikke passer så godt overens med den typiske "toppblogger-stilen". Det vil si slik jeg ser det: Canada Goose, masse farger, store hvite snickers og dyre vesker. Jeg er ikke komfortabel med å vise mye hud og jeg foretrekker det litt enkelt når det kommer til klær. Når det gjelder meg selv i hverdagen så tenker jeg lite mote og veldig mye praktisk. Jeg går til skolen, og derfor må jeg ha komfortable joggesko. Joggesko er jo ikke det mest sexy skotøyet og passer ikke til en ellers fin og elegant stil. Noen stikkord på den type mote jeg trekkes mot er: beige eller hvite kåper, midjebelter, blazere, perler, grått og  v-hals. Dessverre tillater ikke lommeboka at jeg virkelig dedikerer meg til den type stil jeg ønsker å ha, men disse bildene oppsummerer egentlig min drømmestil: Ren og klassisk!

Sunglasses - Asos // Mustard Roll Neck Jumper - Topshop // Button Down Skirt - Primark N/A online


Flere som føler at de har en definert stil, men at lommebok eller hverdag gjør det vanskelig?
 

Publisert: 08.03.2016 @ 20:10 Kategori: Skjønnhet Kommentarer: 11

Hvor mye sminke skal jeg bruke?

Jeg har alltid vært en sånn person som nesten ikke bruker sminke. Jeg begynte ganske seint, først på midten av ungdomsskolen tok jeg på såvidt litt maskara- og det var det. Jeg har bare aldri følt meg så veldig komfortabel med veldig mye sminke, men jeg når jeg ser det på andre jenter tenker jeg ikke noe særlig over det. 

Sminke kan være kjempegøy, og veldig fint. De siste årene har jeg kost meg med sminke, testet ut noen ny produkter i ny og ne, sett tutorials på youtube og prøvd meg fram med en amatørmessig hånd. Allikevel så vil jeg anbefale alle å prøve seg på en sminkefri periode. Jeg synes selv det er utrolig befriende å gå uten sminke, og bare gi litt f. Det er jo absolutt ingen andre rundt deg som legger merke til om nettopp du, den jenta der, har på seg sminke eller ikke. Det er sikkert mange som ikke tror meg når jeg sier det, men jeg synes nesten alltid at jenter ser penere ut uten sminke. Jepp, du leste riktig: uten sminke. Dette er ikke noe jeg sier i tråd med klisjèe-sitatene om at "du er god nok som du er." Dette er min helt genuine oppfatning! Naturlige ansikter med naturlige farger er det aller fineste, og det er min ærlige mening. Som oftest synes jeg også at jeg selv ser bedre ut uten sminke, men det betyr ikke at jeg ikke synes det er gøy å trikse og mikse litt med trynet innimellom. 

Sminke er bare gøy, så lenge du lar det være bare nettopp det. Ikke la sminken styre humøret og hverdagen i en negativ retning. Ikke la sminken være det som definerer deg, og ikke bruk den som en maske. 

Personlig merker jeg at jeg gir mer og mer f i hva andre synes med alderen, og det er seriøst en helt nydelig følelse. Jeg kan sitte på skolen helt usminket med litt slaskete klær, rekke opp hånda og si min mening ufiltrert. Det er så utrolig deilig å bare vise seg selv hundre prosent. Sånn er jeg, og sånn er virkeligheten. Så kan jeg heller være jentejente med tutorials og prøve meg litt fram med ulik sminke på andre dager, men det er viktig å ha denne balansen. Sminkefri og bleik, og helt greit. (kleint rim)
 

Publisert: 02.03.2016 @ 20:42 Kategori: Skjønnhet Kommentarer: 9
hits